Jan Kees de Jager heeft zojuist geroepen dat hij het openbaar oproepen tot een bank run strafbaar wil maken. Dit naar aanleiding van het rapport Scheltema. In een nieuwe poging het onhoudbare systeem te repareren, hakt hij nog verder in op onze persoonlijke vrijheid.

De burger heeft te maken met een onvrij financieel systeem waarin het bankenkartel, samen met en gesteund door de centrale bank en reguliere politiek, een de facto monopolie heeft verworven op de productie en distributie van geld.

Het individu wordt gedwongen garant te staan voor banken en moet participeren in niets minder dan een pyramidespel. Het oproepen tot een bank run, wat behoort tot de vrijheid van meningsuiting, is één van de weinige middelen die hij nog heeft om het systeem te corrigeren.

De Jager weet dat en wil ook dit wapen onschadelijk maken.

Desalniettemin zal ik dit soort artikelen blijven schrijven.

74 REACTIES

 1. Helemaal met Zacharias eens. Zelfs een krant of blog mag dan niet meer publiceren over een problematische toestand bij een bank.

  Niet of dat veel uitmaakt, elke bank is al jaren problematisch.

 2. Idd hoe eerder het valt hoe beter .
  Helaas dat zoveel mensen het dupe gaan worden van armoede als dat gebeurt omdat deze brave burgertjes net als ik overigens door belastingdruk en banken niets anders hebben dan fopgeld om mee te leven en handelen, valt dit weg… wat dan?
  Dan heeft niemand ook maar iets behalve fysiek eigendom om mee te gaan handelen tot een ander e geldsoort (goud bij voorkeur) zich aanbied als veelgebruikt ruilmiddel wat mensen ook gaan aanvaarden en accepteren.

  Zo is als het valt.. de keihard werkende ondernemer ineens al zijn kapitaal kwijt als de fopgelden vallen en dus ook zij onderneming.
  Maargoed.. je maakt geen ommelet als je geen eieren wil breken.

  Eerst maar eens mensen voorlichten en andere soorten geld introduceren zodat men kan overstappen voor het valt i.p.v. vallen en niets in de plaats

  Johan Alphons [30] reageerde op deze reactie.

 3. De Jager blijkt alweer een echte dictator met dit verbod op meningsuiting.

  Als hij deze stap er door krijgt, wordt de Vrijspreker verboden om aan te bevelen goud/zilver te kopen en dat te gebruiken als valuta.

  Hoe zit het ook alweer met het advies om belasting te ontwijken/ontduiken?
  Zelfs al geef je daar het advies bij dat dit onverstandig is omdat het gevaarlijk is?

  Louis [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Devidas [4]:

  Dat lijkt mij een strak plan! Fantastisch als we namens de Vrijspreker een of meer paginagrote advertenties kunnen plaatsen in een grote krant als FD, Volkskrant of Telegraaf en oproepen tot de moeder aller bank runs. Plus de nodige Jip en Janneke uitleg over het systeem. En de gebruikelijke hyperlinks naar wikipedia, vrijspreker, mises.org, zerohedge, lewrockwell, meervrijheid etc. Ik vraag me af of ze dit toestaan, los van de prijs.

  Of een tv-spotje in de rust van het Nederlands elftal.

  Ik schat dat er zo’n 5000 Nederlandse libertariërs actief zijn op internet. Als 2000 daarvan 25 euro doneren, dan kunnen we vast wat regelen.

  Bij deze zeg ik de 1e €25 toe.

  Devidas [6] reageerde op deze reactie.
  Devidas [8] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [13] reageerde op deze reactie.

 5. @Zacharias [5]:
  Hoeveel zou 1 pagina in die kranten kosten? Ik denk dat ze het wel toestaan (misschien alleen het FD niet). Kan ook in zo een gratis krantje (Metro/Spits/De Pers).

  Misschien goed als er een nieuw topic van gemaakt wordt met een chip-in mogelijkheid
  Zie de voorbeeld chipin applicatie hier: http://www.chipin.com/

 6. @Hub Jongen [3]: Hoe zit het ook alweer met het advies om belasting te ontwijken/ontduiken?

  Nee, ontwijken/ontduiken is nergens voor nodig, gewoon alle betalingen van de afgelopen 10, 15 jaar terug vorderen!!

