Een einde maken aan de milieuproblematiek? U zorgt dat u een groepje individuen een berg wapens geeft en alles lost vanzelf op. Een einde aan Armoede in de wereld. Geef meer wapens aan deze individuen en alles lost vanzelf op. Educatie voor kinderen? Hetzelfde recept.

Alle maatschappelijke problematiek lost u op dezelfde manier op. U zorgt dat iedereen ontwapend wordt en geeft de hele wapenhandel aan een select groepje mensen. Daarna geeft u hun een wensenlijst waarbij zij beloven dat ze deze gaan vervullen en klaar is kees.

Simpele gedachte? Dat is waar, maar het is uw waarheid. Het is ook een enorm luie waarheid. Wie denkt u dat zich aangetrokken zullen voelen tot dat wapenarsenaal en mandaat? Het zijn niet de meest deugdelijke mensen die zich verheerlijken aan zulke macht. En wie houdt deze door uw verklaarde übermenschen in de gaten? Wat als ze zich niet aan uw wensenlijst houden?

U zegt dat deze individuen in ieder geval educatie voor uw kinderen geregeld hebben. Dat mag misschien zo zijn, maar valt dit niet meer onder indoctrinatie?

Uw kinderen krijgen les in het verheerlijken van deze individuen. Er wordt hun niet geleerd om na te denken. Ze worden vol gestopt met feitjes. Feitjes over deze individuen en hun voorgangers. Die worden geëtaleerd als hun steun en toeverlaat, hun grootste vriend.

Uw vrienden zijn zij echter al lang niet meer. Daar bent u naar verloop van tijd wel achter gekomen. Die gewezen vrienden hebben u gecriminaliseerd, verbitterd en arm gemaakt,.

Maar daar zullen ze morgen snel genoeg achter komen, want eens in de 4 jaar… Dan heeft u weer de macht.

Wanneer deze individuen zitten te lonken naar uw stem en dus goedkeuring. Dan sparren de verhalenvertellers weer met elkaar om uw gunst. De vorige individuen waren namelijk niet te vertrouwen. Ze komen dus met een nieuw gezicht, een nieuw verhaal. Ze beloven uw lijstje nu echt uit te gaan voeren.

De spanning stijgt weer. U bent weer in zicht, telt weer mee en bent dus belangrijk. Het is net alsof u een shot heroïne in uw aderen gespoten krijgt.

Iedereen zit in spanning. Het gaat nu snel gebeuren! Het roer gaat om!

Alles zal vanaf morgen beter worden. U hoeft alleen maar meer wapens te leveren.

Dan zal alles automagisch oplossen.

Echt waar! Beloofd!

12 REACTIES

 1. De ultieme heilstaat komt natuurlijk tot stand door dat groepje in de perken tot 1 man, bij voorkeur de Opperdienaar.

 2. @Liberty 5-3000 [2]: Niet zo’n beste, lijkt me. 😉
  2e alinea laat de checker nog het bezittelijk voornaamwoord “hun” staan, terwijl dat een aanwijzend voornaamwoord zou moeten zijn (“hen” bijvoorbeeld).
  Nu is die vergissing in het geheel niet erg, want het beïnvloedt de duidelijkheid van de tekst niet. Dus niet bedoeld als lullige kritiek, maar mocht je dezelfde checker als M. gaan gebruiken, zou ik toch even 2 keer nadenken. Dan kun je beter opzoek naar een goede spellingchecker.

 3. On-topic:
  Helaas een maar al te waar artikel. Als ik in mijn omgeving hoor hoe weinig kennis van zaken men heeft en daarmee via het stemhokje dermate verstrekkende gevolgen voor zichzelf en anderen gaat staan aankruisen, dat vind ik ronduit eng.

  En vanmorgen op de regionale omroep:
  Na deze verkiezingen gaat men (in Middelburg) de wijze van stemmen aanpassen, zodat ook verstandelijk beperkten kunnen stemmen. Meer plaatjes en foto’s in plaats van teksten. Want “verstandelijk beperkten hebben ook recht om te stemmen”.
  Hoe veel sympathie ik ook voor verstandelijk beperkten heb, ben ik van mening dat verstandelijk gehandicapten GEEN RECHT hebben om te stemmen. Net zo min als TBS’ers (pas nog in het nieuws). Als we mensen die verstandelijk beperkt zijn stemrecht geven, kunnen we net zo goed iedere boerenl*l die zich niet verdiept in oorzaken en gevolgen van stemgedrag stemrecht geven. Oh shit, dat laatste is al zo.
  Maar serieus, je moet 18 jaar zijn om te stemmen, of je geestelijke vermogens daartoe in staat zijn of niet. Terwijl er genoeg 15-, 16- en 17-jarigen zijn die met meer verstand van zaken zouden kunnen deelnemen aan het stemmen, maar niet mogen omdat ze niet oud genoeg zijn.
  Ik ben de logica volledig kwijt.

  Liberty 5-3000 [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Paul Martens [6]:
  “Ik ben de logica volledig kwijt.”
  Er zit ook geen logica achter. Alleen emotie.
  Vandaar ook een artikel die op deze emotie moet inspelen om de “valse ego” te omzeilen.
  Aan de reactie van Piet hierboven valt af te leiden dat zijn “ware ego” diep van binnen zit te schreeuwen om hulp. Dus laat hij zijn “valse ego” een ad hominem plaatsen.

 5. Rutte had wel een hele goede oproep: Iedereen die gaat stemmen moet onder de PvdA kolom in rood potlood schrijven: “Lenen kost geld”.

  Briljante oproep. Zijn in één klap alle stemmen ongeldig, en rest nog slechts een opkomstcijfer. Aangezien dat geen waarde meer heeft komt dit het dichtst bij het libertarisch ideaal.

  Vraag: wat zouden die wapenhandelaren in zo’n geval doen?

  Liberty 5-3000 [9] reageerde op deze reactie.

 6. @R. Hartman (NI) [8]:
  Rutte is onderdeel van het probleem en zou dus nooit voor oplossingen kunnen zorgen. Hij verwart hier oorzaak en effect.
  Het is niet de partij, maar het systeem dat dit veroorzaakt.
  De PVDA en de VVD staan namelijk gebroederlijk naast elkaar in het geweldsspectrum.
  Waar komen zijn inkomsten bijvoorbeeld vandaan?
  Is dat op basis van vrijwilligheid?
  Natuurlijk niet. Waar de ene partij nog uw achter-achter-achter kleinkinderen met de rokende puinhopen achterlaat is de andere partij moeite aan het doen om u te overtuigen dat zij ophouden bij uw achter kleinkinderen.
  Te hilarisch voor woorden.

 7. @Liberty 5-3000 [11]:

  Je hebt het bewijs van de ervaring met je mee.
  Maar toch wil dat niet zeggen dat er in onze gelederen iemand met een idee, een actie komt, die een begin aan de ommekeer kan maken.

  Of denk je dat dat onmogelijk is?
  Dan moeten we de hoop opgeven en ons maar dood laten koeieneren?

  Dat zal ik altijd weigeren!
  Ik ben er nog steeds van overtuigd dat wij (libertariers, no-aggression people)zowel de feiten als de moraliteit achter ons hebben, en dus dat wij zullen winnen en een betere morelere vreedzame wereld kunnen scheppen.

Comments are closed.