Gisteren en vandaag kwamen eindelijk de uitslagen van het verkiezingsspel. In dit spel mogen alle 12 miljoen “kiesgerechtigden” een vakje rood kleuren en daardoor de indruk krijgen dat ze iets belangrijks doen. Namelijk het redden van het vaderland en zorgen voor een gouden toekomst.

Bij het presenteren van de uitslag blijkt dat iedereen gewonnen heeft. Of ze nu het meeste stemmen vergaard hebben, of meer dan een ander, of meer dan de vorige keer, of meer dan verwacht. Elke uitleg is een overwinning.
Misschien met deze keer de uitzondering CDA en Jan Peter Balkenende. In die hoek wordt nog gezocht naar een goede formulering voor hun winst.

Op zich verdient deze club natuurlijk een grote nederlaag. Zij zijn de meest verantwoordelijke voor de gebeurtenissien van de afgelopen periode. Voor de economie, voor de Nederlandse oorlog in Afghanistan, voor het Verraad van Lissabon, om maar een paar punten te noemen. En de nieuwe fractieleider Maxime Verhage belooft ook niet veel goeds.

Veel libertariërs zullen ook hun overwinning vieren: Het aantal “Niet stemmers” is t.o.v. de vorige keer weer toegenomen. 6 procent meer dan de vorige keer! Dat zijn toch een 700.000 mensen meer die niet gestemd hebben; in totaal hebben zo’n 3.000.000 mensen niet aan het spel meegedaan. 1 op elke 4.

Vanochtend zullen de politici druk bezig geweest zijn met het vernietigen van alle verkiezingsbeloftes om daarna te beginnen met het potverdelen. De nieuwe Kamerleden worden geïntroduceerd en er worden plannen gesmeed om nu te proberen in de regering te komen. Dat is belangrijk, want de macht die ze daardoor krijgen kan van grote invloed zijn voor de volgende verkiezingen en de baantjes die daarna haalbaar zijn.
En vanavond begint “de majesteit” al met haar rol om aan die verdeling richting te geven.

Voor de kiezers zal er alleen een kater overblijven. In ieder geval voor degenen die objectief de toekomstige resultaten blijven analyseren. Het maakt immers niet zo heel veel uit welke winnaar de EU orders in Nederland gaat uitvoeren.
De echte dienst wordt immers al lang niet meer in Den Haag uitgemaakt, maar in Brussel.

Zo schreven we eergisteren nog dat zelf de Nederlandse begroting eerst moet worden voorgelegd aan de EU (aan Grieken en Spanjaarden e.d. !!!) voordat de eigen volksvertegenwoordigers dit mogen bespreken!! En natuurlijk hebben de NL-politici daar volmondig in toegestemd.
En gisteren hebben Angela (Dld) en Nicolas (Fr) geregeld dat de EU landen geen short selling meer mogen doen. Vandaag komt Brussel met nieuwe voorschriften over biobrandstof en de plantages. En morgen…… ? Enz.

Maar de gladiatoren vieren hun overwinning! De mooiste foto zagen we van Marcus Rutius:

54 REACTIES

 1. Men deed een plas en iedereen was in zijn sas en alles
  bleef bij hoe het was?! De Nederlandse kiezer wordt een
  rad voor de ogen gedraaid. Uiteindelijk is het Nederlandse volk de grote verliezer! Maar dit stond al
  voor de verkiezingen vast. Parlementaire democratie
  is een fopspeen om het volk zoet te houden.Het volk is
  totaal onmachtig, is niets anders dan stemvee en men
  voelt dit ook als zodanig.Daarom is het CDA en in mindere mate de PvdA hiervoor nu afgestraft en de PVV
  gestegen in de kiezersgunst.Uiteindelijk is dit alles
  van geen belang omdat de New World Order door welke
  regering dan ook zal worden uitgevoerd!

 2. Ik heb niet gestemd, maar toch ben ik blij dat de PVV gewonnen heeft.

  Wilders is waarschijnlijk de enige die het lef zal tonen om de diplomatieke onschendbaarheid van de club Bouterse met zijn veertig rovers te negeren.

  Anders kan Bouterse hier legaal zijn drugspandjes komen inspecteren onder het mom van Internationaal recht bijwonen.
  Groet met een lange neus van Bouterse naar de Nederlandse bevolking.

  Polity [4] reageerde op deze reactie.

 3. De meest merkwaardige toestand is natuurlijk het feit dat een vreemde ongekozen mevrouw zich er al mee gaat bemoeien voordat de laatste stem is geteld. Ongrondwettelijk en bovendien de mevrouw doet ook niets ter zake. Ze is niet gekozen en heeft dus géén mandaat. Maar het lijkt er op dat alle “kopstukken” met kiezersmandaat staan te popelen om het in televeren bij die mevrouw en af gaat wachten wat zij besloten heeft. Zeker weten doen wij dat natuurlijk niet, alles is geheim in deze glasheldere “democratie”.
  En zonde van al die mensen die wél zijn gaan stemmen, die hebben allemaal op splinterpartijtjes gestemd; de niet stemmers zouden goed zijn voor ongeveer 38 zetels, in vergelijking met de PVV: 19 zetels.

