Interessante situatie daar in Californië. De staat heeft niet meer voldoende geld voor de salarissen van de ambtenaren. Daarom zullen 200.000 ambtenaren mogelijk vanaf deze maand het minimumloon ontvangen.

De gevolgen van jarenlang teveel uitgeven, lijken nu ook de mensen te bereiken die daar zelf mede voor verantwoordelijk zijn.

De wal keert het schip.

Veel protest, rechtszaken en ambtelijke ongehoorzaamheid.

Ik vraag mij dan gelijk af: wat gebeurt er in Nederland als die enorme lading aan burger-dienders de handdoek in de ring gooien?

Want het is heel simpel. Als Jan en alleman zijn baan verliest en zelfs onder het minimumloon terecht komt, is dat gewoon pech nietwaar. Hou je mond, ga solliciteren en gedraag je. Anders krijg je nog een boete ook.

Maar als de dienders zelf worden gekort, zullen zij dit mogelijk niet aan de burger ongemerkt voorbij willen laten gaan.

Wat gebeurt er dan? Krijgen we geen paspoort meer? Worden alle bijstandsuitkeringen stopgezet?

Mogelijk heeft het positieve effecten. Wanneer artsen staken, daalt het sterftecijfer significant. Daar zijn cijfers over. Dus als ambtenaren staken, wordt het misschien wel een beetje leefbaarder in Nederland.

Zou zomaar kunnen.

Sen Huwa

14 REACTIES

 1. Het lijkt me zeer verstandig over deze mogelijkheden eens verder na te denken.
  Voor ieder persoonlijk zullen er zowel positieve als negatieve gevolgen kunnen zijn..
  Door er over na te denken (of hier over te discussiëren) kan je inzicht verbeteren.
  Misschien kun je daardoor dan zelf beschermende voorzorgsmaatregelen treffen

  Sen Huwa [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [1]:

  Dan zul je je moeten afvragen in hoeverre je afhankelijk bent van de staat.

  Dat is geen leuk zelf-onderzoek.

  Alle subsidie-verslaafden zullen de straat op gaan.

 3. “Wanneer artsen staken, daalt het sterftecijfer significant. Daar zijn cijfers over.”

  Welke cijfers? Waar kan ik die vinden?

 4. Verplicht solliciteren anders word je gekort, ik heb het al van verschillende mensen gehoord die gekort werden.

  Om een uitkering aan te vragen, vragen ze je de stront uit je kont.
  In de hoop dat je een fout maakt of i.d. , om je zo te korten.

  Nu de ambtenaren zelf geconfronteerd worden met hun gedwongen financieel schrikbewind, zou dan de hardwerkende burger daar begrip voor moeten hebben ?

  Hoe zou die ambtenaar handelen als er in eens niet meer bezuinigd hoefde te worden ivm einde crisis ?
  Daar is maar een antwoord op:
  Doorgaan met hetgeen waarvoor ze zijn aangenomen.

  En daar moet je dan als burger begrip voor hebben ?
  Dit is gewoon een machtsspelletje (heersen).

  ” Wanneer artsen staken, daalt het sterftecijfer significant.”

  Een ding daarover:
  Het woord “ziekenhuis” zegt al genoeg, want als iedereen werkelijk beter werd dan had het wel “beterhuis” geheten.

  Aan alles komt een eind, ook aan onderdrukking en afpersing !!

  GB [10] reageerde op deze reactie.

 5. Als ambtenaren staken is het afhankelijk van het soort ambtenaar of dat voor- of nadelig is. Op langere termijn is het alleen maar voordelig.
  – Onderwijzend personeel: op korte termijn nadelig, want je kinderen krijgen geen onderwijs. Op langere termijn voordelig, want (onder voorwaarde dat wij minder moeten gaan afdragen) kunnen we ons eigen onderwijs regelen.
  – Reinigingsdiensten: op korte termijn nadelig, want de straten vervuilen. Op lange termijn voordelig, zie vorige punt.
  – Politie: gelijke argumentatie.
  – Brandweer: gelijke argumentatie.
  – Bureauridders die gaan over regelgeving, vergunningen etc: per direct voordelig. Termijnen worden overschreden, regeltjes worden niet meer gecontroleerd en de eerste stap naar individuele vrijheid komt dichterbij.

 6. “Ik vraag mij dan gelijk af: wat gebeurt er in Nederland als die enorme lading aan burger-dienders de handdoek in de ring gooien?”

  In Nederland houdt men nog altijd de bovenwettelijke uitkeringen voor O&O-personeel in stand, dus een minimumloon zie ik niet zo gauw gebeuren. Veel kennis, expertise en ervaring zal dan verloren gaan, dieje bij de overheid hard nodig hebt, want je hebt te maken met een zeer complex speelveld.

  “Verplicht solliciteren anders word je gekort, ik heb het al van verschillende mensen gehoord die gekort werden.”

  “Onderwijzend personeel: op korte termijn nadelig, want je kinderen krijgen geen onderwijs. Op langere termijn voordelig, want (onder voorwaarde dat wij minder moeten gaan afdragen) kunnen we ons eigen onderwijs regelen.”

