In Amerika blijken tienduizenden naaktbeelden die met een bodyscannner zijn gemaakt, toch te zijn bewaard. Net als in Nederland zouden de beelden meteen worden vernietigd. Maar de Amerikaanse overheid geeft nu toe dat dat niet altijd gebeurt. Eerder stelden diverse overheidsdiensten nog dat de scans zelfs niet eens konden worden opgeslagen (FD/bnr).

U ziet de overheid is onbetrouwbaar, altijd en overal.

8 REACTIES

 1. U heeft toch niet te verbergen? Nou dan! Wat zeurt u dan om een paar scans, tien vingerafdrukken, verschillende gezichtscans, uw eet-patroon (menu-keuze aan boord, vegetarisch of halal=verdacht!).

  U dacht dat u rechten had? Het is als George Calin zei: When you need them the most, they take ‘em away! (vanaf 4min15) http://www.youtube.com/watch?v=hWiBt-pqp0E

 2. “U ziet de overheid is onbetrouwbaar, altijd en overal.”

  Voor alle duidelijkheid, de overheid , dat zijn mensen.

  Ik zou het dus anders willen stellen en tegelijkertijd heel breed :

  Mensen zijn onbetrouwbaar, altijd en overal.

  Het is triest maar waar.

  Scrutinizer [3] reageerde op deze reactie.

 3. @John [2]: Neen, maar diegene die onbetrouwbaar zijn -gelukkig een minderheid- vinden vaak hun weg naar organisaties waar ze macht kunnen uitoefenen over anderen. Maffia’s -zowel publieke als private- trekken zulke lui nou eenmaal aan.

 4. U ziet de overheid is onbetrouwbaar, altijd en overal.

  Nou, ongeveer een derde van de ambtenaren is onbetrouwbaar. En laf. Om de onderstaande reden. Die andere tweederde is crimineel, omdat ze als helers van gestolen geld leven. Dus toch 100% onbetrouwbaar.

  Berichtje van Geenstijl op 26 februari 2010:
  Ambtenaren hebben ‘moeite’ met PVV
  Meer dan de helft van de ambtenaren zou er problemen mee hebben om onder een PVV-bestuurder te werken. Dat blijkt uit een opiniepeiling onder 3300 rijks-, provincie- en gemeenteambtenaren die het blad Binnenlands Bestuur heeft laten uitvoeren.
  Bijna een-derde van de ondervraagden heeft ‘veel moeite’ met een PVV’er als baas en ongeveer eenzelfde percentage zou daar ‘een beetje moeite’ mee hebben. Ruim één op de drie ambtenaren zegt op te stappen als een PVV-bestuurder hun baas zou worden. Weinig verrassend zijn het vooral linkse ambtenaren die een hekel hebben aan de PVV.
  Vorig jaar voerde Binnenlands Bestuur een vergelijkbaar onderzoek uit wat leidde tot Kamervragen van de PVV. Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse zaken zegde destijds toe dat ambtenaren geen werk mogen weigeren als een PVV’er hun chef wordt.

  Berichtje Geenstijl van vandaag, dus bijna 6 maanden later:
  Ambtenaren bedenken zich: toch maar onder de PVV
  Tja. Dan kun je als principiële weigerambtenaar wel allerhande piketpaaltjes de grond in rammen voor je toekomstige werkgever, als het er op aan komt moet er toch gewoon brood op de plank komen. En moeder de vrouw zeurt ook alweer een tijdje over een nieuwe keuken, dus dat het OVERWELDIGENDE verzet tegen het ‘dienen onder de PVV’ bij onze raamambtenaren enigszins is geslonken, is niet zo gek. Kleine terugblik. In 2009 lieten meer dan de helft van alle ambtenaren weten ‘problemen’ te hebben met het werken onder een eventueel PVV bestuur. Maarliefst eenderde zou zelfs OPSTAPPEN als het zo ver zou komen. Nou nou, poe poe. Wat een engagement opeens. Ook nooit eerder wat van gemerkt. Inmiddels is de storm dan ook wel weer wat gaan liggen. Vandaag de dag staan de cijfers er zo voor: 11% van de ambtenaren zou ‘in gewetensnood’ (boeiuhh) komen onder Geert I, maar slechts 1% gaat in dat geval ook echt op zoek naar een andere job. Kom op jongens, 1% overheidskrimp is nog lang niet genoeg om ons uit de crisis te trekken! Dat moet meer worden. Krab uzelf dus nog maar eens achter de oren, denk aan al het harde werk dat er straks met veel minder mensen in uw kantoortuin verricht moet worden en trek uw conclusies. Werkweigeren maarrr! Opgeruimd staat netjes.

  Onbetrouwbare, laffe honden dus, dit bewuste circa 33% van de ambtenaren. En dat is dan, volgens somige reageerders op dit forum de “bakermat van de beschaving”?
  Uitroeien die gasten, ze zijn geen knip voor de neus waard. Hun eigen overbodige functioneren jarenlang zitten verdedigen op basis van (valse) moraal, nu komt de ware moraal pas naar boven. Mooie voorbeeldfuncties, mooie beslissers over uw en mijn toekomst.

  Criminelen en draaikonten zijn het.

 5. Wat betreft die ambtenaren die niet willen werken onder Wilders: een Godwin is hier op z’n plaats. In de Tweede Wereldoorlog bleef bijna het gehele ambtenaren apparaat doorwerken onder de bezetter.

  Dezelfde soort ambtenaren die nu Wilders vergelijken met Hitler blijven ook rustig doorwerken en gegevens verzamelen voor ‘de trein naar het oosten’.

 6. “Ruim één op de drie ambtenaren zegt op te stappen als een PVV-bestuurder hun baas zou worden.”

  Zouden we ze eens eraan houden? Kijken of ze hun bevoorrechte positie, waaronder de mogelijkheid een ambtenarenlening af te sluiten, overboord willen gooien.
  Ambtenaren zijn betere betalers door hun vaste inkomen, dus mogen ze tegen een lagere rente lenen dan degenen, die dat vaste inkomen mogen ophoesten en onbetrouwbaar zijn.

 7. Opponents of backscatter x-ray scanners, including the head of the center for radiological research at Columbia University, say that the radiation emitted by some full-body scanners is as much as 20 times stronger than officially reported and is not safe to use on large numbers of persons because of an increased risk of cancer to children and at-risk populations.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Full_body_scanner

  Kijk, daar is de werkelijke reden.

  Voor uw veiligheid zorgen wij ervoor dat u alvast kanker krijgt. Een hele geruststelling.

 8. En nog een..

  Child Pornography

  There is controversy over full-body scanners in some countries because the machines create images of virtual strip searches on persons under the age of 18. In the UK, the scanners may be breaking the Protection of Children Act of 1978 by creating images or pseudo-images of nude children[54][55].

  Parents have complained that their young children are being virtually strip searched, sometimes without their parents present

Comments are closed.