Of is hij een uitzondering? Opmerkingen die Balkenende volgens NU.nl maakte voor de opperhoofdenvergadering in Brussel op 17 juni klinken zeer zorgwekkend en pleiten al helemaal niet voor Jan Peter. En voor het CDA? En voor die anderen?

Bvb de opmerking: “verloren referendum over de Europese grondwet in 2005 was de grootste teleurstelling van de acht jaar meedraaien met zijn Europese collega’s, vindt de nu demissionaire premier Jan Peter Balkenende.”

Dit geeft duidelijk aan dat hij de wil van het volk (in democratische termen) minacht. Hij neemt geen maatregelen om die wil uit te voeren.

In tegendeel, hij gaat dan ritselen en het volk bedriegen door te komen met het Verraad van Lissabon. Hij vertelt dat dit “heel wat anders” is dan de EU-grondwet, terwijl diverse andere EU-opperhoofden bekend maken dat er eigenlijk geen verschil is en dat ze met dit VvL evenveel macht kunnen uitoefenen als met de afgekeurde grondwet. (onder andere Angela Merkel).

Het Verraad van Lissabon wordt door de politici buiten het volk om doorgedrukt en de koningin pleegt er zelfs eedbreuk mee. Zij had bij de troonaanvaarding immers gezworen de soevereiniteit van Nederland te verdedigen met al haar vermogen!

En nu beroemt Balkenende zich er ook nog op de hij het liedje en het vlaggetje van de EU niet IN  maar NAAST het VvL gekregen heeft! “Balkenende wijst erop dat het verloren referendum ertoe leidde dat uiteindelijk enkele Nederlandse wensen konden worden doorgevoerd in het uiteindelijke EU-verdrag. Zo is het Europese volkslied en de Europese vlag niet langer vermeld, op aandringen van Balkenende.”
Het idee dat je het volk kunt zoethouden met een speeltje!

Eveneens vertelt Balkenende:
“ Een van zijn hoogtepunten was volgens hemzelf het miljard euro korting voor Nederland op de EU-meerjarenbegroting 2007-2013.”

Die “korting”wordt:
–1.Gekregen van een veel te hoog bedrag dat de politici eerst zelf hebben goedgekeurd.
–2.Er wordt niet bij verteld dat daarna “Nederland” TWEE miljard minder uitgekeerd kreeg op een of ander EU-fonds.

Natuurlijk zal Balkenende zijn “goede contacten”en feestjes met andere EU-opperhoofden gaan missen. Angela Merkel zei op die bijeenkomst ook dat zij hem zullen missen. Angela Merkel: “Hij heeft veel gedaan voor de goede betrekkingen tussen Nederland en Duitsland. We waren het vaak eens.”
En de Luxemburgse minister-president Jean-Claude Juncker zei het jammer te vinden dat Balkenende zal ontbreken bij het overleg. ”We hadden vaak dezelfde opvatting”.

Het is allemaal zo herkenbaar en doorzichtig.  En het kan niet-politici een goed inzicht geven in verhoudingen en in wat er gebeurt.
Hoe bestaat het dat je daarmee weg komt!

P.S. Het boek van Stanton Samenow: “Inside the ciminal mind” ben ik bij een verhuizing kwijt geraakt. Want daar staan mogelijk meer aanwijzingen in. Misschien kan iemand een nieuw boek schrijven:”Inside the political mind”?
Of is dat hetzelfde boek?

46 REACTIES

 1. @wim bierman [1]: Dat is wel volledig off topic, beste Wim.

  Of herinner je je Balkenende nu al niet meer? Wat dát zou wel weer heeeel grappig zijn, dat Balkenende nu al in de vergetelheid is geraakt. 🙂

  Gelukkig is zijn nalatenschap iets wat ons nog járen bij zal blijven. En bákken met geld zal kosten.
  Misschien werd de “huichelachtige PVV” wel gekozen door een hele berg wakkergeschokken CDA-ers.

  wim bierman [5] reageerde op deze reactie.
  Tony [7] reageerde op deze reactie.

