De meest idiote show van het jaar! De onafhankelijkheid die België had, bestaat helemaal niet meer. Die is praktisch bijna voor 100 % verpatst aan de EU die nu ook in België de dienst uitmaakt.

“Op 21 juli 1831 legde Leopold I, de eerste Koning der Belgen, de eed af op de Belgische grondwet. Deze dag geldt sindsdien als nationale feestdag.
Op deze dag wordt de onafhankelijkheid van de staat gevierd. Er vinden in veel steden in België optochten en defilés plaats. Het grootste evenement op die dag is de militaire parade in het Parc de Bruxelles, dat wordt afgesloten met een enorm vuurwerk. Op diverse andere locaties zijn er natuurlijk ook vuurwerken te zien.”

Op woensdagvoormiddag 21 juli 2010 Te Deums gezongen, die op verschillende plaatsen door diverse leden van het koninklijk huis worden bijgewoond.

Wikipedia zegt:”Het Te Deum (de eerste twee woorden van Te Deum Laudamus, Latijn voor “Wij prijzen U, O God”) is een hymne op basis van de Bijbel, die in de liturgie van de Katholieke Kerk gebruikt wordt.”

Erg treffend voor die onafhankelijkheid is het einde van de dag waarop Prinses Astrid en Prins Lorenz ’s avonds het concert bijwonen van het “Koor van de Europese Unie” op het Koningsplein, waarna zij eveneens aanwezig zijn op het vuurwerk op het Paleizenplein.

Wedden dat dit koor ook het EU-Volkslied gaat zingen!

Ach, al die symboliek laat de meeste Belgen koud. Toen ik meer dan tien jaar geleden in België woonde, wisten zij al niet waar het feest voor was. Alleen de vrije dag interesseerde hen! En wat betreft het braaf volgen van de EU zijn zij nog slaafser dan de meeste Nederlanders.

3 REACTIES

 1. Pas op !

  “Onze” Koning (de Koning der … Belgen) zet “ons” parlement buitenspel.

  Libereiren moeten daar toch van moeten houden.?

  http://www.standaard.be/meningen/forum/index.aspx?pagename=detail&forumid=1793592
  Op 20 juli 2010 omstreeks 13:32, zei Ivo Cerckel, Siquijor:
  “Hij geeft ook aan dat hijzelf en andere leden van de koninklijke familie van plan zijn om verschillende Europese vergaderingen bij te wonen.” Nu wordt het interessant. Er is geen regering, er zijn geen ministers, om verantwoordelijkheid op te nemen voor de daden van de Koning/Koninklijke Familie. Of is dat ook een lopende zaak? Kan een enkel met lopende zaken belaste minister (politieke) verantwoordelijkheid opnemen voor zulk politiek optreden van de Koninklijke Familie?

  Het past allemaal in dit kader
  Saudi Arabian King Abdullah Orders a Halt to Oil Exploration in the Nation
  By Mourad Haroutunian – Jul 3, 2010
  http://www.bloomberg.com/news/2010-07-03/saudi-arabian-king-abdullah-orders-a-halt-to-oil-exploration-in-the-nation.html
  Saudi Arabia has stopped exploring for oil to protect the interests of future generations, the Saudi News Agency reported, citing King Abdullah Bin Abdul Aziz.
  The monarch told Saudi scholars studying in Washington that he had ordered that all prospecting for oil to cease “in order to keep the earth’s wealth for our sons and grandsons”, the Riyadh-based agency said.
  July 4, 2010 4:41 PM

  http://fofoa.blogspot.com/2010/07/timing-is-everything.html

  Ivo Cerckel said…

  Geel Ijzer (Yellow Iron) at forum.goud.com asks what King Abdullah wanted to achieve with this announcement.

  Why should this obvious fundamental again be publicly stressed?

  Is the cheap gold source disappearing?

  Does Abdullah expect, or want to provoke, (heeft hij voor ogen?), a dollar devaluation?

  Is there according to Abdullah something wrong in the Middle-East – USA relationship?
  asks Geel Ijzer.
  http://bit.ly/c2jEFy

  Ivo:
  Although there is now a permanent president of the European Union, there is still every six month a rotating president, i.e., rotating among the EU member states.

  Since 01 July 2010, the rotating president is Belgium.

  Belgium has no government for the moment.
  There were elections last month and no new government has yet come up.

  The previous government headed by Yves Leterme is taking care of current (running?) affairs.

  Last week-end (no, this week-end fofoa.blogspot.com time), Belgium’s De Tijd newspaper printed an article from Belga news-agency under the title “Belgium becomes EU-president at a hinge moment”
  “België wordt EU-voorzitter op scharniermoment”
  (my comments in Dutch under the article are here
  http://www.tijd.be/reactie/8935114-3140-620930

  If the Belgian presidency occurs at a hinge moment, the said presidency cannot possibly be a current affair.

  The Belgian government cannot decide anything.

  Perhaps, King Abdullah is inviting King Albert of the Belgians to decide together what should be done at this hinge moment.

  Is King Abdullah inviting King Albert to bypass the impotent (because only care-taking) Belgian government?

  The gold-euro, wasn’t it?

  The European royal contributing to this blog has contacts with His Majesty King Albert of the Belgians?

  Ivo Cerckel

  Here the Zawya Dow Jones article:
  2ndUPDATE: Saudi King: Halt To Oil Exploration To Save Wealth
  http://bit.ly/bgcsVV

 2. Zien of De Standaard dit ook publiceert op de hoger aangeduide link als reactie:
  Het past allemaal in dit kader: Saudi Arabian King Abdullah Orders a Halt to Oil Exploration in the Nation By Mourad Haroutunian – Jul 3, 2010 Bloomberg http://bit.ly/8ZKjNS Waarom moest deze vanzelfsprekende fundamental nog eens publiekelijk gezegd worden ? Is de goedkope goudbron aan het drooglopen ? Heeft Koning Abdullah een dollar-devaluatie voor ogen? Zit er volgens Koning Abdullah iets scheef in de MO-US relatie ? Of was Koning Addullah Koning Albert in feite aan het uitnodigen om het impotente, want enkel met lopende zaken belaste, parlement buitenspel te zetten? Neemt Koning Albert nu het initiatief om de goud-euro in te voeren en kan Koning Abdullah dan zijn olie prijzen in die goud-euro? Ik heb dat hier http://bit.ly/ajhe65 als reactie op July 4, 2010 7:30 PM uiteengezet en zojuist hier http://bit.ly/akxvDx als reactie 2 herhaald.

Comments are closed.