De PZC (het dagblad in Zeeland) meldt, dat vliegvelden in Groot-Brittannië, Duitsland, de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit weigeren nog langer brandstof te leveren voor Iraanse vliegtuigen. 

Dit maakten de Iraanse persbureaus Isna en Irna maandag j.l. bekend. Het besluit is het gevolg van een nieuwe wet die de Amerikaanse president Obama afgelopen donderdag heeft ondertekend. Met deze nieuwe wet, in combinatie met nieuwe sancties van de Verenigde Naties en de Europese Unie, wordt het voor Iran moeilijk om verder te gaan met zijn nucleaire programma. Het wordt daardoor namelijk deels afgesloten van de buitenwereld. Het land kan geen pertroleumproducten meer importeren en ook haar toegang tot het internationale bancaire systeem wordt beperkt.

Met de boycot willen de landen de Iraanse productie van nucleaire wapens stopzetten. Iran wordt al jaren verdacht kwade bedoelingen te hebben met zijn nucleaire programma.

Iran heeft een aantal reactoren om uranium te verrijken, naar eigen zeggen alleen voor vreedzame doeleinden.

Tot zover het citaat uit de PZC.

Is het niet vreemd, dat dit Iran precies deel uitmaakt van een reeks aaneengebonden landen rond Rusland en China? En bovenal dat de NAVO dáár nog géén militaire basis heeft? Zou die Daniël Estulin enkele maanden geleden dan toch een juiste voorspelling gedaan hebben, namelijk dat Iran het volgende land is, dat door de NAVO (lees: Amerika) binnengevallen gaat worden? En als er dan westerse militaire bases in Iran geplaatst worden, het rijtje landen rond Rusland en China met NAVO stations bijna rond is?

Het begint weer met een zachte dwang en verdachtmakingen. Allemaal onder het smoesje dat “de slechteriken” stiekeme wapens maken die ons zouden kunnen vernietigen. Net zoals destijds? Toen “we” landen binnenvielen die verdacht werden van het bezit van kernwapens en die nooit gevonden zijn? De wereld is toch niet dom genoeg om dit trucje wéér te geloven?

De tijd zal het leren, of Iran binnenkort in oorlog is met “ons” (al heb ik er geen ene donder mee te maken, en u?). En of Estulin’s zoveelste voorspelling uit gaat komen. Obama…, dat was toch die man die de Nobelprijs voor de vrede heeft ontvangen?

34 REACTIES

 1. Oorlog in Iran lijkt mij een kwestie van tijd. Alleen het morele kader is er nog niet. Dat is een kwestie van nog een beetje extra tijd en propaganda.

  Hoe haalt het Iranse bestuur het in zijn hoofd om te weigeren om hun olievoorraden af te staan aan de Amerikaanse (Wall Street/Washington) mafia?

  Nu BP, en de door BP gefinancierde jezuspresident B.O. te W. zulk schandelijk prutswerk leveren rond het olielek in de Golf van Mexico, zal boren diep in zee een stuk moeilijker worden. Dat maakt makkelijk te winnen voorraden olie op land van groot strategisch belang.

  Ammadinges is precies het type nuttige idioot die in dit geopolitieke spel goed van pas komt als tegenstander. Zou het het zelf in de gaten hebben?

 2. Citaat:Obama…, dat was toch die man die de Nobelprijs voor de vrede heeft ontvangen?

  Ja, en daar waren ze verdomde snel mee ook.

  Hij zou de bruggenbouwer van de vrede worden. De man die oost en west kon verbinden.
  Tot nu toe heeft hij daar nog niet veel succes mee geboekt.

  Het lijkt er erg veel op dat hij ook maar moet doen wat hem wordt opgedragen.

