Maar ik ben maar een gewone autochtoon. Dat komt doordat mijn vader mij vlak na mijn geboorte als zodanig heeft ingeschreven op het gemeentehuis. Een handeling die met veel moeite misschien terug te draaien is, maar die dan toch nog niet het gewenste resultaat oplevert.

Wat zou ik er aan hebben om allochtoon te zijn? Wel dan zou ik in twee jaar tijd wel 13 miljoen euro subsidie kunnen krijgen. En tegen de tijd dat ambtenaren door hebben dat dit onterecht is, en het willen terugvorderen, ben ik dan verdwenen naar het buitenland. En dan leef ik nog lang en gelukkig!

Het bewijs van deze mogelijkheid stond gisteren in AD-nieuws:

Megafraudeur blijkt spoorloos na vonnis.
De Marokkaanse Ahmed B. (32) werd door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot 4,5 jaar wegens fraude met subsidie. Hij ontving in twee jaar tijd 13 miljoen subsidie van de belastingdienst. [die zelf het geld had afgedwongen van productieve burgers]
Maar de megafraudeur is verdwenen, (tot nu toe) onvindbaar.

9 REACTIES

 1. http://www.smh.com.au/national/hunt-on-for-thalidomide-mystery-man-20100730-10zse.html

  Ligt de schuld bij de allochtoon of bij de Nederlandsche Staat die de waarheid met de voeten treedt?

  [Thalidomide activists] believe it is likely there are more handicapped people born in 1961 or 1962 whose disabilities are due to thalidomide, but were never told the TRUTH. http://bit.ly/a5fI30

  De Belgische Staat, in ieder geval, verplicht sommige autochtonen om op de vlucht te gaan
  en alzo allochtoon te worden in het vluchtland.

  Niet, dat vluchten uit de welvaartsstaat onaangenaam is.
  Wel, dat welvaartsstaat misschien aan een grondige bezinning toe is.

  Of leidt de imminente Grotere Depressie eindelijk tot de afbraak van de welvaartsstaat?

  … en,
  tot het herstel van de WAARHEID? –
  ad-aequatio rei et intellectus
  overeenstemming tussen het ding en het intellect
  zei Sint Thomas.

  Hunt on for thalidomide mystery man
  ANDREW RULE
  July 31, 2010
  ttp://www.smh.com.au/national/hunt-on-for-thalidomide-mystery-man-20100730-10zse.html

 2. In Ierland weigert de Staat te kennen te geven waarom hij/zij softenon 18 maanden op de markt heeft gelaten na het alarm van mei 1960 dat sodtenon het zenuwstelsel van de moeder aantastte.
  Alsof dat geen voldoende reden was om het spul, dat door de Ierse (en Nederlandsche en Belgische etc.) staat op de markt toegelaten werd, van de markt te halen.

  Thalidomide survivors must have access to documents says Ó Brolcháin
  Galway Advertiser, July 29, 2010.
  By Kernan Andrews
  http://bit.ly/941ubb
  UITREKSEL
  Thalidomide survivors must have access to all relevant State documentation relating to the drug which caused numerous birth defects in the 1960s.

  De achtergrond heb ik hier neergepend.
  human testing – updated 15 Sep 2009
  http://bphouse.com/honest_money/human-testing/

  Off topic allemaal, ik weet het.
  Webmaster, schrap maar.
  Of zal dit ons ooit toelaten de ware aard van de (welvaarts-) staat (nog duidelijker) aan te tonen?

 3. Misschien kun je politiek asiel aanvragen in België? Dan kun je daar lekker allerlei soepsidies krijgen en in het kader van een multicultureel project, nog meer subsidies in Nederland krijgen en nog een huis ook. Waarschijnlijk maak je het meeste kans in het land van de subsidiejunkies Wallonie. Alternatief: moslim worden.

  Nu het minderheidskabinet CDA/VVD (+PVV) in de maak is, ben ik heel benieuwd of er gaat worden gesnoeid in de ‘linkse hobbies’ waar ome Geert altijd zo tegen tekeer ging (hij is zo stil de laatste tijd). En ben ik ook benieuwd of men gaat snoeien in de rechtse hobbies (soepsidies aan bedrijven)

  Forecoast [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Bon Vivant [3]:

  hij is zo stil de laatste tijd

  Hij heeft nu wel wat anders te doen nu dan iedereen op de huid zitten, lijkt me. Een regeerovereenkomst bereiken onder andere.

 5. Voor vragen over Marokkanen in Nederland kunt u beter terecht bij Paolo de Mas (contactpersoon).Mvrgr

 6. Een tip misschien; als autochtoon massaal je pasgeboren dochter of zoon NIET meer inschrijven bij de gemeentelijke instanties?

  Subsidies krijg je toekomstige kroost niet en ze zijn alleen maar goed om alles te betalen in de toekomst. Waarom je blauw betalen voor inferieure zorg, onderwijs of veiligheidsvoorzieningen? Lijkt me een slechte deal. Onderwijs en veiligheid kun je zelf regelen en zorg is er ook als je met flappen zwaait….daar ben ik van overtuigd!

  En het gesubsidieer van die gemeentes is dan binnen de kortste keren afgelopen.

 7. Het zijn van allochtoon heeft alleen voordeel als je een niet-westerse allochtoon bent. Alleen niet-westerse allochtonen hebben in Nederland privileges. Europeanen en Noord-Amerikanen tellen niet mee.

 8. Artikel is te begrijpen, maar of dit nu specifiek aan de allochtonen ligt. Het feit dat de mogelijkheid er is heeft naar mijn mening het logische gevolg dat er ook gebruik van wordt gemaakt. Ik vind dit eerder een tekortkoming van de overheid dan een streek van de allochtonen.

 9. volgens mij kun je als autochtoon ook flink frauderen met subsidies en daarna verkassen naar het buitenland.

Comments are closed.