We ontvingen een korte video van onze Amerikaanse libertarische vrienden die de olieregen in Louisiana laat zien.

Ik kan alleen maar zeggen: “vreselijk”, en hopen dat er objectief wordt uitgezocht of en wie de verantwoordelijke persoon hiervoor is.

.

24 REACTIES

 1. Beste Hub,
  Waarom denk je dat het belangrijk is dat de verantwoordelijke pispaal wordt gevonden of aangewezen? BP is de primaire verantwoordelijke en is een zeer kapitaalkrachtige partij. Zij zullen dus de financiele middelen moeten aanbieden om de olievervuiling te bestrijden.
  Het is veel belangrijker dat betrokken en niet betrokken partijen de handen ineen slaan om de gevolgen van deze vreselijke ramp te lijf te gaan.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. Ziekelijk dit.
  Dit is wel wel wat veel (en op abnormale plaatsen) voor wat er normaal op een weg aan olie naar boven komt na een regenbui.

  BP wordt als grote coorporatie gerunt door een managing board.
  Dat zijn toch ook de verantwoordelijke in deze.

  Ze kunnen ervoor kiezen om de leverancier van een bepaald gefaalt onderdeel (BOP) aan te klagen, maar hoofdverantwoording ligt bij BP en zijn board welke de stem zijn van..

  maar ook oplossingen voor problemen met deze omvang zijn er niet “off the shelf” ..

 3. @Hub Jongen [5]:

  Hier is al een eerste aanwijzing dat er beide kanten mogelijk zijn. De grafiek toont aan dat “verdamping” kan, en EPA zegt geen aanwijzingen:

  http://jalopnik.com/5570961/its-raining-oil-in-louisiana

  Laat grafiek zien over verdamping olie die aangeeft dat het “mogelijk” is maar ook een melding van EPA die zegt dat er geen bewijs is:
  ” Updated: According to a statement issued to Jalopnik from the U.S. Environmental Protection Agency, “EPA has no data, information or scientific basis that suggests that oil mixed with dispersant could possibly evaporate from the Gulf into the water cycle.”

  piet pelle [9] reageerde op deze reactie.

 4. @Saartje [10]: Lijkt me inderdaad heel goed mogelijk. De orkaan zal enerzijds zorgen voor “goede” menging van zeewater met olie, waardoor het sneller kan worden afgebroken. Echter zal de uit de drijvende olielaag voortkomende hoeveelheid airosolen toenemen door de sterke orkaanwind en dat zal dan honderden kilometers verder naar beneden kunnen komen. Daarnaast is de orkaan ook in staat om grotere druppels mee te voeren, deze zouden de kuststreken ernstig kunnen bevuilen.

 5. @Saartje [10]: Lijkt me inderdaad heel goed mogelijk. De orkaan zal enerzijds zorgen voor “goede” menging van zeewater met olie, waardoor het sneller kan worden afgebroken. Echter zal de uit de drijvende olielaag voortkomende hoeveelheid aerosolen toenemen door de sterke orkaanwind en dat zal dan honderden kilometers verder naar beneden kunnen komen. Daarnaast is de orkaan ook in staat om grotere druppels mee te voeren, deze zouden de kuststreken ernstig kunnen bevuilen.

 6. Rien: ik meldde me in het blog van AlexJones infowars waar deze video verscheen en stelde vragen over de authenticiteit er van. Kan BEWEZEN worden dat “Goldman Sachs” aandelen verkocht met voorkennis, kan BEWEZEN worden dat BP-CEO Hayward 1/3 van zijn aandelen verkocht heeft vooraf, zoja waarom dan niet 3/3. Vergeet niet dat Alex Jones “survival kits” en zonnepanelen verkoopt en er belang bij heeft de zaken totaal catastrofaal voor te stellen. Ik kreeg bijval en de film verdween na 1 dag uit infowars.
  Goed in de gaten houden wat waar is of niet, er wordt van alle kanten “gespind” en NIETS brengt Amerikanen zo in paniek als “chemicalieen”, gassen, vaccins, vitamines,”chemtrails”, preservatieven in voedsel, gemanipuleerd voedsel, etc. etc.

