Gisteren maakte de EU-President, Herman Rompuy, bekend dat Nederland zich verder ondergeschikt aan de EU had gemaakt door toe te geven dat de NL begroting eerst in Brussel wordt voorgelegd, voordat de vertegenwoordigers van het Nederlandse volk deze mogen zien. ( Rompuy:”Finance ministers have agreed to show their national budgets to each other and to the European Commission before seeking national parliamentary approval.”)

En dat wordt dan door een demissionair kabinet besloten. Door politici die wel de mond vol hebben over democratie, maar verder lak aan het volk. Zolang ze maar kans hebben het volk zodanig te misleiden dat ze toch gaan stemmen.

Ik probeerde in een aantal persoonlijke gesprekken uit te vinden hoeveel mensen nu weten dat dit speelt. Wel ik ben niemand tegengekomen die besefte dat dit gebeurde. Wel geloofden ze (alle zes) niet dat zoiets zo maar kon gebeuren. Maar het is wel zo!

Slaap kindje slaap,…….. Volgende week begint het WK voetballen en er wordt gewerkt aan de scheur in een spiertje van Robben!

36 REACTIES

 1. Ongelofelijk dit !

  Persoonlijk wist ik niet dat een demissionair cabinet uberhaubt iets te besluiten heeft?
  En dan lees je besluitvorming op dit niveau..
  Dit kan echt gewoon niet!

  Met andere woorden: Alvorens er ook maar iets wordt goedgekeurd wat er met ONS GELD gaat gebeuren (wat zoenzo niet kan eigelijk).. Een stel mensen die totaal niks met NL te maken hebben hier hun fiat voor moeten geven.. Dit gaat gewoon simpelweg TE VER.

  Heb me pas sinds een paar weken verdiept in deze en andere sites omtrent hetzelfde onderwerp, maar ik ben om hoor!

  ps. Ben en ga ook niet stemmen!

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
  hoc Voluerunt [3] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [8] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [17] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [18] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [19] reageerde op deze reactie.

 2. En inmiddels is duidelijk geworden dat het altijd al door buitenlanders was dat we als kind werden behandeld en in slaap gewiegd, immers wat te denken van een joekel van een taalfout op het tegeltje als “Een schaap […] die drinkt”? De schaap?

 3. @Hub Jongen [2]:

  Brood en spelen….zo oud als de mensheid.

  PS. Leuk filmpje , indien sommige symbolen u reeds bekend voorkomen…..don’t panic.
  Oh…ja…wat is het symbool ook al weer voor de UNO…goh , rare jongens die Romeinen ( Asterix ).

  Imperium Romanum – Roma – SPQR – Roman Empire

  http://www.youtube.com/watch?v=xgfRiFSgfe8

  Voetbal tempels lijken toch wel een beetje op die oude arena’s ( hoe zouden ze in Amsterdam toch aan die naam komen ? ).

  Have fun.

 4. @Hub Jongen [2]:
  Trust me, ik heb het WIJD verspreid binnen mijn netwerk van kennisen, collegea enz. 🙂
  Heb al heel wat mensen overtuigd van de filosofie.. Alleen mis ik een burger -> politicus forum waar dit soort harde feiten eens aan de veroorzakers worden ‘voorgelegd’

  @Polity: Lid als in lidmaatschap is ten alle tijden opzegbaar of binnen beschreven tijd in de overeenkomst met de club toch?
  Maar niet van de “lid staten van de EU”..
  ik denk dat de EU zich dusdanig ver geworteld heeft (verder als wij een idee hebben) in onze samenleving (lees overheid) dat het vergaande gevolgen kan hebben.. nu is het dan (bijna)zover.Dat geen enkele politicus nog een besluit in welke vorm dan ook mag nemen zonder toestemming uit brussels.. Bedankt ‘Regering’ voor onze afhankelijkheid!!

  Tevens komt het de demissionaire regering wel lekker uit dat de verziekingen zijn “uitgesteld” tot het begin van de WK, waar al die hersenloze medemensen weer aan de buis gekluisterd zitten en dus even niet klagen over de gevormde coalitie..
  gelukkig heb ik een hekel aan voetbal..

  René [24] reageerde op deze reactie.

 5. @Doompie [1]: Helaas kan een demissionair kabinet gewoon (belangrijke) beslissingen nemen.

