”Praten” over bezuinigen is in! Politici zijn er druk mee bezig. Maar praat niet over “doen”!

De demissionaire regering in haar nieuwsbrief van 24 juni kondigt aan dat ze weer meer geld gaan verdelen onder een aantal (18) gemeenten, die dat weer kunnen uitdelen om leuke dingetjes in de buurt te doen. Voor “bewonersinitiatieven” noemen ze dat.

In de periode 2008-2011 is in totaal 95 miljoen euro beschikbaar gesteld voor bewonersinitiatieven.

Dat lijkt erger dan het is. Want vandaag meldt het ANP dat: “Staat verliest 10 miljard op ABN Amro’. Het belastinggeld dat door de overheid zo gul aan de bank is gegeven, komt namelijk nooit meer terug!

De staat, dat wil zeggen U verliest dat geld. En dat is 100 keer zoveel als dat beetje geld dat verdeeld wordt voor leuke dingen. En het volk mag toch wel een klein beetje compensatie krijgen voor de grote blunders van de overheid?

Of is die compensatie ook nep en hebt u die zelf betaald?

2 REACTIES

 1. “Bezuinigen” is een nieuw woord voor belastingen verhogen. De trend is: afbraak aan publieks- en sociale voozieningen, om geld vrij te maken om bankiers te kunnen ‘redden’. Dat wil zeggen, hun kerstbonussen en speculatierotzooi die nog in de kluizen ligt.

  De gemeenteidioten in Amsterdam willen een extra belasting op drinkwater invoeren om iets met ‘ontwikkelingshulp’ te kunnen doen.

  Interessante drogredenatie overigens. Een extra onzinbelasting heffen op een eerste levensbehoefte om daarmee een nieuwe linkse hobby te kunnen financieren.

  Waarom betalen de gemeenteidioten hun hobbies niet van hun eigen spaargeld?

 2. Alles wat de staat doet betalen we zelf.. Basis regel.
  Zo ook de schulden en de valse lusten.. die hebben we allemaal al zelf betaald.

  En hoe komt dat? nou gisteren een mooi artikel op Meervrijheid.nl
  IEDEREEN.. krijgt voortaan enkel en alleen Keynes in zijn kop gestampt… nu ik er over nadenken is dat ook het enige wat ik alleen geleerd heb gekregen op school en dan hebben we het toch echt over 14/13 jaar terug

  Bewonder initiatieven? geweldig idee, hou wel van een mooie buurt BBq met springkussen voor de kids, sterker nog dat doen we al regelmatig bij ons in de wijk..
  maar…

  DAN LAPPEN WE DAT ZELF!, enige wat we van de gemeente nodig hebben is toestemming om een bus baan dicht te gooien.

  Eigenlijk is dat voor de zotten.. want dat geld moeten hun maar gewoon betalen.. niet dat ik dat systee steun, absoluut niet. Maar we hebben het toch al betaald dus moet je het terugkrijgen ook..
  alleen ja.. het is een stuiver in een emmer die vol zat met euro’s en de maand daarvoor alis afgedragen aan vadertje staat.
  Geef ze een mik en krijg een korstje terug

Comments are closed.