Waarom hebben wij geen politici als Ron Paul in Nederland? Diepe kennis van monetaire geschiedenis en vrije markt filosofie, eerlijk en niet voornemens uw geld onder dreiging van geweld en valse beloftes af te persen. Jan Kees de Jager, schaam je voor je daden en neem ontslag. En probeer in de tussentijd wat op te steken van onderstaande filmpjes.

[HTML1]

[HTML2]

21 REACTIES

 1. Zelden iemand met zoveel geweld zien draaien en liegen als deze Jan Kees. Geen cent belastinggeld, weet u nog?

  Er is een EMF (EU IMF)in de maak en gezien de briljante ideëen voor de Nederlandse belastingbetaler en de volgzame, slaafse houding jegens de machten achter de Euro, zal hij wel chef worden.

  Staatsgevaarlijk, zulke idioten.

 2. Waarom hebben wij geen politici als Ron Paul in Nederland?

  Een aantal redenen:

  1) Nederlanders stemmen bij uitstek niet omwille van fiscale redenen. Belastingen spelen geen grote rol in stemkeuze en komen dus ook niet in de verkiezingsprogramma’s voor. Ook kandidaten die zich daarvoor interesseren komen niet boven drijven.

  2) De subgroep van mensen die zich er wel voor intereseren, stemmen niet. Zie de stoere praat hier die oproept niet te gaan stemmen. Zo houd je kip en ei in stand. Geen Ron Paul, dus stemmen we niet, dus komt er ook geen Ron Paul.

  Overigens ben ik zelf geen fan van Ron Paul. Hij heeft naar mijn smaak te veel aandacht op de problemen en te weinig op de oplossingen. Plus hij is tot nu toe niet bereid gebleken compromissen te sluiten. Poster ACP, die ook in de VS woonde, wees daar ook al op en beweerde zelf dat daardoor hij stemmen wegkaapte van andere kandidaten die wel iets konden bewerkstelligen.

  Ongetwijfeld zal ik overdolven worden met de reacties van Paul fans, die het niet met mij eens zijn 🙂 maar het is vooral een fundamenteel discussie: wacht je tot je de volle 100% krijgt (in welk geval je waarschijnlijk eeuwig moet wachten) of neem je genoegen met een deelresultaat maar moet je dus ook dingen toestaan die je niet zo goed vindt.

  Devidas [8] reageerde op deze reactie.
  jack [9] reageerde op deze reactie.

 3. @Sen Huwa [2]:

  Zo boven zo beneden Sen, en daarom weet je ook dat het systeem door en door verrot is. We hebben een 180 graden draai nodig, maar besef goed dat deze grootmachten (werkelijkheid een klein slap oud manneke achter de schermen die satan aanbid, aan ordo ab chao doet, etc, maar niet doorvertellen, we doen het stap voor stap 😉 ). Men moet inzien dat aan de top van de piramide een heel naar spel gespeelt wordt en dan druk ik mij voorzichtig uit. Graag zien zij ook mensen in hun team die en makkelijk te chanteren zijn en niet wakker liggen van het leed dat ze de medemens aandoen. Een soort maffia maar dan nog een niveau hoger.

  Tijd om de dit spel te stoppen. http://www.nieuw-nederland.nu omdat wij nu aan de beurt zijn om een zet op het schaakbord te doen.

 4. @HoerenSloep [3]:

  Waarom denk je dat het kabinet gevallen is? Kijk achter de sluier van leugens, zie de dubbele agenda’s, waar komt Balkie bijvoorbeeld vandaan en Wouter Bush? Hoe kwam Duisenberg aan zijn mysterieuse einde? Wat doet Nout in zijn vrije tijd? Waarom krijg je van binnen duidelijke signalen dat deze mensen kwaad in zin hebben, zowel bewust als onbewust. Zijn de mensen die zich voordoen als Jan Peter, Wouter , Gerrit, Nout, Wim etc etc, zijn dit nog wel de mensen die zij behoren te ZIJN (hypnose werkt bij velen om maar een voorbeeld te noemen, de rituelen die zij moeten doorstaan om bij de “groep” te horen zijn op zijn zachts gezegd mindblowing). De mens wordt wakker en gelukkig maar want het is 5 voor 12.

  beek [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Armin [4]:

  “Nederlanders stemmen bij uitstek niet omwille van fiscale redenen. Belastingen spelen geen grote rol in stemkeuze en komen dus ook niet in de verkiezingsprogramma’s voor. Ook kandidaten die zich daarvoor interesseren komen niet boven drijven.”

  Ik vraag me af waarom dit is. Ik denk dat het te maken heeft met de gedachte dat belastingverlaging vooral goed is voor de rijken. Verder verloopt belasting innen door een bepaalde eigenschap hier vrij goed.

  Nederlanders zijn onmenselijk goed in organisatie en management. Ik durf best te zeggen dat geen land zich op dat vlak kan meten. Het probleem is dat Nederland socialisme kent.

