Vrijspreker: Humberto Tan beklaagde er zich laatst op radio 538 over dat bevrijdingsdag geen verplichte vrije dag was. Hij vond dat de vrijheid zo’n belangrijk thema was dat dit eigenlijk een verplichte vrije dag zou moeten zijn. Wat vindt de Opperdienaar hier van?

Opperdienaar: De Opperdienaar is het daar volmondig mee eens.

Vrijspreker: Wat moet er gebeuren met mensen die dan stiekum toch werken of op een andere dag vrij willen nemen?

Opperdienaar: Tja, kijk als mensen de wet niet respecteren van de compulsieteam leider van het compulsieteam binnenlandse uitbuiting, dan moet er gestraft worden. Allereerst met een geldboete, want geld kunnen we altijd gebruiken in Den Haag.

Vrijspreker: Wat nu als ze die boete weigeren te betalen?

Opperdienaar: Ons gezag kan niet getrotseerd worden, dan wordt het een zootje, dus dan leggen we beslag op hun goederen.

Vrijspreker: Wat als ze hun goederen met hand en tand verdedigen tegen diefstal?

Opperdienaar: De meeste onderdanen hechten meer aan hun leven dan aan hun bezit oftewel het product van hun geleefde leven. Als je ze bedreigt met het afnemen van een gedeelte van hun leven met bijvoorbeeld een gevangenisstraf, kiezen ze over het algemeen eieren voor hun geld.

Vrijspreker: Wat als ze onverhoopt toch gewapend verzet blijven bieden en noch hun toekomstige leven, noch het produkt van hun geleefde leven willen opgeven aan de compulsieteam leiders?

Opperdienaar: Tja, ik vind dat spijtig en het doet mij zo mogelijk meer pijn dan de belastingslaven, maar dan zal de overheid alle geweld gebruiken noodzakelijk om rechtsgang te doen plaatsvinden en hun hele leven afnemen.

Vrijspreker: Dus om de vrijheid te vieren moeten mensen bedreigd worden met gevangenis en moord?

Opperdienaar: De onderdanen moeten beseffen hoe belangrijk het is om uitgebuit te worden door heersers die hun eigen taal spreken en van hun eigen cult zijn en niet door heersers van een andere cult met een brabbeltaaltje.  Stel bijvoorbeeld dat de Griekse overheid hier zelf geld kwam ophalen? De onderdanen zouden niet begrijpen wat er van hun verlangd werd. Nu zit er een vertaalslag tussen in de vorm van compulsieteam leider uitbuiting : Jan Kees de Jager. Hij vertaalt niet alleen letterlijk het bedrag, maar gaat ook mee in de gedragscode van de Griekse heersers.

Vrijspreker: Wat is die gedragscode precies?

Opperdienaar: Eerst liegen over de cijfers om in de euro te komen en dan blijven liegen tot je er bij neer valt. De compulsieteam leider neemt dat heel mooi over door eerst te beweren dat er geen cent van de nederlandse belstinglsaaf naar Griekse onderdrukkers zou gaan en dan wordt het 1.8 miljard en daarna 5.5 miljard en dan duurt het 5 jaar ipv 3 jaar. Net als die Griekse cijfertjes destijds, heel vluchtig.

Vrijspreker: Maar het is nog wel een lening en elke cent wordt terugbetaald.

Opperdienaar: Oh, beweert hij dat nog? De markt eiste daar op vrijwillige basis 13% rente voor en dat is natuurlijk waanzinnig, dus hebben de europese heersers besloten het pistool te trekken en mensen te dwingen voor 5% te lenen, wat veel eerlijker is. Vijf jaar is veel gunstiger dan 3 jaar, omdat dan alle bestaande compulsieteam leiders zowel aan Griekse als een onze zijde dan doorgerouleerd zijn, zodat niemand echt aansprakelijk is.

(laatste niews: Job Cohen is het met de Opperdienaar eens en wil bevrijdingsdag een verplichtte vrije dag maken)

5 REACTIES

 1. Humberto Tan: “Vrijheid is belangrijk. Dus mensen moeten gedwongen worden vrij te nemen” (parafrase)

  George Orwell draait zich weer eens om.

  En ik vermoed dat Tan geen kwaadaardig mens is. Slechts heel erg makkelijk gehersenspoeld. Hij staat waarschijnlijk gewoon nooit stil bij de tegenstrijdigheid van zijn eigen woorden, en denkt tevens niet na over “vrijheid” in zijn werkelijke betekenis, i.p.v. slechts een woord om een niet-oorlog toestand te omschrijven.

  pcrs [2] reageerde op deze reactie.
  Oscar [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Tony [1]: Precies, ‘just another brick in the wall’ zoals Pink Floyd ooit zong. Gewoon een slachtoffer van de indoctrinatiefabriek die jonger kritische individueen efficient in belastingrobots omzet, brain dead, RIP.
  Ongetwijfeld om zich heen gezien dat mensen woorden slechts gebruiken voor hun emotionele lading. Zoveel tegenstrijdigheden tegengekomen, dat ze niet meer opvallen.

 3. @Tony [1]:

  “En ik vermoed dat Tan geen kwaadaardig mens is. Slechts heel erg makkelijk gehersenspoeld.”

  Denk ik ook. Net zoals iemand geen kwaadaardig mens hoeft te zijn als iemand zou zeggen: “maar dan drukken we er toch geld bij en geven we dat aan de armen.”

  Het enge aan democratie is dat al die mensen die niet kwaadaardig, maar wel onnozel zijn, bespeeld worden.

  Bevrijdingsdag, dat is een dag om te vieren dat we van een dictatoriaal, openlijk autoritair, socialistisch regime zijn overgegaan op een democratisch, veel minder openlijk autoritair, socialistisch regime.

 4. @wim3 [4]: Het artikel zat net op de bus toen ik las dat Job Cohen precies hetzelfde zei. Maar ook van hem kun je zeggen dat hij niets toe te voegen heeft aan filosofische inzichten. Dit soort contradicties zijn echter schering en inslag, het doet er wat mij betreft niet zo toe wie ze dan uit. Het gaat mij meer om de gedachtengang dan om het individu.

Comments are closed.