“Vrije kwesties”? Wat krijgen we nou? Wat zijn dat?

Even verder kijken, levert al snel op dat vrije kwesties in ieder geval niet vrij zijn! Wat dan wel?

Het zijn kwesties, problemen, die spelen in de maatschappij waarover beleid gevoerd zou moeten worden, maar waarvoor de politici die werken aan de vorming van een kabinet te dom of te bang zijn om nu een beslissing te nemen. Vandaar de briljante oplossing: niet nu beslissen, maar gewoon voor je uitschuiven. Misschien lost alles dan wel “vanzelf” op. En die lieden moeten dan het land uit de crisis besturen? Je moet wel heel erg machtsgeil zijn om dergelijke “oplossingen” te verzinnen.

Terecht dat veel VVD kiezers spijt hebben van hun stem. Maar ook zie je weer dat boontje komt om zijn loontje.

Mensen die nadenken zullen op een gegeven ogenblik zich dan ook niet meer lenen om zich te laten misbruiken.

———————–

P.S. De NOS had een video die het begrip van de vrije kwesties wel wat zachter verklaarde: http://nos.nl/video/171979-met-het-oog-op-de-formatie.html

5 REACTIES

 1. De VVD is gewoon een van de deelfracties van de Socialistiese Eenheidsparijd Nederland. Als deze verkiezingen wel iets hebben laten zien is dat de echte verschillen minimaal zijn.

  Dus in feite zijn er iets van 4 partijen in het parlement; de SGP, PVV, SP en SEN. Maar als meedoen met regeren een serieuze optie wordt heeft geen enkele partij nog principes. Dus blijft er maar een partij over: de Socialistisch Orangistische Fractie. Dat is inderdaad een sof…

 2. Is het niet heel libertarisch om te verwachten dat problemen vanzelf (= zonder overheidsingrijpen) worden opgelost? Ik begrijp de kritiek dan ook niet.
  Tenzij het een blinde gewoonte is geworden ALLES wat een overheid doet te demoniseren. Dat is het geval, dunkt mij.

  Corne [5] reageerde op deze reactie.

 3. @beek [4]:
  Problemen zouden inderdaad ‘vanzelf’ opgelost worden, als niet het hele land in de greep was van bureaucraten. Zolang we verdrinken in regels, wordt er helemaal niets opgelost.

Comments are closed.