  Er wordt nu gezegd dat dit de grootste ramp ooit is, wel 10 jaar geleden liep het uit de hand in Nigeria door Shell en daar wonen nu mensen letterlijk IN de olie.

  Ander punt is dat de grote aandeelhouders in BP/Shell de Britse en NL- KONINKLIJKE FAMILIES zijn.
  Als deze aandeelhouders een “groene” agenda door kunnen zetten en TEGELIJK een hoop mensen om zeep kunnen brengen, zullen ze dat niet nalaten.Tuurlijk kan Shell Nigeria opruimen maar dat zijn immers maar “negers”.

  Ik volg deze zaak op de voet. Ik wil het niet minder erg voorgesteld zien dan het is, maar ook niet erger.

  Hub Jongen [16] reageerde op deze reactie.

 7. Natuurlijk is BP de veroorzaker. Maar vlak de Amerikaanse overheid niet uit. Deze verhinderde namelijk dat Nederlandse zuigarmen ingezet werden direct na de ramp. Deze zuigen de olie die op het water drijft op in tankers. Deze hebben zelfs overcapaciteit op het lek. Deze mochten echter niet worden ingezet omdat deze 2% van de olie, die in het mee opgezogen zeewater gedispergeerd is, met het zeewater weer overboord pompen. Ook werden laatst andere boten die aan het opruimen waren meer dan 24 uur stilgelegd omdat ze gecontroleerd moesten worden op de aanwezigheid van voldoende reddingsvesten en brandblussers. Een aarden wal mocht niet worden opgeworpen om de kust te beschermen omdat dit het ecologisch evenwicht zou kunnen verstoren. Natuurlijk past het uit laten monden van dit lek in een millieuramp prima binnen obama’s agenda voor alternatieve energie. Het tegenhouden van buitenlandse hulp is natuurlijk ook handig voor binnenlandse opruimdiensten.

  Mij lijkt het verhinderen dat het probleem zich uitbreidt net zo goed reden om aansprakelijk gesteld te worden.

 8. PS: “Onze Libertarische Vrienden” in Amerika zijn dan de makkers rond Alex Jones neem ik aan.Ene Kurt Nimmo bracht deze reportage. Oh, ze hebben sterke punten maar soms verkopen ze ook hysterische onzin. Sp00kje.nl had deze video ook en een verslag van ene James Fox “live” uit de regio. Deze Fox is bekend van documentaires over: “UFOOS?!”. Fox bleef maar 1 dag en dan zijn we nog niet zeker uit wel live uit de regio rapporteerde.

  Soms goed uitkijken met die “vrienden”.

  Hub Jongen [16] reageerde op deze reactie.

 9. @chemalot [13]:

  “Ik volg deze zaak op de voet. Ik wil het niet minder erg voorgesteld zien dan het is, maar ook niet erger.”

  Prima, het is precies waar we op de Vrijspreker ook naar streven.

  @chemalot [15]:

  ” Soms goed uitkijken met die “vrienden”
  Juist. Ik zou zelfs “soms” willen vervangen door “altijd”!

  De namen die je noemt ZIJN niet “onze vrienden”. Maar ik zal wel onze vrienden vragen of zij iets meer weten over deze “vrienden” en eventuele andere bronnen.
  Als ik iets verneem, zal ik het zeker hier vermelden.

  Hub Jongen [20] reageerde op deze reactie.

 10. @piet pelle [6]: Men wijst BP aan omdat

  1) zij geld hebben. van een kale kip kun je niet plukken dus als de schuld bij de andere twee bedrijven blijkt te liggen, is het jammer …

  2) Obama zijn eigen falen moet afwentelen op iemand anders …

  Merk verder op dat Obama de rechtstaat al buiten werking gezet heeft door zonder dat er nog maar één rechter een uitspraak gedaan heeft al BP gedreigd heeft bestaande contracten eenzijdig en onwettelijk op te zeggen, BP uit te sluiten van toekomstige contracten en de topman strafrechtelijk aan te pakken. Niet veel anders dat wat Chavez wat zuidelijker in die regionen ook deed met westerse oliemaatschappijen en wat Putin met Shell en andere private bedrijven deed in Oost-Rusland.

