Door politiek geritsel is eerst de euro door uw strot geduwd. Met stabiliteitspact “in marmer gebeiteld”. Daarna is er mee gezwendeld. In 2008 werden miljarden in banken en bedrijven gestopt en nu dreigen hele landen failliet te gaan. Eerst werd u verteld dat er 1,8 miljard hulp nodig was, toen 5, en nu is het al gegroeid tot 27 miljard. Ieder gezin moet 5000 euro bijdragen.

De politici vertellen u dat het u geen cent kost, want de bedragen zijn alleen maar leningen en garanties. Als u hen gelooft en niet naar de werkelijkheid kijkt, kunt u rustig slapen.
Ook de Tweede Kamer zal aan uw geruststelling meewerken. Die gaat vanmiddag vanaf 4 uur tot 9 uur over dit noodplan vergaderen.
Het debat zal live worden uitgezonden op Politiek 24.

Omdat het verkiezingstijd is, zullen de jongens en meisjes daar wel wat poeha maken, trachten de aandacht te trekken, en aan het slot uit solidariteit met Grieken en anderen gehoorzamen aan aan het duo Merkel-Sarkozy.

Wedden dat de Tweede Kamer het noodplan niet gewoon afkeurt?

————————-
P.S.
Om een nog beter inzicht te krijgen over wat er met u aan het gebeuren is, kunt u de bedoelingen van onze hoogste EU-President, Herman van Rompuy, lezen in zijn pleidooi voor solidariteit en verbondenheid in De Standaard.   http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=322PVOCE
U leert dan nog beter dat “wij” al zoveel delen en dat “wij”  (lees “u” ) in de toekomst nog veel meer moeten delen.

36 REACTIES

 1. @ferry elvers [1]:

  Gelooft u werkelijk dat de mens ooit zal leren van fouten? Als dat zo was dan hadden we de huidige ellende niet gehad en was men in deze zogenaamde geciviliseerde wereld al een stuk verder geweest met meer innerlijke ipv van uiterlijke rijkdom. De geschiedenis zal zich telkenmale herhalen, de mens die geboren moet worden maakt reeds fouten. Het zit namelijk in onze genen om (bewust) fouten te maken, want de mens is eerzuchtig en zelfzuchtig en vooral betweterig en dat zijn eigenschappen waar vooral de strebers, die streven naar leiderschap, macht en geld mee zijn behept. De mens is een vies, leugenachtig en ziek ras en kan niet anders doen dan wat ze nu laat zien.
  ferry elvers [3] reageerde op deze reactie.
  beek [6] reageerde op deze reactie.
  Libertus [15] reageerde op deze reactie.

 2. @IIS [2]: ik weet het,ik ben weer vrij naief.hoe meer dingen veranderen.hoe meer ze hetzelfde blijven.

 3. @ferry elvers [5]:

  Er komen op een gegeven moment (dat duurt niet lang meer) zoveel failliesementen, zodat bepaalde instanties niet meer te betalen zijn.
  Waarna degene die er nu voor werken, zelf in opstand komen.(er zelf mee geconfonteerd worden).

  Dan weten ze meteen wat het is om niks te hebben. (materialisme)

  Deze keer worden we allemaal rijk en arm op ons nummer gezet.
  Aanspreek titels stelt dadelijk (nu al trouwens) niets meer voor.

  De club mensen die het systeem doorzien word met de dag groter.
  Zelfs mensen als bijv. soldaten, politie agenten etc.

  Met plunderingen etc. bereik je niets, maar met vredige opstanden wel.
  Een mooi voorbeeld daarvan is, Mahatma Ghandi.

 4. @ferry elvers [7]:
  Ferry, laat je niet beïnvloeden door kreten dat DE MENS goed is of verdorven.
  1. DE NENS is een bepaald soort levend wezen met zijn natuurlijke karaktertrekken. De mens IS.
  2. Elk van die mensen is weer anders en ontwikkelt zich anders. En je kunt stellen dat als hij zich ontwikkelt naar zijn natuur, dan is hij goed.
  Net als de kat die volgens zijn natuur arme muisjes en vogeltjes vangt, een goede kat is.

  IIS [11] reageerde op deze reactie.
  beek [12] reageerde op deze reactie.

 5. Wat gebeurd er eigenlijk straks met Nederland als de Euro niks meer waard is? Valt het te vergelijken met de situatie waar de Weimar Republiek in zat?

