Red: Wij trachten behoorlijk sceptisch te zijn over samenzweringstheorieën. Maar ook willen we natuurlijk graag de feiten onthullen en op tafel krijgen. Daarom zullen we plaatsing van “zwevende” artikelen tegengaan, maar voor artikelen die objectief feiten proberen aan te dragen of trachten te onthullen, zullen we niet bang zijn om ze te plaatsen. Onze vaste schrijvers zijn alert en schromen geen felle kritiek. Bovendien hebben we nu op de Vrijspreker een groot aantal zeer kritische commentators.

Dan gijzelen we de hele aarde toch?

De elite heeft haar marionet in het Witte Huis gekregen maar die eigenwijze politici willen maar niet luisteren.

(Met elite wordt hier bedoeld: de werkelijke leiders van deze wereld die politici en industriëlen kunnen beïnvloeden en besturen. Daarbij alle gebeurtenissen naar hun hand kunnen zetten door onbeperkte financiële middelen en een uitgebreid netwerk van loyale dienaren hebben die uit overtuiging of financiële afhankelijkheid meewerken).

Er zijn vervelende lieden bij hoor in de Senaat! Gaan ze toch niet akkoord met die Climate and Energy (Carbon Tax) bill !!

Ok, alle middelen zijn gerechtvaardigd wanneer wij maar onze global government, New World Order krijgen.

De elite is niet meer tevreden met de -toch wel wat beperkte- macht die ze hebben.Men wil totale controle over alles en iedereen; Ze gaan dat ten koste van alles bereiken.

Eerst de VS afbreken en herstructureren, de hardwerkende middenklasse (de slaven) verarmen zodat ze alles accepteren, dan Europa en de rest van de wereld. Dat laatste is niet zo moeilijk, alles is al economisch zo afhankelijk van elkaar gemaakt dat een domino-effect eenvoudig is te bewerkstelligen.

De VS en Europa zijn eigenlijk te mondig, de massa heeft een grote mond, “vrijheid van meningsuiting” Die moeten we eerst stil krijgen. Economische crisis, als het met één meltdown niet lukt, dan maken we er een dubbele dip van, totdat men luistert en -vooral- gehoorzaam doet wat de elite wil.

Hoe krijgen we die Carbon Tax bill er nu wel snel door…??

BP loopt aan onze leiband, is ons voertuig. We gaan een crisis veroorzaken die zo groot is, zo angstwekkend, dat iedereen op aarde zich doodongerust gaat maken. De hele aarde gaan we gijzelen, als wij de olie vrij in een zee laten lopen die voor alles en iedereen van belang is, dan moeten ze wel meewerken.

Tot en met Europa kan hier financieel/economisch, maar ook qua milieu aan ten onder gaan als ze niet luisteren en wij de kraan niet dichtdraaien, de warme golfstroom loopt immers tot aan de Noordzee toe. Vroeg of laat ziet iedere policitus in dat WIJ (de elite) de dienst uitmaken en zullen ze moeten luisteren. Desnoods ook nog een bron in de Noordzee laten lopen.

Dus beste mensen: we worden nu gegijzeld door de elite op een onvoorstelbaar gemene manier. in 2008 heeft de Trilateral Commission (Nout Wellink incluis), één van de drie pilaren voor de nieuwe wereldorde van de illuminati, een plan gesmeed hoe de westerse wereld zover gekregen kan worden dat ze meer belastingen gaan betalen, hun leven gehoorzaam gaan aanpassen aan de wil van de elite door middel van de Global Warming politics. De voorzitter van de European Trilateral commission Peter Sutherland sprak de elite toe hoe dat allemaal moet worden bewerkstelligd. Detail: hij was ook chairman of British Petroleum. BP dus.

