De financiële en economische crisis is nog lang niet afgelopen. En de lezers van de Vrijspreker verwachten waarschijnlijk wel dat hij nog lang zal duren. Vooral door de verkeerde handelingen van de politici die al hun fouten afwentelen op de belastingbetalers. Op alle productieve mensen in het land.

Af en toe komt bvb een bericht naar buiten waaruit blijkt dat de (overheids- =belasting)-steun nog steeds moet doorgaan. Kort geleden nog bij de G20.

Een soort paniekreactie blijkt uit berichten dat Centrale Banken bezig zijn op grote schaal goud te verkopen aan de BIS (Bank International Settlements) en daardoor de noodzakelijke cash krijgen. Dat met de belofte of voorwaarde dat ze dit goud later zullen terugkopen. Op zich al een rare transactie die de burgers ook weer geld kan kosten. Zeker als de goudprijs ondertussen stijgt, wat zeker niet onwaarschijnlijk is.

Voor meer details zie
“Central banks dumping gold at a torrid pace

En een artikel in Beursbox:

Westerse Centrale Banken verkopen goud :   8/7 08:24

De centrale banken van Westerse landen bieden in een ongekende snelheid delen van hun goudvoorraad aan bij de “Bank voor Internationale Betalingen (BIB). Het gaat om een goudvoorraad met een omgerekende waarde van 14 miljard dollar.
Ze hebben de belofte gedaan het goud later terug te kopen. Een belofte die veel geld kan kosten als goud binnenkort opwaarts door gaat breken. Andermaal zouden belastingbetalers van Westerse landen dan een mislukte gouddeal van de Centrale bankiers moeten bekostigen.
Naar de reden van de stap wordt gegist. Het is in mijn ogen wat raar dat Centrale bankiers nu liever dollars dan goud in handen hebben.
Nu hebben ze wel vaker heel domme dingen gedaan… Een understatement gezien de economische problemen waar we in zitten, maar waarop juist op dit moment dollars interessanter zou zijn dan goud ontgaat me volkomen.

En dan zien we ook nog als volgende paniek- cq, zwendelreactie, dat de EU een nieuwe methode van valse munterij wil gaan exploiteren.

Dit door het creëren van: Eurobonds.

We komen daar in een volgend artikel op terug. Waarschijnlijk morgen.

46 REACTIES

 1. Ze hebben de belofte gedaan het goud later terug te kopen. Een belofte die veel geld kan kosten als goud binnenkort opwaarts door gaat breken. Andermaal zouden belastingbetalers van Westerse landen dan een mislukte gouddeal van de Centrale bankiers moeten bekostigen.

  En wie stelt de prijs van goud vast…..? ..juist , fucked once again.

 2. Het bedrag van $ 14 miljard aan swap transacties is bespottelijk laag in vergelijking met de bergen schulden, die banken, particulieren en overheden wereldwijd hebben uitstaan.

  Het is dan ook een aanwijzing, dat niet alleen goud door de centrale banken gezien wordt als dekking, maar tegelijk hoezeer de goudprijs feitelijk is ondergewaardeerd en gemanipuleerd wordt.

  Er wordt ook niet bijverteld, welke centrale banken goud verkopen, maar we kunnen er wel vanuit gaan, dat het Westerse centrale banken zijn.

  Het bijzondere eraan is, dat er plotseling zo’n ruchtbaarheid aan gegeven wordt. En dat nog wel in zo’n volatiele markt.

  Want de FED gaf vorig jaar toe, dat het geheime swap agreements heeft, waarover zij het publiek niet wil inlichten.

  Kennelijk komt zij “enigszins” op dat voornemen terug.

  http://www.gata.org/node/7819
  vrijeradikaal [3] reageerde op deze reactie.

 3. Toch is het raar dat de prijs de afgelopen dagen zo daalde, immers die transacties rechtstreeks tussen de CB’s onderling gebeurt volledig buiten de markt om.
  En gezien het een swap betreft, ligt de toekomstige terugnametransactie (wederom met de BIS als tegenpartij en dus buiten de open markt)al vast en zal er helaas geen sprake zijn van een short squeeze.
  Waarom goud daalde is me dus een raadsel.
  Sterker nog. Je zou juist verwachten dat het zou stijgen, simpelweg omdat deze noodgreep aantoont hoe wankel het systeem is, dat nu al zulke wanhoopsdaden moet uithalen. Dus dit had het vertrouwen in fiatgeld verder moeten aantasten, met een run op goud tot gevolg, resulterende in een aanzienlijke prijsstijging.

  Iemand enig idee waarom goud dan toch zo terugviel de afgelopen tijd?

  Spy-Nose [7] reageerde op deze reactie.

 4. Ik hoorde iemand de status van dat BIS-ding vergelijken met die van een staatje-in-de-staat a la het Vaticaan.Een aardige karakterisering.

 5. @Scrutinizer [5]:
  Ook de prijs op de spot market wordt gemanipuleerd in tandem met andere markten. Dit gebeurt om een zo groot mogelijk effect te bereiken.

