Schrijver columnist Theodor Holman gaat volgende week niet stemmen. In zijn dagelijkse column in het Parool doet hij hilarisch verslag van zijn kijk op de verkiezingszaak. Bijvoorbeeld zijn eigen ‘Holmans stemwijzer’: ‘ Bij politieke debatten denkt u altijd: hoe heet die psychopathologische stoornis ook alweer waardoor je politicus wilt zijn en die nauw verwant is aan megalomanie en pseudologica fantastica ? Helemaal mee eens.   Kijkt u ook zo neer op kwijlende politici die om de minuut twitteren: ‘Job was weer de beste.’ Of: ‘Ik ben blij met Pechtold als onze aanvoerder / Femke wordt steeds beter / Jan Peter heeft werkelijk iets te zeggen. Helemaal mee eens.

Hij besluit met: ‘Ook uit deze stemwijzer blijkt weer dat het zeer verstandig is als ik 9 juni lekker thuis blijf.

Theodor noemt ook een aantal redenen waarom hij niet op bepaalde partijen gaat stemmen. Hier een bloemlezing: ‘De VVD. Het blijft dixieland met een valse tuba, driedelig grijs, hockey.’Vermeer is toch echt beter dan Pollock’, golf, een beetje de partij van neuken met het licht uit, want dat is spannender en dan wakker worden met ‘hartstikke leuk, joh’ en Erica Terpstra.   D66. Pechtold is op z’n best een pratende Ikeacatalogus en op z’n slechtst het Ikea-Billy boekenkastje: niets past meteen, het is eigenlijk geperst karton en als het kastje eindelijk klaar is, buigen de planken onder het gewicht van de boeken. De SP. Dat is echt socialismefolklore uit het Openluchtmuseum. Die moet je daar laten ter bezichtiging en bestudering en je moet niet net doen alsof die folklore nog werkt. Knuffelbeerke Roemer lijkt me een leuke suppoost van het museum: als ie een goed humeur heeft, zet ie voor jou een knopje om en gaan er allemaal rode lampjes branden.   GroenLinks. Ik word er doodmoe van. Alle bekakte redeneringen van Femke gaan aldus: ‘ Een trekschuit is beter dan de trein, want hij is minder belastend voor het milieu (hoi duurzaam!). Je hebt dan ook minder geluidsoverlast, hij is beter voor de geestelijke rust en kinderen vinden het paard ook leuk. Dus het is goed voor het bruto nationaal geluk en dat je minder snel gaat, tja, dat is bijzaak.’

Tenslotte geeft hij Bernard Wientjes (VNO-NCW voorzitter) een veeg uit de pan vanwege zijn statement dat Geert Wilders Nederland op een geweldige manier beschadigt. Als Wilders aan de macht zou komen, zouden ze in het buitenland onze producten niet meer kopen. Holman noemt dit terecht domme bangmakerij. ‘Denkt u dat er Griekse ondernemers zijn die zeggen: ‘Die vijf miljard accepteren wij niet want Wilders heeft extreem rechtse opvattingen.’ Of dat Engeland geen handel meer zou willen drijven. ‘Wie hier premier is, interesseert die Engelsen geen zier. Ik geloof niet dat er een Britse ondernemer is die kan uitleggen waar Balkenende voor staat. Ik zal niet stemmen maar ik heb genoeg van al die leugenachtige bangmakerij.’

16 REACTIES

 1. Heel goed gekarakteriseerd.
  Dit doet een libertarier, vrijheidstrijder goed: Er zijn dus nog meer mensen die logisch kunnen denken!

  We zijn met onze vrijheidsstrijd, anti-betutteling, anti-geldverspilling (van een ander) op de goede weg.

  Als we doorgaan met nog meer mensen het inzicht te geven, maken we volgende verkiezingen een veel grotere kans.

  Zeker met de zekerheid dat de komende tijd nog veel meer en grotere blunders gemaakt zullen worden door deze collectivistische politici.

  Ik wens iedereen sterkte om zijn verstand te durven volgen!

 2. HELP:

  Wie kent nog meer “Bekende Nederlanders” die zo verstandig zijn dat ze niet gaan stemmen?

  Als we die kunnen noemen, kan dat een aantal mensen helpen om ook niet te gaan!

  Het is namelijk niet echt eenvoudig om alleen uit je gebrainwashte positie te komen.