 2. Hallo Hub, ik heb gisterenmorgen een klein deel van het interview met Bakellende gehoord. De reporter was zo heldhaftig om te vragen naar het “nee” van het EU-referendum en dat we er toch in beland zijn.

  Antwoord Bakellende was ongeveer: “Kijk, ziet u… we hadden tegenstanders en medestanders van de EU. Wij (CDA) hebben er keihard voor geknokt om deze partijen samen te brengen… EN DAT IS GELUKT.”

  What the fuck? (Excuses voor deze uitdrukking)
  Waar heeft hij/CDA voor geknokt? Wat hebben ze gedaan om die partijen samen te brengen? Wat is er gelukt?

  Jeetje, wat een vuile farizeeër en hypocriete zak is het toch. Zit nu, enkele jaren na het referendum, gewoon glashard te beweren dat het volk nu blij is met de EU-deelname, nota bene door het “keihard knokken” van het CDA. Kan die man niet dood? Meteen? (Uiteraard als libertarische zelfverdediging, natuurlijk)

  Ik voorspel: binnen 1 jaar heeft Bakellende een prachtig functie binnen het EU-parlement.

  En “ja”, dat moet wel hetzelfde boek zijn. 😉

  beek [11] reageerde op deze reactie.

 3. Het Verraad van Lissabon wordt door de politici buiten het volk om doorgedrukt en de koningin pleegt er zelfs eedbreuk mee. Zij had bij de troonaanvaarding immers gezworen de soevereiniteit van Nederland te verdedigen met al haar vermogen!

  Proces aanspannen ?

 4. @ Hub

  Hij vertelt dat dit “heel wat anders” is dan de EU-grondwet, terwijl diverse andere EU-opperhoofden bekend maken dat er eigenlijk geen verschil is en dat ze met dit VvL evenveel macht kunnen uitoefenen als met de afgekeurde grondwet. (onder andere Angela Merkel).

  Sterker nog, die kleine volstrekt irrelevante dingen die het verdrag anders maakten dan de grondwet (volksliedje, vlaggetje enz) zijn er gewoon alsnog doodleuk doorheen gefietst.

  Zelfs op die volstrekt niet belangrijke kleine verschillen heeft Bakellende de zaak lopen besodemieteren.
  Dus dat Balkenende typisch is voor de politicusmentaliteit staat als een paal boven water.

  Zie ook: PVDA en referendum.
  CDA en generaal pardon.
  D66 en gekozen burgemeester (Thom de Graaff is benoemd in Nijmegen)
  Geertje Wilders die minder dan 24 uur na de verkiezingen zijn keiharde breekpunt over de AOW doodleuk laat varen.

  @wim bierman [1]:

  Ik moet lachen om die huichelachtige PVV stemmers die op de VVD hebben gestemd.

  Inderdaad.
  Maar ik moet ook lachen om die huichelachtige VVD-stemmers die op de VVD hebben gestemd, en op de huichelachtige PVV-stemmers die op de PVV hebben gestemd.

  En laten we dan ook meteen maar even lachen om VVD-stemmers die op de PVV hebben gestemd. ;D

  Iedere stemmer krijgt de overheid die hij verdient.
  En dat lijkt te gaan uitdraaien op een overheid met de PVDA.

  @A [2]:

  Waarom zouden we ons druk maken om Balkenende?
  Van Balkenende zijn we af. Van Wilders nog lang niet.

 5. A2 En van cohen zijn we de eerste vier jaar niet af, als Rutte zich in laat pakken .dus hoed u voor de vossen in he kippenhok

 6. Niemand wil graag met PVV vanwege de nog niet bewezen stabiliteit van de partij. CDA en PVDA zie ik echt nog niet tegen elkaar aankruipen. VVD heeft aardig veel punten gemeen met de VVD en Wilders heeft getoond snel te schakelen(naderen noenen het terecht kiezersbedrog) compromissen te willen maken naar de VDD.