  Dit is een commentaar van Bill Murphy (GATA) in 2008 over het goudkartel van centrale banken en hun manipulatie. Zie onder het hoofdje: “TREATMENT OF GOLD SWAPS AND GOLD DEPOSITS (LOANS)”

  http://www.commodityonline.com/news/Gold-Cartel-suppressing-manipulating-gold-price-13224-3-1.html

  Ik zie dit als een buying opportunity.

 6. @Spy-Nose [4]:

  Juist, en alles gebeurt met een goed uitgedachte reden, jarenlange voorbereiding gaan hieraan vooraf. Niets is toeval. De gemiddelde dubbele agenda van de gemiddelde witteboordencrimineel gaat niet over rozen. Noutje heeft ook bij de BIS gezeten, onschendbaarheid kreeg hij er gratis bij.

 7. He, da’s nou ook wat!!

  Dit had ik al gemeld in de discussie over Nout Wellink.
  van enkele dagen terug
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2010/07/elkaars-handje-vasthouden-“begrip”-hebben-voor-wellink

  En nog blijven de mensen vasthouden aan goud als ideale belegging?
  Als er iets in prijs en gebakken lucht wordt gemanipuleerd is dat de huidige goud hype wel. En het gaat zo goed, dat ze nu ook zilver maar gaan hypen.

  En, wanneer de burger het verneemd, is het leed al geschied.
  Spy-Nose [11] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 8. Het gaat me zwaar boven de pet dat geld-goud-gedoe en denkelijk is dat ook de bedoeling.
  Een paar vragen:
  1. Wie zitten er in de “top” van dat BIS-ding, ik zie in het stuk van Murphy de naam van ene Barry White [Bilderberg?].
  2. Dat BIS-ding (ik noem het maar zo sinds Middelkoop’s lezing) “publiceert” dus ook “rapporten”. Wat staat er dan in en wat staat er NIET in?
  3. Kan ik niet gewoon zeggen dat het BIS-ding een enorme “legale witwasserij” is tout court?
  4. In dat weekdier FED-ECB-BIS is dus in feite alle MACHT geconcentreerd en ALLE gangbare “politici” Oost-West lopen aan de leiband van die supermacht. Wie er wat aan wil veranderen (FED-ECB-BIS-lui aanklagen of zoiets), komt er nooit tussen of wordt omgelegd?
  5. Voor zover ik het begrijp “beweegt” er niet echgt “fysiek” goud in vrachtwagens of in schepen/vliegtuigen bij al dit gescharrel?

  Spy-Nose [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Johan Alphons [9]:
  “En nog blijven de mensen vasthouden aan goud als ideale belegging?”

  Je mist het punt. Goud is geen belegging, goud is geld, al 5000 jaar lang.

  @chemalot [10]:
  Een groot aantal bevoegdheden van de BIS en privileges van het personeel zijn te vinden in het stukje “Wanneer eist Duitsland zijn goud op?”

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2010/05/wanneer-eist-duitsland-zijn-goud-op/

  BIS werd in 1930 opgericht in de tijd, dat het Nationaal Socialisme in opkomst was en de bewapening van de Nazis door de “Wall Street” scene werd gefinancierd.

  “Wie de munt controleert, controleert de staat” (vrij naar Rothschild).

  Goudtransacties zijn meestal administratieve handelingen. Lees het stukje.

  Onder de overeenkomst kan elke centrale bank “zijn goud” opeisen, maar omdat we hebben hier met een kartel te maken hebben, gebeurt dat “normaliter” niet.

  De enige physieke beweging die op die manier hoeft plaats te vinden is die tussen de goudproducent en de kluizen van het kartel enerzijds en tussen deze laatste en de eindafnemer via de London bullion market anderzijds. Alle andere transacties zijn slechts papieren transacties.

  Omdat Duitslands centrale bank lid is van het goudkartel en bovendien gecontroleerd wordt door de Alliierte Hohen Kommission (AHK, of Allied High Commissioner) wordt het Duitse goud niet opgevraagd.

  Duitsland loopt keurig mee in het gelid, want het heeft zijn munt ingeruild voor de Euro.

  De Euro is op zijn beurt uiteraard een middel om de EU-landen te controleren (de EU, voorheen EEG, etc. -in zijn ontwikkeling- is een bedenksel van de Bilderbergers).

  http://video.google.com/videoplay?docid=-4231109320246838401&hl=en#docid=1070329053600562261

 10. SpyNose: ik denk dat als je als leraar al deze details op een middelbare school bij geschiedenisles zou geven, je dan wel HEEL snel bij de rector op het matje moet komen.

 11. Chemalot: Daar ben ik als leerling al een keertje geweest en dat vond ik al welletjes.

  Hoe dan ook, uit e.e.a. blijkt, dat alle centrale bankiers hun ziel verkocht hebben. Nu is dat voor een gewone bankier al een must, en daarom voor een centrale bankier natuurlijk ook. Maar dat betekent wel, dat ze daarmee de nationale belangen ondergeschikt hebben gemaakt aan de internationale belangen van hun leenheren, de Rothschilds, de Rockefellers en wat dies meer zij.