 3. Theodor is een man met en groete mond, maar als het er op aan klomt een klein daadje. Hij schrijft aardig en vermakelijk maar niet meer dan dat t.g.v het feit dat hij geen woord bij daad voegt,

  Kortom een hoop geschreeuw, maar gteen invulling.

  Kenmerkend voor een oude man, socialist, die het allemaal niet kan volgen, maar vooral die zijn hart niet kan volgen.

  Veel geleerd van de dood van van Gogh?

  Neen.

  Praatjes vullen geen gaatjes Theodor.

  Je bent een slappeling.

 4. @ludelow [3]:

  Overeenskomstig de kieswet (28 september 1989) wordt bij de verdeling van de zetels alleen rekening gehouden met de geldig uitgebrachte stemmen. Blaco stemmen doen dus niet mee.

  Ik ga wel stemmen.

  Ik kies voor de PVV.

  De PVV gaat bezuinigen op ontwikkelingshulp, uitgaven aan de niet-westerse allochtonen en treedt harder op tegen criminaliteit.

  De criminaliteit, die in ons land onevenredig vaak veroorzaakt wordt door niet-westerse allochtonen (lees Marokkanen) kost onze samenleving de laatste jaren meer dan 30 miljard (= 30.000.000.000) euro per jaar.

  De niet-westerse immigranten kosten ons jaarlijks meer dan 7 miljard. De niet-westerse allochtonen kosten ons niet alleen veel geld maar veroorzaken ook veel problemen in het onderwijs, de gezondheidszorg, huisvesting, leefbaarheid, schooluitval, werkloosheid en uitkeringsafhankelijkheid.

  In Amsterdan komt het steeds vaker voor dat de politie adviseert om geen aangifte te doen omdat men niet kan instaan voor de veiligheid van slachtoffers. Je bent nog niet jarig als Marokkaanse criminelen achter de identiteit komen van hun slachtoffers die aangifte doen.

  In wat voor maatschappij willen we leven?

  Willen we hebben dat Marokkanen hele wijken verzieken en dat ouderen niet meer de straat op durven?

 5. Stemmen is zinloos, omdat politici (vooral in NL) veel water bij de wijn moeten doen. Stemmen is zinloos, omdat het verleden bewijst dat hardnekkige problemen zoals crises en oorlogen geenszins door de politiek verdwenen zijn (eerder aangewakkerd). Stemmen is zinloos, omdat men bezig is weer te proberen te handelen in het huidige corrupte en al heel oude monetaire systeem, wat niet meer kan. Stemmen is zinloos, want in real life veranderd het alleen maar ‘for the worse’. Stemmen is zinloos, want democratie is nep daar de corporaties al lang en breed de touwtjes in handen hebben. Stemmen is zinloos, want na vier gevallen kabinetten in NL en over de hele wereld vallende kabinetten, bewijzen dat het niet meer zo werkt. Stemmen is zinloos, omdat ‘het volk’ met wat minder ‘opleiding’ alleen maar stemt voor de buitenkant en niet op de inhoud. Stemmen is zinloos, omdat het niets op lost en men alleen de gevestigde orde in stand wil houden, waar we nou juist met zijn allen zo arm van worden.
  Stemmen is zinloos, omdat het allemaal veel te veel vriendjes & vriendjes Inc. is geworden.
  Stemmen is zinloos, omdat je daar mee instemt met een manier van leven die nog steeds ten koste gaat van anderen ergens op de wereld. Stemmen is zinloos, want bijna niemand weet eigenlijk waar ze echt op stemmen, laat staan dat ze zogenaamde standpunten ook echt gaan doen. Stemmen is zinloos, omdat je er met een beetje pech een andere partij gratis bij krijgt waar je misschien juist tegen bent. Stemmen is zinloos, omdat het niet werkt, nooit gewerkt heeft, en nooit gaat werken, omdat het een dekmantel is. Stemmen is zinloos, omdat men verwacht dat je bepaalde mensen dingen wel geeft, en bepaalde mensen dingen juist weer niet, waar is de gelijkheid?

