De kinderen stroomden maandagmorgen de klas binnen. Ze waren opgewonden, want hun weekend-opdracht was om iets te verkopen, om daarna een toelichting te geven op productief koopmanschap.

Marietje begon: “Ik heb zelf gebakken koekjes verkocht en heb zo 30 euro verdiend.” Ze vervolgde trots: “Mijn verkooptactiek was om burgermoed te tonen en ik denk dat die benadering mijn succes verklaart.”

Heel goed“, zei de leraar.

Petra was de volgende. “Ik heb tijdschriften verkocht”, zei ze: “Ik verdiende 45 euro omdat ik iedereen uitlegde dat tijdschriften je op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes en trends.”

Heel goed Petra“, zei de leraar.

Toen was het de beurt aan Jantje. De leraar hield zijn adem in… Jantje liep naar voren en legde een bak vol met geld op het bureau van de leraar: “2467 euro”, zei hij.

2467 euro?” schreeuwde de leraar: “Wat heb je in vredesnaam verkocht?

“Tandenborstels”, zei Jantje.

Tandenborstels?“, papegaaide de leraar: “Hoe kon je genoeg tandenborstels verkopen om zoveel geld te verdienen?

“Ik heb de drukste hoek in de stad opgezocht”, zei Jantje: “Ik heb daar een kraampje neer gezet met Dip & Chip en bood iedere voorbijganger een gratis voorproefje aan. Ze zeiden allemaal hetzelfde: ‘Hey, dit smaakt naar poep!

Dan zei ik: ‘Het is poep. Wilt u een tandenborstel kopen?

Ik gebruikte de overheidstactiek door gratis stront weg te geven om je vervolgens te laten betalen om van die vieze smaak af te komen.”

Ingezonden door Ron A te A
http://www.libertaris.me

4 REACTIES

  1. @wim bierman [1]: Hilarisch artikel:

    De Nederlandse Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM) is relatief hoog in vergelijking met andere Europese landen. In de afgelopen jaren is om die reden het importeren van auto’s door particulieren uit met name Duitsland en België flink in populariteit toegenomen

    Eh, nee, omdat de prijs zo hoog was en zelf importeren lastig is, is het daardoor mogelijk voor mensen en dealers de prijzen van 2e hands kunstmatig hoog te houden. Je schijft gewoon de BPM minder snel af, dan de ficus.

    Maar ja, de laatste paar jaar ontdekten steeds meer mensen dat, en begonnen ondernemers zelfs hierop in te springen door zelf te importeren. Men kon zo met het prijsverschil in BPM afschrijving van de fiscus en afschrijving door dealers/particulieren in eigen zak steken.

Comments are closed.