Politici zie je op de “Bühne” vaak met elkaar omgaan op een manier waar de honden geen brood van lusten. Dat is kennelijk bedoeld voor de kiezers. Want als het er om gaat om leuke baantjes te verdelen, komen ze allemaal toch wel aan de beurt.

We zagen onlangs hoe de baan Burgemeester van Amsterdam vergeven werd aan de politicus zonder werk, Eberhard van der Laan. Er was misschien nog een mogelijkheid voor een andere politica, maar in ieder geval niet voor iemand van buiten de politieke kringen.

Vandaag zagen we een andere show die dit bevestigt.
Eindelijk moest de directeur van DNB zich in de Tweede Kamer verantwoorden. Daarbij bleek dat de Bank in het geval Bank Scheringa fout na fout gemaakt had en Wellink kon niet aan een excuus ontkomen. Daarmee “schuld” bekennend!

Prompt springt minister de Jager hem bij en vergoelijkt de fouten. Daarna wordt geregeld dat Wellink niet direct hoeft af te treden.

Neen hij krijgt nog een maand de tijd om de cultuur van DNB waaraan hij 28 jaar als (president)directeur heeft gewerkt, te veranderen.

Overigens is bank Scheringa niet het enige geval van falen van DNB/Wellink. Hetzelfde geld voor de Bank in IJsland en de behandeling van ABN/Amro

Duidelijk hoe politici dan elkaars handje vasthouden.

Als er nog iemand gelooft dat DNB “ONAFHANKELIJK” is van de overheid, heeft hij/zij de afgelopen paar dagen het nieuws niet gevolgd of helemaal niet begrepen. Er is maar één conclusie mogelijk: “DNB  is volledig afhankelijk van de overheid”.

———————————————————–
P.S. Een klap op de vuurpijl kwam vanavond over het SPAARLOON. Dat is een soort loon dat mensen hebben gespaard, maar pas later mag worden opgenomen.
De Tweede Kamer had het idee om die laatste bepaling op te heffen, en het desgewenst onmiddellijk te laten opnemen. De beschikbaarheid van de dan vrijkomende, gespaarde 4 miljard euro zouden dan een grote stimulans voor de economie kunnen zijn.

Iedereen vindt dit een goed idee, maar de Jager trap direct op de rem OMDAT hij twijfelt of de banken dat geld van de spaarders wel kunnen uitbetalen!
Bedenk dat dit geld van de spaarders is!!
De (Nederlandse) banken staan er kennelijk toch niet al te rooskleurig voor!

-Hebt u al voor een paar weken cash in huis?

–Hebt u al overdacht om wat spaargeld in goud (zilver) om te zetten?

30 REACTIES

 1. En dank je wel Hub, daar gaat mijn artikeltje over Nout/DNB dat ik morgenochtend wilde publiceren 🙂

  Nout Wellink bekritiseren is zo ongeveer het makkelijkste wat er is. Hij is immers directeur van één van de grootste criminele organisaties van Nederland. Dat is al erg genoeg, maar laat hij deze criminele organisatie nou ook nog eens op een slechte manier leiden. Tenslotte is er zijn hautaine en minachtende houding.

  Kritiek op Wellink dient echter wel gegeven te blijven worden, veel en vaak. Hetzelfde geldt voor zijn nieuwe schoothondje Jan Kees de Jager, die je zowaar bijna doet terug verlangen naar het tijdperk Bos.

  Dat Wellink niet hoeft af te treden, een ‘cultuuromslag’ moet realiseren en de politiek hem beschermt, is geen verrassing. Het is een poppenkast.

  Wat we vooral moeten doen, is het bestaan van de DNB ter discussie stellen, zoals Ron Paul met zijn succesvolle boek ‘End the Fed’ heeft gedaan.

  En inderdaad Hub, dienen we te blijven benadrukken hoe zwak de Nederlandse banken ervoor staan en hoe belangrijk het is om over te stappen op vrij geld, zoals goud en zilver.

  vrijeradikaal [3] reageerde op deze reactie.