 3. Iran is het enige olie-exporterende land in het M.-Oosten, dat nog niet naar de pijpen van Israel-USA danst.

  Toen Saddam aankondigde Iraakse olie in Euro’s te willen verkopen, “moest” de Israëlisch-Amerikaanse oliemaffia wel besluiten hem te liquideren. Als reden werd bedacht, dat Saddam WMD had en een veiligheidsrisico voor Amerika-Israël vormde, een smoes die volledig uit de lucht gegrepen bleek te zijn.

  Om Iran nu daadwerkelijk aan te vallen ontbreekt nog een geloofwaardige casus belli.

  Turkije heeft het spel door en zag door de recente aanval van Israëlische commando’s in internationale wateren op een Turks transportschip bestemming Gaza, de kans schoon de betrekkingen met Israël op te schorten of te beëindigen.

  Het bombarderen van Iran door de oliemaffia is daarom slechts een kwestie van tijd. De Amerikaanse bommenwerpers staan al klaar in Azerbeidzjan en Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben toestemming om over Saoedi-Arabië te vliegen.
  Spy-Nose [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Fukkov [5]:
  Wat er nog van over is dan. Of was je voor het gemak maar even al het leed vergeten dat zoiets teweeg brengt?
  Beter voorstel: zullen we het de iraniers eens vagen wat ze willen? Ik denk dat door propaganda degelijke landen veel te negatief worden afgeschilderd. Het zijn behoorlijk westers georienteerde landen die wel hun eigen identiteit willen behouden en niet zoals NL bijvoorbeeld braaf doen wat BB hun opdraagt (met zalfje Balkenende voorop)
  Ben benieuwd wat nu de smoes zal zijn, weppons-of-mesdistruksjen was de vorige, nooit zo’n weapon gevonden (door de officiele navo instantie dus!!!!!!!!!!!!)
  Lees, onderzoek en ontdek wie de werkelijke schurkenstaat is………..

 5. @Spy-Nose [8]:
  Zeker. Domme kracht is wat er zichtbaar is, het meesterbrein laat zich niet zien. Maar wie oplet kan het tussen de regels door ontwaren………er is niets nieuw onder de zon: De mens leert niet van de geschiedenis, maar herhaalt deze slechts, trek je conclusie.

 6. De 500.000 kinderen die in Irak gestorven zijn door de embargo’s, of de 5 miljoen oorlogsslachtoffers van de huidige oorlog, waren nog niet genoeg. Nu moeten we naast Palestijnse kinderen ook Iraanse kinderen uithongeren.

  En dat alles met de morele / politieke / economische / militaire steun van de Nederlandse overheid aan bijvoorbeeld de VN, NAVO, Israel of de VS.

  Madeleine Albright Defends Mass-Murder of Children
  http://www.youtube.com/watch?v=FbIX1CP9qr4
  Joy Gordon, author of Invisible War: The United States and the Iraq Sanctions
  http://antiwar.com/radio/2010/07/04/joy-gordon/

  Tony [11] reageerde op deze reactie.

 7. Iran speelt een hoog spel. De afkeer van Iran voor de VS is verklaarbaar uit acties uit het verleden waar de Sjah als een stabielere bondgenoot werd beschouwd dan de prille democratie die Iran ooit was. En de sjah werd dus door de VS in het zadel geholpen. Dit is de Iraanse bevolking niet vergeten.

  Landen als China en Rusland staan momenteel grotendeels buiten spel in het Midden Oosten. Als er verdere onrust in het Midden Oosten komt zou het zo kunnen zijn dat hun inschatting is dat ze veel te winnen hebben en maar weinig kunnen verliezen. Indien ze een land als Iran steunen. Vandaar dat Iran waarschijnlijk erin zal slagen linksom of rechtsom een nucleaire mogendheid te worden.