  Lees deze site en huiver, http://www.leoverhoef.nl/, ik ga zijn oproep navolgen, dat is voor zeker!!!

  Neem de tijd en lees alles! Je valt uit een boom, onze GELDBOOM wel te verstaan.

 7. Ik word toch niet vrolijk van die De Jager. De man heeft tot nu toe nog NIETS goeds gedaan.
  Hij heeft de Nederlandse belastingslaven alleen maar geld gekost. En dat alles tijdens een demissionair ministerschap!!!!!

  Ik ben toch heel benieuwd of het staatsrechtelijk toegestaan is, dat wat dit kabinet allemaal besloten heeft in demissionaire toestand. Ik dacht dat men dan alleen maar de boel een beetje gaande mocht houden, een soort status quo.
  Maar deze jongens en meisjes hebben echt grote beslissingen genomen.
  Is er iemand die dat weet?

  Jasper [11] reageerde op deze reactie.

 8. De pogingen om het totaal verrotte financiële systeem in de lucht te houden,

  worden steeds gênanter en idioter.

 9. Ik zie de overheid nog wel op de goud standaard overgaan, met een verbod om het goud op echtheid te controleren. Of een verbod op het controleren van de boekhouding van de staat en een verbod op het vertellen aan de buurvrouw dat de marktstal rechts achter op de markt slecht fruit verkoopt.

 10. @Zacharias [5]:
  @Devidas [8]:

  OK< Nodig:
  1. Geld
  2. Fotoshopper.
  3. HET BELANGRIJKSTE: een Project manager die dit gaat organiseren. WIE meldt zich aan?

  Het Libertarisch Centrum kan de boekhouding voor dit project verzorgen en de gelden die ervoor gestort worden op een afzonderlijk account zetten.

  Als dit er komt, ben ik al bereid 100 euro te storten
  Dan zijn we al op 125 !!!!

  Ik ben in (blijde?) verwachting!!

  Zacharias [15] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [21] reageerde op deze reactie.
  Michiel [24] reageerde op deze reactie.
  Andre NI [48] reageerde op deze reactie.

 11. Je hebt geen Photohopper nodig, maar een grafisch vormgever. Laat ik dat beroep nu net uitoefenen. Ik wil meehelpen. (Doet me denken aan de GATA advertentie in de Wall Street Journal).

  Een zwart-wit advertentie op het formaat 3,5 kolom breed x 250 mm kost 6.580 euro. Aan te leveren formaat is Certified PDF (dat is een digitaal formaat dat ik elke dag produceer dus dat wordt geen probleem).

  Ik wil ook wel meehelpen met het realiseren en runnen van het project. Laat het me weten als het je ernst is… (ik volg dit draadje wel).

  pcrs [18] reageerde op deze reactie.

 12. ik kan jullie nu al vertellen dat de gehele vaderlandse pers deze advertentie zal weigeren, heel misschien m.u.v. metro, spits.
  en dan moet in een advertentie aan het volk ongeveer de hele oostenrijkse school worden uitgelegd? dream on…..

  Hub Jongen [17] reageerde op deze reactie.

 13. @RPG [16]:

  Ik denk dat je een goed punt hebt om te overwegen, maar:
  “…moet in een advertentie aan het volk ongeveer de hele Oostenrijkse school worden uitgelegd? dream on…..”

  ik denk niet dat dit nodig is.
  Je moet in die advertentie een duidelijk keihard punt pakken en het alternatief.

  Dat is natuurlijk wel de kunt.
  Maar bij een overtuigende Project Manager waag ik mijn 100 euro daar graag aan.

 14. @Marco [15]: Caramba, dat is een hoop geld. Altijd in voor een goeie grap, maar voor zo’n prijs vergaat me het lachen.

  Wat ook zou kunnen is:”Jan Kees de Jager heeft zijn financieeen niet op orde. Geruchten gaan dat hij de rente op staatsleningen niet meer kan opbrengen omdat de laatste ronde diefstal van de belastingslaven minder opleverde dan verwacht”

 15. Hey ik heb advertenties gemaakt (en geplaatst gekregen) waar zogenaamd kuilen werden verkocht op het strand. Als je de taal netjes houdt zal er geen reden tot weigeren zijn. (Overigens ligt de advertentie markt ontzettend op zijn gat. Het lijkt me dat er weinig geweigerd wordt).

