Als je politici hoort praten, lijkt het er op dat zij en de overheid de transparantie in persoon zijn.  Alles is zo duidelijk en overzichtelijk dat je ei9genlijk niets meer te vragen hebt. Totdat je een concrete vraag hebt, en dan merkt dat het helemaal niet waar is.
En dan komt vandaag plotsklaps de mededeling dat er 92.000 geheime documenten gelekt zijn. Twee en negentig duizend!

Over transparantheid gesproken. 

Daarna volgt via NOS een gesus in de geest van: “Och, het is niet zo erg, want wat daar in staat, wisten we al”.

Omdat de overheid het al wist, is het dus niet erg!!

En het gevaar dat de politici hun wens om door te gaan met belangrijk zijn in Afghanistan nog hopen te verwezenlijken met een nieuwe missie is nog lang niet helemaal geweken. Het is dan geen “wederopbouw =gevechts” missie, maar nu een “opleidings = gevechts” missie.

Zijn er nu echt nog normale burgers die zich daardoor in de luren laten leggen?

Zie ook: http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-10758578

—————– De VOLKSKRANT bericht:

DEN HAAG – Het Nederlandse ministerie van Defensie heeft eind maart 2007 slechts gedeeltelijke openheid van zaken gegeven over een militaire actie van Nederlandse soldaten in Uruzgan.

Uit een van de ruim 92 duizend geheime documenten die de klokkenluiderswebsite Wikileaks zondag vrijgaf, blijkt dat op 22 maart 2007 ‘per ongeluk’ vier Afghaanse burgerdoden zijn gevallen toen een Nederlandse Apache-gevechtshelikopter het vuur opende op Talibanstrijders. Nog eens zeven burgers raakten daarbij gewond.

Defensie maakte een week later weliswaar melding van het incident, maar zei daarbij niet dat het om burgerslachtoffers ging.

————
Over transparante eerlijke berichtgeving gesproken!!!

3 REACTIES

  1. Lekken, kom nou. Eén documentje op straat, maar 92.000? Dit lijkt me meer het zoeken naar een argument om Pakistan in het gareel te bombarderen. Je moet per slot van rekening rugdekking hebben als je Iran wilt aanvallen, nietwaar?

  2. Tja en de NOS is de Nederlandse staatspropaganda zender. Zelfs het weer kunnen ze niet altijd goed voorspellen; zonovergoten verhaaltjes.

  3. Wederom een hele goede reden om een kleine donatie richting Wikileaks te doen!!!

Comments are closed.