Ook daar zijn realistische mensen die vinden dat de overheidstekorten niet door de belastingbetaler moeten worden opgebracht, maar door bvb verkoop van staatsgoederen. Onbewoonde eilanden en dergelijke. Iets dat de Grieken ook hadden kunnen doen, maar niet gedaan hebben. Daarom deze cartoon van Duitse vrienden.

Met de vraag, waarom niet deze (en andere) eilanden verkopen aan Multi-multi-miljardairs?

Overigens val op dat de laatste week door NL-politici en media heel weinig gemeld wordt over zwakker wordende economie en euro.

Wel in buitenlandse pers. Ook zie je de goudprijs weer stijgen (en de euro dalen!)

16 REACTIES

 1. Ook ik heb een tijdje geleden al verbaast gereageerd op Nujij.nl waarom de grieken niet hoeven te privatiseren en me afgevraagd:
  Wat zou die Acropolis eigenlijk waard zijn?

  Als enkele miljardairs als Steve Jobs en Bill Gates en nog wat anderen, bv 50 miljard dollar neertellen zijn de Grieken in een klap uit de crisis.
  En zij hebben een uniek kunststuk wat alleen maar meer waard word, en nog wat oplevert door de bezoekers.

 2. De staten (dat wil zeggen de burgers daar) moeten weigeren om deze schulden (terug) te betalen. En financieel orde op zaken stellen. Wat willen JP Morgan en Goldman Sachs dan gaan doen; hun legers langssturen?

  Als er iemand aansprakelijk is voor deze schulden, dan zijn het de politici welke deze zijn aangegaan. Mij hebben ze nooit gevraagd of ik er mee akkoord ga.
  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. Gisteren een interessant interview gezien met Daniel Estulin, Bilderbergklokkenluider, die op geheel eigen wijze kraakhelder maakt dat de Venetiaanse Zwarte Nobiliteit, die al 800 jaar de lakens uitdeelt en vermogens zouden hebben van duizenden miljarden, ook al diezelfde eeuwen dezelfde rol hebben gehad. Hij heeft het o.a. over de families Savoy en Frescobaldi. Zij gaan echt al eeuwen terug en zijn altijd al superrijk geweest. Zie ook hier op vrijspreker over hem. Daar zit pas het echte geld, wat stelselmatig verdwenen is…

  Scrutinizer [6] reageerde op deze reactie.

 4. En wanneer gaat NL haar wadden verkopen?
  Of beter nog: enkele Zeeuwse eilanden.
  Zou misschien mogelijkheden bieden om er een libertarische vrijstaat op te richten…
  Of eigenlijk liefst Zeeuws Vlaanderen: dat ligt strategisch tussen VL en NL en bovendien aan het water.

 5. @Frenkelfrank [5]:
  Ook als je blanco stemt. Daarna zegt u prima waarom precies: “maar dat je je niet terugtrekt van de besluitvoring van dit land.”

 6. Het is een aardige gedachte dat verkopen van gebieden. Maar er wonen natuurlijk ook mensen in die gebieden. Willen die mensen wel dat hun woongebied wordt verkocht aan een of andere particulier? Of moet een meerderheid van hen beslissen? Wat moeten de niet-willenden: verhuizen?
  Kijk daar nu toch eens: alle bezwaren die libertariers aanvoeren m.b.t. hun ‘verplicht’ leven onder een Nederlands bestuur, komen bij deze libertarische oplossing gewoon weer terug, maar nu voor de anderen.
  Misschien moet je die mensen gewoon dwingen ‘vrij’ te leven onder particulier bezit?

  Corne [12] reageerde op deze reactie.
  Bonne A. Rook [14] reageerde op deze reactie.

 7. @beek [11]:
  Waarom geef je mensen niet de keuze? Laat die personen die het fijn vinden om onder het juk van een ‘democratische overheid’ te leven, dat gewoon doen. En uiteraard de kosten hiervan dragen…
  Laat de mensen die wel zelf de verantwoordelijkheid voor hun leven willen dragen gewoon vrij. Misschien kiest een deel er alsnog voor om zich weer door Big Brother te laten onderdrukken, misschien ook niet.

 8. Naar mijn mening zijn we al te laat en is het tij moeilijk meer te keren, conclusie: “We zijn met huid en haar verkocht” door de overheid en we gaan naar de bliksem als er niet heel snel een sterke leider aan het bewind komt die resoluut de bezem door de vuiligheid haalt en alle geldverslindende instantie’s afschaft. Er zijn veel te veel “kennis en wetenschappelijke” instantie’s die niet voor de burger zijn, maar dienen om de overheid te ondersteunen om de burger kaal te plukken.

  http://www.youtube.com/watch?v=yqXzHr0W-C0

  Bonne A. Rook [15] reageerde op deze reactie.
  LvM [16] reageerde op deze reactie.

 9. @beek [11]:

  Een eeuw geleden was Schiermonnikoog ook particulier bezit.
  Lijkt me wel leuk om Schiermonnikoog weer aan een particulier te verkopen. Moet wel dan afstand van alle rechten doen. Ga er dan direct wonen.
  Niet als Nederlander maar als een Schier.
  Eigen staat, eigen munt, eigen postzegels uitgeven.
  Dit levert voldoende financiën op om het eiland draaiende te houden.
  Los van de EU, los van de Nato. Geen vriendschapsverdragen met schurkenstaten die op de vrije zee schepen enteren.
  Geen dure ministeries of groot ambtenarenapparaat.
  Werkelijk DE mogelijkheid om Utopia te verwezenlijken.
  Zelfs als groep particulieren zou je het kunnen doen. De staat heeft zoveel geld nodig, dat Schiermonnikoog zelfs voor een klein prijsje verworven kan worden. Een herstelbetaling aan wat wij van de Nederlandse Staat hebben moeten lijden zal de prijs nog verder drukken.
  Ik bied 1000 Euro voor Schiermonnikoog.

Comments are closed.