 6. @Hub Jongen [9]:

  Deze reactie kan worden gezien als clementie voor de bankdieten, rovers en leiders bij de overheid? Als ieder mens zijn natuurlijke weg volgt dan geldt volgens deze weg de recht van de sterkste en kan men daarom de sterkste in de maatschappij niets kwalijk nemen, want het is net als bij de kat die muizen en vogels vangt. Men leeft ten koste van een ander, het is de natuur die ons dat heeft ingegeven en geleerd. De mens IS, met alles erop en eraan en mag simpelweg de ander uitbuiten, leegzuigen en afmaken, gelijk de natuur die geen pardon of genade kent.
  IIS [13] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [18] reageerde op deze reactie.

 7. @Hub Jongen [9]:

  Nu, als de mens net als de kat een onwetend wezen is dat handelt naar zijn aard, waarom maakt Hub Jongen zich dan nog druk om allerlei menselijke bewegingen?! Mensen als socialisten, regeringsleiders enz. handelen gewoon naar hun aard, blijkbaar volgens deze redenering.
  Toch beroepen libertariers zich op een bovenmenselijke moraal, die zij zouden vertegenwoordigen. Libertariers doen echt alsof zij de betere moraal vertegenwoordigen, maar zeggen tegelijk dat mensen net als dieren gewoon handelen naar hun aard???
  Daar klopt iets niet.
  Uiteraard zal de libertarier zijn premissen niet gaan betwijfelen: daarvoor is hij teveel een gelovige geworden.

 8. @IIS [11]:

  …de recht = het…

  Interessant vind ik de mogelijkheid om als natuurmens de kans op overleven te vergroten of te verbeteren. Wat als ieder mens als natuurmens zijn recht op overleven zou opeisen zoals de natuur dat doet?

 9. @Libertus [15]:

  Is dat zo? Is intelligentie een uitwas van de natuur? Zo heb ik het nog niet bekeken, maar is het juist niet zo dat ondanks intelligentie we in feite nog gewoon in holen wonen. De mens gaat ergens vooruit, maar waarom laat men dan steeds weer steken vallen en leert men niet van het verleden, ondanks zoveel intelligentie?
  Ik krijg bijna lust, zeker na de reactie van Hub, om mijn natuur te volgen, ergens diep in mij zitten ook (natuurlijke) menselijke zwakheden. Een intelligent mens zal zwakte zien als dom en niet logisch of verantwoord om aan toe te geven. Maar is die zwakheid zoals wij die zien niet gewoon een natuurlijke, bijna gezonde aard van ieder mens en moeten we daarom er maar gewoon aan toe geven? Waarom zou je niet met list en bedrog over de rug van een ander jezelf te goed mogen doen? De natuur doet het, maar waarom doet een intelligent en ontwikkeld mens dat niet? Tenminste zo lijkt het. Zijn we misschien te ver van de natuur geraakt, maar bezitten we nog wel de natuurlijke drift, alleen onderdrukken wij die om wat voor reden dan ook? En kunnen sommigen van ons de natuurlijke aard goed verbloemen en doen ze alsof ze mededogen, sociaal en geciviliseerde zijn, maar pakken ondertussen dat wat ze willen omdat de natuur ze daar toe dwingt.
  De mens is een leugenachtig en onverbeterlijk ras, maar volgens de wetten van de natuur zijn ze dat niet. Men kan ze derhalve niks kwalijk nemen, men pakt en misleidt zoals de natuur ze dat heeft ingegeven, de zwakkere mensen worden gegeten door de sterkere, leugenachtige mens.

  Libertus [23] reageerde op deze reactie.

 10. @IIS [11]:

  “…Als ieder mens zijn natuurlijke weg volgt dan geldt volgens deze weg de recht van de sterkste …

  Sorry. Of je hebt er niets van begrepen, of hetis te moeilijk voor je, of ik neem te vlug dingen aan als vanzelfsprekend.

  Als een mens zijn “natuurlijke weg volgt ..” dan heb ik het over de totale mens als een rationeel dier.
  Eeen mens die KAN denken en als hij dat wil, zijn verstand KAN gebruiken.

  Niet over een “mens”die zijn verstand uitschakelt en slechts zijn “niet menselijke” instincten volgt.;

  De mens die dank zij zijn verstand weet dat hij samen met andere soortgenoten leeft en dat ze samen door hun verstand te gebruiken allebei voordeel zullen hebben.

  Het recht van de sterkste, zoals in de huidige maatschappij, zal deze denkende mens verafschuwen. Terwijl hij bovendien weet dat dit in zijn nadeel is!

  IIS [19] reageerde op deze reactie.

