Vandaag was het zo ver. Daniel Estulin (auteur van inmiddels 3 boeken over de Bilderberggroep) hield een persconferentie in de gebouwen van het EU parlement. Onderwerp was die Bilderberggroep, die haar volgende bijeenkomst van 3 tot 6 juni houdt in Spanje.

 

Leest u (als u wilt) het onderstaande stukje van de NOS:

Toenemende aandacht voor zwijgzame Bilderberggroep

Update: dinsdag 1 jun 2010, 11:29

De 130 invloedrijkste mensen ter wereld ontmoeten elkaar van donderdag tot en met zondag in Spanje voor de jaarlijkse Bilderbergconferentie. Afgeschermd van de pers bespreken politici, bankiers en zakenmensen de belangrijkste problemen van dit moment. Vanwege het weinig democratische karakter van de bijeenkomst, ligt die al jaren onder vuur van critici. Vanmiddag spreekt een van de meest toonaangevende critici, de auteur Daniel Estulin, het Europees Parlement toe.

Estulin heeft naar eigen zeggen contacten binnen de zwijgzame groep waardoor hij de laatste jaren in staat is de locatie te onthullen waar de bijeenkomsten worden gehouden en wat er wordt besproken. Punt zes op de agenda dit jaar: ‘Iran en Rusland: Economische en financiële bedreigingen voor de Alliantie’, en punt tien: ‘De toekomst van de Amerikaanse dollar: Alternatieve scenario’s’. Volgens Estulins contacten zijn de Bilderbergers uit op het onderuithalen van de dollar, mogelijk ten voordele van een nieuwe wereldreservemunt, waarvoor laatst werd gepleit door de directeur van het IMF.

De Bilderbergbijeenkomst wordt dit jaar gehouden in het Spaanse hotel Dolce, “een geïsoleerde locatie in het zuiden van de stad Sitges die wordt beschermd door de kustwacht en waar niemand hoeft te worden gestoord”, schrijft het Spaanse EcoDario.

De allereerste ontmoetingsplaats gaf de naam aan de organisatie: hotel de Bilderberg. Deze ontmoeting werd in 1954 georganiseerd in Oosterbeek door prins Bernhard. Hij nam al snel zijn dochter Beatrix mee naar de jaarlijkse bijeenkomsten. Ook dit jaar zal zij naar alle waarschijnlijkheid aanwezig zijn. Vorig jaar waren onder andere minister Hirsch Ballin en toenmalig secretaris-generaal van de NAVO De Hoop Scheffer aanwezig.

Pers

De pers die normaal staat te dringen bij een bijeenkomst van een aantal – laat staan 130 – invloedrijke personen is opvallend stil als het gaat om de Bilderberggroep. Een zoekactie in de databanken van persbureau’s Reuters en Associated Press levert nul hits op. En als de belangrijkste nieuwsbronnen voor journalisten wereldwijd zwijgen, hoort het publiek niet veel. Toch is er de laatste jaren iets er meer aandacht voor de Bilderbergers. Ondermeer door de berichtgeving van Charlie Skelton voor de Britse krant The Guardian.

Machinegeweren

Charlie Skelton heeft zijn nieuwsgierigheid naar de Bilderbergconferentie vorig jaar in Griekenland moeten bekopen met schaduwacties van de Griekse geheime dienst, schreef hij. Skelton kwam om een leuk stukje te schrijven over Bilderberg, maar stapte naar eigen zeggen in een wespennest. “Wie is hier nu paranoïde? Ik, schuilend in trappenhuizen, achter me kijkend via een winkelruit, uit veiligheidsoverwegingen de open ruimte opzoekend… Of Bilderberg, met z’n twee F16’s, rondcirkelende helicopters, machinegeweren, marinecommando’s en een beleid om een handvol journalisten te sarren.”

Tegenconferentie

Hetzelfde overkwam tien jaar eerder Skelton’s collega bij The Guardian, Jon Ronson, schrijft Skelton. En de Roemeense journalist Paul Dorneanu. Zij werden gevolgd en gehinderd in hun verslaggeving over Bilderberg. Ook de Amerikaanse journalist Alex Jones werd belemmerd in zijn werk en laat dat ook zien in een van zijn documentaires.

Skelton organiseert parallel aan de Bilderbergbijeenkomst in Spanje een tegenconferentie. Hij is erop tegen dat publiek gekozen figuren beleid voorbereiden zonder daar publiekelijk verantwoording voor af te leggen. Hij hoopt dat zijn conferentie voor meer openheid zorgt.

