Of is hij een uitzondering? Opmerkingen die Balkenende volgens NU.nl maakte voor de opperhoofdenvergadering in Brussel op 17 juni klinken zeer zorgwekkend en pleiten al helemaal niet voor Jan Peter. En voor het CDA? En voor die anderen?

Bvb de opmerking: “verloren referendum over de Europese grondwet in 2005 was de grootste teleurstelling van de acht jaar meedraaien met zijn Europese collega’s, vindt de nu demissionaire premier Jan Peter Balkenende.”

Dit geeft duidelijk aan dat hij de wil van het volk (in democratische termen) minacht. Hij neemt geen maatregelen om die wil uit te voeren.

In tegendeel, hij gaat dan ritselen en het volk bedriegen door te komen met het Verraad van Lissabon. Hij vertelt dat dit “heel wat anders” is dan de EU-grondwet, terwijl diverse andere EU-opperhoofden bekend maken dat er eigenlijk geen verschil is en dat ze met dit VvL evenveel macht kunnen uitoefenen als met de afgekeurde grondwet. (onder andere Angela Merkel).

Het Verraad van Lissabon wordt door de politici buiten het volk om doorgedrukt en de koningin pleegt er zelfs eedbreuk mee. Zij had bij de troonaanvaarding immers gezworen de soevereiniteit van Nederland te verdedigen met al haar vermogen!

En nu beroemt Balkenende zich er ook nog op de hij het liedje en het vlaggetje van de EU niet IN  maar NAAST het VvL gekregen heeft! “Balkenende wijst erop dat het verloren referendum ertoe leidde dat uiteindelijk enkele Nederlandse wensen konden worden doorgevoerd in het uiteindelijke EU-verdrag. Zo is het Europese volkslied en de Europese vlag niet langer vermeld, op aandringen van Balkenende.”
Het idee dat je het volk kunt zoethouden met een speeltje!

Eveneens vertelt Balkenende:
“ Een van zijn hoogtepunten was volgens hemzelf het miljard euro korting voor Nederland op de EU-meerjarenbegroting 2007-2013.”

Die “korting”wordt:
–1.Gekregen van een veel te hoog bedrag dat de politici eerst zelf hebben goedgekeurd.
–2.Er wordt niet bij verteld dat daarna “Nederland” TWEE miljard minder uitgekeerd kreeg op een of ander EU-fonds.

Natuurlijk zal Balkenende zijn “goede contacten”en feestjes met andere EU-opperhoofden gaan missen. Angela Merkel zei op die bijeenkomst ook dat zij hem zullen missen. Angela Merkel: “Hij heeft veel gedaan voor de goede betrekkingen tussen Nederland en Duitsland. We waren het vaak eens.”
En de Luxemburgse minister-president Jean-Claude Juncker zei het jammer te vinden dat Balkenende zal ontbreken bij het overleg. ”We hadden vaak dezelfde opvatting”.

Het is allemaal zo herkenbaar en doorzichtig.  En het kan niet-politici een goed inzicht geven in verhoudingen en in wat er gebeurt.
Hoe bestaat het dat je daarmee weg komt!

P.S. Het boek van Stanton Samenow: “Inside the ciminal mind” ben ik bij een verhuizing kwijt geraakt. Want daar staan mogelijk meer aanwijzingen in. Misschien kan iemand een nieuw boek schrijven:”Inside the political mind”?
Of is dat hetzelfde boek?

46 REACTIES

 1. @Oscar [30]:

  Oh ja?
  Vindt u al dat commentaar vanaf de zijlijn niet erg goedkoop?
  Neemt u liever een voorbeeld aan de heer Balkenende.
  Hij heeft zich van ‘s-ochtends vroeg tot laat in de avond ingezet voor het land.
  Als iedereen op het Binnenhof al naar huis was zat de heer Balkenende nog in zijn torentje.
  Zijn vrouw Bianca heeft ook menig weekend de diensten van haar man moeten ontberen.
  Maar deze mensen hebben dat er graag voor over gehad.
  Zij hebben hun verantwoordelijkheid als burgers van dit prachtige land genomen en zich opgeofferd voor uw welzijn!
  Best mogelijk dat u dit nu nog niet inziet, maar dat komt ongetwijfeld nog wel.
  Een minister-president verdient het niet zo zwartgemaakt te worden.
  Het is niet terecht en zeer onfatsoenlijk.
  Bovendien, als u het allemaal zo goed weet, waarom probeert u het zelf dan niet een keer?
  Wordt lid van het CDA en steek zelf ook eens de handen uit de mouwen!
  U bent allen van harte welkom!
  http://www.cda.nl

  Devidas [33] reageerde op deze reactie.