  Het zou zomaar kunnen dat de CDA zichzelf handig buiten spel zet, hopend dat VVD zich voor de keuze laat stellen: of de PVV of het CDA. Het CDA zal heel veel punten moeten inleveren als het met de PVV in zee gaat.

  Ik ga er beslist niet gek van opkijken als er iets anders meer overblijft dan een minderheidskabinet CDA en VVD wordt, en Wilders daarbij uiteindelijk garen spint. Onder het mom van: “de kiezer heeft duidelijk gesproken wie zij in de regering wil zien. Dat waren partijen die eerder zeiden niet met de PVV te willen regeren. CDA ging het gesprek niet eens aan. De PVV rest niets anders dan steun te geven aan een regering, maar wil daarvoor wel dat deze regering inhoudelijk anders omgaat met…. daarover zijn we nu ingesprek”

 7. Laat paars maar even regeren. Het voordeel is dat het ontslagrecht dan waarschijnlijk wordt aangepakt.
  Het geeft verder de ruimte voor een TON achtige partij die in de toekomst wat meer zeteltjes gaat pakken (flink kleinere overheid, flink lagere inkomstenbelasting).

  Bij deze economische vrijheids index
  http://heritage.org/index/Country/Netherlands
  valt goed te zien dat dat de grootste problemen zijn.
  Een te grote overheid, te hoge belastingen, te moeilijk om werknemers te ontslaan.

  Als deze problemen worden aangepakt is de grootste strijd gestreden. De overstap naar een minarchistisch model wordt dan haalbaar.

  Belangrijk is dus om een machtspartij op rechts(VVD,PVV) zo ver te krijgen dat ze het TON standpunt van een lagere inkomstbelasting (25%) overnemen, en anders zelf met een dergelijke partij te komen.

 8. @Paul Martens [3]:

  Ik zou het minder hard zeggen (de man is geen schurk), maar ik zag geen leider, hoewel ik me wel steeds heb afgevraagd of we eigenlijk wel een leider zouden moeten willen.
  Ik heb hier al mij twijfel over de heer Balkenende laten blijken toen ik vernam dat hij een krans was gaan leggen bij een graf voor Palestijnse slachtoffers. Dat vond ik eerder een daad van een diplomaat die alle partijen te vriend probeert te houden, dan van iemand met een rechte rug.
  Het is niet erg dat hij weg is. Maar de man is geen crimineel. Hij is de typische figuur die iedereen te vriend probeert te houden. En dat resulteert meestal in het feit dat niemand je echte vriend is geworden.

 9. Onzin.
  Allemaal vuige laster van mensen die alleen hun kleinzielige eigenbelang voor ogen houden.
  Onze premier is een van de grootste staatslieden die ons land ooit heeft gekend.
  Hij hoort thuis in het rijtje Kuyper, Colijn, Gerbrandy, Zijlstra en Biesheuvel.
  Mensen die onnoemelijk veel voor ons land hebben gedaan.
  De heer Balkenende heeft Nederland door een van de moeilijkste naoorlogse perioden geloodst.
  Ondanks grote persoonlijke opofferingen (zere voet!) en dankzij zijn onvermoeibare optimisme (VOC-mentaliteit!) en inspirerende humor (http://www.youtube.com/watch?v=3pPFgLx1kuk !) is hij daar wonderwel in geslaagd.
  Wij mogen hem daar eeuwig dankbaar voor zijn.
  Het ga je goed Jan-Peter !!!

  PoliticiZijnFokkingLowlifes [13] reageerde op deze reactie.
  wim bierman [16] reageerde op deze reactie.
  Tony [18] reageerde op deze reactie.
  Gé [21] reageerde op deze reactie.

 10. @CDA-lid [12]:

  Bizar, de man hoort in de rij van harry potter, mr bean. etc.

  Niemand heeft die man ooit gekozen en gemogen.

  Het volk krijgt wat het stemt ? Wat een onzin. Dat wordt bekibbelt. Voor die tijd had buiten het CDA niemand van Potter gehoord.