  Dus je hebt aan de ene kant die verschrikkelijke goede, rationele, objectivistisch gezien geweldige eigenschap die soms in de genen lijkt te zitten, en aan de andere kant dat verschrikkelijke socialisme dat alles vertraagd. Dat is het huidige gevecht van Nederland.

  Bijna ieder ander land met een staat zo groot als de onze zou het een stuk slechter doen. Om maar eens een totaal on-libertarische uitspraak te doen: het lukt Nederland om het socialisme te temmen en voor haar te laten werken. Althans een beetje.

  De vraag is of je dat wilt. De vraag is of je iets wat inherent destructief is wilt poldermanagen ten koste van de potentie van je beste eigenschap. Is dat waar dit volk voor op aarde is gezet?

  Waarom geen level playing field met het oude Amerika, Hong Kong, Dubai en Singapore? Waarom niet vanuit die startpositie proberen het nog beter dan de rest te doen?
  Ja we doen het beter dan het huidige socialistische Zuid-Europa, maar kunnen we het ook beter dan het voormalige kapitalistische Noord-Amerika?

  Om van deze rups een vlinder te maken (en alle ratten als Jan Kees en consorten naar huis te sturen) hebben we een enorm (doorzettings)vermogen nodig.

 6. @Armin [4]:

  Helemaal mee eens. Ron Paul biedt geen oplossing met zijn vastgeroeste OS mentaliteit. Hij en zijn kudde volgelingen zullen alleen de problemen groter maken.

 7. @Pepijn [11]:
  Volgens mij ben jij een Alex Jones luisteraar. Ik vind het zelf ook geinig af en toe even een paar uur in te tunen in the “info-wars”. Soms moet je bijna lachen om hoe ridikuul de dingen zijn die hij zegt. En dan na een tijdje, paar maanden of paar jaar merk je ineens dat bepaalde dingen die hij roept gewoon doodleuk waarheid zijn geworden.
  Een stukje is natuurlijk ook gewoon show. Toch mis ik wat van deze “kapitalisme-cultuur” in Nederland. De “anti-overheid” cultuur. Wij moeten het doen met De wereld draait door, en Pauw en Witteman. Verkapt socialisme-cultuur.

  R. Hartman (NI) [14] reageerde op deze reactie.
  Pepijn [16] reageerde op deze reactie.

 8. @Devidas [12]: Probleem met Jones is dat hij allergisch is voor terechte kritiek. Als een luisteraar inbelt met info is Alex blij. Maar als diezelfde luisteraar hem dan wijst op een contradictie in zijn uitlatingen die zijn critici grond kan verschaffen hem in diskrediet te brengen heeft Alex opeens geen zin meer met de man te praten, zegt dat ook met zoveel woorden en gooit de lijn dicht.

  Viel me zwaar van hem tegen. Zijn producties, zoals Endgame, The Obama Deception en Fall of the Republic zitten echter goed in elkaar. Obama, The Manchurian Candidate.

  Wat ik jammer vind is dat Jesse Ventura de handdoek al weer in de ring gegooid lijkt te hebben…
  Devidas [15] reageerde op deze reactie.

 9. @R. Hartman (NI) [14]:
  Ik heb de laatste tijd redelijk veel geluisterd. Waar belde de luisteraar precies voor? Of bedoel je gewoon in het algemeen (wat klopt).
  Het interessante met die documentaires is dat ze in Nederland MASSAAL bekeken worden. Dit merk ik uit eigen navraag. Probeer het eens bij wat collega’s of vrienden waarvan je weet dat ze redelijk vaak op het internet zitten en het zal je verbazen.
  Er is wel iemand nodig die dan de Nederlandse vertaalslag (cultureel ook: Amerikaanse hyperigheid – Nederlandse nuchterheid) voor ze maakt, want als ze dan een term als libertarian voorbij horen komen zegt het ze niet veel natuurlijk.

 10. @Devidas [12]:

  Uit ervaring kan ik zeggen, dat Pauw en Witteman op het forum aan cencuur doen (de moderater dan ). Alex Jones kijk ik af en toe , maar ik vind zijn stijl te agressief om daar heel lang naar te luisteren. Wikepedia geeft het goed aan betreffende mk ultra.
  Ik ben opgegroeid met een boekenkast waar alles binnen in mijn ogen aanvaardbare leesstof stond. En ben er voor mezelf nu wel uit, dat het niet om geld gaat , maar om energie in combinatie met ritueel. (voor de boys and girls aan de top dan). De vraag is dan met welk doel? Een nwo met totale controle of gaat dit verder en moeten we dan meer het verborgen onderzoeken.