 2. @CDA-lid [31]:

  Moord is moord, of het nou geïnstitutionaliseerd is of niet. Of je nou een stropdas draagt of niet. Of je er opdracht voor geeft of het wapen zelf vasthoudt, het maakt niets uit.
  De enige uitzondering is moord uit zelfverdediging. Dit had duidelijk niets met zelfverdediging te maken, Nederland is nooit aangevallen door Irak of Afghanistan.
  Jan-Peter en al die andere glibberige CDA bobo’s die betrokken waren bij het beslissingsproces dienen persoonlijk verantwoording te dragen middels een oorlogstribunaal.
  Let wel, ik ben geen pacifist. Mocht Nederland ooit worden aangevallen dan is een harde en doelgerichte tegenaanval moreel juist.

  CDA-lid [34] reageerde op deze reactie.

 3. @Devidas [33]:

  Geen zelfverdediging?
  Hoe komt u er bij!?
  Bent u 9-11 nu al vergeten?
  En Londen en Madrid?
  Wij zijn niet voor niets lid van het Nato bondgenoodschap!
  Als een medelid wordt aangevallen kunnen wij ons niet aan onze plicht onttrekken.
  Dat hebben de heren Balkenende en de Hoop Scheffer haarscherp gezien.
  De vijand dient bestreden te worden, waar ook ter wereld.
  De Bijbel zegt niet voor niets, oog om oog tand om tand!
  Wij staan volkomen in ons recht.
  Nogmaals, als u het allemaal zo goed weet, steekt u dan zelf eens de handen uit de mouwen.
  Voor dit soort goedkope kritiek wordt niemand wijzer.

 4. Nederland is nooit aangevallen door Irak of Afghanistan.

  Lees de grondwet GRONDWET !

 5. Last but not least:

  http://www.hetzuur.nl/artikel/3261/in-het-gezicht-van-de-premier

  Sinds 1945 zijn er geen kabinetten geweest die dermate evidente misdaden plegen als de kabinetten Balkenende. Bijna alle kabinetten doen stomme dingen. De Mammoetwet bijvoorbeeld. Waardeloos. Echter geen misdaad te noemen. De Puinhopen van Paars, abject natuurlijk, echter ook geen misdaad. Misschien misdaden rond Srebrenica, dat is evenwel niet op voorhand gezegd. Het politieke akkoord van Jan Pieter Balkenende voor de wederrechtelijke oorlog in Irak, is een eerste klas oorlogsmisdaad. Dat is feitelijk meer strafbaar dan het verlenen van militaire steun. Het politieke draagvlak van Balkenende voor de wederrechtelijke oorlog in Irak is zwaarwegender dan het draagvlak van de meeste landen van the coalition of the Willing omdat het kleine Nederland mede wegens Anne Frank en het ISH, een groot moreel gezag heeft op aarde. De beslissing van Balkenende was, hoe het ook gewend of gekeerd wordt, zwaarwegend. In ieder geval voor de binnenlandse gezondheid van Nederland.

 6. En nu niet met moraliserende praatjes komen.
  Ga eerst eens kijken naar deze foto’s:

  http://www.google.nl/images?um=1&hl=nl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nl:official&tbs=isch:1&&sa=X&ei=jvYdTOOXG4KJOLj79I0K&ved=0CB8QBSgA&q=iraq+war+victims&spell=1

  Daar is die man schuldig aan.
  Voor u ver van uw bed, veilig in de vinex wijk, u verteld uw kinderen nog een verhaaltje voor het slapen gaan. Uw kinderen wel, hun kinderen niet: genocide !

  http://www.uruknet.de/?p=38389

 7. @CDA-lid, iedereen die zijn land een oorlog in”rommelt” is een moordenaar. Iemand die het volk voorliegt is een leugenaar. Duidelijk toch?