  Weer PVDA, weer de slopers en nog verder slopen. Jammer maar helaas

 11. @adamus [14]:

  Lubbers, wat een onzin, die heeft Nederland verkocht voor tig Miljard bijdrage voor een stoeltje in de EU.

  Daar hebben wij allen voor moeten betalen ! En niks voor terug gekregen.

 12. @wim bierman [19]:

  Het CDA verliest nooit.
  Wij confessionelen zijn al 84 jaar aan de macht.
  Wij hebben Nederland gemaakt tot wat het nu is.
  Eén van de prachtigste landen op aarde!
  Niemand kan niet om ons heen.
  Logisch, want wij vormen het morele kompas van de samenleving.
  Een mens leeft niet van brood alleen!
  Probeert men het toch, in zo’n paarse of paarsgroene coalitie, dan komt men van een koude kermis thuis!

  wim bierman [23] reageerde op deze reactie.

 13. @CDA-lid [12]:

  “De heer Balkenende heeft Nederland door een van de moeilijkste naoorlogse perioden geloodst…”

  ik zeg:

  “De heer Balkenende heeft Nederland in een van de moeilijkste naoorlogse perioden geloodst.”

  Wat is het toch hard gegaan, vanaf medio 2002.
  Fortuyn sprak nog over de “puinhopen van Paars”…
  hoe zou hij de laatste 8 jaar bestempelen ?
  “NL op de intensive care” ?

 14. @CDA-lid [20]:

  Humor haha. het morele kompas van de samenleving.

  Verhagen blokkeerd de rechtse keuze van de burgers.
  Balkende heeft Nederland weggeven met veel leugens en onnodig zwaar belast. De grondwet genegeerd en een ongrondwettige oorlog gestart voor de belangen van de USA en zijn broer.

  Last but not least laffaard Verhagen verkwanselt zijn verlies aan de verliezers van de PVDA.

  Het morele kompas, de waanzin ten top.

 15. @wim bierman [24]:

  Bij het CDA staat godsdienst niet op de voorgrond.
  Daarvoor moet u bij partijen als SGP of CU zijn.
  Maar het geloof speelt wel een belangrijke rol bij de individuele leden.
  Die laten zich in hun politieke keuzes graag daardoor leiden.
  Het is bijzonder jammer, dat u de morele basis van het geloof zo schamper lachend afwijst.
  Bent u de puinhopen van die goddeloze paarse coalitie nu al vergeten?
  Gelukkig is daar het CDA om met een door het geloof geïnspireerde politiek ook mensen zoals u op het rechte pad te houden.
  Daar worden we uiteindelijk allemaal beter van!

  Gé [26] reageerde op deze reactie.
  wim bierman [27] reageerde op deze reactie.

 16. @CDA-lid [25]:

  ook mensen zoals u op het rechte pad te houden.

  Alstublieft, laat me met rust. Ik probeer u ook niet mijn geloof op te dringen.
  Ik kijk naar wat Bak Ellende heeft gepresteerd, onder het mom van Christen.

  10 geboden, zij zult niet liegen, wat deed hij ?
  Gij zult niet doden, wat deed hij ?
  Zijn vriend Jack,Gij zult niet de vrouw van een ander begeren..

  Zie daar, al dat geloof is nergens goed voor alleen maar om zogenaamd Normen en Waarden te predeken.
  Precies zoals u nu hier doet…
  CDA-lid [29] reageerde op deze reactie.

 17. @wim bierman [27]:

  Hoe durft u de heer Balkenende voor leugenaar en moordenaar uit te maken!?
  Een meer integere politicus bestaat er niet!
  En mevrouw Goede en haar vriend waren al uit elkaar dus uw verwijt aan het adres van de heer De Vries gaat niet op.
  Trouwens, wie zonder zonde is werpe de eerste steen.

  @Oscar [28]:

  Oh nee? Hoe gedragen christenen zich dan wel? Christenen zijn ook maar mensen, maar zij weten tenminste hoe het hoort!

  Oscar [30] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.