In plaats van constructief met de Informateur en met elkaar te praten, spelen ze een prima donna rol van NIET met elkaar praten.

CDA, Verhagen, leidde het spel in. Zij willen niet praten met VVD-PVV. En vanmiddag meldt RTL dat Cohen, PvdA, willen niet praten met VVD-CDA.

En ondertussen verpatsen de demissionaire politici steeds meer van de overgebleven soevereiniteit aan de EU.
Zoals nu weer accoord te gaan met een nieuwe overkoepelende EU-Buitenlandse Dienst met 8000 man personeel.

Ik hoop dat u op de “goeie” gestemd hebt.

27 REACTIES

 1. Is er een “goeie” dan?
  Het zou logisch zijn als de PVV mee zou gaan regeren.
  Maar ze trekken alweer hun eigen plan.
  Zoals altijd.

 2. In onze crypto-communistische democratie is het Kremlin-watchen van de onderhandelende politici door de media tot een ware kunst verheven.

  We hebben geloof ik de volgende mogelijkheden:

  3 partijen coalities
  VVD-PvdA-CDA 82 zetels
  VVD-PVV-CDA 76 zetels

  4 partijen coalities
  VVD-PvdA-D66-GL 81 zetels
  VVD-PVV-CDA-SGP 78 zetels
  PvdA-CDA-SP-GL 76 zetels

  5 partijen coalities
  VVD-CDA-D66-GL-CU 77 zetels
  PvdA-CDA-D66-GL-CU 76 zetels

  Als VVD-PVV-CDA het niet wordt, en VVD-PvdA-D66-GL ook niet, dan is VVD-PvdA-CDA de volgende kandidaat.

  Maar aangezien de PvdA dat niet wil, ligt VVD-PVV-CDA-SGP meer voor de hand.

  Wat zal Bas van der Vlies dat leuk vinden! 🙂

  GB [3] reageerde op deze reactie.

 3. Dames en heren;

  U bent getuige van de complete desintegratie van het Nederlandse democratische en politieke systeem.
  U wordt geregeerd door machtwellustelingen en lafaards die er niet voor U maar voor zichzelf zitten.

  Ik neem er nog een wijntje op!

  @Peter de Jong [2]:

  PvdA-CDA-D66-GL-CU 76 zetels

  Doe die maar! Dan kunnen we het komende jaar hier op deze site weer vooruit 🙂
  Langer als een jaar gaat het denk ik niet duren. Of het kabinet klapt óf het land is failliet óf internet is afgesloten voor alle niet links georiënteerde sites.

  Of alle drie tegelijk; dat kan natuurlijk ook nog.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. @GB [3]:

  “PvdA-CDA-D66-GL-CU 76 zetels

  Goeie club! Kan waarschijnlijk gedoogsteun krijgen van de Nieuwe Communistische Partij Nederland, of hoe heet die ook al weer?
  (Nieuwe Communistische EU Partij ???)

 5. Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter….ik hoop vurig op jarenlange onderhandelingen waarin alle kleurcombinaties uit en te na worden besproken en afgewezen. Dit is de ideale positie waarin de partijen nu gemanouvreerd zijn. In de tussentijd kan het demissionaire kabinet minder schade veroorzaken en worden de burgers bewust dat ‘het gewone leven’ zelfs beter doordraait zonder regering hetgeen duidelijk maakt dat ‘Den Haag’ misbaar is. Het is niet voor niets dat alle politici aandringen op ‘snel regeren ivm de grote problemen waar ons land voor staat’. Angst dat de bevolking er achter komt dat politiek in wezen slechts hindert, belast en een ontzettende propagandastoorzender is.

 6. Het meest zorgelijke is het acteren van dat demissionaire kabinetje, die gaan maar door met “regeren” en hoeven nergens heen met hun plasje. Een eventueel nieuwe regering moet om te beginnen al die besluiten maar eens terugdraaien, voor het overzicht. Ik maak mij niet de illusie dat het “gewone leven” beter doordraait, net zoals verkeerslichten die bij een storing op “knipperen” springen. Daar wordt toch nog teveel voor “geregeerd”.

