Ongebreideld grijpen en  graaien uit andermans  bezittingen zijn wij bij de overheid gewoon.

In dit kader gezien wekt het geenszins verbazing , dat overheid   zichzelf nu ook schijnt te  zien als verschaffer van vermaak aan bezoekers van afscheidsfeesten van overheidsfunctionarissen.

Waarom  het nodig is ,deze  feesten te geven op  kosten van de belastingbetaler is volledig duidelijk. De overheid  hoeft immers slechts haar hand te steken in een zak met  geld en hier het benodigde bedrag uit te tillen.

Voor sommige van deze feesten schijnt de belastingbetaler   een bedrag bij te moeten passen dat tussen  de 100.000 en 200.000 euro ligt.

Wel  prettig : zo’n overheid die het nu niet alleen als haar taak ziet,  de bevolking uit te persen als een citroen  teneinde de vergaarde gelden te verdelen onder personen die de belastingbetalers niet kennen  voor doeleinden waar zij niet mee instemmen  , maar aan deze taak nu ruimhartig uitbreiding geeft  op het stuk van  afscheidsfeesten  en –partijen.

Misschien mag je als belastingbetaler zelf wel naar zo’n  feest om uit je belastinggeld het glas te heffen!

Als  de bevolking  in een bepaalde gemeenschap zo    enthousiast is over een bepaalde functionaris,  zou zij  dan zelf niet op de idee  kunnen komen,de scheidende functionaris   op eigen kosten een dergelijk feest aan te bieden ?

Hugo van Reijen

4 REACTIES

 1. In het algemeen vind ik het wel een feest waard als een (hoge) overheider vertrekt.
  Helaas komt er altijd minstens een, nieuwe nog hoger betaalde voor in de plaats.
  Misschien dat die nieuwe, vanwege zijn hogere positie, vooruitgang en salaris, het afscheidsfeest van zijn voorganger kan bekostigen?

 2. ” Misschien mag je als belastingbetaler zelf wel naar zo’n feest om uit je belastinggeld het glas te heffen!”

  Dat werkt al! Je hoeft maar een Barbecue te organiseren, en de gemeente betaalt dan drie euro per deelnemer. (Gouda) Dat is een aardig begin om straks het hele feest te betalen.

 3. Nu eens niet over de inhoud maar over de vorm:

  Hugo, je gebruikt vaak 2 ipv 1 spaties.

Comments are closed.