  Het laatste filmpje (dat van Alex Jones) geeft enigszins aan, wat die superrijken beweegt en hoe die met hun macht omgaan.

  Het is opmerkelijk, dat David Rockefeller zo’n bewondering blijkt te hebben voor (de politiek van) Voorzitter Mao Tse Tung (zoals blijkt uit zijn artikel in de NY Times van 10 aug. 1973): Rood-China staat blijkbaar model voor de NWO, als het aan hem ligt.

  Spy-Nose [15] reageerde op deze reactie.

 12. @Spy-Nose [14]:

  “One is impressed immediately by the sense of national harmony from the loud patriotic music at the border onward.
  There is very real and pervasive dedication to Chairman Mao and Maoist principles.
  Whatever the price of the Chinese Revolution, it has obviously succeeded not only in producing more efficient and dedicated administration, but also in fostering high moral and community of purpose.
  The social experiment in China under Chairman Mao’s leadership is one of the most important and successful in history.”

  (David Rockefeller, NY times August 10 1973)

  Het wekt dan ook geen verwondering, dat David Rockefeller zijn leven lang geobsedeerd is door social engineering, een tak van sport die vooral tot ontwikkeling gekomen was o.i.v. Charles Darwin, zijn neef Sir Francis Galton en Thomas Malthus en die later vanzelf uitmondt in eugenetische programma’s, waaraan Rockefeller substantieel bijdraagt.

 13. SpyNose:beetje off-topic inmiddels, maar ik heb alle docus van Alex Jones gezien en lees vrijwel elke dag infowars, met name de comments. Ongetwijfeld attendeert AJ wereldwijd mensen over de geschiedenis en de agenda van de “NWO” (Rockefeller, Rothschild, Bilderberg) maar soms ontsieren een overdreven “pararonia” en een onrustige interview-techniek zijn uitzendigen. Met name wanneer het gaat over “chemtrails”, “vaccines”, GMO-foods,”fluoridering”, en dank denk ik wel eens is dat allemaal niet wat “hypochondrisch”? En dat is een beetje jammer want als er overdreven hysterische theorieen worden geopperd of oude door nieuwe worden vervangen ondermijnt dat de geloofwaardigheid van de hele ideologie en zullen veel mensen het negeren.
  Bovendien heeft hij een handeltje in “overlevingspaketten” en zal bij het minste geringste de boel erger voorstellen dan het is om zijn “omzet” te vergroten.
  Wel bijzonder is dat het bestaan van de FEMA-camps in de mainstream media volkomen belachelijk wordt gemaakt, maar ik zelf geloof WEL dat ze bestaan.
  Ja ja Rockefeller’s droom van een “Maoistisch” Amerika hangt in de lucht, hoe raar dat ook klinkt.

  Spy-Nose [17] reageerde op deze reactie.
  Spy-Nose [18] reageerde op deze reactie.

 14. @chemalot [16]:
  “…En dat is een beetje jammer want als er overdreven hysterische theorieen worden geopperd of oude door nieuwe worden vervangen ondermijnt dat de geloofwaardigheid van de hele ideologie en zullen veel mensen het negeren.
  Bovendien heeft hij een handeltje in “overlevingspaketten” en zal bij het minste geringste de boel erger voorstellen dan het is om zijn “omzet” te vergroten.”

  Precies. Men moet altijd kritisch blijven t.a.v. de interpretatie van een complex feiten. Maar feiten zijn wel feiten, wanneer die feiten onomstotelijk zijn vastgesteld, zoals iedereen kan constateren.

  Bijv.: Naast de Georgia Guidestones en de FEMA-kampen, kan men ook vaststellen, dat er op 11 sept. 2001 vliegtuigen in de WTC-torens naar binnen zijn gevlogen en dat daarna als gevolg daarvan razendsnel noodwetgeving door de president De Dictator is doorgedrukt: de National Security & Homeland Security Presidential Directives

  NSPD 51 / HS 20 – Presidential Directives.

  http://www.youtube.com/watch?v=AdPjEWhRBkA&NR=1

  http://www.youtube.com/watch?v=Orrm8EE9LVQ&NR=1

  Commentaar: Zie bijv.:
  http://www.youtube.com/watch?v=d5tB35le3w0&feature=related

  In de draad “Blijf bij de Holocaust-les” heb ik wat linkjes gezet, die naar de blauwdruk van de Amerikaanse Federale politiek verwijzen sinds de tijd van de vrijmetselaar (33e graad) Albert Pike.

  Voor mij kwam het artikel van David Rockefeller in de NY Times in 1973 als de zoveelste bevestiging van de “theorie”, dat de Illuminati daadwerkelijk volgens een geheime vooropgezette agenda opereren.