  Je hebt wel een punt dat je in het heel kort iets duidelijk moet gaan maken wil je dat het echt gelezen wordt. Het moet serieus zijn anders is het meteen ‘aluminium-hoedjes’ en ‘conspiracy’. Mss kunnen we bekenden laten ondertekenen en sponsoren? James Turk wqs onlangs op het Libertarisch Congres. Hij vertelde er oa over de GoldMoney Foundation. Mss is dat wat? Verder, Middelkoop? Anderen?

  Jerom [32] reageerde op deze reactie.

 16. @Hub Jongen [13]:

  Ik doneer sinds 4 jaar regelmatig aan het libertarisch centrum. Helaas worden er geen financiele statements verschaft. In concreto weet je dus niet waar je geld aan wordt besteed. Ook werd niet duidelijk wat er met de Leo Verhoefgiften is gedaan. Jammer.

  Nu hebben we eindelijk weer eens een concrete actie. Ik zeg EUR 30 toe.

  Hub, houd je ons op de hoogte? Er komen vast ook giften via ‘de achterdeur’ binnen.

 17. Mocht er zich niemand melden als “project manager” dan zou ik het wel op me willen nemen. Niet omdat ik daar nou zo goed in ben (ben ik niet), maar meer omdat ik het dieptriest zou vinden als er weer een libertarisch initiatief de stille dood zou sterven omdat niemand zich meldt.

  Zacharias [31] reageerde op deze reactie.

 18. Ik ben in principe ook in voor 25 euries.

  Zo’n advertentie heeft een goede copywriter nodig. Geen gescheld op ‘het systeem’ (of misschien juist wel om een relletje?) maar twijfel zaaien en aandacht trekken.

  Wat kranten betreft: wie wil je bereiken? Welke groep mensen precies? Welk effect? Kranten worden lang niet meer zo goed gelezen als 20 jaar geleden.

  Een banner of ‘editorial’ op een goed gekozen website kost minder en levert waarschijnlijk meer op, want je kan mensen direct laten doorklikken.

  Ik ben het eens met Marco. De kranten/tijdschriften sector heeft het zwaar en elke advertentie draagt bij aan uitstel van hun faillissement. Hoewel… kranten krijgen subsidie via deze parasietenbende http://www.bedrijfsfondspers.nl/

 19. Suggestie simpele doch pakkende tekst.

  Vond u het destijds ook zo’n gezeur als opa en oma weer over de grote depressie begonnen? Wel, u zal hen nu dankbaar zijn, na al die jaren! Dankzij hun verhalen weet u immers wat er u te wachten staat en weet u dat in tijden als deze banken niet veilig zijn en elk moment kunnen omvallen. Gewapend met die kennis, hebt u nu nog de kans om snel al uw geld af te halen voor het te laat is. Kortom ga nu snel naar de bank en haal alles af. Check eerst even of u voor grotere bedragen mogelijk van te voren contact moet opnemen. Is dit zo? Dan is het zeker een teken dat u bij deze instelling weg moet. Deze bank heeft vermoedelijk liquiditeitsproblemen en is kennelijk niet in staat op korte termijn aan haar verplichtingen te voldoen. U weet dan dus hoe laat het is en wat u te doen staat. Het is 5 voor 12.

  .M [39] reageerde op deze reactie.

 20. Als de Jager dat verbod voor elkaar krijgt, dan zal hij de burger toch tegemoet komen en garant moeten staan voor minimaal 100% van het spaargeld en rente.

  Dat word een duur grapje voor de overheid.
  Banken 100% steunen, spaarders en deposito’s 100% afdekken? etc.etc.

  @Michiel [24]:

  Is dit al niet direct het eerste voorbeeld van hoe het niet moet.
  Als een libertarische beweging al geen verantwoording geeft van waar ze de donaties aan uitgeven?

 21. @Hoc Voluerunt [2]:
  citaat:Maargoed.. je maakt geen ommelet als je geen eieren wil breken.

  Helemaal gelijk, maar, als jij “het ei” bent, ga je er allicht toch anders over denken.

Comments are closed.