Blij dat wij een ECB, een Europese Centrale Bank hebben. Een bank die het monopolie heeft op valse muiterij en die geld uit dunne lucht kan maken. Zoveel als ze zelf willen.

De euro bleef maar zakken in waarde, en internationaal zakte het vertrouwen in die munt. Totdat vandaag de baas van de ECB, Trichet, de reddende hand toestak en garandeerde dat banken zoveel geld konden krijgen als ze zelf wilden. En dat zelfs tegen maar 1 % rente!!!:

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag aangekondigd de liquiditeitssteun voor banken te verlengen. In de zomer kunnen banken drie keer onbeperkt krediet vragen. De rente is ongewijzigd gelaten op 1%”

Al leent een bank dan dat (belasting??)geld aan particulieren of bedrijven tegen maar 1,5 %, dan maken ze nog (slapende) winsten.

En als er iets onverwachts mis zou gaan, dan verwijten we dat gewoon aan de hebzuchtige bankiers. En helemaal niet aan de politici die dergelijke onzinnige mogelijkheden scheppen.

Overigens blijft de vraag waarom het volk moet “Bezuinigen”  als er een centrale (overheids)  bank is die zoveel geld kan maken als ze zelf willen. Waarom alleen banken helpen en niet de burgers?

10 REACTIES

 1. l leent een bank dan dat (belasting??)geld aan particulieren of bedrijven tegen maar 1,5 %, dan maken ze nog (slapende) winsten.

  Nee, het is geen belasting geld. Zoals je zelf al aangaf, het is nieuw geld.

  Echter op het moment dat een bank failliet dreigt te gaan is het mogelijk dat een overheid bijspringt en er dus wel belastinggeld gebruikt gaat worden om de schuld af te lossen.

  Fluminis [5] reageerde op deze reactie.

 2. Het feit dat banken het exclusieve recht hebben om tegen 1% te lenen en ik als particulier dit niet heb geeft aan dat we te maken hebben met corporatieve criminelen.

  Indirect stelen van de burger blijft de norm de komende jaren

 3. @Fluminis [5]: Inflatie veroorzaken, door nieuw geld op de markt te brengen, is een verkapte vorm van belasting heffen.

  Ik hou er van om beide effecten gescheiden te houden.
  Belasting is direct in zijn uitwerking.
  Geld dat er bij gedrukt word niet.
  Geld dat gerukt word kan inflatie veroorzaken. Maar niet noodzakelijkerwijs.
  Als er bv vandaag geld word bijgedrukt, en dit geld morgen weer word vernietigd, dan draagt dit niet bij tot de inflatie. Ook als het geld niet in omloop word gebracht maar enkel ter verbetering van balansposities gebruikt word wordt er geen extra inflatie veroorzaakt.

  De hoeveelheid inflatie die door gedrukt geld word gegenereerd hangt af van de duur die dit geld in omloop is, en van de rol waarvoor dit geld word gebruikt.

 4. Pff ik hoorde het net in het “nieuws” .. met nog een mooie quote erachteraan “de europese centrale bank stelt dat niet bezuinigen geen optie is”..

  Ofwel, de onschuldige burger gaat opdraaien voor ALLE gemaakte kosten van zowel overheid (belasting) als bank (nog meer rente).
  Een overheid die schulden stimuleert, en gelijktijdig onbeperkt fictief geld beschikbaar stelt tegen 1% rente voor het bankwezen..
  Banken die minimaal 5% doorberekenen en beide dus in het perfecte scenario zitten van slapend rijk worden..

  Reken er maar niet op dat het beschikbare gestelde geld een korte life cycle heeft..Het is geld om de banken van ondergang te redden..bedrijven en particulieren welke geld weghalen bij banken en het elders onderbrengen / investeren, hetzelfde geld als de zelfde bank aan andere bedrijven en particulieren tegen hogere rentes had uitgeleend.
  Het geld is dus al vergeven, wat er niet meer is.

 5. @AvV [2]:

  Belastingverlaging is toch niet de burger helpen? Het is gewoon de burger wat minder beroven. En zelfs dat (belastingverlaging) is slechts voor de bühne want we weten natuurlijk dat het geld dat de staat dan misloopt via andere wegen alsnog binnengehaald wordt (inflatie, bezuinigingen op sociale ‘zekerheid’ etc.)

  Zoals je zelf al zegt, het geld kan niet op daar. Ze zijn verslaafd aan het bloedgeld, dus ze zullen de geldstroom op alle mogelijke manieren in stand proberen te houden en zelfs vergroten.

 6. Ik las net in deze draad een lange post in het Engels van “Jack”, maar nu kan ik hem niet terugvinden. Ging over goud en de transacties via the “Bank of International Settlements”, BIS in Bazel.
  Via SpyNose en Middelkoop weten we nu ook dat al de geassocieerden van de BIS geen belasting betalen, diplomatieke immuniteit hebben en zich ten alle tijde met gezin/familie vrij kunnen vestigen in ZWitserland.
  Belangrijk stukje in “bank-puzzel” naar mijn idee.

Comments are closed.