  Vertelt u mij eens: heeft enige Irakees u ooit iets aangedaan? Of welke andere Nederlander ook?
  Maar nee, het opgeheven vingertje en in naam van de eigen rechtschapenheid de grootste misdaden plegen. En dan schijnheilig mummelen “zo gaan we niet met elkaar om”.

  Jan Peter had zijn lesje moeten leren toen hij voor het eerst op het schoolplein gejonast werd,

 8. Saddam Hoessein alweer vergeten?
  En dan zou Balkenende de schurk zijn? Die niet eens legers stuurde?
  De moslimterroristen die zonder enig aanzien des persoons allerlei gewone burgers opblazen in Irak, ook alweer vergeten?
  En dan wel zonder enig gevaar voor uzelf Balkenende blind demoniseren? En u noemt zich rationalist?

  Devidas [44] reageerde op deze reactie.

 9. @beek [43]:
  Adolf Hitler alweer vergeten?
  En dan zou Saddam Hoessein de schurk zijn? Die niet eens 6 miljoen doden op zijn geweten heeft?
  Als we op die tour gaan kunnen we vrijwel alle geweldsinitiatie als legitiem beschouwen, alleen omdat er ergens een nog grotere schurk rond loopt.
  Natuurlijk is Balkenende een beschaafde man, natuurlijk was er enorme druk vanuit Amerika, maar als je alles gaat relativeren, als je niet durft de vinger op de zere plek te leggen, dan leer je een volk dat ethiek een wazige abstractie is. Het gevolg daarvan is uiteindelijk vele malen vernietigender voor Nederland dan het gezichtsverlies van een Balkenende die ter verantwoording wordt geroepen.
  Dat de dogmatiek, de doodscultus van de politieke Islam verwerpelijk is, is een feit. Maar dat staat er los van. Zeker zolang je er niet direct door wordt aangevallen.

 10. @beek en CDA-lid,

  Saddam bedreigde ons niet en viel ons niet aan. Het is nooit de bedoeling, dat de NAVO PREVENTIEF ingezet zou worden. Irak was een unicum en heeft een gevaarlijk precedent geschapen in de globale verhoudingen. Want wanneer is iets preventief? Daarom was het ook geen gezamenlijke NAVO-actie, maar een gelegenheidsverbond van 4 landen, waaronder Nederland, en een afgedwongen medewerking van landen, die het wel uit hun hoofd lieten om “niet voor” Amerika te zijn. De Nederlandse regering wilde zich gewoon inlikken bij de USA, bij Bush. En daarvoor was het bereid namens het land aan een oorlog mee te doen en een souverein land binnen te vallen..

  Nederland heeft in Irak niets te zoeken. Het is ons land niet en wie zijn wij met ons kikkerlandje en socio-caqlvinistische zelf-rechtschapenheid om ergens in een ander land een oorlog te beginnen? Zijn wij Gods rechters en beulen? Als mensen elkaar daar afslachten, wat hebben wij ermee te maken? Bemoeit Irak zich met Nederlandse aangelegenheden?

  Wat weten jullie eigenlijk van Irak, behalve dat wat je door de propagandakanalen te weten komt? Niets. Maar wel een oordeel vellen en er een leger op afsturen? Pak dan zelf een geweer en ga zelf schieten. Maar doe het wel uit je eigen naam en niet die van mij. O… en liefst ook niet van mijn geld. Maar ja… we weten wie het geweldsmonopolie heeft.

 11. Die laffe regeringskliek heeft zich verscholen achter grote broer Amerika en het volk een rad voor ogen gedraaid. Geen miltaire steun, zeiden ze, maar goh… wel genietroepen, speciale commando-eenheden en materieel. Gevaarlijke volksmisleiders en moordenaars.

  Als Nederland het zo goed voorheeft met de wereld, waarom gaat ze niet het militaire vingertje heffen tegen de krijgsheren in Afrika, om de genocides daar te stoppen? Waarom gaan ze niet tegen Rusland zeggen dat ze uit Tsjetsjenië weg moeten? Huichelaars!
  Voor vrijheid en democratie. jaja…

Comments are closed.