 11. @Hub Jongen [18]:

  Het zou best kunnen dat ik het niet begrijp of het te moeilijk voor me is, mij ontgaat zo langzamerhand de logica van veel zaken en loop ik voortdurend met een groot vraagteken boven mijn hoofd. Wat ik wel weet is dat de mens een onverbeterlijk en doortrapt ras is en ik ooit blij WAS voor mezelf te kunnen zorgen, maar door een redelijk sociale en gewetensvolle aard en vooral door me ver te houden van snelle rijkdom en te leven als redelijk simpel mens, voorzie ik toch dat de lepe en doortrapte mens het gaat winnen van mij en er aan het eind een kudde waanzinnigen mij gaat vertrappen. Ik heb veel zaken reeds afgeschreven, mijn bezittingen zijn illusies, mijn medemens blijkt niet meer te doen dan, de goeden daargelaten, te kiezen om over mijn rug te gaan. Het nadeel is, ondanks mijn goede voornemens in het verleden, voor mij, alleen de hogere macht zou misschien nog soelaas kunnen bieden en aangezien ik niet meer dan een losse vogel tussen vele miljarden ben voorzie ik dat ook ik geplukt en gegeten zal worden door de haviken.

  De mens, en ik ben er ook één, deugt voor geen meter…Het is een illusie om te denken dat er ooit een perfecte wereld met perfecte mensen zal komen.
  HJ [21] reageerde op deze reactie.
  Oscar [22] reageerde op deze reactie.

 12. @ferry elvers [1]:
  “als het een beetje mee zit,blaast het hele systeem zich eigen op.en misschien dan kunnen we beginnen met het opbouwen een echte economie zonder die fictieve geldwolven met hun fiat geld.”

  Helaas moeten wij met zijn allen dan eerst door het putje.

 13. @IIS [19]:

  Met fatalisme kom je niet echt verder. Het kenmerkende van de mens is dat hij, zelfs in een collectivistisch tijdperk als het huidige, rationele keuzes kan maken. Je hoop richten op een imaginaire hogere macht zoals je overweegt, lijkt me een zwaktebod.

  De mens als soort een inherente goedheid dan wel slechtheid aanmeten welke sterker is dan de individuele wil, betekent een ontkenning van het individu, en de keuzevrijheid die eenieder heeft. Dit lijkt me dus geen houdbare stelling. Nog even los van de definitiekwestie wat goed is en wat kwaad.

  Dat er in de leefgemeenschappen van de mens een zekere groepsdynamiek is waarin momenteel bepaalde leidertypes opstaan, op een manier die ik niet altijd geheel moreel juist acht, en dat deze leiders bijvoorbeeld vervolgens onder het mom van solidariteit inkomensoverdrachten afdwingen is inderdaad verwerpelijk te noemen. Maar de meerderheid van de mensen staat erbij, en kijkt ernaar. Wellicht uit fatalisme, wellicht uit gebrek aan rationaliteit, wellicht verblind door al dan niet religieuze idealen.

  Fatalisme, geloof in hogere machten, verwerpen van de rationaliteit, dat zijn dingen die ons zeker niet verder zullen helpen. Tenminste, zo zie ik het nu.

  IIS [25] reageerde op deze reactie.

 14. @IIS [19]:

  U is toch die reageerder die het een beter idee vond om cyaankalicapsules in huis te halen inplaats van een voorraad houdbaar voedsel en wat edelmetaal?

  Het is goed dat we allebei gematigd optimistisch zijn. We zijn het er in ieder geval over eens dat het nuttig kan zijn bepaalde dingen in huis te halen. 🙂

  IIS [26] reageerde op deze reactie.

 15. @IIS [17]: Tussen jouw regels door meen ik te ontwaren dat jij ervan uit gaat dat alle mensen gelijk zijn, of toch zouden moeten zijn. Dat is niet zo en dat hoeft ook niet. Mensen zijn niet evenwaardig.
  We zijn wel allemaal gelijk voor de wet. Als je geweld pleegt moet je gestraft worden, wie je ook bent.

  IIS [27] reageerde op deze reactie.

 16. Er wordt ons als mens vanaf de geboorte door soortgenoten aangepraat dat er goede en slechte mensen zijn. Dat is zo met sprookjesverhalen, kinderboeken, de bijbel en de padvinderij….
  Is dat niet het probleem, waar we de rest van ons leven mee zitten opgescheept? Ergens bij moeten of willen horen lijkt een trauma te zijn. Het controle-mechanisme zit ingebouwd in de genen, zo lijkt het wel.

  Iedereen vrij laten in zijn doen en laten gaat nooit helemaal lukken, want zoals we weten zitten er altijd wat minder goede exemplaren tussen de goedwillenden en die verpesten het voor de rest. En iemand moet ze corrigeren of bestraffen en zo is de cirkel weer rond.