  Niemand zal ontkennen, dat dat artikel een bepaalde betekenis heeft in het kader van de internationale en monetaire politiek, zeker niet wanneer men weet, dat de Rockefeller familie jarenlang eugenetische programma’s heeft gefinancierd en gesteund.

  Het verband met gedwongen sterilisatie programma’s en bevolkingscontrole door NWO ligt voor de hand (google population control)
  Spy-Nose [18] reageerde op deze reactie.

 15. En dan is er nog Global 2000 (depopulation) onder Carter rond 1980. Cyrus Vance.
  [waren de “oernazis” ook niet allemaal lid van occulte sektes? Ik zit daar niet zo in].

  Wat me ook opvalt in mijn naaste kennissenkring: “elitists” -zoals Bilderbergers en zo- zijn lang niet altijd per se “rijke mensen”. Ik zie die bij uitstek hooghartige ideologie ook om me heen bij “arme sloebers” die dan meestal wel van “goeie komaf” zijn. Toevallig zijn dat soort lui ook bijna altijd kinderloos onadnks hun ingebeelde “superieure genen” en een “afschuw van plebs”.
  Blind voor de feilen van de Oranjes, totaal niet op de hoogte van allerlei lugubure clubjes van Bernhard en Philip (ik stuitte op een “Club 1001”, voorloper van het WNF of Panda WWF), de scheiding der complottheorie-geesten loopt door rijk&arm. Wie weet duikt er een keer een “Rothschild”-klokkenluider” op?
  Bedankt voor de links.

  Spy-Nose [20] reageerde op deze reactie.

 16. @chemalot [19]:
  Enigszins off topic, maar eigenlijk ook weer niet:

  Het is duidelijk, dat de wereld sinds 9/11 2001 volstrekt veranderd is. De vraag naar het daderschap blijft echter volstrekt onvoldoende beantwoord.
  De grote vraag die rondom de aanslagen van 9/11 rijst en die dient te worden beantwoord is: Staat er een handtekening bij?

  Om die vraag te kunnen beantwoorden moeten we de aanslagen in hun maatschappelijke context beschouwen. Die kan kortweg als volgt gekarakteriseerd worden:

  1)er is sprake van exponentieel toenemende economische instabiliteit sinds de crisis van de jaren ’30. Zowel de particuliere als de publieke schulden nemen exponentieel toe en zijn nauwelijks meer financierbaar.

  2)Ondanks de toename van de wereldproductie is het aandeel van de Amerikaan in het wereldinkomen verminderd en de bestaanszekerheid van de Amerikaanse burger wordt bedreigd. Het gezin als hoeksteen van de samenleving komt steeds verder onder druk te staan.

  3)de wereld heeft te maken met toenemende monopolisering van het bancaire-industriele stelsel, terwijl er massale export van werkgelegenheid plaatsvind.

  4)Er is sprake van een toenemende tweedracht tussen maatschappelijke klassen, de middenklasse verpaupert.

  5)Massaimmigratie bevorderd door inadequate immigratiepolitiek bedreigt de sociale cohesie van de Westerse landen. Er is sprake van toenemende economische onevenwichtigheden (spanningen) tussen de landen.

  6)De massamedia zijn gemonopoliseerd door corporaties en plegen zelfcensuur waardoor de publieke controle op de overheid verstek laat gaan.

  7)Er vindt in steeds toenemende mate massale belangenverstrengeling en corruptie plaats, zowel in het particuliere als in het publieke domein.

  En het antwoord is verrassend: Ja, er staat inderdaad een handtekening onder de aanslagen van 9/11.

  Uit alles wat er rond 9/11 en erna is gebeurd dringt zich een gedragspatroon op, dat opmerkelijk veel overeenkomst vertoont met het scenario volgens de Protocollen van de Wijzen van Zion.

  Engelse versie: http://www.biblebelievers.org.au/przion3.htm#Protocol%20No.%204

  Ik noem enkele voorbeelden:

  1. De aanslagen zelf zijn geplande terreur om het volk te bewegen zijn vrijheid op te offeren in ruil voor vrede en rust. Die wordt het onthouden, want de gevolgen zijn tegenovergesteld: oorlog en angst.

  Protocol 9, par.4:

  ”(Jewish Superstate)…”IT IS FROM US THAT THE ALL-ENGULFING TERROR PROCEEDS. WE HAVE IN OUR SERVICE PERSONS OF ALL OPINIONS, OF ALL DOCTRINES, RESTORATING MONARCHISTS, DEMAGOGUES, SOCIALISTS, COMMUNISTS, AND UTOPIAN DREAMERS OF EVERY KIND. We have harnessed them all to the task: EACH ONE OF THEM ON HIS OWN ACCOUNT IS BORING AWAY AT THE LAST REMNANTS OF AUTHORITY, IS STRIVING TO OVERTHROW ALL ESTABLISHED FORM OF ORDER. By these acts all States are in torture; they exhort to tranquility, are ready to sacrifice everything for peace: BUT WE WILL NOT GIVE THEM PEACE UNTIL THEY OPENLY ACKNOWLEDGE OUR INTERNATIONAL SUPER-GOVERNMENT, AND WITH SUBMISSIVENESS.”

