woensdag, 23 juni 2010
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Het Financieele Dagblad houdt nu ook van goud

Het is zover, het Financieele Dagblad is om. Na 7 jaar lang bijna dagelijks gefrustreerd het FD gelezen te hebben, was het vandaag zowaar tijd voor een grote glimlach op mijn gezicht. Goud wordt uitgebreid en positief omschreven. Er wordt zelfs gesproken over goud als de belangrijkste reservemunt. Laat de grote rush maar komen en het fiatsysteem instorten!

fd 23-06-2010 goud

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Economie
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Hoc Voluerunt schreef op : 1

  HUZAA HUZAA

 2. MG schreef op : 2

  Nice…

 3. Doompie schreef op : 4

  @Polity [3]:
  hoezo 2010 ?
  dat is toch al decenia het geval?

  Maar inderdaad: CHAMPAGNE !

 4. .M schreef op : 6

  Nou ze berichten slechts over wat anderen zeggen, zonder het zelf aan te praten. Gelukkig!
  Anders zou ik vrezen voor een contra indicator vergelijkbaar met het beruchte Barrons artikel “The death of equities” dat het absolute dieptepunt markeerde en waarna de grootste bull market uit de geschiedenis begon. Dus de dag dat het FD zelf positief uitpakt over goud (i.p.v. louter over de opinies van anderen te berichten), dan is het oppassen geblazen.

 5. Henk schreef op : 7

  @René [5]: Je kunt o.a via eBay kopen of via diverse coin shops. Zorg wel voor een credit card of Paypal, als je zaken over de grens doet.

 6. John schreef op : 8

  @René [5]:

  Gewoon op koopgoud.nl
  Betaal je gewoon via Ideal.
  Het duurt wel even voordat je het thuis hebt.
  Er zijn er velen die goud online verkopen.
  Google even goud kopen.
  Het heeft mij in ieder geval geen windeieren gelegd.

  René [12] reageerde op deze reactie.

 7. Paul Martens schreef op : 9
  Martens Paul

  @René [5]: Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar iemand heeft mij getipt om bij de Dresdener Bank in Rotterdam goud te kopen. Tot € 5000 kan dat contant en zonder registratie. Als je dat maandelijks doet (bijvoorbeeld een paar duizend euro), kun je in een jaartje leuk sparen. Doe dat enkele jaren en je hebt privé een leuk pensioentje gesprokkeld. Geen “box 3” vermogen, dus de blauwe enveloppen verspreidende roversdienst van de staat weet er niets van.

  Geen rendement, zegt u? Nou, het eerste rendement is het niet betalen over vermogen in box 3. En wat heeft rendement op euro’s voor een zin, als dat muntje over een aantal jaren misschien helemaal ploft?

  Ik ga dit eind september eens proberen. Mocht er niemand eerder een reactie/artikel over schrijven, dan laat ik iets weten via deze site.

  Michiel [10] reageerde op deze reactie.
  Armin [13] reageerde op deze reactie.

 8. Michiel schreef op : 12

  @Michiel [10]: “Geen “box 3″ vermogen”

  Als je geen baren maar munten uit verschillende jaren koopt, accepteert de belastingdienst het als een verzameling. Geen vermogensrendementsheffing dus. Scheelt je bij zilver ook weer BTW.

  Armin [14] reageerde op deze reactie.

 9. René schreef op : 13

  @John [8]: -Het heeft mij in ieder geval geen windeieren gelegd- =. U verkoopt dus ook weer? Ook via ebay?

 10. Armin schreef op : 14

  @Paul Martens [9]: Geen “box 3″ vermogen, dus de blauwe enveloppen verspreidende roversdienst van de staat weet er niets van.

  Ik zal daar moreel uiteraard niets van zeggen, maar als je toch al bereid bent de fiscus te ontduiken, zijn er natuurlijk vel rendabele manieren om winst te maken. Die 1.2% is maar een schijntje …

  Ik bedoel wanneer je over rendementen spreekt, is belastingonduiking natuurlijk geen echt argument pro-goud. Zwart werken is dan namelijk nog veel beter qua rendement 🙂

 11. Armin schreef op : 15

  @Michiel [11]: Alleen indien het volgesn de fiscus een verzameling is. Zodra ze fiscus van mening is – bewijslast ligt bij jou! – dat het uit winstbejag is, is het wel belast.

  Ik zeg dit niet om flauw te zijn, maar om aan te merken dat *alles* volgens de fiscus belast kan worden indien zij vinden dat iets zakelijk is.

  Het is dus niet zo dat munten automatisch vrijgesteld worden. Dat is enkel totdat ze het zien cq waarschijnlijk die beslissing snel genomen wordt dat het zakelijk betreft.

 12. A schreef op : 16

  Dát is een veelbelovende ontwikkeling.

  Ik las vandaag dat Verenigd Koningrijk substantieel gaat snijden in haar overheid en de particuliere sector met rust laat. Snijden in collectieve lasten Japan ook, recentelijk

  Conclusie: Niet alleen goud wordt steeds meer geaccepteerd als reserve valuta maar ook de Keynes-theorie is op z’n retour.
  En het zonnetje schijnt, vandaag.

  Wat wil een mens nog meer???????????? Today is a good day 🙂

  Armin [17] reageerde op deze reactie.

 13. Rien schreef op : 17

  Nu de telegraaf nog…

 14. Armin schreef op : 18

  @A [15]: en de particuliere sector met rust laat

  Muv de enorme belastingverhogingen dan …