  Iran heeft hoogwaardige luchtafweer technologie aangeschaft, onder andere high tech raketsystemen uit de Soviet Unie. Genoeg om een relatief bescheiden conventionele luchtaanval vanuit Israel tot een te riskante operatie te maken. Maar niet een massale aanval van de VS. Tegelijkertijd echter is het zo dat een Amerikaanse bezetting van Iran voor de VS zeer hoge kosten met zich zal meebrengen. Kosten die het Obama onmogelijk maken om zijn andere stokpaardjes te realiseren. Een oorlog in Iran betekent dat zijn binnenlandse agenda niet gerealiseerd zal worden. Dus is op dit moment niet waarschijnlijk. Slechts indien hij van mening is dat zijn binnenlandse agenda op een mislukking uit dreigt te lopen is er kans dat hij een buitenlands avontuur uit vrije wil zal aangaan. Tenminste, dat is mijn inschatting.

  Wat de VS wel zal doen is zoveel mogelijk Iran tegen werken. Dit is verklaarbaar en logisch. De druk zal zoveel mogelijk worden opgevoerd. Iran wil een vooruitgeschoven pion worden in het schaakspel om het Midden Oosten. Voor China en Rusland. En ervaart nu de consequenties. Het is geen sportief spel dat gespeeld gaat worden.

 8. @Johnny [12]:

  Als een criminele organisatie geld van mij afpakt en daarmee wapens koopt om concurrenten om te leggen, heb ik die concurrenten dan – direct of indirect – omgelegd?

  Nee dus.
  Overheid van hetzelfde laken een pak.
  Ik heb helemaal niets te schaften met wat de overheid wel of niet doet.

  Spreken in de zin van “wij” is een collectivistisch maniertje. Daar maakt de politiek ook gebruik van om bij zwakke, domme geesten volledig misplaatste schuldgevoelens op te roepen. Die mensen die daar intrappen liggen psychologisch aan de ketting bij hun meesters.

  “Wij” zijn nergens schuldig aan. Niet aan oorlog, niet aan slavernij, niet aan kolonialisme en niet aan hongerige kindjes in Irak of Palestina.

 9. bombarden die boel en zo snel mogelijk.
  Maar iedereen schijnt alweer de gijzeling van was dat niet 1978 te herrineren. Zoek dat maar eens op en zeg dat dan die jongens wel te vertrouwen zijn. En ja als ik eerlijk moet zijn dan heb ik toch liever een extra amerikaanse basis daar dan een iraanse raket op me gericht hier.
  Daarnaast krijgen we weer de eeuwige discussie over die WMD, ze waren er gewoon. Dat ze niet gevonden zijn is helemaal niet zo belang. En ook als ze er (wat me zeer zou verbazen) toen niet waren dan hadden we nog het recht om iraq op zijn vingers te tikken (zijn we de inval van Koeweit vergeten ?).
  Nu is Iran dwars, opruimen die hele ring daar en zo snel mogelijk. Maar wel met enig beleid, niet te bloederig voor de camera’s.
  We gaan de goede kant op ..

  Spy-Nose [18] reageerde op deze reactie.

 10. Nou, geweldig weer. Ik wilde er nog eens op vakantie, beter dan die nep-Amerikaanse cultuur, maar dat kunnen we de komende jaren op onze buik schrijven. Gelukkig 1980, Obama.

 11. @ziggy [16]:
  Krasse taal hoor. Je bent waarschijnlijk slechts één van de vele slachtoffer van de Amerikaans-Israëlische oorlogspropaganda. Of wellicht heb je een blauwe maandag als dronken avonturier sympathie voor het Ministerie van Oorlog opgelopen.

  Het is namelijk niet Iran, maar Israël, dat zich tot de tanden toe heeft bewapend met kernraketten en dat, geholpen door Big Brother Amerika, de hele regio onder schot houdt.

  Wat die WMD betreft, daarvan geef je zelf toe er helemaal niets van af te weten. Het is een non-argument.

  Wat Irak betreft, daarvan heeft, nadat alle propagandisten en oorlogvoerenden zelf al hadden toegegeven, dat er inderdaad niets te vinden was (en dat ze dus feitelijk een casus belli zochten), de commissie Davids al vastgesteld, dat NL daar niets te zoeken heeft.

