woensdag, 25 augustus 2010
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Demissionair = werkeloos?

Hoe zit dat eigenlijk? Ben je als demissionair parlementslid nu gewoon werkeloos? Kun je gewoon stoppen met op je werk verschijnen, maar wel dat dikke salaris doorbetaald krijgen? Ik vraag me dat af omdat ik iemand “mis” (als kiespijn, dat dan weer wel) in de media. Wie?

Een van de grootste hypocriete huichelaars die er in politiek Den Haag hebben rondgelopen: Jan Peter Balkenende!

Toen zijn kabinetje “Paarse Mislukking IV” nog aan de macht was, kon je geen vorm van media bekijken of beluisteren of zijn boeventronie deed pijn aan je ogen, dan wel zijn stemmetje (kruising Mickey Mouse en Frans Bauer… en dat is HEEL erg) tergde je oren.

Toen JeePeetje de rekening van zijn falen eindelijk gepresenteerd kreeg (CDA zwaar verlies na de verkiezingen) en hij al voorzag geen vijfde keer MP’tje te worden, werd hij inactief.

Ja, afgelopen weekeinde mocht hij in een auto scheuren tijdens de Cityrace in Rotterdam, of zo. Toen zag ik hem weer voor het eerst sinds weken in de media. Maar waar is dit gevaarlijke, leugenachtige mannetje nu eigenlijk mee bezig?

Is hij zijn volgende baantje binnen het EU-parlement aan het voor-lobbyen? Nee, beste lezer, het is nog veel erger dan dat. Hij wordt, volgens de geruchten, de nieuwe baas van DNB. De opvloger van leugenachtig fossiel Wellink. En dat is erg. U gelooft mij niet? De toekomst zal het leren.

Verruil uw euro’s nog snel voor waardevol spul, zo lang het nog kan. Balkenende heeft de laatste jaren nogal schimmige vergaderingen bijgewoond en vreemde besluiten genomen (zoals na een “NEE” tijdens het EU-referendum toch “JA” doen onder een ander naampje). Balkenende verneemt op die schimmige vergaderingen heel andere agenda’s als u en ik in Nederland in de krant lezen. Maar daarover misschien aanstaande vrijdag meer op deze website.

En “nee”, een demissionair kabinet is iet werkeloos. Zij mag nog net zoveel beslissingen nemen als een “volwaardig” kabinet.

Volgens de wet…

Die wet, die zij zelf verzonnen hebben…

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Overheid, Politiek gesjoemel
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Peter de Jong schreef op : 1

  Demissionair of niet, ze blijven met geld smijten.

  Huizinga vond een videoconferentie via haar smartphone te simpel en te goedkoop en verstookte toen in 1 dag het jaarinkomen van een AOWer.

  Geen wonder dat er op de pensioenen moet worden gekort!

  ===
  www.telegraaf.nl

 2. Ron A te A schreef op : 2

  JP is braaf aan het lobbyen en wordt vooral gespot in foute t-shirts en een biertje in de hand. Hij is inmiddels betrapt op het tappen van schuine moppen. Zie HIER op Elsevier (en dat rijmt) voor verhaal, foto en video.

 3. jan schreef op : 3

  Ik hoop dat JP de huichelaar geen enkele invloed zal hebben op wat voor terrein dan ook in Nederland.
  Hij heeft al meer dan genoeg economische en morele schade aangericht
  Bravo, een pracht artikel