  2.Het onderzoek naar de daders van de aanslagen is door de regering in de doofpot gestopt en heeft feitelijk niets concreets opgeleverd. Burgerlijke protesten worden genegeerd. De president heeft een andere agenda en heeft de grondwet effectief buiten werking gesteld. In plaats van een grondig onderzoek naar daderschap en de relevante feiten, heeft de regering, ondanks grove nalatigheden geen enkele ambtenaar ter verantwoording geroepen, maar heeft zij in plaats daarvan noodwetgeving totstandgebracht, waardoor burgerrechten ernstig zijn aangetast, heeft zij ten koste van grote offers, oorlogen gevoerd, die de aandacht van de binnenlandse problemen hebben afgeleid.

  Protocol 10, par 11 e.v.:

  “WE NAME PRESIDENTS

  11. In the near future we shall establish the responsibility of presidents.

  12. By that time we shall be in a position to disregard forms in carrying through matters for which our impersonal puppet will be responsible.

  What do we care if the ranks of those striving for power should be thinned, if there should arise a deadlock from the impossibility of finding presidents, a deadlock which will finally disorganize the country? …

  13. In order that our scheme may produce this result we shall arrange elections in favor of such presidents as have in their past some dark, undiscovered stain, some “Panama” or other – then they will be trustworthy agents for the accomplishment of our plans out of fear of revelations and from the natural desire of everyone who has attained power, namely, the retention of the privileges, advantages and honor connected with the office of president.

  The chamber of deputies will provide cover for, will protect, will elect presidents, but we shall take from it the right to propose new, or make changes in existing laws, for this right will be given by us to the responsible president, a puppet in our hands.

  Naturally, the authority of the presidents will then become a target for every possible form of attack, but we shall provide him with a means of self-defense in the right of an appeal to the people, for the decision of the people over the heads of their representatives, that is to say, an appeal to that same blind slave of ours – the majority of the mob.

  Independently of this we shall invest the president with the right of declaring a state of war.
  We shall justify this last right on the ground that the president as chief of the whole army of the country must have it at his disposal, in case of need for the defense of the new republican constitution, the right to defend which will belong to him as the responsible representative of this constitution. (Iran? Grenada? Kuwait? Iraq? Panama? Somalia? Bosnia? Kosovo? Indonesia?)

  14. It is easy to understand that in these conditions the key of the shrine will lie in our hands, and no one outside ourselves will any longer direct the force of legislation.

  15. Besides this we shall, with the introduction of the new republican constitution, take from the Chamber the right of interpolation on government measures, on the pretext of preserving political secrecy, and, further, we shall by the new constitution reduce the number of representatives to a minimum, thereby proportionately reducing political passions and the passion for politics.

  If, however, they should, which is hardly to be expected, burst into flame, even in this minimum, we shall nullify them by a stirring appeal and a reference to the majority of the whole people … Upon the president will depend the appointment of presidents and vice-presidents of the Chamber and the Senate.

  Instead of constant sessions of Parliaments we shall reduce their sittings to a few months.
  Moreover, the president, as chief of the executive power, will have the right to summon and dissolve Parliament, and, in the latter case, to prolong the time for the appointment of a new parliamentary assembly.

  But in order that the consequences of all these acts which in substance are illegal, should not, prematurely for our plans, fall upon the responsibility established by us of the president, WE SHALL INSTIGATE MINISTERS AND OTHER OFFICIALS OF THE HIGHER ADMINISTRATION ABOUT THE PRESIDENT TO EVADE HIS DISPOSITIONS BY TAKING MEASURES OF THEIR OWN, for doing which they will be made the scapegoats in his place …

  This part we especially recommend to be given to be played by the Senate, the Council of State, or the Council of Ministers, but not to an individual official.

  16. The president will, at our discretion, interpret the sense of such of the existing laws as admit of various interpretation; he will further annul them when we indicate to him the necessity to do so, besides this, he will have the right to propose temporary laws, and even new departures in the government constitutional working, the pretext both for the one and the other being the requirements for the supreme welfare of the State.
  (Presidential Decrees such as F.D.R. employed to debase the US dollar and steal the gold and to place the U.S. under a permanent State of Emergency and War against its own citizens?)

  WE SHALL DESTROY

  17. By such measure we shall obtain the power of destroying little by little, step by step, all that at the outset when we enter on our rights, we are compelled to introduce into the constitutions of States to prepare for the transition to an imperceptible abolition of every kind of constitution, and then the time is come to turn every form of government into OUR DESPOTISM.

  18. The recognition of our despot may also come before the destruction of the constitution; the moment for this recognition will come when the peoples, utterly wearied by the irregularities and incompetence – a matter which we shall arrange for – of their rulers, will clamor: “Away with them and give us one king over all the earth who will unite us and annihilate the causes of disorders – frontiers, nationalities, religions, State debts – who will give us peace and quiet which we cannot find under our rulers and representatives.”

