‘Degenen die zo slim zijn dat ze zich niet met de politiek bezighouden, worden daarvoor gestraft, doordat ze geregeerd worden door lieden die niet zo slim zijn’. (Duitse spreuk.)

toch nog even voor 9 juni over doordenken.

7 REACTIES

 1. Houden ons er wel mee bezig, alleen ik doe er niet aan mee.
  Stemmen is deze keer een no go voor mij

 2. Daaruit volgt:

  Degenen die zo dom zijn zich wél met politiek bezig te houden, worden daarvoor beloond doordat ze geregeerd worden door lieden die ook dom zijn.

  En:

  Degenen die zo dom zijn zich wél met politiek bezig te houden, worden daarvoor bestraft doordat ze niet geregeerd worden door lieden die slim zijn.

  Iets klopt er niet. Zie je het ?

 3. Een spreuk die niet geldt in een oligarchie.

  Door te stemmen “legitimeert” men de oligarchie. Door te stemmen zal men voor altijd door “lieden die niet zo slim zijn”(=lieden die corrupt zijn) geregeerd worden. In Nederland is stemmen (nog) geheel vrijwillig. Na het stemmen heeft men dan ook niets meer te zeuren.
  Armin [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Armin [4]:
  In een oligarchie is er geen “rem”, laat staan dat een passagier toegang heeft tot de stuurhut. Bovendien ontbreekt mij de motivatie aan de rem te trekken, wat als gevolg heeft dat het spoor alleen maar langer bezet is.

 5. @Armin [4]:
  Ik denk dat ik mijn kostbare tijd op aarde beter kan besteden dan aan een speelgoedrem te trekken in een levensechte trein die de afgrond in dendert.
  Prioriteiten dus.

Comments are closed.