Het is een feest dat zij, in tegenstelling tot Nederland, nog wel kunnen vieren. Het is een Nationale Feestdag, “The Fourth of July” waarop ze vieren dat in 1772 de “Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring” werd aangenomen en waarbij zij onafhankelijk werden van Engeland. *) 

In tegenstelling tot Nederland is Amerika nu nog zelfstandig. Nederland is zijn soevereiniteit net kwijtgeraakt door het Verraad van Lissabon. In Nederland wordt 80 % van de wetten gedicteerd door de EU. Het NL-volk mag zijn eigen begroting niet eens in het parlement behandelen als die niet eerst is voorgelegd aan de EU.

In Brussel wordt hard gewerkt om het beetje eigen NL-bevoegdheid voor buitenlandse zaken naar zich toe te trekken. Dit door een super EU-minister van buitenlandse zaken: Catherine Ashton. Zij bouwt haar eigen, miljarden kostende, afdeling met duizenden personeelsleden.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan; maar elders in de Vrijspreker kunt u nog veel meer bewijzen voor de Nederlandse afhankelijkheid vinden.

Het meest zielige van deze ontwikkeling is nog dat er maar heel weinig Nederlanders beseffen dat ze in die ondergeschikte, afhankelijke situatie zitten.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor België, zelfs al gaan die op 21 juli hun “Onafhankelijkheidsdag” vieren. Dan vieren ze dat zij zich op 21 juli 1830 onafhankelijk van Nederland maakten. Big deal, want ondertussen zijn ook de Belgen hun soevereiniteit kwijt aan de EU.

Ook aan de soevereiniteit van Amerika wordt overigens ook geknabbeld. Dat blijkt duidelijk uit de invloed die door de G20 en door de Verenigde Naties uitgeoefend wordt. Bij voorbeeld op de milieu bijeenkomst in Kopenhagen en het feit dat de Amerikaanse belastingbetaler gedwongen wordt om via het IMF mee te betalen aan de bail-out voor de Griekse fraudeurs.

Het wordt hoog tijd dat Amerikanen “ ook gaen letten op hun saeck” anders kunnen ze Independence Day straks ook vergeten.

———————————-
*)  WIKIPEDIA: Independence Day, ook wel Fourth of July genoemd, is in de Verenigde staten van Amerika een nationale feestdag ter viering van de aanname van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776. In deze verklaring werd de onafhankelijkheid van de VS tegenover het koninkrijk Groot-Brittannië bevestigd.

8 REACTIES

 1. Waar moet dit allemaal van betaald worden?
  We kunnen het nu al niet meer betalen, dus met nog meer ambtenaren al zeker niet.
  Het houdt vanzelf een keer op.

  In Amerika verklaren steeds meer mensen zichzelf onafhankelijk van de Staat, de uitkeringen, en belastingen.

  M. van den Heuvel [2] reageerde op deze reactie.

 2. @John [1]:

  “In Amerika verklaren steeds meer mensen zichzelf onafhankelijk van de Staat, de uitkeringen, en belastingen.”

  Inderdaad dat klopt.
  Persoonlijk ken ik iemand die met dat idee rond loopt, om zijn paspoort op te sturen naar Beatrix.
  Met een briefje erbij dat ie afstand neemt van alles.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. @M. van den Heuvel [2]:

  “Met een briefje erbij dat ie afstand neemt van alles”

  Er zijn meer mensen die met dat idee rondlopen.
  Zover ik weet is er nog niet een overzicht van de voordelen, nadelen en de consequenties .
  Misschien kunnen mensen die daar serieus over hebben nagedacht, die gegevens eens insturen voor publicatie.

  Het vorig jaar verscheen er op de Vrijspreker een serie van Paul Martens over.
  Waardevol om op door te gaan.
  Zie bvb deel 7:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/06/verklaring-van-onafhankelijkheid-deel-7/#more-61366

  M. van den Heuvel [4] reageerde op deze reactie.
  Corne [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [3]:

  Hub,

  Heb je er al eens over nagedacht dat dit op een gegeven moment wel eens massaal zou kunnen gebeuren.