 4. “Het feest van de overwinnaars”? Eerder het feest van een verrot systeem. Gisteren weer op de radio: geestelijk beperkten hebben ook gestemd (en ik bedoel dus écht geestelijk beperkten, niet gewoon uw buurman of zo).
  Stemmen bijvoorbeeld SP omdat “de rooie tomaat leuk is”. Dat daar uit kan volgen dat er lastenverzwaring, dwang, regelgeving en vrijheidsberoving optreedt, maakt voor het systeem niet uit. Stemvee is stemvee en dat bepaalt mede de uitkomst, volgens de rekenwonders in Den Haag.

 5. Oh, en nog een EU-geintje dat ik net op Spitsnieuws lees:

  ‘EU geeft toe aan VS over bankgegevens’
  De Europese Commissie heeft bij haar onderhandelingen met de Verenigde Staten over de uitwisseling van bankoverschrijvingen niet geluisterd naar de eisen van het Europarlement.

  Dat zei Europarlementariër Judith Sargentini van GroenLinks na een toelichting achter gesloten deuren van eurocommissaris Cecilia Malmström (Binnenlandse Zaken) over de besprekingen met de Amerikanen. Volgens Malmström staan de EU en de VS dicht bij een akkoord.

  De VS willen inzage in bankoverschrijvingen van Europese burgers en bedrijven. Ze zeggen die informatie nodig te hebben om de geldstromen voor terroristen op het spoor te komen. Maar het Europarlement verwierp een eerder akkoord hierover omdat de privacy van burgers onvoldoende zou zijn gewaarborgd.

  De Europese Commissie en de lidstaten beloofden bij nieuwe besprekingen met de Amerikanen rekening te houden met de bezwaren van het Europarlement. Maar volgens Sargentini is dat niet gebeurd.

  Heee, verrader Balkenende, misschien een nieuw baantje voor je in het verschiet: bankgegevens doorsturen naar de VS.

  IIS [28] reageerde op deze reactie.
  IIS [33] reageerde op deze reactie.
  IIS [49] reageerde op deze reactie.

 6. @Polity [4]:

  1e had ik het niet over Balkenende, maar over Bouterse!

  2e Je gaat een beetje voorbij aan de inteligentie van de PVV stemmer.
  Deze kan heus wel zelf op zijn vingers natellen dat de 65 jaar breekpunt na het accoord FNV/WGO iets is om te onderhandelen.
  Werk tot 67 of indien een uitkering bij 65 jaar AOW. Dat was het uitgangspunt van Wilders. Er zullen in onderhandelingen nog wel meer breekpunten sneuvelen, en verkiezingsbeloften boterzacht worden.

  degene die nu nog daarover valt, leeft nog in de veronderstelling de uitslag te kunnen beïnvloeden.
  Liberty 5-3000 [13] reageerde op deze reactie.
  Oscar [15] reageerde op deze reactie.

 7. @Johan Alphons [10]:
  “Je gaat een beetje voorbij aan de inteligentie van de PVV stemmer.”

  Intelligent en vol potentie is elk mens.
  Ik denk dat ongeïnformeerd een beter woord is.
  Maar dat geldt dan voor eenieder die dinsdag weer blijk gegeven heeft dat men in kabouters en elfjes gelooft, daarmee zijn medemens aan de haaien voerend.

 8. Behalve in de hoek van het CDA moeten ze nog zoeken naar hun overwinning: Makkelijk toch: Ze zijn eindelijk van ADE* JP Balkenende af!! (*ADE=Achter De Ellebogen)
  Die pleegt te zeggen, volgens Rouvoet,: “ik heb je argumenten gehoord maar we doen het toch zoals ik wil”.

  Die ‘fall from grace’ alleen is al een feestje waard.

 9. Niet stemmers: gefeliciteerd. U heeft wederom helemaal niets bereikt met uw passiviteit. U scheldt op alles, maar als u op zijn minst een officiele tegenstem kunt laten horen, laat u verstek gaan. U denkt toch niet echt dat politici alle niet-stemmerds als libertariers beschouwen???

  Oscar [19] reageerde op deze reactie.
  anarcho-kapitalisme [20] reageerde op deze reactie.
  Tony [22] reageerde op deze reactie.
  Bob [23] reageerde op deze reactie.
  Armin [27] reageerde op deze reactie.

 10. @beek [17]:

  “U scheldt op alles, maar als u op zijn minst een officiele tegenstem kunt laten horen, laat u verstek gaan.”

  Een tegenstem waarop? Álle partijen die meededen zijn uitermate collectivistisch, socialistisch, agressief gewelddadig en schenders van eigendomsrechten. Op wie zou u uw keuze laten vallen als u op een school een nieuwe gymleraar zou mogen kiezen? Benno Larue, Joseph Fritzl, Michel Fourniret of Marc Dutroux?

  Armin [26] reageerde op deze reactie.