Nu kun je dus ook begrijpen: waarom dit BP treft:  het is vooropgezet plan; waarom alleen BP de oliecrisis nu ‘bestrijdt’: ze doen net alsof ze het niet voor elkaar kunnen krijgen; waarom Obama alleen maar aan het golfen is en zich niet druk lijkt te maken: hij laat ze aanmodderen en zo kan de overheid de schuld niet krijgen, zodra de Senaat de Carbon Tax bill accepteert, zal de staat het overnemen en de bron stoppen. Zo niet, dan laten we het net zo lang doorgaan, totdat het volk er steeds harder om roept. Oh ja, Lieberman en Kerry hebben de Carbon tax bill herschreven en zo zou deze wel door de Senaat kunnen. Wie heeft daar het grootste deel van geschreven? BP !! De grote olieconcerns hebben alle belang bij hogere belastingen, duurdere olie en vooral een enorme vinger in de pap bij de verdeling van de ‘nieuwe’ energiebronnen. Wat wil het volk dan? dat nieuwe wetgeving wordt ingevoerd om een olieramp als deze voortaan te voorkomen. En passant krijgt met met véél hogere belastingen te maken (tussen de 15% en 20% effectief) zodat er praktisch niks overblijft om van te leven. Enslavement (slavernij) voor de middenklasse en daaronder. Leuke bijkomstigheid is dat straks alle loyale bedrijven natuurlijk de opdrachten krijgen voor de cleanup; Halliburton ongetwijfeld, en dat alles op kosten van BP. Maar waarom is BP nu het vehikel? BP gaat misschien wel failliet maar moet alles betalen en daar gaan de pensioencenten dan van de gewone man. Een elegante manier om de tientallen miljarden pensioengelden die iedereen in BP heeft zitten, over te hevelen naar de elite. Net zoals ze gedaan hebben met de financiële crisis en zoals ze zullen blijven doen.

Het is een spel, een gruwelijk wereldomvattend spel voor werelddominantie.
Trefwoorden zijn: New World Order, Elite, Illuminati, Free Masons, Bilderberg, global conspiracy.

En nu zul je zeggen: nee, zoiets doen de mensen toch niet met opzet?
Nee, JIJ zou zoiets niet doen, maar ZIJ wél.Zie maar in de recente geschiedenis dat niets, maar dan ook niets de elite te ver gaat om hun doelen te bereiken: de mens, de flora en fauna, en nu ook de aarde zelf, niets wordt gespaard.

Ik hoop van harte dat de elite de hand nu overspeeld heeft en dat dan de kaarten opnieuw geschud kunnen gaan worden.

kijk ook op:

http://blogs.telegraph.co.uk/news/geraldwarner/100043493/barack-obama-turns-the-oil-spill-into-his-poor-mans-911-to-revive-cap-and-trade-climate-legislation/

http://www.financialsense.com/editorials/engdahl/2010/0610.html

http://www.prisonplanet.com/articles/march2007/280307globalistslove.htm

http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/targets_of_illuminati.htm

http://www.cuttingedge.org/news/n1753.cfm

Omgezonden door Benjamin E. 19-06-2010

32 REACTIES

 1. “Ik hoop van harte dat de elite de hand nu overspeeld heeft en dat dan de kaarten opnieuw geschud kunnen gaan worden.”

  Deze bende gaat net zolang door totdat men de hand overspeelt.

  En iedereen wakker is.

  Want uiteindelijk is het een spel van ons allemaal.

  “Willen jullie ons morgenochtend wakker maken” vroegen wij hen lang geleden.

  “We slapen nogal vast!”

  De emmers met koud water die over ons heen worden gegooid, zijn niets meer dan aanwijzingen hoe diep wij slapen.

  Deze sabotage in de Gulf was een grote emmer. Maar is iedereen nu wakker?

  Het zijn de grootste snurkers die de grootste emmers met koud water hebben besteld.

  That’s the spiritual game.

 2. voor artikelen die objectief feiten proberen aan te dragen of trachten te onthullen, zullen we niet bang zijn om ze te plaatsen

  Zoals in vroegere tijden rampen in een theologisch kader geplaatst werden (de goden zijn boos op ons…) worden nu andere verklaringen gezocht. Waaronder NWO. Meestal door “feiten” aan te halen. En die met elkaar in verband te brengen. Zonder al te veel aandacht te besteden aan het bewijzen van de causale relatie tussen de aangehaalde feiten. Dat gebeurt ook in dit stukje.