  Zoveel mogelijk talen en technische vakken en geen indoctrinatievakken als geschiedenis en maatschappijleer, wat meestal leeswerk is en je makkelijk in je vrije tijd kan.
  ” Wanneer artsen staken, daalt het sterftecijfer significant.”

  De viezerikken wassen tegenwoordig hun handen niet meer, wanneer ze van patiënt wisselen. Ik ken een fysiotherapeut, die toen hij nog in opleiding was, zijn handen na het plassen niet waste, met het argument: “Ik heb toch niet over mijn hand geplast.”
  Het is behoorlijk simpel daaraan te voldoen. Vier briefjes per vierwekenperiode versturen of vier keer bellen; de sollicitatie is immers vormvrij, al willen de propagandisten je anders doen geloven. Mocht je echt geen zin hebben gehad, zeg dan, dat je gesolliciteerd hebt, maar niet aan de bewaarplicht voldaan hebt; de sanctie is dan lager.

 7. @M. van den Heuvel [7]:

  *Verplicht solliciteren anders word je gekort, ik heb het al van verschillende mensen gehoord die gekort werden.*

  Het ligt er blijkbaar toch aan hoe je jezelf als uitkeringstrekker opstelt. Ik heb een paar dagen geleden een verhaal gehoord van iemand die dreigde gekort te worden op zijn uitkering door een ambtenaar.
  Hij ging de zelfde dag nog met zijn familie naar het huis van de desbetreffende ambtenaar, belde aan, zette een voet tussen de deur waardoor ie binnen was met zijn gezin.
  Hij ging aan de tafel zitten en vroeg om eten voor zijn familie bij de vrouw des huizes en zei dat ie voorgoed zijn intrek had genomen.

  De volgende dag was zijn uitkering gewoon weer voor 100% geregeld….

  We leven in een land van lafaards en polderaars en diegene die het meest asociaal is en het verst gaat in bedreiging en intimidatie komt toch wel aan zijn trekken in uitkeringsland.
  We moeten als socialistische gutmenschen onze zielige en altijd eerlijke maar met domme pech des levens geconfronteerde medemens toch helpen, nietwaar???

  Geen minimumloon meer en gewoon afschaffen dit soort ambtenarenloketten.
  Goed voor die ambtenaren zelf die nu vooral als boksbal dienen voor asocialen zonder rugdekking van de staat.
  Goed -op termijn- voor de mensen die écht hulp nodig hebben want die zullen altijd gesteund worden vanuit de directe omgeving is mijn overtuiging. Dit zal wel weer moeten groeien omdat de overheid de verantwoordelijkheid uit die samenleving heeft gehaald en het tijd kost voordat mensen die verantwoordelijkheid weer gaan oppikken.
  Slecht voor de asocialen. Op termijn tenminste omdat men in eerste instantie gewoon zal doorgaan met die intimidatie en geweld omdat ze er deccenia mee beloond zijn. Maar de strijd met die steeds verdere doorwoekerende verhuftering in die samenleving (door toedoen van het socialisme) zullen we toch een keer aan moeten gaan door die vangnetten weg te halen.
  En uiteindelijk win je het natuurlijk als ze inzien dat er niks meer te halen is en intimidatie niet loont maar aangepakt wordt met keiharde straffen.

 8. “We leven in een land van lafaards en polderaars en diegene die het meest asociaal is en het verst gaat in bedreiging en intimidatie komt toch wel aan zijn trekken in uitkeringsland.”

  Waarom zou zo’n intimidator dan niet langs de Sociale Dienst kunnen gaan en 2000 netto per maand kunnen eisen?

 9. @Vilseledd:

  Kamp vinkeslag in Maastricht heeft anders eenzijdig het belastingtarief op 0% gezet, waar de belastingdienst zich jarenlang netjes aan heeft gehouden, bang voor een brandbom tegen de gevel…

  Gerd Leers heeft hier met 700 man politie een einde aan gemaakt.

 10. E i n d e l i j k….. de ambtenaar is niet meer boven de wet. Zoals de overheidsdieven al jaren de burgers en bedrijven eenzijdig benadelen, hebben ze hetzelfde truukje -net zo eenzijdig- onder haar “eigen volk” gedaan.
  Goed voorbeeld doet volgen, zou ik zeggen!!!

  En wat een geweldige verhalen over de man met zijn gezin die bij de UWV-er intrekt en Kamp Vinkeslag.
  Geweldig, die heb ik met veel plezier gelezen. Net als het artikel, overigens.

 11. “Kamp vinkeslag in Maastricht heeft anders eenzijdig het belastingtarief op 0% gezet, waar de belastingdienst zich jarenlang netjes aan heeft gehouden, bang voor een brandbom tegen de gevel.”

  Ik snap niet, dat Nederland dat soort gasten niet via een geheime dienst aanpakt. Ik vraag me overigens af, of dat belastingtarief nog steeds 0% of 3% is; het journaille zit erbovenop, als er sensatie is, maar een vervolgonderzoek plannen kunnen ze niet.

Comments are closed.