  Door de zogenaamde dreiging van “onbestuurbaarheid” of “besluiteloosheid” van nederland op met name het internationale vlak (waar wij toch een naam hebben hoog te houden….), worden stiekempjes allerlei bevoegdheden aan Brussel overgedragen. Tja, nood breekt wetten, he?

  Laatste puntje: ik ben nog niet van plan mijn lidmaatschap van de grootste Nederlandse politieke beweging op te zeggen, namelijk de Niet-Stemmers. Maar ik ben van mening dat verliezende partijen geen recht hebben op een plaats achter de regeringstafel. Wel of geen meerderheid maakt toch al geen donder uit, maar dan komen in ieder geval de winnende partijtjes aan bod. In alle gevallen: binnen een jaar een nieuwe gang naar de stembus. Een minderheid, wellicht?

  Peter de Jong [10] reageerde op deze reactie.

 7. Het volk (als je het moet geloven) heeft gekozen voor VVD, PVV en PvdA.
  Dat zijn de 3 die samen een meerderheid hebben en die moeten regeren. Geen gezeur van ‘ik praat niet met die en die’, je staat in dienst van je volk!
  Je bent toch allemaal volwassen? Niet lullen maar poetsen – ga aan het werk!
  Stelletje slapjanussen daar. (niet mijn 1e woordkeus maar kom, laat ik het netjes houden)

  Tony [19] reageerde op deze reactie.

 8. @pcrs [8]:

  Ja, geweldig. En waarschijnlijk krijgen we als kersje op de slagroom ook nog eens een zeer wankel blunderkabinet dat binnen een jaar valt waarop er nieuwe verkiezingen gehouden worden met hopelijk een resultaat dat voor een nog grotere onwerkbaarheid zorgt.

  Het allermooiste zou zijn als de komende jaren er elk jaar verkiezingen zijn, met een almaar slinkende opkomst en een almaar groter wordende onregeerbaarheid. En dat uiteindelijk VVD-CDA-PVDA-D66-Groen Links-SP en CU (76 zetels) een kabinet gaan vormen.

  P.E. Middelkamp [11] reageerde op deze reactie.

 9. @P.E. Middelkamp [6]:

  “ik ben nog niet van plan mijn lidmaatschap van de grootste Nederlandse politieke beweging op te zeggen, namelijk de Niet-Stemmers.”

  Klopt! Als de 3 miljoen niet-stemmers 6 juni op een lijst voor blanco stemmers hadden gestemd waren ze veruit de grootste partij in de TK geworden met 37 zetels. De VVD zou dan 23 zetels, de PvdA 22 zetels, de PVV 17 zetels, en het CDA 15 zetels hebben gehaald. De opkomst zou dan 100% zijn geweest (12,5 miljoen stemgerechtigden= 76% van de NL bevolking).

  “Daar wordt toch nog teveel voor “geregeerd”.”

  Klopt ook! NL is een technocratie (net als de EU). Wij worden geregeerd door ambtenaren. Die hebben zo hun eigen hobbies:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/6996950/__Gemeenten_controleren_subsidies_niet__.html?sn=binnenland,buitenland

  Het maakt dus helemaal niets uit wie wij kiezen, ministers worden door hun ambtenaren steeds met het spreekwoordelijke kluitje in het riet gestuurd (Yes, Minister!). Als er geen regering is hebben die helemaal vrij spel.

  ===
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/6994272/___Ambtenaren_kregen_er_3_procent_bij___.html?sn=binnenland,buitenland

 10. @P.E. Middelkamp [11]:

  Zoonlief is niet al te diplomatiek en niet al te intelligent. En nog los daarvan: waarom zou Beatrix überhaupt terugtreden? Als ik in haar schoenen zou staan dan zou ik een extreem gezonde levensstijl erop nahouden en van alle denkbare voedingssupplementen de orthomoleculaire doses slikken en hormoontherapie en gentherapie ondergaan om zo oud mogelijk, en zo gezond mogelijk oud, te worden. Zodat ik op mijn 100ste, als zoonlief al over de 70 is, nog steeds de scepter zou zwaaien. En als ik er niet in zou slagen de voor ons (ik leef me zodanig in dat ik spontaan in de pluralis majestatis ga spreken) beknottende grondwet van 1848 afgeschaft te krijgen dan zullen wij in ieder geval de ons gegeven rechten maximaal benutten.