  Bijvoorbeeld 9-11 gezien in het perspectief van een mega ritueel? Smells fishy to me, plain-must-hit – steel
  De kids chanten er gehoorzaam op los , het kan een vervalsing zijn maar gezien de lip-sync van de lerares denk ik van niet.
  Toeval, synchroniteit? Jullie mogen het zeggen. Phoe…zware materie . Groeten Pepijn

  http://www.youtube.com/watch?v=5WztB6HzXxI

 11. @jack [17]:
  Beetje random dat je die link er ineens tussen gooit, maar toch maar even geklikt. Naam kwam me ergens bekend van voor en nu weet ik het weer. Ooit wat video’s van hem op youtube gezien. Het verbaaste me dat zowel de dreiging van Peak Oil begrijpt als de dreiging van het fiat geld systeem.
  Los van Zapata George, Jim Rogers en onze eigen Willem Middelkoop zijn er weinig die beide gevaren realiseren. Libertariërs in het algemeen moeten zowiezo niets van Peak Oil hebben, geheel onterecht.

  jack [19] reageerde op deze reactie.
  Oscar [20] reageerde op deze reactie.

 12. @Oscar [20]:
  Nog even snel dan morgen vroeg op.
  Ik had er ergens op het internet een kleine discussie over lopen, als je dat volgt moet het helder worden. Beetje prive site wel, dus ik gooi de link hier niet. Ik kan het je wel mailen, of ik kan Hub vragen of hij de link naar jou door stuurt.

  In het kort:
  Peak Oil op zich is niks ergs. Peak Oil is gewoon het punt dat de maximum productie bereikt is (je zit dan vaak halverwege een olieveld, of een groep olievelden, of alle olievelden tesamen).
  Het wordt op dat moment steeds moeilijker olie uit de grond te halen, je moet meer water gebruiken, meer techniek gebruiken etc.

  Je hebt verder ook Peak Gas, Peak Coal etc. Gewoon een natuurkundig verschijnsel (dus GEEN politiek of gekleurd iets).
  Vrijwel iedereen is het er over eens dat er op een bepaald moment een piek gaat plaats vinden in de olieproductie.

  Waar ze het niet over eens zijn zijn de volgende twee zaken:
  -Wanneer vind de piek plaats, welk jaartal
  -Is de piek een probleem? Of vangt de markt het geruisloos op met alternatieven, zoals eigenlijk altijd gebeurd (let op hier zit de valkuil voor libertariërs)

  Als het nou ging om het pieken van de pennen productie (noem maar wat) dan zou het me niets doen. Dat is immers een redelijk vrije markt.

  Het punt is dat de oliemarkt weinig te maken heeft met een vrije markt. Sterker nog, de markt is gigantisch verstoord door verschillende vormen van staatsinterventie. De energiesector is echter zo allesomvattend dat het op de één of andere manier zou is dat deze nooit goed geanalyseerd is vanuit de vrije markt gedachte.
  De regeldruk is enorm, en de dominatie van staatsbedrijven is gigantisch. Om het nog erger te maken bestaat er ook een staatskartel met een zeer groot marktaandeel wat jarenlang verkeerde gegevens naar buiten gebracht heeft (OPEC) om meer te mogen produceren. Ik adviseer je “twilight in the desert” te lezen waar dit heel precies in uitgelegd wordt.
  Er werden dus verkeerde reserves doorgegeven (nog steeds) waardoor de wereld denkt dat er nog voor decennia ruimte is voor dat de piek bereikt wordt, en dus voldoende ruimte voor het bouwen van alternatieven.

  Let op: de markt heeft niet “gefaald”. De informatiefunctie van de markt is verstoord door staatsinterventie. Zodra de informatie goed naar buiten komt over de echte reserves zal de markt doen wat hij hoort te doen: de olieprijs gigantisch omhoog laten schieten zodat de wereld gedwongen wordt alternatieven te produceren.

  Dat gaat dan vervolgens ook gebeuren tot er weer een normale balans ontstaat, een normale energie prijs per eenheid (BTU prijs).

  Nu zul je je afvragen, wat is het probleem dan, en waarom zitten we te praten over een normaal natuurkundig verschijnsel, wat de markt (misschien wat abrupt) weer oplost.

  Het probleem heeft te maken met de enorme grootte van de oliesector in combinatie met de overbruggingsperiode van olie naar olie + gas + alternatieven. Kort gezegd: die overbruggingsfase gaat enorm veel pijn doen. En dan druk ik me nog erg zacht uit.
  Ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen, maar als er 5% van de wereldpopulatie afgaat zal het me niet verbazen.

  De foute oplossing is meer staatsinterventie. De juiste: het volledig en direct vrij maken van de energie markt, wat simpelweg niet gaat gebeuren wereldwijd.

  Voor meer info kan je de oude uitzendingen beluisteren van Zapata George. Dat is een Amerikaanse geoloog en libertariër. http://www.zapatageorge.com/zapatag/web_radio

  Bekijk ook http://www.theoildrum.com/
  en http://www.lifeaftertheoilcrash.net/

Comments are closed.