  Maar ja, helaas kan een niet-demissionair kabinet dat ook, zelfs als er een referendum TEGEN de EU ligt. Want dat vind ik net zo immoreel, dat een stel “verkozen” malloten in Den Haag voor mij de beslissingen gaat nemen.

  Of een stel niet-verkozen, maar aangewezen malloten in Brussel.

  Of de volgende niveau: NWO. Wel een mooie zet, dit controle middel op weg naar wereldheerschappij, zo vlak na die paar dagen in Sitges. Maar nee, dat is natuurlijk weer complotdenken. Foei toch.

  Wat is de volgende stap? Op weg naar een systeem dat u nog een beetje zakgeld krijgt, dat u uit mag geven in door de staat (of Brussel of NWO) goedgekeurde winkels?

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Paul Martens [8]:

  “Wat is de volgende stap?”
  Er wordt al gewerkt aan onder andere:
  –Banken-belasting bij elke overboeking.
  –Rechtstreekse EU belastingen die burgers aan Brussel betalen.

 7. @Sjok [12]:Juist, alleen trapt niet iedereen er in, maar worden wel gedwongen mee te doen.
  Wat kan de burger er nog aan doen? Dat is wat ik me afvraagt, de meeste burgers die nu stemmen willen volgens mij niet wakker worden.
  Maak me steeds meer zorgen over de toekomst.

 8. De EUSSR is de grootste actuele bedreiging voor onze vrijheid en we zijn er zo slecht aan toe dat dit het enige politieke standpunt is dat er werkelijk toe doet.

  Daarom heb ik vandaag bij het ‘referendum’ gestemd voor minder Europese integratie. Want een grootschalige EU-overheid maakt vrijheid in de toekomst onmogelijk.

  De PVV, de SP en de SGP verzetten zich tegen de macht uit Brussel.

 9. Het moet gezegd, die wellustige onderwerping aan Brussel maakt dat deze nationale regering geen geloofwaardigheid meer heeft. Het democratisch beginsel is bij die EU tot dusver met alle voeten getreden: voortdurend gaat een meerderheid niet stemmen, en zei een meerderheid NEE in een referendum. Desondanks gaat dat politbureau gewoon zijn gang zonder zich ook maar iets aan te trekken van de zeer gebleken onwil van de meerderheid van de kiezers. Die Unie is een ramp; maar het lijkt een socialistisch ideaal dat liever alle landen bankroet gaan, dan dat er landen zouden zijn die hun financien wel op orde hebben. Opmerkelijk wel dat de SP zich verzet; ik vermoed dat de SP die EU weer te neo-liberaal vindt.

 10. @Polity [4]:
  voor zover ik heb begrepen kan elk lid uit de eu treden bij
  een enkelvoudige meerderheid van stemmen van de eu-leden.
  dus kan het niet, want de ontvangende landen zullen nimmer
  toestaan dat een fors betalend land uittreed.
  als een land desondanks ‘dag’ zegt, tja, daar schijnt het
  systeem nog niet over te hebben nagedacht.

 11. Zover ik weet is het de EU in al die jaren zelden tot nooit gelukt een EU begroting te laten goedkeuren (15 keer afkeurt volgens mij) door de Europese Rekenkamer. Vanaf nu zijn de begrotingen van iedereen ‘mark to fantasy’. Werkt bij de banken toch ook?

  We weten via Paul van Buiten dat de Europese Rekenkamer ook een corrupt zooitje is dus het zal nog erger zijn.

 12. @René [24]:

  Yup 🙁

  Kansloos gewoon, als je je niet interesseert in de “sport van het volk” ofwel voetbal dan wordt je meteen betiteld in dit bekrompen landje.

  @vrijeradikaal: EUSSR inderdaad. Ik bedoel banken betrekken geld van “de nieuwe miljonairs” in Rusland, EU wil niets liever dan groote handelspartner van de USSR worden..waar houd het op, afhankelijke opstelling naar dat soort dubieuze landen..ik weet het niet..