(Einde citaat)

Misschien ook leuk om enkele links in voorgaande tekst aan te klikken, bijvoorbeeld die van “naar alle waarschijnlijkheid aanwezig”. Opvallend niet? Dat elke scheet van het rovershol  … eeeh: koningshuis vermeld staat, maar een belangrijke samenkomst met andere koningshuizen, wereldleiders en pakweg de top 50 industriëlen toevallig die lege dagen 3, 4 en 5 juni zijn. Terwijl al bekend is, dat minstens Bea de Bilderberg Bitch die dagen in Sitges zal verblijven, waarschijnlijk vergezeld van zoonlief Prinsje Pils.

Tijdens de persconferentie (overigens in enkele media onjuist aangekondigd als “hoorzitting voor het EU-parlement”, zoals in bovenstaande citaat van de NOS) gaf Estulin een korte uiteenzetting over de Bilderberggroep, hun doelstellingen en hun handelswijze. Daarna was er ruimte voor vragen van de pers. Uit de vragen bleek duidelijk dat de MSM nog lang niet rijp zijn voor zelf nadenken over wat er gaande is in de wereld.

Estulin behandelde o.a. de agenda van de komende Bilderberg bijeenkomst:

  1. Will the Euro Survive?
   2. Development in Europe: Europe’s Exit Strategy…On Hold?
   3. Do We Have Institutions to Deal With the World Economy?
   4. Greece: Lessons and Forward-looking Strategies
   5. NATO and Afghanistan: The Practical Agenda for the Alliance
   6. Iran and Russia: Economic and Financial Threats to the Alliance
   7. The Consequences of War Against Terrorism
   8. The Influence of Domestic Issues on American Foreign Policy
   9.The Outlook for Japan’s Economy
   10. The Future of the U.S. Dollar: Alternative Scenarios

Frappant zijn ook Estulin’s voorspellingen van de laatste jaren, die akelig precies uitgekomen zijn. Zelfs de grens van de olieprijs van $ 100/barrel voorspelde hij op 2 dagen nauwkeurig.

Die olieprijs, daar had Estulin trouwens een interessant verhaal over. Die is namelijk later kunstmatig door de $ 200/barrel geschoten, om de Chinese economie een fikse klap uit te delen. Omdat de snel groeiende Chinese economie erg afhankelijk was van goedkope energie, stond de verhoging van de olieprijs al eerder op de agenda. China is één van de twee grote vijanden voor de doelstellingen van de Bilderberggroep. Die vijand is dus alvast getackled.

De andere vijand is Rusland. Maar shit, dat heeft zelf veel olie en liftte vrolijk mee op de hoge olieprijs. Maar toen de Chinese economie de klappen voelde, was het tijd om de olieprijs naar beneden bij te stellen, tot richting $ 30/barrel. Zo geschiedde en vijand nummer 2 kreeg de zware klappen. En hierbij gaat het niet om “ik geloof het niet, dit is complot-denken”. Nee, dit zijn verschijnselen die u zelf overal heeft kunnen zien, horen en lezen. Maar oordeelt u vooral zelf: lees de boeken van Estulin van de laatste jaren en leg die naast de nieuwsfeiten in diezelfde perioden. Het eerste boek is in 2005 uitgebracht, het derde boek onlangs. Uw eigen onderzoek zal u doen verbazen.

Wat ik erg sterk vond is, dat Estulin het zogenaamde complot-denken (conspiracy theory) geheel onderuit heeft gehaald door o.a. in zijn laatste boek meer dan 120 bewijzen te laten zien: uitgelekte agenda’s, aanwezigheidslijsten, enz. Het gaat niet meer om een complot; de snelheid en omvang van internet hebben de geheimzinnigheid uit de Bilderberggroep gehaald en feiten komen steeds meer bloot te liggen.

Verder had hij het over Bilderberg-doelstellingen als de ineenstorting van de US Dollar, de Euro en de EU. Ook voorspelt hij een militaire inval door de NAVO in Iran. En hij was akelig precies in de voorspellingen van de oorlogen in Kosovo, Irak en Afghanistan. De tijd zal het leren.

Beste lezer, denk na en onderzoek de feiten zelf. De elite, waartoe de Bilderberggroep zich rekent, gaat al 570 jaar over lijken. Dit wijst de geschiedenis uit. Die lijken waren ook uw voorouders. Wanneer bent u aan de beurt? Of uw kinderen/kleinkinderen? Zelf sta ik erg sceptisch tegenover alles wat ik lees of hoor. Het meeste is allemaal te traceren en wat niet te bewijzen valt, zorgt dan op zijn minst voor zeer geheimzinnige toestanden en niet beantwoorde vragen.

