De PZC (het dagblad in Zeeland) meldt, dat vliegvelden in Groot-Brittannië, Duitsland, de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit weigeren nog langer brandstof te leveren voor Iraanse vliegtuigen. 

Dit maakten de Iraanse persbureaus Isna en Irna maandag j.l. bekend. Het besluit is het gevolg van een nieuwe wet die de Amerikaanse president Obama afgelopen donderdag heeft ondertekend. Met deze nieuwe wet, in combinatie met nieuwe sancties van de Verenigde Naties en de Europese Unie, wordt het voor Iran moeilijk om verder te gaan met zijn nucleaire programma. Het wordt daardoor namelijk deels afgesloten van de buitenwereld. Het land kan geen pertroleumproducten meer importeren en ook haar toegang tot het internationale bancaire systeem wordt beperkt.

Met de boycot willen de landen de Iraanse productie van nucleaire wapens stopzetten. Iran wordt al jaren verdacht kwade bedoelingen te hebben met zijn nucleaire programma.

Iran heeft een aantal reactoren om uranium te verrijken, naar eigen zeggen alleen voor vreedzame doeleinden.

Tot zover het citaat uit de PZC.

Is het niet vreemd, dat dit Iran precies deel uitmaakt van een reeks aaneengebonden landen rond Rusland en China? En bovenal dat de NAVO dáár nog géén militaire basis heeft? Zou die Daniël Estulin enkele maanden geleden dan toch een juiste voorspelling gedaan hebben, namelijk dat Iran het volgende land is, dat door de NAVO (lees: Amerika) binnengevallen gaat worden? En als er dan westerse militaire bases in Iran geplaatst worden, het rijtje landen rond Rusland en China met NAVO stations bijna rond is?

Het begint weer met een zachte dwang en verdachtmakingen. Allemaal onder het smoesje dat “de slechteriken” stiekeme wapens maken die ons zouden kunnen vernietigen. Net zoals destijds? Toen “we” landen binnenvielen die verdacht werden van het bezit van kernwapens en die nooit gevonden zijn? De wereld is toch niet dom genoeg om dit trucje wéér te geloven?

De tijd zal het leren, of Iran binnenkort in oorlog is met “ons” (al heb ik er geen ene donder mee te maken, en u?). En of Estulin’s zoveelste voorspelling uit gaat komen. Obama…, dat was toch die man die de Nobelprijs voor de vrede heeft ontvangen?

34 REACTIES

 1. @Spy-Nose [30]:

  En deze “humans” vermaken zich nogal. Kijk maar:

  http://www.youtube.com/watch?v=HIehtCNgvrQ&feature=player_embedded

  En nu we toch in de komische sferen zitten, zou ik ook nog even het filmpje van Nut-anyahu alhier bekijken: http://www.lewrockwell.com/blog/lewrw/archives/61304.html

  Vooral ook even het commentaar van David “het zal toch geen jood zijn ?” Kramer bekijken. Iemand die niet bang is om de dingen te zien zoals ze zijn, dat in tegenstelling tot sommigen hier.

  Spy-Nose [32] reageerde op deze reactie.

 2. @Andre [31]:

  Zeer bedankt voor je commentaar, Andre.

  Schokkend, de beelden van de daken van Hebron.

  Buitengewoon veelzeggend, die video van Bibi.

  “I can argue, that we provide an important strategic service to the region and also to the US.”

  zegt deze superhuichelaar, geheel volgens de richtlijnen van de Talmud.

  Dit is juist het soort “service”, dat we kunnen verwachten van de New World Order. En dat is nog maar het begin.

  Israël is de Leviathan van het Midden-Oosten.

  Laten “we” er niet instinken. Het is een weg waarvandaan geen terugkeer mogelijk is.

  De tekst van David Kramer kon ik niet vinden. Waar staat die?

  Nogmaals dank.
  Andre [33] reageerde op deze reactie.

 3. @Spy-Nose [32]:

  Graag gedaan, Spy-Nose.

  “De tekst van David Kramer kon ik niet vinden. Waar staat die?”

  Dat is feite de post op lewrockwell.com/blog. Ik heb hem hieronder gekniptengeplakt 😉 :

  July 10, 2010
  The Latest Jewish Comedian, or the Latest Chutzpah?
  Posted by David Kramer on July 10, 2010 11:23 AM

  Israeli Prime Minister Benjamin Nut-anyahu says that Israel brings the greatest stability [sic—or perhaps I should write sick] to the Middle East. He also kvetches that a lot of Middle East countries want nuclear bombs. Right, Nut-anyahu, I can understand Israel wanting a monopoly on that “stabilizing” factor in the Middle East.

  “If you just imagine what would happen if we [Israel] weren’t in the Middle East.”

  Bennie bubbeleh, most of the world is imagining that every day. If only it would become a reality.

  Kramer legt keer op keer de vinger op de zere plek aangaande Israël en de VS.
  Spy-Nose [34] reageerde op deze reactie.

 4. @Andre [33]:

  “Bennie bubbeleh, most of the world is imagining that every day. If only it would become a reality.”

  Is m.i. wat dubbelzinnig. Bedoelt hij ofwel:
  – zou Israël ophouden te bestaan, ofwel
  – zou een staat als Israël op een andere manier ergens anders worden gerealiseerd, wellicht de V.S.?

  “If you just imagine what would happen if Israel was not in the Middle East.” !

  Ik probeer wel door te gaan met de kwestie Israël aan de orde te stellen, omdat ik ervan overtuigd ben, dat het de kern vormt van de politieke en sociaal-economische (machts)verhoudingen, zowel nationaal als internationaal.

  Wat mij betreft is elk ideaal, maar vooral het libertarische, dan ook futiel, wanneer men deze kwestie buiten beschouwing laat en/of verkeerd interpreteert.

  In de praktijk kom ik helaas nogal wat (would-be) libertariers tegen, die hiervoor oogkleppen opzetten en dit debat niet eens willen aangaan of, net als de Zionisten, in de afweerhouding springen en je van “anti-semitisme” beginnen te beschuldigen.

  Maar dan weet je wel wie de echte libertariers zijn.

Comments are closed.