  @ Gé: Thnx, had nog niet op wikipedia gekeken.. Maar KOM OP zeg. Dit zouden ze volgens de regeltjes dus duidelijk NIET mogen doen.. En toch gebeurt het.. Wie kunnen we hierover aanspreken / verantwoordelijk stellen?
  Weer een school voorbeeld Politiek Landverraad…

  Trouwens volgens de laatste “nieuws” berichten was de opkomt 74% om 20:30 😐
  Om 6 uur was dit nog 40%..
  In voorgaande jaren 77% om dezelfde tijd…

 13. @Albert S. [26]:

  EVA? Europese Vrijhandelsassociatie? Ik zie net dat enkele van de minst onverstandige Europese landen (waaronder Zwitserland) daar lid van zijn. Goed idee.

 14. Dat is nog altijd een veel beter alternatief als de EU..

  Aan deze regeling hangt ook een BOETE sanctie vast!

  Bron van dit bericht er even bijgepakt:
  http://www.europa-nu.nl/id/vifvcbrkw9u9/nieuws/ministers_van_financien_akkoord_met?ctx=vhwohwhltpgo

  letterlijke quote
  [quote]”In future, governments could “get into trouble” with their peers even before their deficits reached the three percent threshold, said Mr Van Rompuy.”[/quote]

  Nog een VELE ergere..

  [quote]Earlier on Monday evening, euro area finance ministers reached an agreement on a €440 billion “special purpose vehicle” (SPV) – the main component of a massive eurozone support mechanism hastily agreed by EU leaders last month as Greece’s debt crisis threatened to spread to other members of the single currency.

  The SPV will be based in Luxembourg and will issue debt on capital markets, backed by individual guarantees provided by all 16 members of the eurozone. The money raised in this way can then be lent to struggling eurozone administrations, but only after a restructuring programme is agreed.
  [/quote]

  Ofwel ze stellen een SPV in om (ons) geld in te zamelen bij lidstaten en dit vervolgens uit te delen aan lidstaten die het zwaarder hebben, maar dan moet er voor dat betreffende land wel even het programma gereconstrueerd worden.. waarschijnlijk in een door “economische kenners” die zichzelf verijkende EU parlementariers genaamd worden natuurlijk..

  ik zeg: HEEL ERG SNEL UIT DE EU!

 15. Het is nu allang zo dat wij ons druk maken over de verkiezingen van de Tweede Kamer, maar dat die al voor een groot deel is verworden tot een soort Duma die de besluiten/richtlijnen/wetten van de ondemocratische EUSSR alleen nog maar van een stempel voorziet. Tachtig procent van onze wetgeving komt immers allang uit Brussel. En aangezien de heersende elite zo ongeveer op dezelfde golflengte zit als de Brusselse dictators komt ze dat wel goed uit.

  Langzamerhand begin ik te denken dat de volkeren in Europa de macht alleen nog zullen kunnen terugveroveren op de ouderwetse manier: met de hooivork in de hand. Dan zie ik Wilders al op een tank staan, à la Boris Jeltsin…

 16. Ook al gehoord van het europees arrestatiebevel? Dat je tegenwoordig als Nederlander zonder meer kunt worden overgedragen aan een andere lidstaat in afwachting van je berechting door een vreemde rechter? Zelfs voor ‘vergrijpen’die in je eigen land niet eens strafbaar zijn?
  En dat je zelf je onschuld moet bewijzen als je god verhoede wordt aangeklaagd voor ‘racisme’?

  Kent u Eugendfor – de europese oproerpolitie, die om assistentie kan worden ingevlogen als we hier met hooivorken en de dorsvlegels de straat op gaan? Is wel zo prettig voor de nationale regering – het is zo confronterend voor de reguliere politie om eigen mensen aan te vallen en op te pakken – zo kunnen de nationale autoriteiten hun handen wassen en zich verschuilen achter Brussel.

  En how about Euromed, het dwarsverband tussen de EU en de ‘middellandse zeelanden’? En dat we er door Lissabon dus de Noord-Afrikaanse landen gratis en voor niets hebben bijgekregen? En dat die kennelijk zeer begerenswaardige samenwerking wordt bekostigd uit de diepe zakken van Brussel? Dat al dat mooie werk ln bijna 9 miljard heeft gekost, sinds 1995? En dat daar bovenop vanaf 1995 door de Europese Investeringsbank een bedrag van ruim 11 miljard euro aan leningen beschikbaar is gesteld voor ‘ontwikkelingsactiviteiten’ in de regio? Allemaal uit de onuitputtelijke belastingpot?

  Hier is trouwens je

  beek [32] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.