Een persoonlijke noot:
Erg indrukwekkend om die dure pracht en praal van onze gestolen belastinggelden eens van binnen te bekijken. Volgende week kom ik nog even terug op dit onderwerp, als de video die gemaakt is tijdens de persconferentie beschikbaar is. Dus wordt vervolgd…

Rest mij nog om vooral Hub Jongen en Vincent de Roeck te bedanken voor de mogelijkheid hier eens bij te kunnen zijn, alsmede Andrew Reed (assistent van Nigel Farage) voor zijn voorbereidingen en gastvrijheid. Farage was er zelf niet bij, in verband met zijn herstel van het vliegtuigongeluk verblijft hij liever in Londen dan veel te reizen. Hij maakt het overigens wel goed.

17 REACTIES

 1. Als 130 mafiabazen, drugsbaronnen, wapenhandelaren, witwasbankiers en voorkennis-beurshandelaren bijeenkomt in pakweg het Hilton Hotel in Madrid en zich de “Hilton Groep” noemen. Krijgen zij dan ook zo’n speciale behandeling?

  Ik hoop dat veel van de vuile was buiten komt te hangen. Van een andere Bilderberg conferentie lekte uit dat aanwezig personeel (obers, serveersters e.d.) de aanwezigen niet eens mag aankijken. Middeleeuwse mentaliteit van een zootje (wat mij betreft) tuig van de richel.

  Afgaande op het artikel, kun je je ook afvragen in welke mate de kredietcrisis is geregisseerd. Alex Jones (als ik mij goed herinner) heeft het over een samenzwering om de middenklasse in het westen tot de bedelstaf te brengen.

  Als Bernard de ex SS-er (zie Pro Republica) het initiatief voor deze conferentie genomen heeft, kun je je afvragen wat de banden zijn tussen deze ‘conferentie’ en (de erfenis van) het Derde Rijk. Is geen Godwin voor nodig.
  Paul Martens [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Bon Vivant [1]: “Afgaande op het artikel, kun je je ook afvragen in welke mate de kredietcrisis is geregisseerd. Alex Jones (als ik mij goed herinner) heeft het over een samenzwering om de middenklasse in het westen tot de bedelstaf te brengen.”

  Zeer goede opmerking. De kredietcrisis valt in ieder geval perfect samen met de doelstellingen van de Bilderbergers. Om te komen tot 1 wereldmunt, dienen de huidige munten opgeheven te worden. Wat beter dan het vertrouwen daarin zo wankel te maken door middel van kredietcrisis?
  De komende dagen staat de Japanse economie ook op de Bilderberg agenda. Misschien die Japanse Yen eens een beetje door elkaar schudden? We zullen het de komende 1-2 jaar wel zien.

 3. Ik heb het gevoel dat de komende jaren allesbepalend worden voor de verre toekomst. De top en bijna top van de elite-piramide (waarin Frau Amsberg ook een (voorname) dubieuze rol speelt) komt de komende dagen bijeen op de Bilderberg conferentie (3 t/m 6 juni 2010). Onder het “adagium”: “de elite bepaalt, de slaaf (belastingbetaler) betaalt” gaan zij hun snode plannen uitwerken m.b.t. tot de wereldwijde geldcrisis. Een duidelijk signaal: de goudprijs is all time high m.a.w.: het vertrouwen in geld is op een basaal nivo weg. De vraag is niet of maar wanneer de tweede klap komt. Volgens mij wordt dat moment in Sitges op de Bilderberg meeting bepaald. Bedenk wel dat de top van de piramide haast heeft om haar plannen uit te voeren omdat zij ook wel zien dat er een massale bewustwording aan de gang is. Mensen, wordt wakker en blijf dat.

 4. Dit moet echt verboden worden! in het geheim plannen smeden, dat doet alleen georganiseerde misdaad! Daar maken ze deel van uit, criminelen tegen de mensheid. Al het kwaad broed in het donker en in het geniep.

 5. Dus toch een inval in Iran? Volgens de docus van Jones moet het hele Bilderberg-plan onder Obama zijn beslag krijgen.Dat hij een perfecte marionet is is duidelijk: hij hield al die Wall Street gangsters van Bush.jr er in.Eigenlijk is dat een “coup”.Ja ja die opmerking van Brzezinski zag ik ook. Ze moeten haast maken, de ouwe hap is ook bezig het hoekje om te gaan.