  19. But you yourselves perfectly well know that TO PRODUCE THE POSSIBILITY OF THE EXPRESSION OF SUCH WISHES BY ALL THE NATIONS IT IS INDISPENSABLE TO TROUBLE IN ALL COUNTRIES THE PEOPLE’S RELATIONS WITH THEIR GOVERNMENTS SO AS TO UTTERLY EXHAUST HUMANITY WITH DISSENSION, HATRED, STRUGGLE, ENVY AND EVEN BY THE USE OF TORTURE, BY STARVATION, BY THE INOCULATION OF DISEASES, BY WANT, SO THAT THE “GOYIM” SEE NO OTHER ISSUE THAN TO TAKE REFUGE IN OUR COMPLETE SOVEREIGNTY IN MONEY AND IN ALL ELSE.”

  (“Goyim” = “niet-Joden”, S.-N.)

  “20.But if we give the nations of the world a breathing space the moment we long for is hardly likely ever to arrive.”

  3) Nieuwe wetgeving, die de burgerrechten verder aantasten wordt nu in detail uitgewerkt, de persvrijheid wordt verder aan banden gelegd, nadat de grondwet feitelijk terzijde is geschoven, wordt het Congres wordt gepasseerd en de burger bespied en afgeluisterd en in zijn hele bestaan bedreigd.

  Protocol 11:
  (…)
  2. This, then, is the program of the new constitution. We shall make Law, Right and Justice (1) in the guise of proposals to the Legislative Corps, (2) by decrees of the president under the guise of general regulations, of orders of the Senate and of resolutions of the State Council in the guise of ministerial orders, (3) and in case a suitable occasion should arise – in the form of a revolution in the State.

  3. Having established approximately the MODUS AGENDI we will occupy ourselves with details of those combinations by which we have still to complete the revolution in the course of the machinery of State in the direction already indicated.

  By these combinations I mean the freedom of the Press, the right of association, freedom of conscience, the voting principle, and many another that must disappear for ever from the memory of man, or undergo a radical alteration the day after the promulgation of the new constitution.

  It is only at the moment that we shall be able at once to announce all our orders, for, afterwards, every noticeable alteration will be dangerous, for the following reasons: if this alteration be brought in with harsh severity and in a sense of severity and limitations, it may lead to a feeling of despair caused by fear of new alterations in the same direction; if, on the other hand, it be brought in a sense of further indulgences it will be said that we have recognized our own wrong-doing and this will destroy the prestige of the infallibility of our authority, or else it will be said that we have become alarmed and are compelled to show a yielding disposition, for which we shall get no thanks because it will be supposed to be compulsory …

  Both the one and the other are injurious to the prestige of the new constitution.

  What we want is that from the first moment of its promulgation, while the peoples of the world are still stunned by the accomplished fact of the revolution, still in a condition of terror and uncertainty, they should recognize once for all that we are so strong, so inexpugnable, so super-abundantly filled with power, that in no case shall we take any account of them, and so far from paying any attention to their opinions or wishes, we are ready and able to crush with irresistible power all expression or manifestation thereof at every moment and in every place, that we have seized at once everything we wanted and shall in no case divide our power with them …

  Then in fear and trembling they will close their eyes to everything, and be content to await what will be the end of it all.

  WE ARE WOLVES

  4. The GOYIM are a flock of sheep, and we are their wolves. And you know what happens when the wolves get hold of the flock? ….

  5. There is another reason also why they will close their eyes: for we shall keep promising them to give back all the liberties we have taken away as soon as we have quelled the enemies of peace and tamed all parties ….

  6. It is not worth to say anything about how long a time they will be kept waiting for this return of their liberties ….

  7. For what purpose then have we invented this whole policy and insinuated it into the minds of the GOY without giving them any chance to examine its underlying meaning?

  For what, indeed, if not in order to obtain in a roundabout way what is for our scattered tribe unattainable by the direct road? It is this which has served as the basis for our organization of SECRET MASONRY WHICH IS NOT KNOWN TO, AND AIMS WHICH ARE NOT EVEN SO MUCH AS SUSPECTED BY, THESE “GOY” CATTLE, ATTRACTED BY US INTO THE “SHOW” ARMY OF MASONIC LODGES IN ORDER TO THROW DUST IN THE EYES OF THEIR FELLOWS.

  8. God has granted to us, His Chosen People, the gift of the dispersion, and in this which appears in all eyes to be our weakness, has come forth all our strength, which has now brought us to the threshold of sovereignty over all the world.

  9. There now remains not much more for us to build up upon the foundation we have laid.”

 17. @pcrs [21]:

  Goede vraag!

  Deze keer schijnt het goud niet van de centrale banken, maar van commerciele banken afkomstig te zijn. Er heeft een rectificatie van het WSJ-bericht plaatsgehad.

  http://www.gata.org/node/8799

  Die commerciële banken lenen cash (valuta) van de BIS tegen goud (gold swaps).

