Het aantal zelfmoorden in het Amerikaanse leger blijft stijgen. Het was in juni het grootste aantal sinds Vietnam. Uitzendingen naar Irak en Afghanistan spelen daarbij een grote rol, al is moeilijk te zeggen welke. In juni betreft het 32 militairen, al 145 in 2010.

Het leger heeft een 24 uur dienst om hulp te verlenen. Maar veel militairen durven zich toch niet bloot te geven. De angst door hun kameraden voor “slap” aangezien te worden is daarvoor erg groot.

Ik heb nog geen getallen kunnen vinden over zelfmoorden in het Nederlandse leger, al neem ik aan dat ook die er zijn.

Wij poneren op de Vrijspreker wanneer we maar kunnen de idioterie van Nederlandse politici die militairen naar het andere eind van de wereld sturen om daar te vechten, te zien wat hun “collateral damage” te weeg brengt en daarbij dan elk ogenblik het gevaar lopen in stukjes geblazen te worden door een bermbom of iets dergelijks.

Therapie?  Stop de nonsens van “vredes”missies en dergelijk onmiddellijk

Zie:

11 REACTIES

 1. Therapie?

  Christendom met haar zonde en schuld lijkt me in dit geval uiterst kwalijk, destructief en deprimerend. De cultuur van zonde en schuld is wijd verbreidt in de westerse wereld. Ik zou het boeddhisme adviseren.

  Arjuna was een zeer bekwame strijder en boogschutter. In een lange discussie met Krishna liet hij weten dat het strijden hem tegenstond. De slotsom van de lange discussie was dat het strijden nu eenmaal zijn lot was.

  Oscar [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Nico de Geit [1]:

  Het christendom heeft als kern naastenliefde, onderzoek met het behoud van het goede en nog veel meer civiliserende eigenschappen. Liberalisme is niet toevallig ontstaan in een christelijke cultuur en niet in een boeddhistische cultuur.

  Het besef van zonde en schuld spoort juist aan tot verbetering. Denk maar eens aan zoiets moois als het sacrament der biecht. Natuurlijk zijn er ook kwalijke, destructieve en deprimerende aspecten in de christelijke cultuur, maar deze worden veelal overdreven en al te sterk benadrukt door mensen die de westerse beschaving haten en/of ten gronde willen richten. Het wordt tijd dat westerlingen hun erfgoed, dus ook hun cultuurchristelijke erfgoed, eens gaan herwaarderen. Heel veel wat mensen in het westen, ook de atheisten en agnosten, als vanzelfsprekend en puur seculier zien is niet vanzelfsprekend en puur seculier. Als het morele kapitaal van het cultuurchristendom is opgebruikt, dan gaan we een fase van moreel nihilisme in als we niet oppassen.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  Timmie [11] reageerde op deze reactie.

 3. Wellicht zijn ze in Amerika minder streng in de selectie, want niet iedereen kan namelijk militair worden.

  De oorlog in het Midden-Oosten is groot en ze zijn lang van huis. Ik heb respect voor deze militairen die voor onze internationele vrijheid strijden.

  God bless America

  Oscar [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Oscar [2]:

  “Het christendom heeft als kern naastenliefde, ….”

  Met “naastenliefde” is dan ook helemaal niets mis.In tegendeel, het is goed en mooi om een mens in nood vrijwillig te helpen en in een maatschappij te leven waar anderen mij vrijwillig helpen als ik in nood ben.

  Maar de ontwikkeling is wel een heel andere kant opgegaan. De kant van het altruïsme dat de richting uitgegaan is van “alles wat je voor jezelf doet, is slecht! Alles wat je voor een ander doet, is goed!”

  En zelfs nog verder, namelijk: Gij ZULT “goed” doen voor een ander en de overheid zal je daar wel toe dwingen.

  Henk [6] reageerde op deze reactie.

 5. Een huurling die zelfmoord pleegt, is dat een vorm van genocidaire masturbatie? De vijand hoeft me niet meer te doden, ik doe het zelf wel. Misschien kunnen we hen daarvan afhelpen door hen uit te leggen dat je er blind kan van worden. En het klopt nog ook: een dode kan immers niet zien. Dat moet zelfs een militair wel snappen, toch?

 6. @Henk [6]:

  “…altruïsme kan wel degelijk positief zijn…..”

  Kan best. Afhankelijk van je definitie.
  Voor mij betekent altruïsme: “het opgeven van een hoge waarde voor een lagere waarde”. en dat is voor mij altijd negatief.

 7. Liever de lik in, dan voor de regering andere mensen naar de eeuwige jachtvelden te sturen, die weerloos zijn tegen het excessieve geweld van de oorlogstroepen, die de zogenaamde vrede komen brengen. Moet je de puinhopen en de corruptie en de ellende van deze mensen maar een zien, zijn dit de christelijke waarden van onze regering ,waar zij de mond vol van hebben. De media houdt deze rotzooi mooi uit het nieuws om de regering niet in verlegenheid te brengen, maar de mensen weten wel beter dat onze regering niet zuiver op de graad is.MOOIE PRAATJES VULLEN GEEN GAATJES!

 8. @Oscar [2]: Het is onzin dat er een godsdienst nodig is om ons deze normen en waarden te leren. Het inzien van het verschil tussen goed en kwaad is bij ieder mens aanwezig. De rest is opvoeding en zelfreflectie. De omgeving van de mens moet aangepakt worden, zoals de media, de politiek en scholing. Het is zo triest om te zien dat mensen ‘geloof’ in een god moeten hebben voor een betere toekomst, terwijl ze geloof in zichzelf moeten hebben. Het is zelfs laf te noemen om je lot in andermans handen te leggen, terwijl je het zelf moet doen… (maar wel erg makkelijk)

Comments are closed.