 6. Nou ja dat het “losers” zijn is zo duidelijk als wat: zien jullie Poetin en China met 1 wereldmunt akkoord gaan nu? In geen 100 jaar.Zelfs die Amero (US-Canada-Mexico) komt er nooit, het hele Bilderberg EU-europlan is is een totaal fiasco. Het is nu nog pakken wat er te pakken valt. Als de drachme terugkeert kan de mark niet lang op zich laten wachten.

 7. Soms denk ik dat het niet gekker kan, maar dan presteert men het toch weer met iets nog gekkers te komen. De crisis zou veroorzaakt zijn door de Bilderbergers? Dus al die banken zijn bewust verliezen gaan veroorzaken? Hebben elkaar spullen verkocht terwijl alle kopende en verkopende partijen wisten dat het allemaal nep was? De Bilderbergers hebben de huizenprijzen in de VS bewust laten inzakken? De Bilderbergers snakken naar een economisch bankroet? Waarom laten ze Griekenland dan niet gewoon vallen? Al die bonusjagers liepen allemaal aan de touwtjes van Bilderberg? Het IJslandse fiasco is geheel door de Bilderbergers in elkaar gezet? Het zou voor IJsland DE REDDING zijn uit hun benarde positie als men dit bekend zou maken: ziet u wel wereld: we werden gedwongen tot al die investeringen! Tot dusver horen we niets en is er ook geen hoogstaande IJslander vermoord.
  Samenzweringen: per definitie wordt het onbekende ingevuld met behulp van een rijke fantasie. Vergeten wordt dat er talloze tegenkrachten bestaan die er alle baat bij zouden hebben dergelijke samenzweringen helder te ontmaskeren. Echter, er wordt niets ontmaskerd. Slechts ‘onderzoeksjournalisten’ en roddeltantes komen met vermoedens en daar blijft het dan bij.
  Ze worden bijna amusant, die samenzweringsgelovigen.

  beek [12] reageerde op deze reactie.
  Talleyrand [14] reageerde op deze reactie.

 8. @adamus [6]:

  2.15 min
  CFR ’s frontman Brzezinski heeft het over dat de mensen ontwaken en politiek bewust worden. De Council on foreghn relations is net als Bilderberg een elite think tank voor de grote spelers op het economische vlak.
  Geo politics noemen ze dat, let vooral op de toon van Brzezinski.
  Het is gewoon een potje Risk voor hun , landje veroveren.
  And they live! on top of the world.
  http://www.youtube.com/watch?v=HEHsUojUgzk

 9. @beek [10]:

  Tevens wordt vergeten dat economische rampen het meest worden gevreesd door zowel politici als ondernemers. Economische rampen zijn voor hen juist de grootste bedreiging.
  Alleen door wat duistere figuren achter de schermen te vermoeden en op te voeren, kan men ontsnappen aan dit feit. Duistere figuren aan wie men alles wat verkeerd gaat kan toeschrijven. Het lijkt beslist op de seculiere versie van de bijbelse satan.

 10. het Huis kan niet eens een stabiel hekwerkje regelen bij de dodenherdenking. Jullie willen mij laten geloven dat “het andere” wel kunnen. Er wordt ze veel in de schoot geworpen en voor veel te veel toegedicht. Kom mensen ga wat doen; het mailieveld plat trappen bijvoorbeeld. Het Catshuis bezetten ook een optie?

 11. “Die olieprijs, daar had Estulin trouwens een interessant verhaal over. Die is namelijk later kunstmatig door de $ 200/barrel geschoten, om de Chinese economie een fikse klap uit te delen.”

  Olie is nooit 200$/vat geweest. Prijs komt tot stand door vraag en aanbod.

 12. @Talleyrand [14]:

  Elke regering heeft te maken met opposities. Voor een oppositie zou het zeer handig zijn te onthullen hoezeer de zittende regering aan de leiband loopt van Bilderberg: het zou grote indruk maken op de kiezers. Ik zie geen opposities die regeringen confronteren met hun Bilderberg-geinstrueerd gedrag. De touwtjes van BIlderberg zijn daarmee zeer waarschijnlijk zo speculatief, dat zelfs een harde opositie beseft geen enkele kans te maken met dit soort zogenaamde ‘onthullingen’.
  Informeel overleg kan nooit kwaad en kan veel onnodige kou uit de lucht halen. Maar wat er ook besproken wordt: het is duidelijk dat elk land afzonderlijk zo zijn eigen wetgeving heeft. De wetgeving is dat wat de burger ondervindt, en die is allerminst geheimzinnig.

Comments are closed.