Deze match speelt in Toronto, Canada. Omdat beide ploegen over zware wapens beschikken, heeft Canada aan de beveiliging veel aandacht besteed. Er mag niets verkeerd gaan. Voor die beveiliging heeft de Canadese belastingbetaler dan ook (graag?) een miljard dollar afgegeven. De contributies van belastingbetalers uit andere landen zijn ons niet bekend.

De match, genoemd G20, moet eindigen in 3-3, want beide ploegen moeten winnen. En voor gewonnen wedstrijden krijg je immers 3 punten!
Een aardige bijkomstigheid (???) is dat beide ploegen zijn getraind volgens de methodes van trainer John Maynard Keynes!

Beide ploegen hebben in het verleden hun economie in een crisissituatie gebracht. Vooral door maar geld uit niets te scheppen en daardoor te “stimuleren”. Daardoor liep de staatsschuld op en op. Nu beginnen ze te voelen dat dit niet tot in het oneindige kan doorgaan en dat ze er iets aan moeten doen.

De wedstrijd gaat er om wie gelijk krijgt over wat er nu moet gaan gebeuren”.

De Amerikaanse ploeg, onder aanvoering van Barack Obama, wil doorgaan met stimuleren. Want als je daar nu mee ophoudt, remt de herstellende (??) economie te veel af en daarmee de werkgelegenheid en de belastingopbrengst. Dat de staatsschuld nog groeit en het gevaar voor (hyper)inflatie steeds groter wordt, “zal dan wel meevallen” en ondertussen hopen ze dat de economie zodanig aantrekt dat alles weer rozengeur en maneschijn wordt.
Daarom moet er nu ook geen nieuwe bankenbelasting worden ingevoerd.

De Europese ploeg, onder aanvoering van Angela Merkel, vindt dat helemaal fout. Die willen hun zonden herstellen door nu te gaan “bezuinigen”. Angela heeft in haar jeugd zoveel over dreiging van hyperinflatie gehoord, dat zij meer geneigd is om dat stimuleren af te remmen, en om te gaan bezuinigen.
Al lijken de genoemde bezuinigingsbedragen erg groot, bij niemand van de teamleden leidt dit tot sluitende begrotingen. Er blijven dan toch nog tekorten en er blijft dus een stijgende staatsschuld.

Wat is de oplossing?
Overheden hebben de financieel-economische crisis veroorzaakt. Als diezelfde overheden zeggen dat ze nu de crisis gaan oplossen, hoef je daar geen vertrouwen in te hebben. Maar laten we afwachten en bekijken waar ze mee komen. (Neem ondertussen wel je eigen maatregelen. 1))

Gelukkig is Jan Peter Balkenende in de buurt. Die mag “aanschuiven” aan het diner! Dat betekent dat hij niet alleen mag kijken en luisteren, maar dat hij ook nog te eten krijgt!!! Maar Jan Peter is al blij als er uit die top een “positief signaal” komt dat het volk gerust stelt.

De enige goede oplossing echter die er nu is, is een enorm “deltaplan” dat regelt dat de overheden op zeer grote schaal zich gaan terugtrekken en echt gaan privatiseren. Niet op de fascistisch-corporatieve methode, (zoals tot nu toe de truc), waarbij de overheid toch nog alles beheert en controleert. Als het op de goede manier zou gebeuren, dan komt er weer een kans op nieuwe activiteiten, groei en welvaart.

Maar dat lijkt wel heel erg ver weg te liggen. Misschien weten we na het weekend meer.

——————————

1). Zie daarvoor bvb.  8 Critical Steps Every Family Should Be Taking to Prepare for the Next Financial Crisis

en/of :
Bent u voorbereid?

6 REACTIES

 1. Als ze nu eens begonnen
  met die truc van dat vals geld af te schaffen
  en vervingen met eerlijk geld,
  dan was het onmiddellijk gedaan met de profiteurs en de Welvaartsstaten.

 2. De Braziliaanse minister van financiën Guido Mantega stelt:
  “Brazil continues to suffer… that pressure could be lessened if, for example, China permanently revalued its currency.” (1)

  Zolang men met vals geld speelt, is het wiel vierkant.

  Ex falso sequitur quod libet,
  uit wat vals is volgt wat je er maar uit wil laten volgen.

  (1)
  China must let currency strengthen more
  quickly—Brazil
  Agence France-Presse
  http://newsinfo.inquirer.net/breakingnews/world/view/20100627-277828/China-must-let-currency-strengthen-more-quicklyBrazil
  UITREKSEL
  TORONTO, Canada—Brazilian Finance Minister Guido Mantega on Saturday urged China to let the yuan appreciate more quickly in order to level the playing field for world trade.
  Mantega described China’s recent move to let the yuan float more freely as a “positive step, but only a first step.”
  “This revaluation needs to take place relatively quickly to allow the re-equilibrium to take place,” he added.
  “Brazil continues to suffer… that pressure could be lessened if, for example, China permanently revalued its currency.”

 3. @drnomad [2]:

  Het is te laat om te bezuinigen.
  We zijn het “point of no return” allang gepasseerd.
  Let wel dat alle bezuinigingen door het volk gedragen dienen te worden.

  Ik hoorde laatst op de Duitse radio dat men daar door verwachte hogere belastinginkomsten, door deze simpelweg te verhogen, 20 miljard extra op verwachtte te halen.
  Men hoefde dan “nog maar” 65 miljard nieuwe schulden te maken.
  Een miljard uitgeven van andermans geld is makkelijk.
  Maar een miljard bezuinigen is gaat iemand pijn doen in zijn beurs.

  Bezuinigen, of stimuleren is om het even.
  Eerst strooien ze het rond, en dan willen ze het, met rente, terughebben.
  Ja hoor, zo geven zij de economie wel een zetje.

  Zich terugtrekken zal nooit of te nimmer gebeuren.
  Integendeel. Er moet zelfs nog een bestuurslaag boven Brussel komen.

 4. Nieuw tijdens de vergadering van deze 20+ klaplopers is de introductie van ‘geheime wetgeving’. Officieel bestaat deze niet maar als je deze overtreed, kom je wel in de gevangenis.

  Waarschijnlijk was deze hard nodig om terrorisme en kinderporno te bestrijden.

  http://www.ottawacitizen.com/news/Secret+lets+police+arrest+failing+show+near+summit/3201082/story.html

  Over T&K gesproken. Als je deze twee combineert dan krijg je kinderen die niet mogen vliegen van de zelfbenoemde (nieuwe) Tiger Woods:

  http://www.fox8.com/news/wjw-news-westlake-ohio-six-year-old-no-fly-list,0,1122601.story

Comments are closed.