Dat daarmee enorme verspillingen plaats vinden, weet ondertussen wel iedereen. Maar toch sta je elke weer perplexed te kijken als er weer eens een ander tipje van de sluier wordt opgelicht. Wist u dat er belastinggeld gaat naar de oppositiebeweging in Venezuela?

Dat vernamen we uit de Nieuwsbrief van “Ander Europa” die verwees naar een artikel van Eva Gollinger: “Venezolaanse oppositie gul gesteund door VS en Europa” 

Wij citeren daaruit:

Een onthullend rapport dat in mei 2010 werd gepubliceerd door de Stichting voor Internationale Relaties en Dialoog (Fundación para las Relaciones internationales y el Diálogo, FRIDE), een rechtse Spaanse denktank die daarvoor Amerikaans geld kreeg, heeft aan het licht gebracht dat internationale organisaties en stichtingen de Venezolaanse oppositie jaarlijks steunen met een riant bedrag van 40 tot 50 miljoen dollar. Ook de Europese Commissie hoort daarbij.

Amerikaanse agentschappen zijn de voornaamste donors van politieke groepen in Venezuela. Ze geven jaarlijks zowat 6 miljoen dollar. Het FRIDE-rapport bevestigt dat die miljoenenhulp het gevolg van de Amerikaanse inspanningen om het regime van Chávez te ondermijnen.

Dit niveau van steun overstijgt simpele schenkingen en bewijst dat er directe inmenging is in de binnenlandse aangelegenheden van Venezuela.

Uit het FRIDE-rapport blijkt ook dat de EC zich als kanaal laat gebruiken voor het doorspelen van Amerikaans geld naar groepen in Venezuela om aldus te vermijden dat Venezolaanse politieke organisaties die het ontvangen niet het stigma zouden krijgen met Amerikaans geld te werken.

Zo zie je maar dat “wij” nog belangrijker zijn dan we zelf al dachten!  🙁

Vraag: Hoe zit dat eigenlijk met het transparant zijn ven belastinggeld dat betaald moet worden aan de NL-fiscus en dat dan naar EU-Brussel gaat en vandaaruit naar oppositie-organisaties in Venezuela? Wie keurt zoiets goed? Waar kan de belastingbetaler dat officieel lezen?
En, heeft Chavez dan toch gelijk dat “Nederland” spioneert met Amerika?

10 REACTIES

 1. Erg libertarisch is dit idd niet, maar Chávez mag van mij eerder vandaag dan morgen z’n extreemlinkse biezen pakken…

 2. En de idealisten, bestuurders en politici die de wereld denken te kunnen verbeteren daar hebben de ingezetenen die alles moeten betalen geen boodschap aan.

 3. Ach, ‘ons’ belastinggeld wordt, uiteraard zonder dat dat ‘ons’ gevraagd is, ook al misbruikt om de Ground Zero moskee mede te financieren, de grootste schoffering die men de slachtoffers van 9/11 kan aandoen. Linkse hobbies, en zo. De Weg met ons (maar niet met mij) mentaliteit.

  Het moment dat het ‘ons’ verdedigen niet langer geweldloos zal zijn komt met rasse schreden naderbij. Men provoceert het gewoon, net zolang tot de vlam in de pan slaat. Iets wat goed beschouwd al verbazingwekkend lang op zich laat wachten. En dan kondigt men de staat van beleg af, waarbij de staat zichzelf ‘legitiem’ totalitaire macht toekent. De FEMA Camps liggen al een tijdje klaar…

  Aart Liberty [9] reageerde op deze reactie.

 4. @mr.dolar [4]: Misschien moet mr. dolar eens lezen wat er staat, in plaats van wat er staat ;-).

  Hoewel in het rapport staat dat er geen geld naar de oppositie gaat kan het toch moeilijk anders gelezen worden dan dat er geld naar de oppositie gaat. Men steunt immers ‘democratische’ bewustwording en dat is dan ook al stevig (zoals ook in het rapport staat) door Chavez gekritiseerd.

  Een dictator moet nu eenmal niets van democratie hebben, zodra hij door die democratie aan de macht gekomen is. Het ‘leuke’ van democratie is namelijk dat deze ‘democratisch’ afgeschaft kan worden, zoals o.a. Hitler en Chavez hebben laten zien, en waar nog niet zo lang geleden dichter bij huis ook Donner een warm voorstander van bleek…

 5. @Martin [2]: Wat een etatistische opmerking.
  Wie is Chavez om zich te bemoeien met het leven van miljoenen mensen in Venezuela? Wie is Jan Peter B of Herman VR om zich met jou en miljoenen anderen te mogen bemoeien?
  Punt is dat elk individue soeverein hoort te zijn en dat iet of wat libertarier sowieso geen staatsgrenzen erkent, dus als een schurk andermans rechten schendt, doet het in wezen niet ter zake of dat de burgemeester van je “buurdorp” is bij zijn inwoners of Chavez aan de andere kant van de wereld.
  Je kan je inderdaad ook beperken tot jezelf en je ueberhapt niet moeien met wie dan ook, maar doe je dat laatste toch dan zie ik niet in waarom wel kritiek op de Burgemeester van Amsterdam, op Balkie of op Sarko maar niet op Chavez.

 6. @R. Hartman (NI) [6]: Ik snap niet waar je de euvele moed vandaan haalt te stellen, dat het bouwen van een moskee op Ground Zero een belediging is van de slachtoffers. Dat suggereert, dat je meent, dat de aanslagen van 9/11 door moslims zijn gepleegd, terwijl het toch voor ieder logisch nadenkend mens duidelijk moet zijn, dat de Islam niks met 9/11 te maken heeft gehad. Of denk je nou werkelijk, dat er ene Osama Bin Laden in staat was vanuit een grot in het Tora gebergte een aanslag van die omvang te organiseren?
  Dat is inmiddels zelfs door de CIA ontkracht, zie het artikel op deze link:
  http://aart-liberty.blogspot.com/2010/07/osama-bin-laden-defintief-met-pensioen.html

Comments are closed.