Ik dacht tot nu toe dat voetbal een eerlijk spel was. Het boek dat onze schrijver Seneca bespreekt in “Wedden dat,…. “  1) waarin aangetoond dat er wel 40 miljard dollar aan weddenschappen (met ritselarij) op het spel stonden. Bracht me alleen een beetje aan het twijfelen. Maar na vandaag enkele stukjes van het Wereldkampioenschap in Zuid Afrika gezien te hebben, ben ik wel overtuigd van zwendel in het voetballen. Van zwendel in de politiek was ik al overtuigd.

De vraag van nu: “Waar is de grootste zwendel?” is voor mij eigenlijk geen vraag. In de politiek zijn namelijk veel meer mensen direct betrokken en gaat het om nog veel grotere bedragen. Terwijl die ook nog eens de voetbalzwendel mogelijk maken.

Vandaag kon je binnen een paar uur zien dat een doelpunt dat de hele wereld kon zien, door de scheidsrechter werd afgekeurd! Bij Engeland-Duitsland. En even later werd een duidelijk buitenspel doelpunt goedgekeurd. Mexico-Argentinië. Overduidelijk. Door TV herhalingen te bewijzen. Maar daar wordt geen rekening mee gehouden. Heeft dat iets te maken met die 40 miljard weddenschappen?

In ieder geval heeft mijn vrouw gelijk die opmerkte dat het stinkt als duizend bunzingen!

Waarom wordt er nog steeds geen rekening gehouden met de al jarenlange beschikbaarheid van de televisiebeelden die binnen 3 seconden beschikbaar zijn? Het argument dat dit de wedstrijd zou vertragen is door de paar seconden beschikbaarheid gewoon flauwe kul.

Gaat het nu om de feiten of niet??  Of gaat het om het geld?

Wilt u nog steeds die WK 2018 in Nederland?
Wilt u helpen om te vermijden dat die hier doorgaan met behulp van belastinggeld?
—————————–

1)   https://www.vrijspreker.nl/wp/2010/06/wedden-dat-2/#more-75700

Zie ook: https://www.vrijspreker.nl/wp/2010/06/rollators-en-voetbal-en-de-overheid/#more-75952

7 REACTIES

 1. Zou je aan de hand van de scheidsrechtersbeslissingen kunnen bepalen welke regering het minste geld heeft voor steekpenningen?
  Engeland heeft het dan moeilijker dan Duitsland en ik begreep laatst dat scheidsrchter een zware stempel op wedstrijd drukte door in Zwitserland/Chili een record aantal kaarten te geven. Zitten Zwitserland moeilijk?

 2. ’t Is dat voetbal ook deels met belastinggeld gespeeld wordt, anders zou ik zeggen who cares? Als iemand vals speelt met mens erger je niet, is dat toch ook geen nieuws? Dat is iets tussen de deelnemers onderling. Ze zijn niet verplicht dit spelletje tot hunberoep te maken en aan die schijvertoningen mee te doen. Het enige erge is dat de onschuldige belastingbetaler gedwongen wordt me te betalen.
  Laten we vooral hopen dat het WK niet naar hier komt.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. @.M [2]:

  Inderdaad is ons protest gericht tegen dat belastinggeld.

  “Laten we vooral hopen dat het WK niet naar hier komt.”

  Dan moeten we er ook wat tegen proberen te DOEN.
  Zie de tweede link aan eind van bovenstaand artikel.

 4. Deze argumenten werden gister op CNN gegeven en zijn blijkbaar de officiële verklaring van de FIFA:

  De camera techniek zoals deze in bijvoorbeeld Tennis wordt gebruikt, schijnt niet te werken omdat er teveel spelers op het veld staan… Idioot, mochten ze perse willen leunen op een of andere geavanceerde camera techniek met motion sences en weet ik het wat allemaal, dan zou het nog niet hoeven uit te maken hoeveel spelers er op het veld staan omdat je simpelweg een selectie aan lijnen in de gaten moet houden…. Dat is, Als ze perse op die techniek willen leunen. Feit is dat de bal op de lat van de Engelsen van gister, direct duidelijk was vanuit de luie bank thuis. Ze hebben geen dure techniek nodig, ze hoeven alleen maar de grensrechters van het veld te halen en achter een tv te zetten….

  Een andere techniek was een GPS chip in de bal stoppen. Het probleem hierbij is dat er maar 1 bal producent is die deze techniek hanteert en uiteraard hebben ze hier een vieze patent op waardoor ze teveel afhankelijkheid van deze ene producent krijgen. Dat krijg je met de erkenning van patenten.

  Een algemeen argument wat ook door FIFA werd gegeven, was dat voetbal de sport van het volk zou zijn en dat het van laag naar hoog gelijk moet zijn. Dit is uiteraard ook krankzinnig. De teams zoals je ze nu bij het WK ziet hebben, betere trainers, betere coaches, betere spelers, betere uitrusting, betere velden, betere stadions, WAAROM geen betere beoordelingstechnieken?

  Beats me…..

  Of het hier om corruptie gaat, of niet is natuurlijk lastig te bepalen. Soms lijkt het er wel naar, maar je kan het uiteraard bijna niet bevestigen.

  Zo zijn er wel meer vragen. Heeft ex-politicus de Vries, Stephany in Chili vermoord om Joram te grazen te nemen en zo zijn gelijk te krijgen? Heeft Essent de coach van Sven Kramer omgekocht om hem op de verkeerde baan te sturen? Nu zeg ik wel, de vraagstuk opgesteld in dit topic is stukken geloofwaardiger dan bovenstaande, maar is er bewijs? Heeft iemand cijfers?

  vrijeradikaal [7] reageerde op deze reactie.

 5. het belastinggeld wat hier evt. aan weggegooid zal worden (vergeet ook de verliezen op de eindafrekening niet) is al erg genoeg, maar waarschijnlijk zal hier en daar ook de wetgeving nog wat moeten worden aangepast.

  overigens ben ik van mening dat de scheidsrechters in het geheel niet hebben gefaald.
  in tegendeel, ik denk dat zij uitstekend de bevelen van de mafifa hebben opgevolgd. en dat is dan ook de reden dat er beslist geen electronica in en om het veld zal komen.

 6. @Polity [4]:

  Zo zijn er wel meer vragen. Heeft ex-politicus de Vries, Stephany in Chili vermoord om Joram te grazen te nemen en zo zijn gelijk te krijgen? Heeft Essent de coach van Sven Kramer omgekocht om hem op de verkeerde baan te sturen? Nu zeg ik wel, de vraagstuk opgesteld in dit topic is stukken geloofwaardiger dan bovenstaande, maar is er bewijs? Heeft iemand cijfers?

  Weet je….laat in hemelsnaam niemand zich meetrekken in deze onzin.
  Negeer het !

  Elke vier jaar is er een nieuwe ronde van dit rondtrekkend circus, het is een ” goon show ” met een duidelijke sociale / politieke opdracht.

  Net zoals de Olympische spelen , E.K. , tour de France , enz ,enz .

  Keep THEM bussy…Keep THEM Guessing .

  http://en.wikipedia.org/wiki/Guessing_game

  De oude Egyptenaren kenden dit al als het ” Bee thing ” , and it’s keeping them buzzing.

Comments are closed.