zaterdag, 31 juli 2010
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Politiek veel onbetrouwbaarder dan het weer

“Bouterse krijgt visum bij bezoek” deelt de NOS vandaag mee. Gisteren zeiden de politici nog dat als hij naar Nederland zou komen, dan zou hij opgepakt worden en 11 jaar gevangenisstraf moeten uitzitten.

Dit herinnert aan het eerste politieke principe van Lovka (van de scheurkalender!):

“Niets klinkt zo oprecht als een politicus die een leugen vertelt”

Les: “Geloof een politicus NOOIT!”


“NOS: zaterdag 31 jul 2010,
Bouterse krijgt visum bij bezoek”

Nederland zal de Surinaamse president Bouterse een visum geven als hij hier een internationale organisatie bezoekt. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken moet Nederland zich dan aan de internationale verplichtingen houden.
Minister Verhagen had eerder gezegd dat Bouterse niet welkom is. “We kunnen niet van tafel vegen dat Bouterse in Nederland tot elf jaar is veroordeeld wegens drugshandel”, aldus de minister. “Hij is niet welkom in Nederland anders dan om zijn gevangenisstraf uit te zitten
.”

Beperkingen
Het ministerie zegt geen andere keuze te hebben dan Bouterse een visum te geven als hij bijvoorbeeld een bezoek wil brengen aan de OPCW in Den Haag, een organisatie tegen chemische wapens.
Het visum heeft wel beperkingen. Bouterse mag niet zomaar gaan en staan waar hij wil en ook mag hij Nederland niet bezoeken voor privédoeleinden.

Gevoelige kwestie
Naast zijn gevangenisstraf is een andere gevoelige kwestie het nog steeds lopende proces rond de Decembermoorden. In december 1982 vermoordde het toenmalige regime van Bouterse vijftien politieke tegenstanders. Bouterse heeft alleen politieke verantwoordelijkheid erkend.

Bouterse wordt op 3 augustus aanstaande geïnaugureerd als president van Suriname. Afgelopen mei won hij de verkiezingen.

——————–
P.S. En nu maar vertrouwen dat zij in al hun wijsheid samen een goede regering vormen tot welvaart van alle inwoners!

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Piet schreef op : 1

  Ik erger me meer aan het feit dat er wel stoere taal werd uitgeslagen over Bouterse, terwijl een oorlogsmisdadiger, mensenrechtenschender en linkerhand van dictator straks op het bordes mag staan en er een paar boerderijen gesloopt gaan worden om dit monster op onze kosten te huisvesten, en iedereen zijn bek houdt, schijtend in hun broek voor Bea.

 2. Piet schreef op : 2

  sorry dubbel

 3. Syb schreef op : 3

  Wanneer een politicus krachtig en ferm NEE zegt, wees er dan van overtuigd dat dit enige tijd later een JA wordt. Als argument wordt dan “voortschrijdend inzicht” gebruikt. Met name de laatste tijd is mijn vertrouwen in “de politiek” tot een nulpunt gedaald. Ik heb tegen beter weten in altijd gedacht dat zelfs politici het beste voor hebben. EN dat hebben ze … voor zichzelf.

 4. Slappe Zuigvis schreef op : 4

  Gisteren zeiden de politici nog dat als hij naar Nederland zou komen, dan zou hij opgepakt worden en 11 jaar gevangenisstraf moeten uitzitten.

  Nee, goed lezen Hub. Er staat dat hij niet welkom is behalve om zijn elf jaren uit te zitten. Er staat niet dat hij opgepakt zal worden. Het verschil is dat hij niet voor officiële staatsaangelegenheden uitgenodigd zal worden en in principe de toegang tot het land ontzegd wordt, tenzij Nederland volgens de internationale gewoonte geen andere keuze heeft zoals bij een bezoek aan dat OPCW.

  Doet overigens niets af aan het feit dat veel politici weinig verstand van zaken hebben.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 5. wim bierman schreef op : 6

  Deze moordenaar hier ? ach ja, na zoveel doden door “ons” leger in opdracht van JPB in Irak en Afganistan, moet toch kunnen, dat waren er maar 15 toch..aja

 6. Overnight schreef op : 8
  Overnight

  Naar een lawyers joke:
  weet je wanneer een politicus liegt?
  Als hij zijn mond opendoet