Netwerk besteedde een uitzending aan de toestand in Afghanistan. Daarbij viel op dat de grootste bron van inkomsten voor het Afghaanse volk komt uit de productie van opium en heroïne.

Zelfs 93 %  van alle opium en heroïne in de wereld wordt in Afghanistan geproduceerd.

Eten is er te weinig, maar drugs zijn er in overvloed.
Toch zijn er ook berichten dat de opiumproductie daalt. Dit zou een reden kunnen zijn dat de bevolking te weinig verdient om eten te kunnen kopen?

Het beleid van overheden betreffende drugs zit dan ook vol tegenstrijdigheden. Drugs worden verboden. Maar daardoor worden ze tevens duur, en interessant voor drugshandelaren.
Het verbod lokt ook de misdaad.
De gevangenissen stromen dan ook vol met drugsgerelateerde “misdadigers”.

Het legaliseren, of beter het vrij maken van drugs, zou een weldaad voor de hele wereld zijn. Het aantal “misdadigers” daalt. Inzicht in alles wat er met drugs gebeurt wordt eenvoudiger. Gevangenissen worden leger en hele massa’s politie en ambtenaren worden overbodig of kunnen worden ingezet om de echte misdadigers te vervolgen.

6 REACTIES

 1. ”..en hele massa’s politie en ambtenaren worden overbodig of kunnen worden ingezet om de echte misdadigers te vervolgen.”

  Ontslaan, wij ons geld terug, en een baan zoeken in de vrije markt klinkt nog nét iets beter.

 2. Netwerk besteedde een uitzending aan de toestand in Afghanistan. Daarbij viel op dat de grootste bron van inkomsten voor het Afghaanse volk komt uit de productie van opium en heroïne.

  Ach..gut…Netwerk ( de EO soms ? )dan weet je dat het om platte propaganda gaat.

  Loge televisie noem ik dat altijd.

  Hebben die reli-rukkers er ook bij verteld dat de Taliban er ” voor ” de inval der Verenigde Nazi’s hier een einde aan hadden gemaakt.
  En WIJ hebben het dus weer mogelijk gemaakt.

  Dus wie zijn in werkelijkheid de grootste drugs pushers v/d wereld….uhg…uhg…ehhh…..juist.

  Zouden die VS geile EO-ers hun smoel willen dichthouden , dan klaart de lucht al een beetje op in dit kleine land.

  Raymond [3] reageerde op deze reactie.
  dave b. [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Raymond [2]:

  Dus het standaard propaganda recept , voor de komende politionele inzet.

  Juist…jaren 50 retro gelul , toe waren er ook “politionele actie’s” , begint het te dagen dat je zit te kijken naar ” gelijkgeschakelde media “.

  Eerst proberen met vrouwerechten e.d. , ah gut zijn nu de harde drukses weer in het vizier , ze zullen de miljarden weer uit je zak trekken he !

  PS….uw vrijheids bluffertje a.k.a Geertruida Wilders ( zijn er weer 1,5 miljoen ingestonken ) zal samen met zijn compaantjes zorg voor dragen dat die politionele ( geef het een naam ) aberraties doogang zullen vinden.

  Dus trek je beurs alvast maar.

 4. Afghanistan is een zwaar verdeeld land. Ik zit regelmatig in de Taxi en de helft van de keren zit je met een Afghanees of Irakees. Ik praat dan met ze. Af en toe ruik je gewoon dat het een rat is. De andere keer proef je dat het een eerlijk mens is. Belangrijk is het om te ontsnappen uit de NL media bubbel en zelf op onderzoek uit te gaan. Er is een wereld buiten 14 miljoen blank en 2 miljoen zwart.

 5. @Raymond [2]:
  De Amerikanen zijn er toch altijd al op uit geweest om de opiumhandel in handen te krijgen. Samen met de Engelsen en de Hollanders stonden ze aan de wieg van de opiumverdragen waaruit onze opiumwet is voortgekomen. Opium en andere genotmiddelen zijn alleen maar illegaal omdat er zo het meest op verdiend kan worden. De taliban zijn gewoon opgefokte puriteinen, die indertijd de handel inderdaad de nek om heeft gedraaid.

Comments are closed.