 2. “Iedereen vindt dit een goed idee, maar de Jager trap direct op de rem OMDAT hij twijfelt of de banken dat geld van de spaarders wel kunnen uitbetalen!
  Bedenk dat dit geld van de spaarders is!!
  De (Nederlandse) banken staan er kennelijk toch niet al te rooskleurig voor!”
  Bijkomend materiaal voor op http://www.vrijspreker.nl/bankrun 😉

 3. @Zacharias [1]:

  En inderdaad Hub, dienen we te blijven benadrukken hoe zwak de Nederlandse banken ervoor staan en hoe belangrijk het is om over te stappen op vrij geld, zoals goud en zilver.

  Ik ben het met deze stelling volstrekt oneens !

  Met goud en zilver ” you’re just as fucked ” als met je fiat flappen.

  Ik vraag mij wel eens af of de EDELE (?) metalen markt wel goed word begrepen in dit forum.

  Spy-Nose [5] reageerde op deze reactie.

 4. Wellink misleidt de kluit voortdurend, ook bij zijn excuses:

  Als hij “eerlijk” was geweest (in zoverre een habituele leugenaar eerlijk kan zijn), had hij moeten zeggen:

  “De bankvergunning had nooit zoMAAR mogen worden afgegeven.”

  En dát moet nou een “cultuurverandering” teweegbrengen?!

 5. Volgens de media krijgt Nout Wellink het de komende maand druk????

  Volgens mij is die cultuuromslag in een uurtje geschreven.
  Dat is toch alleen maar voor het pappen en nathouden.
  De boze woorden in de 2e kamer zijn weer uitgesproken.
  werkelijk veranderen doet er niets, behalve misschien dat er nog meer leugens en bedrog nodig zijn om de banken gezond te praten.
  En waarom is het zo oorverdovend stil rond DSB directeur G.Zalm, die door W. Bos enige tijd voor het debacle DSB werd weggehaald om als beste kandidaat ABN/Fortis te leiden?
  Heeft die ineens geen rol meer gespeeld bij DSB?
  Glas+plas etc.

 6. @Liberty 5-3000 [6]:

  Ik denk dat hij bedoelt dat de goudprijs ook een super opgeblazen bubbel is.
  Ook hoor ik de laatste tijd veel te veel positieve berichten over zilver.
  Dit staat veel te laag etc.etc.
  Dus dat kan ook wel wat extra lucht bubbels gebruiken ter meerdere glorie van degene die deze berichten de wereld in slingeren.

  Als zilver zo laag staat to. goud, zal dat wel redenen hebben. Betere redenen dan dan al die dubieuze berichtjes.

  En wie gaat er binnenkort een brood kopen met een klompje goud?
  Nee, ik geloof al die cowboy verhalen niet. Ik zet mijn geld op stukjes levensraum met eigen drinkwatervoorziening, want dit laatste is het echte goud in de toekomst als we naar 8 miljard mensen gaan.

 7. Vraag je eens af:
  Waarom verkopen mensen goud als het zo de ultime belegging is.
  Via Willem Middelkoop kun je baartjes goud kopen. Zoveel je wil!!!

  Waarom zou hij het verkopen als het voor jou de vlucht van wazige euro naar vastigheid is? Waarom houd hij het dan niet zelf?
  Een onbaatzuchtige daad van delen?
  Ik denk zelf, door er veel in te handelen stijgt de prijs.
  Heeft niets met de werkelijke waarde te maken, maar met veel tamtam het opblazen van de bubbel.
  Zacharias [10] reageerde op deze reactie.
  Oscar [13] reageerde op deze reactie.
  Johan Alphons [30] reageerde op deze reactie.

 8. @Johan Alphons [9]:

  Wat zie jij dan als ideale vorm van geld? Ik neem aan dat jij ook vindt dat de overheid, voor zover die uberhaupt bestaansrecht heeft, zich niet dient te bemoeien met de productie van geld.