  De mensen moeten het goed beu worden om onder dwang te leven.
  En dat gaat ook gebeuren.

  Allereerst, hetgeen je zgn. verplicht bent om af te dragen.
  Mensen graderen in hun kwaliteiten, wat niet eens bestaat, gekoppeld met een (schijn) waarde (salaris), die bepaald word door diegene die van ons moeten leven.

  Wetten zijn en worden kunstmatig door sommige onder ons gemaakt, die menen meer te zijn wat ze niet zijn.

  Iedereen is gelijk!!

  Veel mensen zijn nu nog bang om hun zgn. bezit, status, geld, macht etc. etc. te verliezen.

  Als het geld dadelijk (hopelijk binnenkort) weg valt, wat denk je dan wat er gebeurd?

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Hub Jongen [3]:
  Ik vraag me af hoe je dat in de huidige praktijk voor je ziet. Je doet geen aanspraak op collectieve voorzieningen, maar je betaalt er dan uiteraard ook niet aan mee.
  Hoe lang duurt het voordat er ofwel loonbeslag gelegd wordt, ofwel de gewapende bende op je stoep staat?

  Praktisch is een dergelijke stelling alleen maar in te nemen als je met heel veel gelijkgestemden (50.000+?) bent, die tegelijkertijd dezelfde actie ondernemen en elkaar steunen als de onderdrukker aanvalt.
  Zou dat in niet-nadenkend, egocentrisch en egoïstisch haalbaar zijn?

  .M [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Corne [5]: Mee eens. Bovendien ben je ook in het buitenland (waar je mogelijk nog wil heenvluchten) afhankelijk van je (enige) paspoort: dat dat een slippendrager van onze kwien je gegeven heeft.
  Veiligste wat je kan doen is om een paspoort te hebben van een ander land dan dat waar je in woont. Heb je er slechts 1, verhuis dan, richt je op dat land qua leven en als het je niet bevalt kan je altijd weg immers het land waar je leeft kan (i.t.t. hetgeen wat je pasporrt heeft uitgegeven) je paspoort niet intrekken.
  Als je nog een 2e paspoort hebt, maakt het niet uit dat je eerst van Nederland is, immers je hebt de 2e nog als plan B. Maar als je maar 1 paspoort heb, is het niet verstandig om in dat land te wonen. Trekken die je paspoort in dan kan je niet eens weg van die plantage en zit je als een rat in de val (of als een slaaf op de plantage dus).

 7. @Hub Jongen [7]:

  Misschien kan men fysiek goud als betaalmiddel invoeren?
  Ruilhandel lijkt mij geen optie.

  Als liberalen zal men zich moeten verenigen om weerstand te bieden tegen de toch mogelijke anarchistische toestanden die er zullen uitbreken.

  Dat zal van te voren moeten gebeuren, want het risico bestaat dat communicatiemiddelen zullen wegvallen, net als transportmiddelen.

  We zitten zo vastgeroest in het papieren betaalmiddelen systeem(inmiddels digitaal betaalmiddelensysteem) dat iedereen waarschijnlijk verdwaast rondloopt als deze wegvalt.

  Dus een vervangend systeem zal het falende systeem moeten kunnen opvangen, natuurlijk gestoeld op het liberale gedachtegoed.

  Maar dit gedachtegoed van vrijheid zal wellicht wel bevochten gaan worden, dus een goed vooropgezet systeem is van cruciaal belang, zodat mensen ergens in mee kunnen gaan dat aanvaardbaar zal zijn als het oude systeem daadwerkelijk faalt.

  Hoe dat zou moeten heb ik de kennis niet voor,
  Maar dat het niet makkelijk zal zijn om een vangnet op een liberale manier te ontwikkelen, is mij wel duidelijk.

  Het probleem zit hem denk ik in dat iedereen een greep naar de macht wil doen.
  Kijk naar het falen van het communistische systeem in Rusland, dat is ook op een weinig zachtzinnige manier verlopen.

Comments are closed.