 11. Denken jullie nou echt dat het uitmaakt op wie je stemt?
  Ze moeten geld hebben, verder niks.
  De afgelopen honderd jaar is de belasting met van 4 naar 60 % toegenomen. Het gaat nog altijd verder, totdat je niets meer te zeggen hebt over je eigen lijf!
  De burger word steeds verder uitgemolken, en daar staat niets nul komma nada aan verworvenheden tegenover.

  Fugy [15] reageerde op deze reactie.

 12. @kiezer [13]: Stemmen heeft ook geen nut, althans niet in NL.
  En deze wantoestanden laten de burgers wel zelf toe he, als het volk het blijft slikken is er voor de zogenoemde elite geen angst voor verzet. Daarom zullen ze gewoon hun geplande richting aanhouden.
  Maar verzet ziet ik in NL niet gebeuren, en zal het bedrog en gegraai en het inperken van vrijheid gewoon doorgaan.
  Eerst zal(denk ik)zeker 70 a 80% van het volk het bedrog,genaai en gegraai moeten inzien, eer er verzet kan ontstaan.

  kiezer [18] reageerde op deze reactie.

 13. Ik lach me de komende tijd rot en de informateur krijgt nog grijzere halen
  priblemen
  VVD kan niet samen met PVDa en rutte trok ook de stekker uit paars, dan zouden hun al hun punten op economie moeten inleveren, de speer van de VVD.
  PVV en PVDa gaan ook niet samen
  CDA en PCDA kunnen niet samen, daar klapte het vorige kabinet op dus nogmaals is geen optie
  en het CDA wenst ook niet mee te doen met de PVV en denk ook niet met VVD.
  CDA verwierp ook de CDA PVV VVD combinatie en ook de VVD CDA PVDA formatie.
  Sterker nog het CDA wil niet eens aan de onderhandeltafel deelnemen. Dus het is gewoon een grote farce..
  Ik denk dat we nog voor december nieuwe verkiezingen hebben.

  En als het dan echt moet.. doe dan maar een hele linkse socialistische regering.. hoe eerder de boel klapt hoe beter!
  Hoop alleen wel dat de goudprijs nog even een dipje maakt (als ze gaan graven in afghanistan) en ik nog vermogen kan opbouwen volgend jaar zodat ik goud kan inkopen als buffer voor de vallende euro.

  (*hoopt volgend jaar royalties te kunnen innen*)

 14. Iemand als kennis genomen van de smerige rat Maxime Verhagen, die eerst de mogelijkheid CDA/PVV/VVD liet ploffen met zijn huichelachtige gezicht, en nu opeens wil bemiddelen tussen de overige partijen wegens het “landsbelang”?

  Als je Verhagen ziet, hoef je niet eens door een masker te kijken. Dat is de ultieme verpersoonlijking van een politicus. Een huichelaar, leugenaar en een achterbakse rat.

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/maximerodent477.jpg

 15. @Fugy [15]:
  Zeg mij eens…………
  Hoe een en ander aan te pakken? Alles wat je doet tegen de overheid word je gezien als crimineel? Daar hebben ze goed voor gezorgd.
  Ik ben er vrij zeker van dat wij niet de enigen zijn……
  Mijn vermoeden is dat 80% van de bevolking het ook allang niet meer zo ziet zitten met de overheid.

 16. @There’s hope [7]:

  Je bent toch allemaal volwassen? Niet lullen maar poetsen – ga aan het werk!

  Hoe langer ze niet aan het werk gaan, hoe beter.
  Een mafiafamilie kan ook beter onderling in de clinch liggen dan onschuldige handelaren lastig vallen.

