Ik knoep van de spanning, al maandenlang; ‘krijgen’ we nu een regering? Gekluisterd zit ik de hele dag aan de tv, wanneer komt HET?

En wie gaat ons het meest belazeren? Welke partij heeft de mooiste smoesjes voor het niet nakomen van haar verkiezingsbeloftes, hoe wordt het spelletje gespeeld opdat niemand? in de gaten heeft dat de formatie meer gaat om het politieke straatje schoon te houden?

Of zou het handiger zijn als de overheid minder macht had: dan is het effect van maandenlang formeren ook minimaal.

10 REACTIES

 1. Het allerbeste is de staat maar af te schaffen. Maar het is nodig dat via tussenoplossingen te doen, omdat een dergelijke grote stap wordt afgeremd en gesaboteerd door het globalisme.

  Die tussenstap zou moeten zijn, dat er een Staten Generaal is, die 50 leden telt. Verder niks. Die 50 afgevaardigden hebben ook geen bijbaantjes en zweren een eed van trouw op het electoraat. Geen van die 50 leden mogen in de regering gaan zitten.

  De afgevaardigden kiezen een minister-president en die gaat een regering vormen van ministers. Ministers zijn geen dienaren des konings, maar dienaren des volks. Maximaal 5 ministeries is mooi genoeg, de rest van de ministeries moet onder de armen worden verdeeld, zo niet opgeheven en kan naar de regio’s.

  Als er weer nieuwe verkiezingen zijn, is het ook niet nodig die regering naar huis te sturen. Een regering werkt in opdracht van de wetgever (Kamer) en voert de “consignes” uit. De regering bestuurt het land als een raad van bestuur onder de raad van toezicht, die wordt gekozen door de burger.

  Als een minister niet functioneert of hij wil de consignes niet uitvoeren omdat hij er een eigen mening op na houdt, wordt hij ontslagen en moet dan worden vervangen. Als de MP niet meer wil, kan die ook weg, dan moet de SG een nieuwe aanwijzen. Ondertussen kan een verkiezingscampagne gewoon doorgaan en kan het land ook geregeerd blijven worden.

  Wat we nu allemaal over ons heenkrijgen is pure onzin. Er moet een coalitie in elkaar worden getimmerd, met afspraken en vrije issues. U dacht dat zoiets gaat werken? En hoe lang dan wel?

  pcrs [3] reageerde op deze reactie.
  Slappe Zuigvis [9] reageerde op deze reactie.

 2. Dit jaar weer verkiezingen? Is niet ondenkbaar he. Het gerommel in Den Haag gaat onverkort door. Ze hebben allemaal de mond vol van transparantie, openheid en helderheid. Hmmm, de transparantie van modder bedoelen ze dan zeker. En weer wordt er op “geheime” lokaties van alles bekokstoofd. Zou het zo zijn dat het stemvee het nog steeds niet doorheeft? Het maakt geen ruk uit waar je op stemt. Gerommeld wordt er toch wel….

  Waarom wordt er geen zakenkabinet opgetuigd? Zoals hierboven beschreven, met vijf ministeries die zich met de hoofdtaken bezighouden. De rest wordt aan de ondernemers overgelaten. Twee vliegen in 1 klap: Minder ministeries (lees ambtenaren) dus minder overheidskosten. Meer ondernemers die serieus geld verdienen en banen kunnen geven aan hen die zich vrijwillig willen verhuren…. Of is dat te simpel gedacht?

  Astrid [10] reageerde op deze reactie.

 3. @pcrs [3]: Wat er in deze bananenkolonie in 200 jaar in is geramd, kun je proberen er in een paar dagen weer uit te rammen, maar je moet realistisch blijven.

  Als je nu eerst eens begint met een regering aan te laten wijzen door gekozen afgevaardigden, die, als ze het niet goed doen, naar huis kunnen. Wegwezen.

  Nee, hier wordt moeilijk gedaan over niets, omdat we nu eenmaal deze feodale toestand willen handhaven. Coalitie maken, gedonder binnen de coalitie, regering valt, iedereen (-/- 35%) weer stemmen en dan weer hetzelfde rondje. Degenen die aan de knoppen draaien sturen de gekozenen dan wel weer verder aan.

  De PVV naast de regering, begrijp ik, maar maag “mee-gedogen”? Dan heeft de PVV gepiekt (althans in de peilingen), daar gaan we maar van uit.

  pcrs [8] reageerde op deze reactie.

 4. Waar ik benieuwd naar ben, zijn de rechten en plichten van een partij als de PVV indien zij een gedoogsteun geven.

 5. @P.E. Middelkamp [4]: Ik verwacht niet dat een instituut waarin mensen zitten die problemen denken op te kunnen lossen door een pistool op iemand te richten, ook maar enige aandrang voelt om bij grotere problemen, minder pistolen uit de kast te halen.

  Het zou een totale omkering van hun instincten zijn.
  Banenkolonie vind ik trouwens een mooi woord, die houden we erin. Eenvoudig te veranderen naar bananenkolonie bij het verstrijken van de tijd.

  Democratie is niet een ontwikkeling naar meer inspraak of vrijheid, maar een effectievere manier om mensen uit te buiten. De belastingkoeien zijn er productiever onder. Ooit brak hier de revolutie uit vanwege de tiende penning (box 1) en de honderdste penning (box 3), nu kun je alleen maar dromen van dat soort uitbuiting.

 6. @Syb [2]: Neen Syb, dat is niet te simpel gedacht. Je bent echter je tijd vooruit. Zover zijn we nog niet…… helaas.

  Maar….. wacht maar tot de crisis echt pijn gaat doen bij de bevolking. Dan gaan de ontwikkelingen opeens stukken sneller!

Comments are closed.