  Waar lul je toch allemaal over, beste kerel?

  En Iran, wat heeft NL in Iran te zoeken? Net zoveel als Iran in NL kan ik je melden.

  Ik zou jou wel eens willen horen, als Amerikaanse militaire eenheden eventueel straks in Scheveningen hun van oorlogsmisdaden verdachte krijgsgevangenen komen ophalen. Ik zie jou nog niet in de frontlinie van het NL leger staan.

 12. @spy-nose mag ik er op wijzen dat Israel de enige democratie is in het midden-oosten.
  Ik hou gewoon mijn ogen open en daar in de propaganda niet voor nodig die hier in Nederland over je geen gestort wordt. Open je ogen en kijks eens een beetje verder zou ik zeggen.
  Maar wat nou over die WMD. Lees je wel een beetje kranten en zo. Al in de latere 70er jaren werd er in Irak gewerkt aan een supergun. In Koerdistan werd een dorpje uitgemoord met gifgas, hoe kun je dan zeggen dat er geen geen WMD aanwezig waren ???
  Vervolgens besloot ‘meneer’ Hoessein om maar een land (koeweit) te anexeren. Dit was een vorm van eenzijdige agressie die het alleen al het recht gaf om in te grijpen.
  Maar ook heeft Irak nooit meegewerkt aan controles, kun je ook wel afvragen waarom die opstelling als er niks te verbergen was.
  Tenslotte is Irak een zandbak van hier tot ginder. Niet zo moeilijk om daar een paar vaatjes te verbergen. Verder schijnt er nog een Syrie conectie te liggen en liggen ze misschien daar.

  Maar sluit je ogen maar voor de waarheid. Islam is de religie van de vrede. yeah, right.

  Spy-Nose [22] reageerde op deze reactie.

 13. Isreal heeft in ieder geval bewezen om voorzichtig om (atoom)wapens om te gaan. Dat ondanks dat ze een paar keer flink in het nauw zaten. Als je datzelfde vertrouwen hebt in Iran….. Of in de aanhangers van groepsverkrachtingen, discriminatie, moorden en opgeblazen bussen vol schoolkinderen…..

  Spy-Nose [22] reageerde op deze reactie.

 14. @ziggy [20]:
  “mag ik er op wijzen dat Israel de enige democratie is in het midden-oosten.”

  Natuurlijk mag dat, het is alleen -helaas- onjuist. Sterker nog, praktisch alle door jou genoemde “feiten” berusten op misleiding van het publiek door Amerikaans-Israëlische massapropaganda en zijn onjuist.

  Ik verbaas me steeds weer over de naiveteit van mensen die blijkbaar vrijwel alles kritiekloos slikken, wat in de de krant staat.

  De inval van Irak in Koeweit bijv. was een provocatie van de Amerikanen, verkocht aan het publiek door Craig Fuller, een goede vriend en politiek adviseur van Bush en topman van het PR-bureau Hill & Knowlton in Washington.

  http://www.prwatch.org/books/tsigfy10.html

  Het is allemaal echt niet zo simpel als de Amerikaans-Israëlische propaganda het voorstelt. Ter informatie mag ik je naast vele andere bronnen kortheidshalve wellicht verwijzen naar twee linkjes, waarin nog eens op de rol van Israël / het Zionisme wordt gewezen. Daar wil ik het -voor nu althans- even bij laten. Veel plezier. 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=Nch43wy8Zb8&feature=fvw
  http://www.youtube.com/watch?v=T1NLdRVkJiA&NR=1

  @Fukkov [21]:

  “Isreal heeft in ieder geval bewezen om voorzichtig om (atoom)wapens om te gaan.”

  Oh ja? Hoe dan wel?
  De publieke erkenning van dat bezit laat Israël zorgvuldig in het midden. Achter de schermen worden die atoomwapens echter gebruikt als chantagemiddel.