  Hoe moet dit artikel dan geschreven worden? Indien men stelt dat deze olieramp voorop gezet spel is, dan moet men aannemelijk maken dat dit niet gewoon het gevolg is van een serie tijds en geld besparende maatregelen tijdens de winning die voor extra risico’s hebben gezorgd. Zoals intussen bekend is geworden. Maar opzet. Is geen poging toe gedaan in dit artikel. Als de auteur er in zou slagen aannemelijk te maken dat de bron bewust is gesaboteerd dan moet hij vervolgens aannemelijk maken dat het gedaan is door de iluminatie of wat dan ook. Stellen dat iemand er baat bij heeft en dus dan schuldig is, is te kort door de bocht. Tal van concurrenten hebben baat bij een ondergang van BP. Dit is een godsgeschenk voor milieuclubjes. En zeer vervelend voor alle bedrijven die in de VS naar olie en gas boren. De lachende derden zijn China, het midden oosten en buitenlandse oliebedrijven. De VS zal zich zelf door wetgeving de olie welke in de golf van Mexico en de Beaufort zee zit ontzeggen dan wel een stuk kostbaarder maken. Dus gaarne in dit artikel bewijzen dat het sabotage was. En vervolgens dat het niet een saboterend chineesje is geweest, maar juist iemand van de iluminatie.

  Het verband met de “enslavement of the middle class” is ook zeer indirect. Natuurlijk zijn er institutionele beleggers als pensioenfondsen, maar deze diversificeren niet voor niets. Aandelen zijn maar een beperkt deel van de beleggingsportefeuille van vele pensioenfondsen, en BP is daar op zijn beurt maar een zeer klein onderdeeltje van, niet echt significant. Als andere bedrijven dan extra omzet genereren en daardoor hun beurswaarde stijgt dan valt dit helemaal in het niet.

  Dus graag de causale verbanden bewijzen. En niet eerst stellen dat Pietje en Frankie samenspannen om de wereld te domineren, vervolgens enkele recente gebeurtenissen eruit lichten, en stellen dat die in het straatje passen van de naar dominantie strevende personen, en dat daarmee het cirkeltje rond is en dat bewezen is dat Pietje cs naar werelddominantie streven.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 3. Zij kunnen wel naar mars, maar dat gaatje van de olie lekkage is niet dicht te krijgen. Net zo min als ik in Sinterklaas geloof en toen was ik amper zes, geloof ik dat niet. Eiken zijn er gelukkig nog altijd aanwezig en maar goed ook anders hadden de (heren) vrij spel!

 4. Het volgende youtube filmpje ‘Lindsey Williams explains the secret behind the Gulf Oil Gusher ‘ ligt ongeveer op hetzelfde niveau van claims als het artikel hierboven:

  http://geraldcelentechannel.blogspot.com/2010/06/lindsey-williams-on-gulf-oil-crisis.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FAYsl+(Gerald+Celente+Trends)

  Hier wordt er echter vanuit gegaan dat het lek helemaal niet te dichten valt omdat men veel te diep heeft geboord en de druk veel te hoog is.

 5. @Paul [3]:

  Er zijn ongetwijfeld mensen die al dan niet in geheim clubverband naar de wereldheerschappij proberen te streven.

  Dit soort artikeltjes die ik van tijd tot tijd op deze site zie langskomen zijn verre van overtuigend. Ik vraag alleen maar om een goed onderbouwd artikel, en geen vage verdachtmakingen, niet aangetoonde causale verbanden en cirkelredenaties.

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 6. @HJ [2]:

  Heel duidelijk gesteld.Ik mis ook in artikelen die gaan over de Nieuwe Wereld Orde, de bewijskracht van de gebeurtenissen naar een bepaald clubje personen. Of je die nu aanduidt met de vage term “elite” of met “illuminati” of nog wat anders.

  Het ontbreken van dat causale verband reduceert veel van dergelijke stukjes tot sciencefiction.

  Wel is duidelijk dat er een ontwikkeling is in de richting van een Nieuwe Wereld Orde.
  Gisteren heeft de Russische president daar nog voor gepleit en tevens weer de nieuwe wereld munt voorgesteld. Hij wil dit op komende top-vergaderingen voorstellen.
  Ik hoop tijd te vinden daar in een artikeltje op terug te komen, maar je kunt al vast kijken naar artikel Financial Times:

  Medvedev sees chance for new world order
  http://www.ft.com/cms/s/0/81a03be0-7ac0-11df-8549-00144feabdc0.html

  Ik vraag me af of al die conspiracy verhalen niet sluitend te maken zijn door “elite, illuminati, e.d.” te vervangen door “politici” die deze ontwikkeling zelf zien aal een verdere bevrediging voor hun machtswellust?