  De BIS kan zijn cash positie verbeteren door bijv. schatkistpapier op de open markt te verkopen (bijv. T-Bills en ander staatspapier). Dat gaat niet ongelimiteerd.

  http://www.bis.org/banking/balsheet/statofacc100531.pdf
  pcrs [25] reageerde op deze reactie.

 18. SpyNose: recentelijk verscheen op de Alex Jones-site een “theorie” van ene Alan Hart BBC-man die zegt dat de Mossad de 9/11 aanslag had uitgespionneerd met name in Saoedi-Arabie, en de informatie doorspeelde aan CIA/Pentagon. Bepaalde figuren zagen daar een kans in. Ik denk steeds meer in termen van een coup door vice-president Cheney, klassieke Caesar-Brutus-stijl.
  Stel het Witte Huis was getroffen met Bush.jr er in, had Cheney meteen op kunnen volgen -en een soort noodtoestand uit kunnen roepen.Misschien hebben “ze’ Bush.jr er wel helemaal buiten gelaten.
  De “Patriot Act” was al in de maak voor 9/11. En dan is daar natuurlijk het mysterie rond “building 7”.

  Vanaf 9/11 ontwikkeld zich een duidelijk patroon. Wat nu kan gebeuren is dat de USA Rusland gaat provoceren in Iran -Estulin- eventueel tot het nivo van een 3de wereldoorlog. Oorlog is eigenlijk nu ook het “enige product” dat de USA voortbrengen. Gaat er worden “gechoten” -nucleair- dan kan Obama ECHT een “threat on national security” uitvinden en alle onheil van de Patriot Act realiseren tot martial law aan toe. In de US slinkt de ondersteuning van al die oorlogen heel snel met name in het zuiden en een “echte” nucleaire oorlog kan dan dienen “to keep the rednecks” down. Het omgekeerde scenario van dat in Randy Newman’s liedje “rednecks keeping the niggers down”. De racistische antisemitische kaart kan worden gespeeld en dan is er nog de onrust langs de zuidegrens met Mexico, ‘reconquista” plus dan nog de oil gusher.

  De dollar gaat vallen (Middelkoop), de beurzen gaan alsnog weer crashen, niets dan -groot- onheil aan de horizon.

  Spy-Nose [24] reageerde op deze reactie.

 19. @chemalot [23]:

  Inderdaad, een soort JC-Brutus-scenario met Cheney c.s. lijkt mij niet onwaarschijnlijk. Maar wie gaat er achteraan?
  En wie vorm(d)en de relevante machtsfactoren en hoe ontwikkel(d)en die zich tot op heden?

  Het opmerkelijke feit, dat officiële machthebbers van bepaalde voor de hand liggende “leads” afblijven geeft aan, dat er duistere krachten in het spel zijn. Die moeten worden ge-identificeerd om een verstandig en adequaat beleid te voeren.

  Gezien het feit, dat er dank zij internet steeds meer publiekelijk bekend wordt over relevante geheime dossiers, blijft alertheid geboden om de puzzle op te lossen en zijn (al dan niet persoonlijke) strategie te kunnen bepalen.

  Daarom richt ik mij nogal op het dossier Israël, omdat mij duidelijk geworden is, dat niemand in de wereld meer om die kwestie heen kan.

  Bovendien merk ik steeds, dat men dit dossier in brede kring als taboe beschouwt, beducht als men is te worden uitgescholden voor “anti-semiet”, zelfs nog voor de inhoudelijke discussie begonnen is.

  En precies DAT komt mij buitengewoon verdacht voor. Het scheldwoord wordt opzettelijk en systematisch gebruikt om de discussie te ontgaan. Er worden zelfs casus uitgelokt om het te kunnen gebruiken.

  “Gaat er worden “gechoten” -nucleair- dan kan Obama ECHT een “threat on national security” uitvinden en alle onheil van de Patriot Act realiseren tot martial law aan toe.”

  Er wordt vermoedelijk naarstig gezocht naar een casus belli (aanleiding) om de oorlog te beginnen.

  Een casus belli kan natuurlijk zijn de afsluiting van de Straat van Hormuz, maar ik denk niet, dat Iran zich daartoe zal laten provoceren. Men lijkt vooralsnog in een patstelling te zitten, maar hoe lang nog? Dat is de vraag.

  De Amerikanen proberen Iran gaandeweg de duimschroeven aan te draaien, maar zullen pas echt in het “geweer” komen, als men de overwinning binnen bereik acht en de “eigen” schade beperkt denkt te kunnen houden.

  Wat zij een geschikt moment achten mag Joost weten en dat kan ook veranderen, afhankelijk van de veranderende omstandigheden.