  Iran heeft, behalve dat het wel eens zijn eigen Iraanse olie in Euros’s zou kunnen gaan verkopen (waar het als soevereine staat ten volle toe gerechtigd is), met de V.S. trouwens nog een paar appeltjes te schillen, o.a. omdat de V.S. in 1953 de ontluikende Iraanse democratie om zeep brachten door de despotische shah aan de macht te helpen en de Iraanse leider Mossadeq gevangen te zetten.

  Zodra Iran zijn dreiging om de olie in Euro’s te verkopen, kracht bijzet, zal Iran dezelfde pijp roken als Irak, omdat de Amerikanen dan hun hegemonie over de wereldoliemarkt zouden verliezen en USD tegen Euro’s zouden moeten omwisselen en de dollar luchtbel uiteen zou spatten. Dat weten de Iraniers en daarom zal dat scenario nog wel even uitblijven.

  Voor die tijd zal het imperialistische Amerikaans-Israëlische oliekartel de druk op Iran zodanig trachten te vergroten, dat ze vrijwel de volledige controle over de Iraanse olie uitoefenen.

  beek [23] reageerde op deze reactie.

 15. @Spy-Nose [22]

  Ziedaar de typische reactie van een anti-semiet: Ziet liever Israel als de kwade genius, dan Iran.
  Terwijl Iran een beter voorbeeld is van onderdrukking en politieke terreur tegen eigen burgers, dan Israel.
  Wie ‘vrijheid’ lief heeft, kan beter in Israel wonen, dan in Iran. Anti-semitisme blijkt zelfs deze zgn. libertarier blind te maken voor deze evidente waarheden.
  Anti-semitisme is emotie. Zelfs een zogenaamde rationalist wordt blind, vanwege die emotie. Probeert ratio te gebruiken om emotie te dienen. Wat ook nog eens mislukt. Ex-drogist drogeert hier.

 16. Er zullen op dit ondermaanse altijd wel typen rondlopen die blijven roepen, dat anti-Zionisme hetzelfde is als anti-semitisme, al leg je 100x het verschil uit.

  Zulke typen nemen ook niet de moeite om de argumentatie te volgen of de links te bekijken, zoals in casu, waarin de Joodse Rabbi Daud Salah Zionisten aanmerkt als Goddeloze Criminelen:

  “Jewish Rabbi: Zionists are Godless Criminal Thugs”

  en die haarfijn uitlegt waarom.

  Voor een libertarier zijn landen als Iran en Israël sowieso niet de prettigste landen op deze aardkloot.

  Mijn voorkeur hebben deze landen dan ook sowieso niet. Bepaalde typen raken al van de kook, als je een woord van kritiek uit op de bezetters van het Heilige Land.

  En voor die typen bestaat er maar één keus: of je bent vóór Israël of niet. Ze komen niet toe aan de onvermijdelijke conclusie, dat in hun redenering de Joodse Rabbi ook een anti-semiet is.

  Een wat merkwaardige redenering, zou je zeggen.

  Deze contradictio-in-terminis haalt hun hele zo zorgvuldig ingeslepen wereldbeeld onderuit. En dat wordt niet geaccepteerd. Dus moet jij wel een “anti-semiet” zijn.

  “Wee jij ongelukkige. Voorwaar ik zeg u: Gods toorn kome over u en uwe kind’ren!”

  Het “geloof” leidt soms tot vreemde conclusies.
  beek [29] reageerde op deze reactie.

 17. Idd belachelijk en onmenselijk van Israel : Val me niet massaal aan, gebruik geen chemische wapens want misschien ben ik ook gewapend. Hoe durven ze!!! dat imperialistische Amerikaans-Israëlische oliekartel.