  HJ [19] reageerde op deze reactie.

 7. @HJ [6]:

  Het lijkt me inderdaad interessant en belangrijk om een artikel te krijgen met echte bewijzen.
  “Aanwijzingen” komen er genoeg, en met wat fantasie kun je er spannende verhalen van maken.

  Een serieuze ernstige klacht komt net van een partner van BP op Nu.nl:
  Anadarko is voor een kwart eigenaar van de oliebron en legt de schuld voor het lek, en dus ook de financiële aansprakelijkheid, volledig bij BP.
  ”Er lijkt sprake te zijn van grove nalatigheid of opzettelijk slecht beheer”, zei de voorzitter van de raad van bestuur en president-directeur Jim Hackett van Anadarko uit Houston in een interview
  http://www.nu.nl/economie/2273417/partner-legt-schuld-volledig-bij-bp.html

 8. @Slappe Zuigvis [9]:
  Hoezo mongolen?

  Ik waardeer het zeer dat Hub hiervoor ruimte biedt. Niets wat hier allemaal geschreven wordt, is a priori waar. Alles kan bijdragen aan persoonlijke meningsvorming.

  Iemand met een andere mening is geen mongool maar iemand met een andere mening.

  Schelden draagt niet bij aan de discussie.

 9. Dat de elite, of politici meer macht willen geloof ik wel. Progressief denken is de gedachte dat je paradijs op aarde kunt maken. Ongetwijfeld dat politici dat zelf ook geloven. Maar om mensen tot slaven te maken en dan ook nog olie aan die slaven willen verkopen. De dag dat de Dollar valt gaan mensen met sigaretten betalen – een aardige metafoor. En wat als de nieuwe wereldorde lukt? Als de gewone man daar ontevreden over is, is het symbool van de guillotine niet de beste garantie dat dit nooit houdbaar is? De gewapende Nederlandse Politie kan niet eens een ongewapende mensenmassa in bedwang houden op een strandfeestje.

  Denk je eens in. Als de elite wint met haar “NWO”, dan wordt Hoek van Holland dagelijkse kost. Toen Brazilië een militaire dictatuur was in de jaren 80 vorige eeuw, toen werden er at-random ambtenaren vermoord. Op een dag besloten de machtshebbers dat de situatie onhoudbaar was geworden. Daarna was de transformatie naar een democratie.

  Het argument “ze kunnen het wel proberen” vind ik ook niet echt geloofwaardig. Ja, politici hebben geen historisch besef. Maar een Koninklijk Staatshoofd zoals Beatrix, die de geschiedenis via de familiebanden “zelf” hebben meegemaakt hebben volgens mij wel een historisch besef.

  Voor degenen die in de NWO geloven. Probeer eens uit te leggen hoe politici en met name Koninklijke families, of bestuursfamilies, hun angst voor de guillotine hebben overwonnen. Misschien heb je dan een punt.

  Slappe Zuigvis [14] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [21] reageerde op deze reactie.

 10. @Paul [3]:

  Als HJ en anderen niets weten over de “slinkse werkwijze van illuminati”, stelt hij des te terechter dat het eens tijd wordt om aluhoedje-verhalen te voorzien van duidelijk aantoonbare verbanden.

  En als er geacht wordt dat mensen het wel dusdanig goed weten en er om die reden geen goede argumenten OF bewijs hoeft te worden toegevoegd, is er des te minder reden om nog dit soort artikelen te schrijven en plaatsen.

 11. Het is om dit soort (“New World Order, Elite, Illuminati, Free Masons, Bilderberg, global conspiracy”) bullshit dat ik niet meer actief ben op dit forum. Op zich niet zo’n verlies voor Vrijspreker.nl, maar ik weiger dus ook vrijspreker.nl aan vrienden en kennissen door te linken, omdat ik me als libertarier geneer om geassocieerd te worden met dit soort samenzwerings onzin.

  De enige dingen die nog ontbreken zijn Chemtrails en Lizard People.
  Slappe Zuigvis [15] reageerde op deze reactie.