  Wie dit soort dingen niet snapt, moet vooral lekker doorslapen. En waag het tegen mij te zeggen dat je ‘blij mag zijn dat je hier mag stemmen, want dat is een heel bijzonder recht!’ Ga toch weg, stemmen is hetzelfde als instemmen met bloedvergieten, vernietigende industrie en slavernij. Stem maar gewoon niet, of laat een ander voor je stemmen, het maakt toch geen verschil, want de dingen die echt broodnodig veranderd moeten worden, die wil de gevestigde orde juist zo houden. Zoek het maar uit, er is meer dan genoeg bewijs op de nets en in bibliotheken. Stemmen is zinloos, omdat de gevestigde orde alleen aan zichzelf denkt, en echt niet gaat buigen voor het plebs.

  Tot slot een opmerking Napoleon, die eeuwig goed blijft: Geschiedenis wordt geschreven door de winnaars.

  Ton Hollander [7] reageerde op deze reactie.

 6. @ikweethetbeter [6]:

  Als ik niet ga stemmen betekent dit dat de kiezers die wel stemmen meer invloed hebben. Ik kies daarom bewust voor de minst slechte patij. Dat is in mijn ogen de PVV.

  Ik zie dat in heel Europe de Islam steeds meer haar afschuwelijke invloed laat gelden. Ik stem daarom op een partij die daar nog iets aan probeert te doen.

 7. Als je stemt legitimeer je de besluitvorming. Dat is ook precies de reden waarom de meeste hardcore libertariers niet stemmen (zoals ik). Ik verwerp het systeem. En als ik aan het systeem ga deelnemen door te stemmen impliciert dat dat ik me moet neerleggen bij de uiteindelijk besluitvorming. De spreuk “als je niet stemt heb je geen recht om kritiek te hebben op de regering” is daarom ook onzin. Het is juist andersom als je stemt moet je uiteindelijk niet gaan zeuren om de (immorele) besluiten die worden genomen.

 8. aan de ene kant, denk ik dat een stemmen geen invloed heeft omdat de binnenlandse politiek niets meer te zeggen heeft, we zijn onderdanig aan de EU(brussel)die bepalen alles.
  aan de andere kant komt de piratenpartij voor mij het dichts in de buurt, de PVV geeft niet zoveel vrijheden,omdat ze ook erg veel willen verbieden en een politiestaat van NL willen maken. back to de DDR,zeg maar.

 9. val je daar even door de mand, grote lul die je bent Holman!
  Alleen al vanwege de brute slachtpartij op je “vriend” Theo, zou je je lezers moeten adviseren Wilders te stemmen, hij is namelijk de enige die het aandurft dat achterlijke geloof aan te pakken. Je bent een schijterd,
  net als al die anderen !

  René [12] reageerde op deze reactie.

 10. @niko [11]: Daar ben ik het wel mee eens niko.
  Ik moet kiezen tussen de misselijk makende ‘democratie’ hier en de laatste kans nog iets te kunnen doen aan de moedeloos makende islamisering. Dús PVV.

 11. Wordt er niet een bedrag per uitgebrachte stem verdeelt onder de politieke regimes. Als dit verdeeld wordt per uitgebrachte stem betekend het toch dat ook blanco stemmen meedragen aan de pot.
  Als bovenstaande klopt is een niet stemlokaal binnengaan een tegenstem die niet finiancieel invloed heeft op de politiek regimes.
  Dit is een kleine zekerheid dat er eventueel minder tekorten worden gemaakt.

 12. De islam op zich is net zo slecht als het christendom. Vroeger waren er ook predikanten die mensen aan het brainwashen waren voor het groter goed. Nu is de islam met zijn imams aan de beurt. De mensen die deze geloven onderdrukt aanhangen (als je van kinds af aan te horen krijgt dat er een vent op een wolk is die je straft als je niet doet wat iemand zegt) wordt je best wel gebrainwashed en onderdrukt vind ik, die kunnen daar eigenlijk zelf weinig aan doen. Al deze mensen eruit trappen omdat WIJ het toegelaten hebben dat de moslims zo radicaliseren dankzij de haat baardjes die alleen de meest agressieve manier van de ISLAM aanhangen, is niet menselijk. Toen ze dat bij de joden deden stond de hele wereld op zijn kop, maar nu het met de populistische media marokaantjes gebeurt en mensen te zien krijgen (op tv) dat zij zo slecht zijn wordt het geaccepteerd.

  Zien mensen dan niet in dat wij Atheisten net zo hard gebrainwashed worden door de media als iemand die een boek van een paar duizend jaar oud leest? We worden tegen elkaar opgezet alleen omdat bedrijven daar belangen bij hebben in bepaalde landen.

Comments are closed.