[HTML1]

Het transcript is hier te vinden: KLIK.

Een betere versie van de video, die helaas niet te posten is, is hier te vinden: KLIK.

24 REACTIES

 1. De EU zou een een kopie worden van de USA, wat de schuldenberg betreft is ze dat uitstekend gelukt, voor de rest is het halfbakken vernieuwing, met vooral veel, heel veel bloedrode gristelijke regels en wetten erbij…”Welkom allen in het puriteins zinkende schip dat EU-Flater heet!”….Met dank aan alle loopse teven (lijers) die hun voeten plat hebben gelopen richting de States, wel te verstaan. Wat zullen ze zich kapot lachen in Amerika om zoveel kinderlijke naïviteit…”Hé European friends, shake hands?”…”Here you have a nice head shot!”

 2. http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2010/weken_2010/23/0607_1520_Staatsschuld_VS_loopt_op_tot_100_BNP_rente_moet_worden_verhoogd.xml

  Ik had zo gedacht dat Amerika wel eens baat zou kunnen hebben bij een gigantische oorlog die op kosten van China, Rusland en/of vooral Europa mag worden uitgevochten. Tijd voor een wereldmunt of tijd voor een wereldoorlog?…De Yanks en rednecks zijn niet gek en zullen toch nooit hun eigen, prachtige economie opgeven of offeren…een (r)kat in het nauw maakt rare sprongen, dus kunnen we van alles in de toekomst verwachten. Tijd voor Adolf, tijd voor dakloos, werkloos, broodloos, tijd om elkaar af te maken, met of zonder goud!.

 3. Inderdaad briljant zoals alleen Engelsen dit op een droogkomische manier kunnen vertellen.
  Zoiets zou eens op staat tv moeten komen.
  Eerst een glimlach bij de gemiddelde burger waarna de achterliggende bijtende ernst achter die humor dubbel zo hard binnenkomt.

  Bij dat gedeelte van die burgers dat af en toe nog nadenkt althans 😉

 4. @LvM [5]: Jammer dat hij het over broke economies heeft die geld lenen. Dat is niet juist:een economie leent geen geld. Mensen lenen geld. Om nog wat precieser te zijn: bepaalde mensen lenen teveel geld en om nog precieser te zijn:mensen in de overheid lenen teveel geld.

  Jammer dat er bij de makers van het filmpje schroom bestaat om dit te benoemen. Het woord government durven ze niet in de mond te nemen en gebruiken dan maar economie.

 5. @Civil Servant [12]:
  Overheden overal ter wereld zitten tot over hun oren in de schulden. Bedrijven die weten dat een bailout verzekerd is, gefinancierd door een tegenstribbelende belastingbetaler zijn een directe 2e.
  De NL overheid heeft nu een toenemend tekort van 6% per jaar en mikt op een toenemend tekort van 2%. Het gebeurt bijna nooit dat een overheid geld overhoudt (overschot). Soms lijkt dit heel even het geval zoals in het jaar 2000, toen de miljarden van UMTS gebakken lucht verkoop binnenstroomden. Later blijkt dat meestal nog valsheid in geschrifte te zijn, zoals het overschot van Clinton.
  Geen bedrijf komt weg met de jaarrekeningen waar de overheid mee wegkomt. De EU begroting wil al jaren geen zichzelf respecterend accountants kantoor zijn handtekening onder zetten.

  Civil Servant [14] reageerde op deze reactie.
  jack [24] reageerde op deze reactie.

 6. @Civil Servant [12]: Ambtenaren betalen hun leningen juist eerder terug dan anderen.

  Appels en koeien …

  Ambtenaren hebben (vrijwel) 100% baangarantie. Ook zitten ze ondergemiddeld in de lagere loonsectoren. Logisch dat ze minder in gebreke blijven.

  Doch de oorspronkelijke quote ging niet over de ambtenaren en hun persoonlijke leningen, doch de staatsleningen.

Comments are closed.