Vrijspreker: De Partij van de Slavernij heeft het nogal controversieele standpunt dat computerspelletjes waar veel geweld in voorkomt subsidie moeten krijgen, vooral om ze aan jonge kinderen te verkopen.

Opperdienaar: Inderdaad, als de overheid ook in de toekomst haar functie als uitbuiter van de massas wil blijven vervullen, dan zal er een stevig geweldsapparaat nodig zijn om alle geboden en verboden af te dwingen. Nu is een stevig wapenarsenaal vaak al voldoende dreiging om het niet te hoeven gebruiken, maar af en toe moet je toch laten zien wat er gebeurt als je de heersers niet gehoorzaamt en je boetes en belasting niet betaalt. Bij voorkeur bombarderen we als demonstratie van onze vastberadenheid een apenlandje met minerale rijkdom naar het stenen tijdperk (dat maakt de financiering van het geheel eenvoudiger), maar soms moet je ook jouw eigen prive onderdanen zelf een tik op de vingers geven om te laten zien wie er de baas is en wie de onderdaan.

Vrijspreker:Maar waarom wil de Partij van de Slavernij dan gewelddadige videospelletjes subsidiëren voor jonge kinderen?

Opperdienaar:Zo’n groep jonge mannen met wapens, moeten zonder pardon om genade smekende onderdanen kunnen afknallen. Dat is emotioneel heel moeilijk, hoeveel medailles je daar als heerser ook voor uitdeelt, omdat deze soldaten zelf ook nog gedeeltelijk mensen zijn. In zo’n apenlandje kun je dit probleem gedeeltelijk ondervangen door vanaf grote hoogte op een knopje te drukken. Op de grond oog in oog met de belastingslaven is dat een stuk lastiger. Als je ze echter op jonge leeftijd aan de grafische en auditieve aspecten went, wordt het al wat gemakkelijker voor ze.

Vrijspreker: Het amerikaanse leger gebruikt als first person shooter games om de soldaten te trainen en de Iraanse overheid (ministery of culture and islamic guidance) brengt ook een shooter naar de markt.

Opperdienaar: Zoals zo vaak lopen de VS een aantal jaren op ons voor. Merk ook op dat ze de ethische training als belangrijk aspect noemen naast de tactische training. Het Amerikaanse leger hanteert al met succes het spel ‘America’s Army’. Het zou al bijgedragen hebben tot een grotere interesse bij jongeren in een legerloopbaan.

Vrijspreker: Waarom denkt u dat de ‘middle of the road to serfdom’ politieke partijen vaak juist geweldadige videospelletjes willen verbieden?

Opperdienaar: Dat is ook een optie om de kleine aspirant onderdaantjes te laten wennen aan verboden en geboden van hun almachtige heersers. De Partij van de Slavernij is zeker niet van mening dat viruteel geweld geen excuus zou zijn voor een verbod gebaseerd op echt geweld. Je verlaagt hiermee zeker de acceptatiedrempel van geweldsinitiatie en daarmee ook voor de doenertjes de initiatiedrempel. De Partij van de Slavernij denkt echter dat er zonder geweldadige videospelletjes een lamlendige patat generatie ontstaat, die niet meer weten hoe ze iemand het hoofd af moeten hakken. In de middeleeuwen liet de adel haar nageslacht ook allerlei gewelddadige rituelen doen, om ze voor te bereiden op de rol van onderdrukker. Dat aspect moet niet verwaardeloosd worden. Ook deze middle of the road partijen hebben neem ik aan dan ook geen probleem met downloaden van deze spellen uit een ander land.

Vrijspreker: Ik neem aan van niet, maar uiteindelijk zijn ze ook voor een verplicht vrijheids internet filter, misschien dat dit filter de spelletjes tegen moet houden.

Opperdienaar: Van zo’n filter is de Partij van de Slavernij ook een groot voorstander, maar dan om de onderdanen te beschermen tegen de vele onwaarheden op het internet, niet om het downloaden van gewelddadige videospelletjes tegen te houden. Hoe dan ook verwacht ik dat mensen die opgroeien in een samenleving die doordrenkt is van verbod/gebod en geweld, alles zullen doen om voldoende voorbereid te zijn op deze samenleving en wel een manier vinden om aan dit soort spelletjes te komen.