  Enfin -zonder al te grote expertise als schriftgeleerde te claimen- mag ik wellicht stellen, dat, tot groot ongenoegen van de “Urhebers”, de “Zionistische agenda” op de een of andere manier is uitgelekt (Protocollen).
  Het zou m.i. erg dom zijn die agenda geheel te negeren, net zo goed als het erg dom zou zijn de “Heilige boeken” van de Islam en het Christendom geheel te negeren.

  (Of die Protocollen “een vervalsing” zijn of niet, is niet relevant, gezien het feit, dat het daarin beschreven scenario en de methodologie in de praktijk gerealiseerd en toegepast worden.)

  Op het internet vind men op deze gebieden tegenwoordig interessante aanknopingspunten, die men -uiteraard met de nodige voorzichtigheid en omzichtigheid- kan benutten voor het te laat is.

  “De racistische antisemitische kaart kan worden gespeeld en dan is er nog de onrust langs de zuidegrens met Mexico, ‘reconquista””

  Men mag hopen, dat het Amerikaanse Congres in de toekomst voldoende ruggegraat toont om de druk van de Corporaties en de Federale overheid te weerstaan.
  Zo niet, dan voorzie ik daar hele grote problemen met grote gevolgen, die zich gemakkelijk over de wereld zouden kunnen verspreiden.

 20. @pcrs [25]:
  Dat komt van hun partners in het kartel, de centrale banken, die het van de regeringen hebben gekregen tegen de leningen die ze bij hen hebben afgesloten.

  Centrale banken creëren gewoon geld uit dunne lucht en brengen dat in omloop door het uit te lenen aan regeringen.

  De BIS zelf is een privaatrechtelijke onderneming met eigen en vreemd vermogen, die gewoon winst maakt door zijn activiteiten als bank voor centrale banken.
  pcrs [27] reageerde op deze reactie.

 21. @pcrs [27]:
  De centrale banken hebben slechts een nationaal mandaat (behalve de ECB, die Euro’s voor de Eurozone in omloop brengt) en brengen dus alleen nationale valuta in omloop.

  Centrale banken lenen geen “geld” aan de BIS, maar gebruiken de BIS als bank voor hun onderlinge goud- en valuta-transacties tegen daarbij vast te stellen voorwaarden (koers, rente%, termijn). De BIS “creëert” ook geen “geld”. Dat doen alleen centrale banken.

  Tegen elke soort schatkistpapier verstrekt een centrale bank aan de betrokken staat een wissel die getrokken wordt op haar rekening bij een commerciële bank.

  De BIS doet normaal gesproken alleen zaken met centrale banken. Hoe de onderhavige goudswaps met de commerciële banken hebben plaatsgevonden is echter niet duidelijk, maar vermoedelijk waren er ook centrale banken bij betrokken.

  Commerciële banken proberen zoveel geld uit te lenen als ze kunnen (ze moeten het immers hebben van hun rentemarges).
  De enige begrenzing is, dat ze verplicht zijn een minimaal percentage van het uitgeleende bedrag (dat voor een groot deel door de centrale bank is “gecreëerd”) als saldo bij hun centrale bank aan te houden, in de orde van enige procenten.
  Over het van hun centrale bank geleende totale bedrag betalen ze rente (z.g. disconto).

  “Waarom lenen CB’s niet direct hun gedrukte geld aan banken?”

  Dat doen ze dus wél.
  pcrs [29] reageerde op deze reactie.

 22. @Spy-Nose [28]:
  “Waarom lenen CB’s niet direct hun gedrukte geld aan banken?”
  Dat doen ze dus wél.

  Maar dan heb je toch geen goudswaps nodig en geen BIS.
  Een schimmig spel, alleen dat al is genoeg om te concluderen dat het een smerig zaakje is, al zou ik ook wel willen begrijpen wie precies het risico van een Griekse overheids default draag. Via een hele grote omweg zullen de belastingkoeien dat ongetwijfeld wel weer zijn. Waarschijnlijk degenen die nog het meeste melk geven en die leven oha in noord west europa.

  Spy-Nose [30] reageerde op deze reactie.
  Spy-Nose (NI) [31] reageerde op deze reactie.

 23. @pcrs [29]:

  “Maar dan heb je toch geen goudswaps nodig en geen BIS.”

  Exact! De BIS is in 1930 ook uitsluitend,/b> opgericht om duistere zaakjes en centrale banktransacties te verdoezelen.
  Destijds ging het om de financiering van de Duitse herbewapening en van het verdoezelen van obscure goudtransacties.

  “al zou ik ook wel willen begrijpen wie precies het risico van een Griekse overheids default draag.”

  Precies kan ik dat ook niet zeggen, maar de ECB komt dezer dagen plotseling met “Eurobonds” op de proppen, terwijl zij helemaal het recht niet heeft om zelfstandig “bonds” te emitteren.
  Hoe ze dat klaarkregen is ook zo’n obscuur financieel geheim, waar men nu slechts naar kan gissen.

  “Waarschijnlijk degenen die nog het meeste melk geven en die leven oha in noord west europa.”

  Hoe raad je het zo?!

Comments are closed.