Onlangs gaf Soros een interview voor de Chinese televisie.

Soros is een promotor van One World Government. De man uit “communistisch” China probeert “kapitalist” Soros te onderwijzen betreffende échte economie en economische geschiedenis. Soros lijkt stomverbaasd te zijn.

[HTML1]

Hattip LewRockwell.com.

George Soros: economische ignoramus of leugenaar ?

5 REACTIES

 1. Gezien Soros’s eerdere successen, kan je hem moeilijk dom noemen (of kon – misschien dat hij nu begint te dementeren), dus moet er wel sprake zijn van slechte wil: Soros als de Robert Stadler van de economie.
  De manier waarop ie over Rogers spreekt en diens huidige succesvolle market calls niet lijkt te erkennen, is overigens tekenened: we hebben hier met een leugenaar van doen, niet met een dementerende.

 2. Volgens N.N. Taleb is het succes van Soros 2.000.000 keer statistisch significanter dan dat van Warren Buffet.

 3. In een rationele maatschappij zouden bubbels niet ontstaan, maar mensen zijn overduidelijk niet rationeel. Je kan het ook zo zien: de markt creëert de overheid doordat een meerderheid van mensen stemt en zijn belasting betaald. Deze overheid creëert vervolgens de enorme bubbels. Het zou me niks verbazen als zo een irrationele maatschappij ook bubbels zou creëren als er geen sterke overheid zou zijn en ook geen centrale bank.

 4. Jim Rogers snapt het gegeven argument niet. Hij blijft maar hameren op dat de regulerende organen hadden moeten ingrijpen. Kan zijn, maar gegeven argument is dat de noodzaak tot ingrijpen niet bestaan had …

  Jom Rogers lijkt hiervan nog nooit gehoord te hebben. Hij herkent dit argument niet eens. Op dat moment blijk je dus de basiskennis niet te kennen noodzakelijk tot deelname aan de discussie.

  Beleggen en macro-economische leer, blijken dus toch verschillende terreinen te zijn.

  Michiel [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Armin [4]: Armin,
  Het interview is met GS (en met GS bedoel ik natuurlijk niet de gedeeltelijke maatschap) en niet met JBL.

Comments are closed.