10 REACTIES

 1. Normaal ben ik niet zo’n warm voorstander van subsidies. Maar hier maak ik graag een uitzondering voor, want I love violent games 😀

  Ik was gisteren nog op een anime/manga/game convention, chibicon 2010, en ik heb daar dus echt een super leuke dag gehad ^^ Veel coole cosplayers (=mensen die zich verkleden als een karakter uit een anime, manga of video game) en super leuke activiteiten (wedstrijden, “dating show :-D”, videoroom, gameroom met o.a. vechtgames, karaoke, dealerroom om allemaal leuke spullen te kopen enz.)

  Ik heb foto’s online gezet: http://picasaweb.google.com/114730589893508500362/Chibicon2010?authkey=Gv1sRgCMS00pei2u6V7wE#

  Die tweede foto (met de machine gun) was leuk omdat die machine gun een Ipod + speaker ingebouwd heeft en dus muziek kan maken 😀

  pcrs [2] reageerde op deze reactie.
  Tony [7] reageerde op deze reactie.

 2. @pcrs [2]: Het was in Houten 😉

  Veel van de meiden hadden weinig kleren aan, omdat het onmenselijk heet was. Uiteraard heb ik die allemaal op foto gezet 😀

  Zelf hoorde ik dan weer bij de helft van de mensen die niet in cosplay kwam. Veel te duur/te veel moeite voor die paar dagen per jaar. (Dat geld geef ik liever in de dealerroom uit 😀 )

  Maar mensen die geweldadige games willen verbieden zijn zulke azijnpissers… ik heb gelukkig uit eerste hand begrepen dat D66 tegen is (*kuch lid kuch*) en VVD, SP, GL, PVV, PvdA ook. PvdA is enige partij die evt. van mening zou kunnen veranderen, wat ik niet zie gebeuren eigenlijk, en dan nog meerderheid van 90 Leden tegen. Maak me hier dus niet heel ongerust om.

  Ondertussen werken aan het liberaler maken van D66 op economisch gebied, met gelijkdenkenden binnen de partij…

 3. Misschien hebben we elkaar dan wel eens gezien, maar zet je adres hier maar niet neer. Mail hooguit naar opperdienaar@partijvandeslavernij.nl

  Iets verbieden levert daarna wel de mogelijkheid op om uitzonderingen te maken via vergunningen die dan weer door commissies beoordeeld moeten worden, door rechters getoetst en door politieagenten gehandhaafd, dus dat levert heel veel werkgelegenheid op.

 4. @Hans [5]: Ik kan me wel herinneren dat ze ooit voor kernenergie waren als baken van vooruitgang die ook in de sovjet unie zo goed benut werd. Later sprongen ze opeens op de groene huifkar en waren tegen.
  Ook zie ik hun homo en vrouwenrecht standpunten nog wel schuiven in de toekomst, zeker als het precentage moslims toeneemt.

  Tony [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Sephiroth [1]:

  Normaal ben ik niet zo’n warm voorstander van subsidies. Maar hier maak ik graag een uitzondering voor, want I love violent games 😀

  Mag ik aannemen dat je een geintje maakt?
  Over die subsidie, bedoel ik?

 6. @pcrs [6]:

  Ook zie ik hun homo en vrouwenrecht standpunten nog wel schuiven in de toekomst, zeker als het precentage moslims toeneemt.

  Hoe bedoel je, in de toekomst?
  Zie je ze hun eigen standpunten over vrouwen en homo’s respecteren als het gaat om moslims, dan?

  Die standpunten over vrouwen en homo’s als het gaat om toestanden waar moslims bij betrokken zijn, zijn nu al een dode letter in hun program.

  pcrs [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Hans [5]:

  Ik vond het al knap dat hij zei dat de PVDA de “enige” politieke partij was die van mening zou kunnen veranderen.

 8. @Tony [8]: Het loopt idd nu al, maar ik denk dat het nog veel verder zal gaan. Dit soort dingen gaan oha door tot extremen die je voorheen niet voor mogelijk hield.
  Misschien dat ze homos gaan verbieden hun affectie openbaar te tonen uit multiculti respect en dat geweld tegen homos zelfverdediging wordt genoemd. Of dat moslims eigen wetten rond vrouwen mogen gaan handhaven, want waarom zouden hun tradities slechter zijn dan de onze (de hunne). Of dat niet moslimvrouwen niet op bescherming mogen rekenen als ze zonder hoofddoek een moslimwijk ingaan. Dit soort zaken is al eerder gebeurd:kan de overheid de veiligheid in een park inet handhaven, dan sluiten ze het gewoon. Staat je fiets niet met 3 kettingen vast, dan lok je uit tot diefstal. ‘We beschermen alleen mensen die niet aangevallen worden, zodat we lekker op kantoor kunnen blijven zitten’ zeg maar.

Comments are closed.