  Doordat democratie ons wordt verkocht als de wens van de meerderheid, geloven wij dat ook nog, dat is voorgeprogrammeerd. Dat uiteindelijk diezelfde democratie een dictaat van een promillage van de bevolking is, willen we niet zien. Bovendien leggen deze “democraten” dit principe op aan anderen, veelal gepaard met grof geweld, het ultieme bewijs dat het met democratische vrijheden weinig heeft uit te staan.

  Ik vrees dat er niets verandert, zolang we niet op een heel kleinschalige manier wijzigingen kunnen aanbrengen in die controle-mechanismen. Met de constatering dat een democratische monarchale regentenkliek de touwtjes in handen heeft ben je er niet. Er zal een staatshervormende beweging nodig zijn, een “Herstelbeweging”, niet politiek gericht, maar principiëel.

 17. @HJ [21]:

  Feitelijk bedoel ik dat het weinig zin heeft om er van uit te gaan dat het ooit goed zal komen met mensen en dat men daarom net zo goed een hogere macht kan aanroepen, daarbij opgemerkt dat ik eerder er van uit ga dat de hogere macht me meer heeft te bieden, soms biedt de onzichtbare vriend meer soelaas dan de mensen in het algemeen. Ik ben niet verbitterd, maar kom naar veel vallen en opstaan er achter dat de mens een niet te verbeterend wezen is en steeds domweg in herhaling valt. Onderdrukken van gevoelens en niet toe geven aan impulsen maakt dat hij ogenschijnlijk een mens goed kan zijn, maar geef hem de vrije hand en zie daar welk beest er in hem kan zitten. En ja, ik geloof dat het lot niet is te beïnvloeden, wat komt, dat komt. Dit gegeven komt door zaken die ik ‘voorvoel’ en je mag dat ridiculiseren, maar ik weet wat ik heb gevoeld, gezien en meegemaakt. Ik geloof dat de mens hier op deze planeet niet voor grap is ontstaan of hier maar een beetje loopt te dollen en te patsen met geld en macht. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat de mens niet meer is dan een simpel experiment en dat er ergens tussen de sterretjes wezentjes wonen die zich kapot lachen om ons, kijken allemaal gezellig Orion tv.

  HJ [35] reageerde op deze reactie.

 18. @Oscar [22]:

  Misschien is het gewoon zo dat ik door mijn ervaring met mensen er achter ben gekomen dat vechten alleen zinvol is als er ook iets valt te winnen, maar ik geloof dat als de pleuris uitbreekt er niet zo heel veel valt te vechten of te overleven, laat staan te genieten van een paar ounce gold. Het is altijd raadzaam waakzaam te blijven en te vertrouwen op jezelf en zeker voor jezelf op te komen, maar waar het zinloos is om te strijden kies ik er net zo makkelijk voor om het tijdelijke te verruilen met het eeuwige.

 19. @Libertus [23]:

  Ja, zo langzamerhand zijn mensen voor MIJ allemaal gelijk, alleen bezitten sommigen bijzondere eigenschappen en maakt ze net even weer anders, maar die moet je met een vergrootglas zoeken. Ik heb in mijn leven weinig tot bijna helemaal geen mensen ontmoet die niet voldeden aan stereotype denken of zijn. Ik heb te weinig mensen ontmoet, misschien wel nul mensen ontmoet, die zich niets hebben laten aanpraten of wars waren van opgelegde regels en wetten.
  Libertus [28] reageerde op deze reactie.

 20. @Libertus [28]:

  Ik geloof niks, ik ervaar en voel alleen, als ik had gelooft dan zou ik waarschijnlijk me hebben aangesloten bij één of andere groep om te zoeken naar bevestiging.

  Beschuldigen van de mensheid komen voort uit een constante in de menselijke geschiedenis, wanneer is de mens aan de beurt die zijn gezonde en rationele verstand gebruikt en zijn niets steeds diegene aan de macht die teruggrijpen naar ogenschijnlijke oerinstincten? Met goed bedoel ik simpelweg dat men niet zichzelf boven de ander plaatst, geen macht uitoefent en niks doet ten nadele van een ander, geen slaven creëren, maar vrije en weldenkende mensen. Of moet je toch gewoon jezelf een scrupuleuze boef noemen die gewetenloos zichzelf bevoorrecht over de ruggen van vele anderen, simpelweg om te overleven als doel?. Wat is goed en wat is slecht? Dat is juist wat ik me afvraag.
  Spy-Nose [30] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.