Door politiek geritsel is eerst de euro door uw strot geduwd. Met stabiliteitspact “in marmer gebeiteld”. Daarna is er mee gezwendeld. In 2008 werden miljarden in banken en bedrijven gestopt en nu dreigen hele landen failliet te gaan. Eerst werd u verteld dat er 1,8 miljard hulp nodig was, toen 5, en nu is het al gegroeid tot 27 miljard. Ieder gezin moet 5000 euro bijdragen.

De politici vertellen u dat het u geen cent kost, want de bedragen zijn alleen maar leningen en garanties. Als u hen gelooft en niet naar de werkelijkheid kijkt, kunt u rustig slapen.
Ook de Tweede Kamer zal aan uw geruststelling meewerken. Die gaat vanmiddag vanaf 4 uur tot 9 uur over dit noodplan vergaderen.
Het debat zal live worden uitgezonden op Politiek 24.

Omdat het verkiezingstijd is, zullen de jongens en meisjes daar wel wat poeha maken, trachten de aandacht te trekken, en aan het slot uit solidariteit met Grieken en anderen gehoorzamen aan aan het duo Merkel-Sarkozy.

Wedden dat de Tweede Kamer het noodplan niet gewoon afkeurt?

————————-
P.S.
Om een nog beter inzicht te krijgen over wat er met u aan het gebeuren is, kunt u de bedoelingen van onze hoogste EU-President, Herman van Rompuy, lezen in zijn pleidooi voor solidariteit en verbondenheid in De Standaard.   http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=322PVOCE
U leert dan nog beter dat “wij” al zoveel delen en dat “wij”  (lees “u” ) in de toekomst nog veel meer moeten delen.

36 REACTIES

  1. @Libertus [28]:

    ‘Goed’ schaffen we dus af. Daarmee schaffen we ‘slecht’ ook af, want ‘slecht’ is vooral ‘niet goed’.
    Leven we gewoon verder als suffe koeien die geen benul hebben. Wat een fraai vergezicht biedt ons deze libertarier: mensen die maar doen, en elke morele maatstaf hebben verworpen.
    Als morele maatstaven worden verworpen heeft de libertaier ook geen enkele poot meer op om te staan, want hij beroept zich tot heden voortdurend op zijn superieure morele maatstaven (die hij wel uit de lucht heeft geplukt).
    En zo graaft Libertus zijn eigen graf.

    Oscar [32] reageerde op deze reactie.

  2. @beek [33]:

    Ik leg u geen woorden in de mond. Ik ben het gewoon zeer met u eens. U heeft gelijk. Daarom dient de libertarier te blijven vasthouden aan de moreel superieure fundamenten van het libertarisme. Dat is correct. Uw reactie is zeer juist.
    🙂

  3. @IIS [25]:

    Ik geloof dat de mens hier op deze planeet niet voor grap is ontstaan of hier maar een beetje loopt te dollen en te patsen met geld en macht.

    Ik zelf denk dat een van de fouten van de mens het overschatten van zijn eigen belang is. Na honderden miljoenen jaren evolutie zijn wij er dus. Een tijdelijke levensvorm. Die wordt opgevolgd door iets anders.

    Het lot is wel degelijk te beinvloeden. Voorbeeld. Staatssecretaris Jack kon bijvoorbeeld beslissen wel of niet zijn collega te neuken. Hij heeft zijn keuze gemaakt en daarmee zijn eigen toekomst en lot een andere wending gegeven. Zo maken mensen toch de hele tijd keuzes. Jack had ook kunnen beslissen wat discreter buitenshuis te neuken. Of dit niet te doen. Zijn vrouw kon naar goed christelijk gebruik de boel met de mantel der liefde bedekken, maar trapte hem nogal ordinair het huis uit. Ook een keuze. Sommige politici glunderden toen ze voor de microfoon hun reactie op de affaire mochten geven en oude rekeningen met Jack op vuige wijze konden vereffenen, wederom een keuze. Door genoeg kleine en soms wat grotere keuzes te maken beinvloed je je leven. En dat van anderen om je heen.

    Er zijn genoeg mensen die claimen dat ze zaken voorvoelen. Ik kan dat op voorhand niet uitsluiten. Men “voelt” vaak dat iemand naar je staart, ook al bevind deze persoon zich niet in je blikveld. Wellicht is hier een wetenschappelijke verklaring voor. Indien het voorvoelen mogelijk is, zoals jij stelt, dan is het toch ook mogelijk daarnaar te handelen? En dus de lotsbestemming iets meer in eigen handen te nemen?

    IIS [36] reageerde op deze reactie.

  4. @HJ [35]:

    Ik ben het met je reactie eens en het geeft weer stof tot nadenken en maakt dat ik dit soort dingen vanuit een ander perspectief kan zien.
    Waarom ik het zo voel of bijna weet dat men zijn lot niet kan ontlopen komt door persoonlijke ervaringen.
    Voorbeeld; ik voorvoelde bij mijn vorige vriendin dat er op haar werk binnen korte tijd veel collega’s zouden komen te overlijden. Ik maakt me daarover ergens wel zorgen en maakte tegenover haar nog de opmerking dat ik hoopte dat zei daar niet bij hoorde. Ook had ik voorgevoelens over een botsing die ik niet kon duiden. Korte tijd later overleden inderdaad veel van haar collega’s en is mijn vriendin bij een auto-ongeluk (botsing) om het leven gekomen. Hoe het kan dat ik soms dingen voorvoel weet ik niet, ook weet ik niet of deze zaken misschien voortkomen uit een soort van observatie, waarbij ik onbewust een optelsom maak van dingen die ik waarneem en daaruit conclusies kan trekken.

Comments are closed.