maandag, 28 juni 2010
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

George “Goebbels” Soros: economische ignoramus of leugenaar ?

Onlangs gaf Soros een interview voor de Chinese televisie.

Soros is een promotor van One World Government. De man uit “communistisch” China probeert “kapitalist” Soros te onderwijzen betreffende échte economie en economische geschiedenis. Soros lijkt stomverbaasd te zijn.

Hattip LewRockwell.com.

George Soros: economische ignoramus of leugenaar ?

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Economie, Internationaal, Overheid, Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. .M schreef op : 1

  Gezien Soros’s eerdere successen, kan je hem moeilijk dom noemen (of kon – misschien dat hij nu begint te dementeren), dus moet er wel sprake zijn van slechte wil: Soros als de Robert Stadler van de economie.
  De manier waarop ie over Rogers spreekt en diens huidige succesvolle market calls niet lijkt te erkennen, is overigens tekenened: we hebben hier met een leugenaar van doen, niet met een dementerende.

 2. Michiel schreef op : 2

  Volgens N.N. Taleb is het succes van Soros 2.000.000 keer statistisch significanter dan dat van Warren Buffet.

 3. anarcho-kapitalisme schreef op : 3

  In een rationele maatschappij zouden bubbels niet ontstaan, maar mensen zijn overduidelijk niet rationeel. Je kan het ook zo zien: de markt creëert de overheid doordat een meerderheid van mensen stemt en zijn belasting betaald. Deze overheid creëert vervolgens de enorme bubbels. Het zou me niks verbazen als zo een irrationele maatschappij ook bubbels zou creëren als er geen sterke overheid zou zijn en ook geen centrale bank.

 4. Armin schreef op : 4

  Jim Rogers snapt het gegeven argument niet. Hij blijft maar hameren op dat de regulerende organen hadden moeten ingrijpen. Kan zijn, maar gegeven argument is dat de noodzaak tot ingrijpen niet bestaan had …

  Jom Rogers lijkt hiervan nog nooit gehoord te hebben. Hij herkent dit argument niet eens. Op dat moment blijk je dus de basiskennis niet te kennen noodzakelijk tot deelname aan de discussie.

  Beleggen en macro-economische leer, blijken dus toch verschillende terreinen te zijn.

  Michiel [5] reageerde op deze reactie.

 5. Michiel schreef op : 5

  @Armin [4]: Armin,
  Het interview is met GS (en met GS bedoel ik natuurlijk niet de gedeeltelijke maatschap) en niet met JBL.