 12. @drnomad [11]:

  Precies. Nog zo’n logic fallacy van de samenzweringsdenkers: als zij nu al bakken met geld verdienen, de macht achter de schermen daadwerkelijk in handen hebben en óók nog eens niet rechtstreeks te identificeren zijn, wáárom zouden zij dan iets aan de huidige situatie willen veranderen?

  Openbaring van een “NWO” geeft alleen maar nadelen. Burgers hebben dan een concrete onderdrukker, vijand, en de kosten voor verdediging en beveiliging zullen de pan uitrijzen.

  Helaas hier nog geen solide tegenargument op gehoord.

 13. Elite of illuminatie vervangen door politici? Maar politici zijn de trekpoppen van degene die werkelijk aan de touwtjes trekken, maar wie die mensen precies zijn daar probeert het voetvolk al jarenlang achter te komen, maar helaas zijn die niet uitgenodigd bij de belangrijke gesprekken en vergaderingen waar men ‘praat’ over wat goed is voor ons en dus zijn ze moeilijk te achterhalen. Waarom maakt de politiek zich zo druk om bepaalde zaken of juist om andere zaken weer niet? Wie heeft ergens belang bij of juist ergens geen belang bij?? Eerdaags krijgen we weer het gelul over rekeningrijden, de politieke partijen die voor zijn krijgen het nog voor elkaar ook, het lijkt een wonder, maar is toch m.i. een geregisseerd spel van de jongens die er veel geld aan verdienen. Politici en corporaties of multinationals, hoe je ze ook mag noemen, bijten elkaar in ieder geval niet, maar wie trekt er nu werkelijk aan de touwtjes? We krijgen rekeningrijden hoe dan ook, we krijgen vingerafdrukken in een “al weer” nieuw paspoort incl. peperdure database, we moeten dit en dan weer dat, degene die hier beter van wordt is de elite, die elite! Zie net de hele poppenkast van een vorstelijk bruiloft voorstrompelen, ook dat is de elite, maar wat deze elite achter onze rug om organiseren is onduidelijk, duidelijk is wel dat men van onze centen vreet en daar draait het bij deze elite om. “Vreten van” en “macht uitoefenen over”, that’s it!

 14. @Wim [17]:

  Dan is er ook nog de regel uit de organisatietheorie dat een organisatie niet slimmer is dan zijn slimste leiders. En die zijn over het algemeen niet erg slim, vooral niet in politicusland, en over het algemeen denk ik niet dat mensen slim genoeg zijn dit soort dingen weg te houden van het grote publiek.

 15. @Hub Jongen [7]:

  Ik vraag me af of al die conspiracy verhalen niet sluitend te maken zijn door “elite, illuminati, e.d.” te vervangen door “politici”

  Volgens mij deels. Bedrijven proberen consumenten te overtuigen door goede producten of diensten aan te bieden. Politici proberen kiezers te overtuigen om hun stem te winnen. Politici hebben het graag over markt imperfecties tussen bedrijven en consumenten die hun dwingen in te grijpen op de markt. Over imperfecties mbt de manier waarop de gunst van de kiezer wordt gewonnen heeft men het echter zelden. En die zijn in mijn ogen veel groter en een kern van het probleem.

  Zolang bedrijven niet kunnen stemmen, en de stem van een klaploper gelijk telt aan die van een succesvolle miljonair, zal er in de huidige democratie een tendens zijn bedrijven en rijke individuen aan te pakken om zo de stem van wat vroeger werd omschreven als het gepeupel te winnen. De verdedigingstactiek van bedrijven en rijke individuen is hun geld te gebruiken om invloed te kopen. Direct middels omkoping of campagnekas bijdragen, indirect om door bijvoorbeeld onderzoeken zaken op de agenda te krijgen. Dit verklaart waarschijnlijk al een groot deel van de nwo – bilderbergertjes – iluminatie theorieen. Er is inderdaad samenwerking tussen grote en machtige bedrijven en individueen, maar dat is noodzakelijk willen ze in de huidige politieke constellatie overleven.

  De nwo voor zover aanwezig is niet een door individuen bewust en rationeel geleid proces. Het is een defensie tegen de schadelijke gevolgen van de democratie.

