Of is het huilen en huilen?

In Spanje is een grote fraude met zonne-energie ontdekt: de subsidie op solar energy die aan het elektriciteitsnet werd geleverd, nam enorm toe. Ook op bewolkte dagen en ’s nachts! Vanwege de hoge gesubsidieerde terugleverprijs van elektriciteit, hadden slimmeriken ontdekt dat als je een generator met goedkope? landbouwdiesel laat draaien en daarmee stroom aan het net levert, je daar goed aan kunt verdienen! Lachuh dus en tevens meteen het praktijkbewijs dat zonne-energie duurder is.In Duitsland bestaat ook die hogere terugleverprijs voor ‘duurzaam’ opgewekte energie.

Daar is nu uitgerekend dat een gemiddeld gezin in Duitsland € 100 per jaar hogere elektra rekening heeft vanwege de omslag van die duurzame stroom, oplopend naar € 160 volgend jaar.

Hoezo de sterkste schouders de zwaarste lasten?

7 REACTIES

 1. geniaal, mocht willen dat ik het zelf bedacht had. In die zuid europese landen zijn ze heel vooruitstrevend in het onderuitschoppen van hun onderdrukkers.

 2. @bert [1]: De grootste vervuiler ter wereld is het pentagon.

  http://www.squeezesquanderspin.com/index.php/squeeze/fear-schemes/nature-will-collapse
  `The pentagon’s enterprise produces over a ton of toxic wastes every minute, a yearly output that some contend is greater than that of the top five U.S. chemical companies combined (Seth Shulman, The threat at home). There is no need to worry, Joe tax slave is not going to compare these numbers certainly not after you scared the heck out of him and academia would never let go of an opportunity for tax funded research pass by.`

 3. Landbouwdiesel (ook wel rode diesel)is (gedeeltelijk) vrijgesteld van accijnzen. Het lijkt er dan ook op dat er een aantal boeren is betrokken bij dit opzetje. Dus naast de directe landbouwsubsidies en vrijstelling van accijns tikken ze nu ook nog de ‘ duurzame’ stroom subsidies binnen? Whats next? Bailout met ons geld voor de regering van Spanje die hierdoor nog verder in de problemen is geraakt?

  Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: als je als overheid eerst een crisis veroorzaakt kun je daarna de strop wat strakker trekken:

  http://www.fd.nl/artikel/14790846/eu-wil-co2-emissie-verder-reduceren

  Het is te hopen dat die boeren hun generators laten staan, want het licht zou wel eens uit kunnen gaan over een paar jaar.

  Who is John Galt?

 4. @bert [1]: Je hebt deels gelijk, maar denk dan ook eens aan de vervuilende stoffen die nodig zijn om energie op te slaan, het spul dat in accu’s en batterijen zit. De delfplaatsen op onze aardkloot, waar deze stoffen gewonnen worden lijken meer op maanlandschappen dan op mijnbouw. Zoek maar eens op internet op zinkmijnbouw, bijvoorbeeld.

 5. @bert [1]:
  Laten we die opruimkosten eens stellen op 10 miljard euro per jaar. Zelfs DAN is olie honderden malen goedkoper dan zonne-, of windenergie.

  Het enige serieuze alternatief om op een duurzame, CO2-vriendelijke, én veilige manier electriciteit op te wekken is atoomstroom.

Comments are closed.