  Verder is BP gedwongen de aandeelhouders geen dividend uit te betalen, en besloot Obama de contracten van allerlei medewerkers bij andere oliemaatschapijen eenzijdig op te zeggen door een verbod op olieboringen elders door andere maatschappijen. Dat laatste is nu gelukkig door een rechter resoluut de prullenbak in verwezen. Obama wilde trouwens ook dat BP zou betalen voor die ontslagen werknemers …

  En als klapper wilde hij cap-and-trade nu versneld doorvoeren …

  Echt lekkere kerel die Obama!

  pcrs [19] reageerde op deze reactie.

 11. “Betere vrienden” denkelijk in de Ron Paul 2012-beweging.Hele vreemde wereld nu. Anti-oorlog zit nu “extreem rechts” en nulgroeigroen zit nu “links”. Nietzsche: “Umwertung aller Werte”.

 12. @Armin [17]: De reden dat er momenteel niet op gemakkelijker plaatsten geboord wordt, is natuurlijk dat die plaatsen verboden zijn.
  Over de rechtspersoon coorporatie is ook al veel gezegd. Het is een staatsgecreeerd moreel schild waar wel winsten doorheen gaan, maar waarbij aansprakelijkheid beperkt is.

 13. Ook Florida is bereikt waar 100 000-en gepensionneerden wonen. De “gusher” kan nog maanden door blijven uitstoten.De hele situatie zou op een enorme ramp uit kunnen lopen.Twee oorlogen gaande aan de verliezende hand, de derde op til en dan dit ook nog.

  Hub Jongen [23] reageerde op deze reactie.

 14. Ik hoorde uit zeer betrouwbare bron dat het dichtknijpen van de pijplijn als oplossing uit “politieke overwegingen” werd afgewezen, terwijl werd aangegeven dat het technisch een goede oplossing was. Nu, na het afzagen van de buis, kan deze oplossing niet meer.

  Een oplossing van een ander bedrijf (Heerema) om met hun Deepwater Construction Vessel The Balder, die nota bene ten tijde van het ontstaan van het lek in de Golf van Mexico was, om een enorm blok op het lek te laten vallen, werd eveneens niet benut. Inmiddels heeft de Balder de Golf van Mexico verlaten…

  Zou het lek niet gedicht mogen worden vraag je je af.

  Hub Jongen [23] reageerde op deze reactie.

 15. @CHEMALOT [21]:
  @Harm [22]:

  Het zou ook kunnen dat die op komst zijnde “derde oorlog” een rol meespeelt.
  Want om die oorlog te kunnen voeren heeft Amerika wel olie nodig.
  Dus voor het lek moet je een oplossing zoeken die niet verhinderd alsnog olie uit deze grote bron te tappen.

 16. JA JA “Harm” BLIJF posten als je een goeie info-bron hebt! Dit kan een geopolitieke gebeurtenis van de eerste orde zijn. Hub: er staan 3-4000 van die platforms in de Golf, de opbrengst van die ene doet er niet toe. Olie zat en die grote vliegkampschepen op weg naar Iran varen op uranium.
  De echte vraag is: is het een “staged event”, een “false flag”, heeft “Blackwater”-security het ding opgeblazen om BP uit de golf te jagen en is het dan waar dat Goldman Sachs en BP-CEO aandelen met voorkennis hebben verkocht?

  Halliburton (Cheney) heeft net een gerennomeerde olie-ramp-expert firma Hootz&Cootz opgekocht, de experts die de bronnen in Koeweit hebben geblust destijds.Dat was zo gepiept.

  Ik probeer het te volgen via sp00kje/Alex Jones-blogs, met name dan door de “comments” van mensen in dat gebied. Zeker is al dat NIEMAND nu een huis wil kopen in de regio, er kan paniek uitbreken, het gebied is hermetisch afgezegeld, geen media er bij, er is no-fly, geruchten gaan over gassen die uit de bron komen,etc.
  “Spinners” aan alle kanten. Wordt vervolgd.

Comments are closed.