  De politici werken hier graag aan mee. De verkiezingen zijn een risico echter, vandaar dat getrapte internationale bestuurs organisaties steeds populairder worden. De politici kunnen dan zoals in de EU politici kiezen, of in ieder geval dit proces in hoge mate bijsturen. Indien het volk dit allemaal toestaat ontstaat een situatie waarin politici hun verantwoordelijkheden optimaal kunnen ontlopen. De internationale bestuursorganisaties zijn politici die voor zover ze verantwoording schuldig zijn deze aan voornamelijk andere politici afleggen. Als deze EU politici vervolgens ook nog eens de landen gaan controleren zoals het monetaire beleid van de Grieken is gecontroleerd, ontstaat een incestieuze cirkel.

  Voor zover we het dus over nwo hebben zal dit de uitkomst zijn van bovenvermelde processen. Rijke individuen en bedrijven die zich verdedigen, politici die democratische controle onmogelijk proberen te maken. En burgers die zoveel mogelijk gemanipuleerd dienen te worden en zo weinig mogelijk rechten mogen overhouden die bedreigend zijn voor de politici.

 16. “never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity”

  Het is mijn ervaring, dat het veiliger is en voor de overleving voordeliger, om het tegenovergestelde als leidraad te nemen. Zijn de mensen aan de top idioten? Misschien. Het is mijn ervaring, dat de idioten door de slimmerikken gebruikt worden en niet andersom.

  In ieder geval: de Illuminatisten geven zelf aan dat ze niet weten, hoe de elite achter de schermen opereert of waar ze uit bestaat, dus is hun gok even goed als die van ieder ander. Natuurlijk zijn er samenzweringen. Maar de boven gestelde vraag is een hele redelijke. Waarom zouden mensen, die toch al de macht hebben, dezelfde wereld en de economie willen vernietigen en daarmee hun eigen machtsimperium?

  Dat er genoeg samenweringen zijn is logisch. Maar één wereldwijde samenzwering? En wat is de positie daarin van China, India en de moslimwereld? Het lijkt me dat een westerse (Joods/amerikaans/Vrijmetselaars/katholiek, want daar komt het in feite op neer) samenwering er eerst op gericht zou zijn op het verwakken danwel vernietigen van die andere economieën en niet de eigen.

  Maar goed… ik kan niet oordelen. Te weinig data.

 17. @drnomad [11]:

  Voor degenen die in de NWO geloven. Probeer eens uit te leggen hoe politici en met name Koninklijke families, of bestuursfamilies, hun angst voor de guillotine hebben overwonnen. Misschien heb je dan een punt.

  Het waren juist deze groepen die de guillotine het hardst hebben gehanteerd.

  Er is maar een koninklijke familie geëindigd onder de guillotine , en die waren ooit zo stom geweest om de Jezuïeten orden Frankrijk uit te zetten.

  En dat doe je niet ongestraft.

 18. Bewijzen? dan hebben we vrijspreker niet nodig, dan hadden we nu Neurenberg processen. Hier kan een mening worden gegeven, dat hoeft natuurlijk niet 100% waar te zijn noch bewezen te worden. het is immers een mening.

  Maar dat er allemaal NIETS van waar is, dat is ook niet bewezen.
  in de reacties wordt de auteur verweten geen bewijzen te leveren en dus is het niet waar. Nogal domme redenatie, spijt me wel, ik had de ‘kritische lezers’ slimmer verwacht. Iedereen die anders denkt in de hoek van zwevers neer te zetten is draagt niet bij aan een discussie.

  De Titannic ging ten onder terwijl men riep dat het niet zo was.
  Men wilde bewijzen hebben dat een unsinkable ship was going to sink. Toen ze die hadden was het te laat.

  Ik sluit me daarom aan bij de eerste reactie die ik wel slim acht: slaap lekker verder jongens !

  en sorry hoor, neem mij niet kwalijk dat ik dit zeg, het is maar mijn mening hoor !

 19. Paul, als iemand iets beweert dat vooralsnog niet te controleren is, dan ligt de bewijslast bij degene die met de theorie komt en niet bij de sceptici/critici.