  Zodra ze aan het werk gaan is het hopelijk als Cohen’s “regenboog” coalitie. Hoe meer partijen laten zien alleen maar problemen te veroorzaken, hoe beter.
  Peter de Jong [20] reageerde op deze reactie.

 17. @Armin [22]:

  Precies! Het idee van een zakenkabinet is ook dat je gewoon enkele dringende problemen oplost. Bepaalde problemen zijn van alle tijden, de overheidsfinanciën bijv. 😉

  Als de voorgestelde zakelijke oplossing bepaalde partijen niet bevalt kunnen ze er in de Kamer over discussiëren. Uiteindelijk komt dan wel een meerderheid bovendrijven die eieren voor haar geld kiest.

  Beter dan het huidige gedoe met het stemvee van de coalitiepartijen die een inhoudelijke discussie het liefst uit de weg gaan om zoveel mogelijk van het in achterkamertjes beklonken regeerakkoord er door te drukken. Bah.

  ===
  “The national budget must be balanced. The public debt must be reduced; the arrogance of the authorities must be moderated and controlled. Payments to foreign governments must be reduced. If the nation doesn’t want to go bankrupt, people must again learn to work, instead of living on public assistance.”
  – Marcus Tullius Cicero (55 BC)

  P.E. Middelkamp [25] reageerde op deze reactie.

 18. @Peter de Jong [23]: Daar ben ik het hartgrondig mee eens!
  Of je het nu een zakenkabinet noemt of gewoon “regering”, het komt er op neer dat dat kabinet het landsbestuur op zich neemt als Raad van Bestuur van het ambtenaren apparaat.
  Het parlement (50 personen en full-time!) doet niets anders dan controleren en/of instrueren. Niets te maken met een 1e Kamer, want die kan naar huis.
  Daarmee hebben we nog geen ideale situatie, ofwel een libertarisch geïnspireerde maatschappij, maar er is in ieder geval een begin.
  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2010/05/24/nederland-is-nooit-een-monarchie-geweest-3/

  Peter de Jong [26] reageerde op deze reactie.

 19. @P.E. Middelkamp [25]:

  Helemaal mooi is als je NL kan zien als een vereniging waarvan sommige mensen lid zijn, andere weer niet.

  Ben je lid dan betaal je contributie (belasting). Heb je geen lidmaatschapskaart (NL paspoort) dan betaal je uiteraard geen contributie maar gewoon naar gelang je gebruik maakt van overheidsvoorzieningen.

  Net als in iedere vereniging kiezen de leden een dagelijks bestuur. Een voorzitter (doet ook de PR, extern), een penningmeester, een secretaris (doet ook de CRM, intern) en leden voor diverse specifieke technische zaken (nu ministers/staatssecretarissen).

  Naast het bestuur kiezen de leden ook de benodigde controle organen, zoals een kascontrolecommissie. Voor belangrijke issues beslissen de leden zelf (event na internetdiscussie).

  Als de bestuursleden op individuele titel worden gekozen, zullen ze zelf met een visie en een programma moeten komen. Ze krijgen een budget en runnen hun departement als een bedrijf. Leveren ze niet de zaken die ze hebben beloofd (bijv. binnen X jaar en voor Y miljard euro Z% minder files) dan kunnen ze weer gaan en kiezen de leden een ander.

  Natuurlijk spelen er dan ook politieke issues en leden kunnen zich naar wens verenigen in belangengroepjes, maar de uiteindelijke stemming is gewoon hoofdelijk (one man one vote).

  Best mogelijk dat er dan diverse verenigingen in NL ontstaan die elkaar met overheidsdiensten gaan beconcurreren (net zoals nu bij sportverenigingen etc). Lijkt mij prima, want dan wordt het hier tenminste efficiënter en goedkoper! 🙂

  ===
  “What do you think I’m running here? A chickenshit business?”
  “Well, frankly sir, yes!”

  beek [27] reageerde op deze reactie.

 20. @Peter de Jong [26]:

  Interessante bijdragen, Peter de Jong. Ooit was PdJ voor mij allerbehalve een aanbeveling. In het huidige Vrijspreker-moeras blijk je echter ineens op te lichten.

Comments are closed.