Vorig jaar probeerde de Haagse Pandbrigade, een gemeentelijke instelling, mijn woning binnen te breken.

Na een dreigbrief van de Pandbrigade besloot ik de betreffende afdeling te bellen voor uitleg.

Het volgende is een gedeelte uit dat gesprek:

Gemeente: Oh mensen willen een afspraak maken met u?
Devidas: Nee, nee er staat:” wij komen langs tussen 13:00 en 14:00. Mocht u niet aanwezig zijn en u weigert mee te werken aan dit onderzoek, dan wijzen wij u er op dat we de mogelijkheid hebben om op een later tijdstip de woning binnen te breken”, staat er in feite. Dus met een machtiging binnen te treden zonder aanwezigheid van de eigenaar. Dus dat vind ik wel interessant als ik er niet ben dat er wordt ingebroken in mijn woning. Maar ik ben er in ieder geval morgen niet.
Gemeente: U zegt weer iets, want u heeft nou over inbraak, dat is verboden bij de wet, zoals u weet.

Bron: http://www.anarchiel.com/library/read/telefoongesprekpandbrigade_in_tekst (transcriptie) – http://www.denhaagtekijk.nl/telefoongesprek-pandbrigade.mp3 (geluidsbestand)

Zoals te zien wordt aangegeven dat inbraak verboden is. Pas na flink wat heisa gemaakt te hebben, met de nodige media en weblog aandacht, kreeg ik een excuusbrief met de belofte dat de procedures verbeterd zouden worden en er niet ingebroken zou gaan worden.

Nu blijkt dat er opnieuw iemand (een ander persoon dus) naar de media is gestapt, omdat er daadwerkelijk zonder reden in zijn woning ingebroken is. Zie onderstaand bericht.

Wethouder Norder die verantwoordelijk is voor het beleid om de helft van alle woningen in Den Haag uit te kammen is nog niet opgestapt. Hij heeft zijn wethouderschap zelfs na de formatie van het nieuwe college kunnen behouden.
Meneer Norder, wanneer mogen wij een kijkje bij u thuis nemen?

Stadspartij stelt vragen na actie Pandbrigade

DEN HAAG – De Haagse Stadspartij heeft vragen gesteld aan het college over de Haagse Pandbrigade die in de Herderslaan in de Schildersbuurt een huis heeft opengebroken om te kijken of er illegalen woonden.

Dit bleek niet het geval. Toen de bewoner thuis kwam, kon hij zijn huis niet in omdat het slot was vervangen. De politie en de gemeente zeiden dat ze hem niet verder konden helpen. Een overbuurman heeft geholpen de deur weer open breken.

Tot nu toe heeft de bewoner nog niets van de gemeente vernomen. Ook voor Omroep West kan de gemeente niet reageren omdat eerst de vragen van de Stadspartij moeten worden beantwoord.

Pandbrigade
In de Haagse pandbrigade werken gemeente, politie en sociale dienst samen om zaken als huisjesmelkers, overbewoning, hennepteelt en belastingontduiking tegen te gaan.  Bron: http://www.westonline.nl/nieuwsitem/42942

Links naar voorgaande hoofdstukken:

Deel 1 Wij komen de woning controleren! (https://www.vrijspreker.nl/wp/2009/06/wij-komen-de-woning-controleren/)
Deel 2 De dreigbrief (https://www.vrijspreker.nl/wp/2009/06/wij-komen-de-woning-controleren-2/)
Deel 3 Het telefoongesprek (https://www.vrijspreker.nl/wp/2009/06/61946/)
Deel 4 Belofte maakt schuld (https://www.vrijspreker.nl/wp/2009/06/wij-komen-de-woning-controleren-deel-4-belofte-maakt-schuld/)
Deel 5 Antwoorden van Wethouder Norder (https://www.vrijspreker.nl/wp/2009/07/wij-komen-de-woning-controleren-deel-5-antwoorden-van-wethouder-norder/)
Deel 6 Beroofd van waardigheid, privacy, nachtrust en 60.000 euro. https://www.vrijspreker.nl/wp/2009/07/wij-komen-de-woning-controleren-_-deel-6-beroofd-van-waardigheid-privacy-nachtrust-en-60000-euro/

Deel 7 Antwoorden van de Minister van Binnenlandse Zaken én een eerste succes! https://www.vrijspreker.nl/wp/2009/07/wij-komen-de-woning-controleren-deel-7-antwoorden-van-de-minister-van-binnenlandse-zaken-en-een-eerste-succes/

Ingezonden door Devidas

———————————————-P.S.

Nog voor dit reeds geprogrammeerde artikel gepubliceerd kon worden,
was er ook al een reactie van Rob R. :
toegevoegd een link naar een kort artikel over de Pandbrigade waarover vorig jaar juli is bericht op jullie site. Men is nog steeds bezig de rechten van de burger te naaien.
Het artikel: http://www.westonline.nl/nieuwsitem/42942
Rob

6 REACTIES

  1. ” om zaken als huisjesmelkers, overbewoning, hennepteelt en belastingontduiking tegen te gaan ”

    natuurrecht/eigendomsrecht met voeten treden om ‘ problemen’ gecreeerd door positief recht ‘ op te lossen’. Zucht.

  2. Dat gaat niet goed met de opmaak / voorpagina van vrijspreker.nl. Wie kan het even snel wijzigen?

Comments are closed.