  Niemand hier is aan het slapen. Juist het klakkeloos aannemen van onbewezen of onbewijsbare theorieën zie ik als slapen. Niet kritisch nadenken. Zoals je gemerkt hebt, wordt er hier best serieus op ingegaan en wat mezelf betreft: ik houd alle opties open en ben bereid mee te denken om te kijken of gedachtengangen consistent zijn. Maar in de theorie van een wereldomvattende New World Order, met inbegrip van eeuwenoude verbonden, reptilians, multi-interpretabele symboliek, Aliens en de meest onlogische verbanden tussen dingen, verklaard aan de hand van de openbaring van Johannes en de Maya-kalender, etcetera, gaat gewoon te ver. Ik bedoel: waar is de grens?

  De Bilderberg-bijeenkomsten zijn een ondemocratisch gebeuren en dienen gewantrouwd te worden en zo zijn er meer dingen in de internationale politiek, waar het publiek niets van weet en waarvan het de vraag is, of dat allemaal wel zo gunstig of gewenst is. Het zijn juist die dingen, die voor speculatie zorgen en de menselijke verbeeldingskracht is schier oneindig.

  Dat neemt niet weg, dat het boeiend leesvoer vormt en soms/vaak komen er door dit soort speculaties dingen aan het licht die wel de moeite waard zijn. Onderzoek verschillende mogelijkheden en gooi het onmogelijke weg. Ik schort, nogmaals, mijn oordeel op wegens een tekort aan data, gebrek aan duidelijk kader en tegenstrijdige en soms onlogische speculaties.

 20. Ook dat er eerder iets is gebeurd wat niemand verwachtte is geen bewijs dat alles wat men niet verwacht ook zal gebeuren.

 21. HJ,
  “Er is inderdaad samenwerking tussen grote en machtige bedrijven en individueen, maar dat is noodzakelijk willen ze in de huidige politieke constellatie overleven”

  Het punt waar het om gaat is, dat er na WOII zulke kapitaalconcentraties hebben plaatsgevonden, dat bedrijven rijker zijn dan menig land. Ze opereren mondiaal, dus er is niet één politieke constellatie, maar vele verschillende. De these van de new World Order is, dat er een groep machtige individuën is, die de politici controleert en manipuleert.

  Wat bijvoorbeeld te denken van de FIFA, die Zuid-Afrika overhaalde (vanwege de grote financiële belangen: dwong) om speciale wetgeving aan te nemen wat reclame betreft? Hier is niet een miljardenbedrijf dat zich aanpast aan de politieke constellatie, maar juist andersom.

  Een interessante vraag misschien: Brood en spelen, dat was volgens de Romeinen wat het volk wilde. Is de FIFA een instrument in het dom en schijntevreden houden van het plebs? Waarom is er zo’n overdaad aan sport en dan met name voetbal op de radio, televisie en in de kranten? ELKE DAG moeten we alles over deze volkomen nutteloze menselijke bezigheid te weten komen. En iedereen schijnt het normaal te vinden ook. Maar als je wijst op toenemende haat tegen homo’s of Nederlandse joden, dan zegt men: waar maak je je druk om?

  HJ [28] reageerde op deze reactie.
  HJ [29] reageerde op deze reactie.

 22. @D.G. Neree
  Kijk, dat is nou een volwassen reaktie !
  ‘ik houd alle opties open en ben bereid mee te denken om te kijken of gedachtengangen consistent zijn’.
  Er zijn dus nog wel kritische lezers met verstand.

 23. @D. G. Neree [25]:

  Het punt waar het om gaat is, dat er na WOII zulke kapitaalconcentraties hebben plaatsgevonden, dat bedrijven rijker zijn dan menig land. Ze opereren mondiaal

  Hier is sprake van een volgens mij onaanvaardbare simplificatie. Machtsverhoudingen zijn verhoudingen tussen een tweetal (of meer) partijen. Het volstaat hier dus niet om te wijzen op de toegenomen macht van bedrijven. De machtsontwikkeling van de overheid moet ook in dit verhaal betrokken worden, waarna men kan afwegen of, en zo ja, in welke richting het machtsevenwicht is is verschoven. Deze afweging vindt niet plaats. Inderdaad zijn er vele machtige bedrijven. Maar als we de machtsontwikkeling van de overheid in ogenschouw nemen is de macht van de overheid wellicht nog sterker gegroeid dan de betreffende bedrijven. En ook de overheden hebben zich tot internationale verbanden verenigd. NWO adepten dienen dus te bewijzen dat de macht van multinationals sinds WOII relatief gezien is toegenomen. Dat is een moeilijk verdedigbare stelling, zeker als we teruggaan in het verleden.