 11. @beek [17]: @beek [17]:
  Schelden? Je bedoelt rationeel nadenken! Iemand die rationeel nadenkt ziet in dat een monopolie op geweld steunen niets oplost als je geweld wilt voorkomen.

  Het stemmen met je stempas is slechts een fras. Dat is niet het echte stemmen. Het echte stemmen doe je als je je blauwe brief betaald en als jet BTW afdraagt.

  De markt is perfect democratisch. Iedereen stemt met z’n geld en iedereen kan op iedereen stemmen, Afspraken met de tegenpartij kunnen contractueel worden vastgelegd. En als iemand anders meer geld heeft dan jij, dan heeft er iemand op hem gestemd. Dit is niet anders dan in de politiek, daar kan een politicus ook meer dan 1 stem krijgen.

  Libertariers zouden niet tegen democratie moeten zijn. Ze zouden moeten zeggen dat politieke democratie helemaal niet democratisch is en bovendien gewelddadig.

 12. @anarcho-kapitalisme [9]:

  Te laat…… , ik heb hem al verscheurd. Helaas is er nog te veel “stemvee” wat denkt invloed te hebben. Je ziet het nu al weer gebeuren, verkiezingsbeloften net zo makkelijk weer laten vallen alleen om het pluche.

  Bob

 13. @beek [17]:

  Iemand zoals jij, die geen flauw benul lijkt te hebben van principes, zou inderdaad denken dat ‘we’ niets bereikt hebben.

  Maar sommigen van ons vinden zelfrespect en je aan je eigen principes houden een vrij lovenswaardig streven.

  Los daarvan, we bereiken hoe dan ook niets MEER met stemmen, dan we zoudeb bereiken met niet stemmen.

  Zoals Oscar stelt: protest stem waar tegen? We hebben geen probleem met een bepaalde stroming binnen de politiek. We hebben een probleem met ALLE politieke stromingen.

  beek [46] reageerde op deze reactie.

 14. @beek [17]: Niet stemmers: gefeliciteerd. U heeft wederom helemaal niets bereikt met uw passiviteit.”
  Wel stemmers, u ook gefeliciteerd, ook u heeft wederom niets bereikt.
  Op het moment dat er een coalitie gevormd moet worden zijn alle verkiezingsbeloften een wassen neus. Het dringt bij de politici niet door dat zij in dienst staan van de burgers, betaald worden door de burgers en moeten luisteren naar de burgers.
  Nederland zal echt naar een ander systeem toe moeten met minder overheid(s)(bemoeienis). Hoe krijgen we dit voor elkaar?

  Bob.

 15. @Rien [12]: En enkel verbieden indien het niet is als dekking tegen koersschommelingen van obligaties die je niet werkelijk bezit.

  In die zin dus al een hele afzwakking van wat de domme meute riep.

  Soms zijn er nog wel wat verstandige mensen in de politiek!
  (Ik buk vast … 🙂 )

  Aan de andere kant, blijken de grooste shortsellers vaak nu net diegene te zijn die wel degelijk aandelen/obligaties hadden. Zo was de grootste shortseller van Griekse obligaties, de Griekse Postbank en onze eigen pensioenfondsen er ook niet vies van.

 16. @bud [18]: Volgens mij niet. Het is een recente tendens om ‘iger’ achter elk woord te plakken als overtreffende trap, maar taalkundig is het vaker onjuist dan correct. Echter omdat we het allemaal doen, klinkt het correct. (Net zoals driekwart NL steevast ‘dit keer’ zegt terwijl het toch bijna alle taalregels breekt die er zijn 🙂 )

  Betreft rattig gedrag weet ik het niet. Ofwel, ik nam het zekere voor het onzekere. De ‘meer’ variant is namelijk altijd correct.

  f-ups naar nl.taal 🙂

 17. @Oscar [19]: Op wie zou u uw keuze laten vallen als u op een school een nieuwe gymleraar zou mogen kiezen? Benno Larue, Joseph Fritzl, Michel Fourniret of Marc Dutroux?

  Een correcte vergelijking is echter eerder “Benno Larue en Joseph Fritzl” of “Marc Dutroux”. Politiek is namelijk kiezen uit twee kaden, die echter niet gelijkwaardig zijn. Zoals ik zeg, is de ene nog meer rattig – of zo u wilt rattiger – dan de ander.

  Vandaar dat kiezen ook zo moeilijk is en het zo verleidelijk is dan maar de makkelijke uitweg te nemen en te capituleren.

 18. @Paul Martens [8]:

  Het advies luidt niet stemmen, maar waarom niet het advies om Amerika te boycotten en mensen oproepen niet langer naar Amerika te reizen en daarmee indirect de EU boycotten? Zolang je stemt voedt men het systeem, zolang men afreist naar Amerika geeft men in feite aan akkoord te gaan met controle over burgers.

 19. En wat zullen die 1,5 miljoen mensen die gestemd hebben voor de PVV blij zijn. Voor de verkiezingen de AOW-leeftijd een breekpunt, en na de verkiezingen niet meer. Wat een draaikont is die Wilders, en dat allemaal omdat ie nu opeens wilt regeren.

  Tony [38] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.