NOS: Begrotingstekort valt hoger uit!

Wie had dat nu kunnen verwachten? Onze “leiders” zijn zo zorgvuldig om het bedriegen van de burgers te verbergen, en de suggestie te versterken dat er zo goed voor d burgers wordt gezorgd, dat deze NOS-mededeling (bijna) niet waar kan zijn. Of wel?

Begrotingstekort valt hoger uit

Update: maandag 31 mei 2010, 19:41

Het tekort op de begroting 2010 valt hoger uit dan was gedacht. Dat staat in de Voorjaarsnota. Volgens schattingen van het ministerie van Financiën loopt het tekort op tot 6,6 procent van het bruto binnenlands product.

In de laatste cijfers van het Centraal Planbureau werd nog een tekort van 6,3 procent voorspeld.

Volgens het ministerie valt het tekort hoger uit door tegenvallende inkomsten en gasbaten. Ook de kapitaalinjecties aan Fortis en ABN Amro spelen een rol. In de nieuwste cijfers zijn ook de bijdragen aan Griekenland en het Europese stabiliteitsfonds meegenomen.
————————————

RED: Moeten nu alle verkiezindsprogramma’s opnieuw worden uitgerekend?

Of begrijpt toch niemand waar ze op stemmen?

maken een stuk of 9 miljard euro meer of minder ook geen moer uit?

3 REACTIES

 1. Gebaseerd op een BBP van 2008 van 595 miljard € zou dat volgens mij een verschil van minder dan 2 miljard € zijn:
  595 / 100 * 6,3 = 37,485 miljard €
  595 / 100 * 6,6 = 39,270 miljard €

  http://www.cpb.nl/nl/prognoses/nlinfo.html

  Maar inderdaad dit was te verwachten, iemand anders zijn geld spenderen is nou eenmaal gemakkelijker. Het AOW en onze pensioenfondsen kopen die paar extra leningen wel!

 2. Het is niet nodig programma’s nogmaals door te rekenen.

  CBS werkt met verouderde modellen. Laten we wel wezen: ze hebben de huidige crisis ook niet zien aankomen…!

  Laten we dat ook es op de schop gooien, dat PvdA-clubje. Toch ook een contradictie in terminus: Een links rekenclubje….

 3. Ik maak me ernstige zorgen dat geen enkele regeringspartij noch oppositie zich heeft druk gemaakt hoe het kan dat er in zeer korte tijd een bedrag van 35 miljard euro kon oplopen wat met bezuinigingen moet worden goed gemaakt. Niemand ook de regering niet heeft zich verantwoord hoe en waarom dit heeft kunnen gebeuren en sterker nog hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen. Alsof het iemand anders zijn geld is; bespottelijk.

  Wanneer het zo is dat het grootste gedeelte komt door de banken crisis, wat eigenlijk niemand openlijk zegt, dan is het ook niet te begrijpen, want nu lijkt het net of dat geld noiit meer wordt terug betaald of terug verdiend. Wat heet dan dat tekort doen oplopen, de tijdelijke deeltijd WW? Daar is toch een eigen kas voor?

  Daarom vind ik het tijd om op een partij te stemmen die nog niet eerder regeerde en er op een frisse manier tegenaan kijkt, en dat is zeker niet de VVD. Want die heeft jarenlang maar wat aangerommeld – ‘geëngineerd’ – met Zalm waardoor de pensioenfondsen werden leeggezogen, en waarvan later 10 miljard moest worden teruggestort en ook de huizenmarkt werd overgefinancierd en de banken niet meer wisten wat hun maatschappelijke rol is.

Comments are closed.