woensdag, 23 juni 2010
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Gemeenten controleren subsidies niet

Maar liefst 95 procent van de Nederlandse gemeenten weet niet of hun subsidiebeleid doeltreffend is. Dat blijkt uit onderzoek waar RTL Nieuws zaterdag over berichtte.

Het programma trekt deze conclusie op basis van de analyse van veertig onderzoeken die lokale rekenkamers tussen 2003 en 2010 deden naar subsidiebeleid.

In 70 procent van de subsidieverstrekkingen stellen ambtenaren vooraf geen duidelijke eisen. In 90 procent van de gevallen controleren gemeenten achteraf ook niet of een subsidie wel het gewenste effect heeft gehad.

Tot zover het bericht op InOverheid, d.d. 21-06-2010. Bron: www.inoverheid.nl

Dus…

U wordt GEDWONGEN om belastingen te betalen. Om allerlei redenen, vooral “omdat wij weten wat er het beste met uw geld gedaan kan worden”. En de dieven (dus degenen die uw belastinggelden stelen) herverdelen die centen naar goeddunken, want “wij weten waar uw geld het hardste nodig is”.

En dan is er 95% van die dieven, dat niet eens controleert hoe het met die verdeling van uw geld gaat!!! Wat weten ze dus? Helemaal niets, maar dat is geen nieuws natuurlijk.

En…? Blij dat u gestemd heeft en gaat u dat de volgende keer met de gemeenteraadsverkiezingen weer doen? Blij dat u die overheid wel goed vindt? Welk moreel besef heeft een overheids-fanaat eigenlijk nog? Hoe moreel verrot moet je zijn om als ambtenaartje of hypocriete politicus dit gedrag nog goed te praten?

**********************************************************

Nog een kleine “off-topic” toevoeging om het gevoel helemaal goed te maken: 

7000 ambtenaren voor nieuwe EU-dienst

De Europese Unie krijgt een diplomatieke dienst die met zo’n 7000 ambtenaren. Onderhandelaars van de EU-landen, het Europarlement en de Europese Commissie hebben maandag een akkoord bereikt over de oprichting van een diplomatieke dienst. EU-buitenlandchef Catherine Ashton heeft dat bekendgemaakt. Lees verder op: www.inoverheid.nl

Fijn hè, ambtenaartjes?

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Overheid, Subsidie Industrie
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Scrutinizer schreef op : 1

  Ach, ambtenaren …
  Wat ontzettend leuk was is volgende reportage:
  video.canvas.be

  Een absolute aanrader.
  Op het eerste zicht leek ze te gaan over discriminatie van blanken door de overheid in Zuid Afrika (dat was het geviseerde onderwerp), maar wie verder nadenkt, komt erachter dat het z.g.a. uitsluitend om ex-ambtenaren ging die hun job verloren en wat blijkt? Die slagen er vervolgens niet in om elders een baan te vinden, m.a.w. als een ambtenaar zijn beschermde baantje toch verliest, dan blijkt meteen hoe hun “talenten” in de vrije markt op prijs gesteld worden. Hemeltergend dan ook, dat zulke nietsnutten wel jarenlang op onze kosten kunnen parasiteren.

  Kijk in dit verband ook naar de reactie van ene Kim Morgan onder de uitzending. Prachtig gewoon.

  Student Ambtenarenlogica (Hoog EQ) [5] reageerde op deze reactie.
  Civil Servant [8] reageerde op deze reactie.

 2. Doompie schreef op : 2

  Wat ik mij steeds sterker begin af te vragen is waarom iedereen toch zo blijft vasthouden en vertrouwen in een orgaan wat niet functioneert ?
  Ik bedoel uitschot van de faculteiten beland bij de overheden.
  De meest incompetente mensen vervullen baantjes waar ze beslissingen nemen waarvan ze de resultaten die ze niet eens controleren ??

  Als je de discussie aangaat met de mensen, hoor je altijd, ja er wordt wel geld over de balk gegooid, maar ja daar doe je toch niks aan..
  niet met zon houding nee..
  Mij doet het af en toe aanvoelen alsof mensen niet willen weten dat belastinggeld HUN geld is…

  Paul Martens [3] reageerde op deze reactie.

 3. Paul Martens schreef op : 3
  Martens Paul

  @Doompie [2]: “HUN geld”? Nee, vreemd toch eigenlijk. Dat mensen zo gemakkelijk accepteren dat ze misschien 20-30 cent overhouden van elke euro die ze verdienen.

  En wat die controle van overheidsgeld betreft: allemaal het gevolg van de bekende 4 manieren om geld uit te geven.

 4. Doompie schreef op : 4

  Schreinend maar waar..
  “We” moeten bezuinigen in de visie van de overheid:

  Inkomsten verhogen – uitgave niet controleren..

 5. Student Ambtenarenlogica (Hoog EQ) schreef op : 5

  @Scrutinizer [1]: Geweldig!
  Ik had de reportage ook gezien maar focuste blindweg op het voorgehouden onderwerp, zonder dat het me doordrong dat het allemaal om ambtenaren ging en wat je daaruit mag concluderen.
  Morgan’s commentaar is echt de spijker op de kop!
  Verbazingwekkend trouwens dat de redactie van Canvas dit zomaar heeft geplaatst. Als ik me niet vergis worden commentaren daar immers gemodereerd en tenslotte zijn die TV meneertjes en mevrouwtjes zelf ambetantenaren…

 6. Armin schreef op : 6

  In 70 procent van de subsidieverstrekkingen stellen ambtenaren vooraf geen duidelijke eisen. In 90 procent van de gevallen controleren gemeenten achteraf ook niet of een subsidie wel het gewenste effect heeft gehad.

  Meeste nadruk lag in de media op de 2e zin, terwijl de 1st veel relevanter is.

  Immers het betekent dat men gewoon subsidie geeft om … wel niet om ‘iets’ te bereiken. Gewoon omdat men dat altijd deed, het goed voelt, etc.

 7. kiezer schreef op : 7

  “Gemeenten controleren subsidies niet”
  Klopt: En daarom worden ze maar afgeschaft. Daarbij worden tegelijk tegenstrijdige regeltjes uitgedacht, waaraan de burger moet voldoen.
  Want het gemeentehuis moet meer uitstraling, koste wat kost.
  Gemmakelijkheids halve doen ze de belasting nog maar omhoog.

 8. Civil Servant schreef op : 8

  @Scrutinizer [1]: Blijkbaar hebben de bedrijven waar deze oud-ambtenaren gesolliciteerd hebben geen behoefte aan hovakwa’s. Jammer. In- en intriest. Maar ik ben een optimist. Zit niet bij de pakken neer. Misschien kunnen we een expertisecentrum oprichten waar de ontslagen ambtenaren hun opgedane kennis in kunnen zetten voor de samenleving?