  Voorbeeld. Vanaf 1800-1820 tot ver in de 19-de eeuw beheersten rijke bankiersfamilies zodanig grote kapitalen dat de verschillende naties in Europa, wilden ze oorlog gaan voeren, eerst de nodige leningen moesten lospeuteren van deze families. Geen lening betekende meestal geen oorlog. Nu in het tijdperk van doorbreken van de goudstandaard en een zeer goed ontwikkelde belastingorganisaties zijn dat minder prangende problemen en kan een land meestal onafhankelijk van bankiersfamilies oorlog gaan voeren. Daarvoor was er trouwens het tijdperk van de machtige families in de renaissance, die relatief gezien enorme invloed hadden. En we moeten de VOC niet vergeten die handelsmonopolies bezat op onder meer Indonesie en Japan.

  Naast causale verbanden aantonen dienen nwo adepten nog de nodige historische feiten te ontkrachten willen ze hun stelling kunnen handhaven.

  vrijeradikaal [30] reageerde op deze reactie.

 24. @D. G. Neree [25]:

  Wat bijvoorbeeld te denken van de FIFA, die Zuid-Afrika overhaalde (vanwege de grote financiële belangen: dwong) om speciale wetgeving aan te nemen wat reclame betreft? Hier is niet een miljardenbedrijf dat zich aanpast aan de politieke constellatie, maar juist andersom

  Natuurlijk zullen er bedrijven en organisaties zijn die veel baat hebben bij special interest wetgeving. Dat deze er is bewijst geenszins de nwo. Zoals je zelf aangeeft is er geen causaal verband. De nwo adepten dienen dat verband, tussen special interest wetgeving en een samenspannende club aspirant wereldregeerders, aan te tonen. Een te ruime taakopvatting (niet minarchistische) van de overheid staat special interest wetgeving toe die weer tot dit soort excessen voert. De fifa heeft veel te bieden voor machtshebbers, en heeft daardoor een sterke onderhandelingspositie. Hierdoor komt er special interest wetgeving en een suboptimale allocatie van middelen. Dit is een verklaarbaar proces vanwege onze niet op libertarische leest geschoeide regeringen. Maar bewijst verder niets van een nwo.

  Waarom is er zo’n overdaad aan sport en dan met name voetbal op de radio, televisie en in de kranten?

  Zou dat soms zijn omdat velen het prettig vinden met een biertje in de hand zittende op de bank zich te identificeren met sporthelden? En na een dag werken de problemen van alle dag te vergeten?

  vrijeradikaal [31] reageerde op deze reactie.

 25. @HJ [28]:

  Geen lening betekende meestal geen oorlog. Nu in het tijdperk van doorbreken van de goudstandaard en een zeer goed ontwikkelde belastingorganisaties zijn dat minder prangende problemen en kan een land meestal onafhankelijk van bankiersfamilies oorlog gaan voeren.

  _____________________________________________________

  Echt waar ?

  Het zijn nog steeds dezelfde krachten die op dit vlak opereren , alleen hun methoden zijn wat geavanceerder geworden.

  Vroeger waren ze nog zichtbaarder en de communicatie was trager en kwetsbaar ( ze lieten sporen na ).

  Tegenwoordig kunnen ze zich verstoppen achter een muur van aandelen , versleutelde communicatie en z.g. goede doelen ( toen ook al ?).

  Leger des Heils is een Rothschild operatie ( heeft ook een rood schildje he !!!!!!).

  Rode Kruis….Unesco….VN / UN …Halve Maan….Ridders van Malta ? enz, enz, enz.

  http://www.ordevanmaltabelgie.org/belg_hist_nl.html

  http://www.ordevanmalta.nl/actueel_index.htm

  Zoek eens uit wie deze organisaties besturen , en of zij wel zo goedendoelerig zijn als geclaimd word.

  Toen jouw over-grootvader voor het eerst buiten zijn veilig stadsmuren kwam , reisde zij de wereld al rond .

  You don’t know how deep the rabbit hole goes.

Comments are closed.