 18. Jongens het maakt niet uit welk geloof je hebt of welk geloofs overtuiging. Het speelt hun alleen maar in de kaart als we daar over ruzie maken. Ze hebben de media in handen beter dan Berlusconie in Italie, ze controleren ons en houden ons bang beter dan Stalin. Ze hebben ons gewoon bij de ballen. En we konden en kunnen er niks aan doen. Zorg gewoon goed voor je zelf(familie en voor je buren) En zie je medemens als als medemens ongeacht waar hij in gelooft,

 19. En probeer als je blieft niet te generaliseren. “t is toch rot aan de top. En wij de gewone man, vrouw of kind is de slachtoffer. Ongeacht huidskleur,, geloofs overtuiging afkomst of woonplaats.
  Dus niet generaliseren maar persoonlijk iemand op zijn daden wijzen. En er iets mee doen. Anders is iedereen straks je vijand. En dat is wat de top het liefst wil. een goede voedings bodem voor oorlog. Want er zijn er al zoveel van ons, “mensen” .

  Love Peace & Respect
  Augusto

  Spy-Nose [28] reageerde op deze reactie.

 20. @Augusto [27]:

  “Dus niet generaliseren maar persoonlijk iemand op zijn daden wijzen.”

  Precies Augusto, mits dat laatste opportuun is.

  Maar het lijkt helaas, en wellicht ook hier, zo te zijn, dat sommigen de jaren des onderscheids nog niet bereikt hebben – en wellicht nooit zullen bereiken. En dan houdt het al snel op. 😉

 21. @Spy-Nose [24]:

  Sommige Ultra-othodoxe rabbi’s zijn tegen het Zionisme, omdat zij van mening zijn dat Israel pas door de verwachte Messias kan worden gesticht en niet eerder.
  Daarbij hekelen zij uiteraard ook het seculiere Jodendom.
  De spionnenneus heeft dergelijke motieven niet. Die veroordeelt Joden die, na de gruwelijke vervolgingen in WO2, eindelijk een eigen staat wilden. Israel is een staat als vele staten. Mensen die toch steeds Israel als de kwade genius aanwijzen (die neus was het ooit eens met de bewering dat ook de Mossad achter de aanslagen van 9/11 zat) verdenk ik van anti-semitisme. Ze zien zionisten internationaal aan vele touwtjes trekken, en verdenken zionisten ervan de wereld te (willen) beheersen, wat een variant is op het oudere geblaat dat ‘de Joden’ de wereld (willen) beheersen. Altijd waren en zijn het anti-semieten dit dit beweren.

 22. “Die veroordeelt Joden die, na de gruwelijke vervolgingen in WO2, eindelijk een eigen staat wilden.”

  Een onjuiste weergave van de feiten door @beek. Ik veroordeel geen Joden, die een eigen staat wilden. Ik veroordeel daarentegen de politiek van de Israëlische leiders. Maar zo gaat het vaker met @beek.

  De meeste Amerikáánse Joden wilden aanvankelijk zelfs niets weten van de staat Israël, omdat zij problemen hadden met hun allegiance tot de Amerikaanse Constitutie.

  Zie: N. Finkelstein – The Coming Breakup of American Zionism

  http://www.youtube.com/watch?v=6nmDm63umx8&feature=related

  (v.a. 8′ tot eind)

  En dan zou men zich nog kunnen afvragen, waaróm de Israëlische politiek t.o.v. de bezette gebieden bekritiseerd wordt:

  Israëli Soldier: “They are animals, we are humans!”

  http://www.youtube.com/watch?v=pSyP6IPbuR0&feature=player_embedded

  Wel, waarde lezer, die kritiek wordt door de Israëlische leiders opzettelijk uitgelokt, om vervolgens te kunnen worden afgeschilderd als “anti-semitisme”.

  Dat is hun strategie (vele malen verwoord in de Talmud). En daarvoor vindt men tot nu toe helaas nogal wat supporters in het Westen, zij het gelukkig steeds minder.
  Andre [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.