  En indien we dan een vrije markt voor geld hebben, wat komt dan bovendrijven? Krijgen we dan competitieve fiatgelden? Ik participeer dan liever in een geldplatform gebaseerd op goederen, zoals metalen.

  Johan Alphons [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Zacharias [10]:

  Citaat: Ik participeer dan liever in een geldplatform gebaseerd op goederen, zoals metalen.

  Oke, je goed recht, dus doen. Ik heb mijn mening boven gegeven.

 10. Ron Paul voorstel “AUDIT THE FED” AFGESTEMD in de US. Al die makkers gaan vrijuit hebben diplomatieke immuniteit in ZWITSTERLAND bij de BIS (Middelkoop bron).Wellink ook.

 11. De Nederlandse staat is met al zijn schuld volledig afhankelijk van de DNB en ECB.
  Daarin speelt Wellink en Beatrix een sleutel rol.

 12. Wederom een goed voorbeeld van een reputatie gebaseerd systeem. Politici weten wel degelijk dat zo’n systeem praktikabel is. Ze gebruiken het onderling.
  Maar voor ‘het gepeupel’ kan zoiets natuurlijk niet. Dat zou ontaarden in pure chaos. We hebben de staat natuurlijk nodig om dit te voorkomen.
  Hypocriet is waarschijnlijk een te zuinige term om dit gedrag te beschrijven.

 13. @Oscar [13]:
  De ultieme belegging is degene wat je zelf ziet als goed.
  Zoals ik dat zelf zie met stukjes grond verspreid over de wereld met een eigen water voorziening. cash payd zonder hypotheek. met mogelijkheid om een huisje erop te zetten.
  Is dat het niet, jammer dan! Maar een ding weet ik zeker:
  Een gehypte belegging zoals goud en nu de laatste tijd ook zilver, is zeker niet de ultieme belegging.
  Misschien voor mensen die zoveel kopen en verkopen dat ze de waarde doen bewegen? Maar, daar kunnen wij kleintjes alleen maar 50/50 op meeliften.

  Oscar [19] reageerde op deze reactie.

 14. @Johan Alphons [18]:

  Ik heb ook liever stukjes grond met eigen watervoorziening verspreid over de wereld. En een privévliegtuigje voorzien van afweergeschut. Een paar hectare grond, een villa met zwembad, een glooiend gazon, een tuin, een fontein (met classicistische marmeren beelden van weelderig gevormde naakte Griekse schonen) een moestuin, een stuk bos…graag.

  “Een gehypte belegging zoals goud en nu de laatste tijd ook zilver, is zeker niet de ultieme belegging.”

  Ik zie goud en zilver niet als belegging, maar als geld. Degenen die goud en zilver als belegging zien zouden bedrogen uit kunnen komen. Maar omdat goud en zilver geld zijn – dat zal nu het fiatgeldsysteem afbrokkelt gaandeweg duidelijker worden – en de wereldbevolking groeit en het wereldhandelsvolume zal groeien betwijfel ik of goud en zilver ooit nog zo goedkoop zullen worden als in deze tijd.

  Johan Alphons [20] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [23] reageerde op deze reactie.

 15. @Johan Alphons [20]:

  Griekse eilandjes zijn duur, maar het zou wel mooi zijn. Maar ik kan sowieso geen grond betalen. Ook geen grond in een goedkoop land buiten Europa.

  En ik zou geen stukjes grond willen in een overbevolkt land of in een land met 1.400 no-go-area’s waar de jurisdictie van de federale overheid niet meer van kracht is.

 16. @Liberty 5-3000 [6]:

  …en vervolgens wordt er door hem niets gezegd, maar van alles geïnsinueerd over de hersencapaciteiten van de bezoekers van dit forum. .

  Heb ik dat gedaan ?

  Neen mijn beste vrind ….dat zal ik nimmer doen.

  Rare opmerking .

  ( hoewel ik waarschijnlijk een zenuw heb geraakt )

 17. @Oscar [24]:

  Dat is mijn bezwaar , in wiens handen zit dit metaal ?

  Elke ochtend ” fixed ” de fam. Rothschild internationaal de goudprijs.

  Het goud is niet meer in handen van de gewone bevolking , maar bij een hele kleine super elite .

  De terugkeer naar de goudenstandaard is daarom een ” drogreden ” geworden.

  Ik snap vaak ook niet dat dit juist in libertarische kringen zo sterk wordt gepropageerd.

  Johan Alphons [29] reageerde op deze reactie.

 18. Nout Bailout, tevens lid van de wereldwijde mafia, poept eigenlijk peultjes. Hij laat het niet zien, maar geloof me, deze man slaapt slecht, weet dat 100.000 en ogen op hem zijn gericht, dat zijn leugens worden doorzien door een kind van 5. Maar je weet het, als je kiest voor de mafia, dan blijf je erbij tot je dood gaat, uitstappen is er niet bij. Dat weet Nout, Nout kan niet anders dan blijven liegen, tot het zielige aan toe. Eigenlijk heb ik medelijden met deze man, waar is het fout gegaan, waar is Nout ooit het kind in zichzelf verloren, het moet in zijn jeugd gebeurd zijn. Nout jongen, we ontvangen je met open armen en liefdevol, maar schoon je verleden door weer mens te worden, het was een leuk spel, heerlijk die macht, heerlijk die centen, heerlijk die onschendbaarheid, maar het is nu tijd de tent op te doeken, de groep wakkeren is groeiende en breidt zich uit als een olievlek in de Golf van Mexico. Nu kan het nog Nout, op een fatsoenlijke manier, ik adviseer je om nu schoon schip te maken, anders heb je straks 2 vijanden, de club bij wie je bent aangesloten en de club die nog slaapt en plots wakker wordt. Dit wakker worden van de laatste gaat gepaard met een enorme woede-uitbarsting (emotionele cocktail van schrik, genaaid zijn, etc), die groep zou ik niet voor me deur willen hebben, want voor kinderpostzegels komen ze zeker niet. Wake up Nout we zijn 1.

  Namaste

 19. @Johan Alphons [20]:

  Grond, goud, zilver, je kan het willen hebben, je kan denken veilig te zijn, maar zolang er mensen zijn die het niet hebben, en dat is de grootste groep, loop je meer risico om het leven te laten met dit materialisme dan zonder. Want als de pleuris uitbreekt dan is het deze groep die gaat roven, plunderen, doden, etc. En op wie zal deze groep het hebben voorzien? Juist, die angstigen die dachten zichzelf in veiligheid te kunnen brengen door goud te kopen, door grond te kopen, ….

  Daarom moeten we stoppen vanuit angst te denken, want angst zorgt ervoor dat datgene waar je bang voor bent alleen maar groter en sterker wordt. Elkaar wat gunnen en delen, een alternatief hebben voor het huidige systeem, dat is het enige dat ons kan redden. Je koos om hier te zijn in het huidige tijdperk, en ik kan je zeggen dat je hier niet gekomen bent om goud te kopen :-))

  Johan Alphons [28] reageerde op deze reactie.

 20. @Het Front [27]:

  Wat valt er aan een stukje grond in centraal Europa of Amerika te roven?
  Voor wie moet ik angst hebben?

  Volgens mij ging het over onze Ned. bank en hoe je spaarcentjes veilig kunt stellen juist van de witte borden criminelen!!!
  Ik ben een spaarder, geen uitgever of lener. Moet ik daarom gestraft worden omdat ik mijn spaargeld veilig wegzet?

  Zoals ik aangaf in mijn reactie 8

 21. @Johan Alphons [9]:

  En het komt weer uit:
  Vandaag op RTLZ, Banken verkopen grote hoeveelheden van hun goudvoorraad.

  En wie kopen het voor 1500 euro een onsje?
  Juist, de particulier, die het dan na de hype voor 750 euro kan slijten.

  En, als RTLZ ermee komt is het leed al gedaan.

Comments are closed.