De opmerking van Dhr. Alders, voorzitter van Energiened: “Wij hebben afspraken gemaakt en die zullen wij moeten nakomen en doordat wij dit niet kunnen betalen moet de energieprijs omhoog.”

Wie zijn “wij” dan wel? En waarom moeten de inwoners dan betalen als anderen afspraken maken die ze niet na kunnen komen. Volgens dhr. Alders gaat het om een bedrag van 7.425 miljard dat aan subsidie naar het milieu zal gaan. Dat de burger dit moet betalen doordat bestuurders hun investeringsafspraak niet na kunnen komen is te gek voor woorden.

De politiek zal wel beslissen dat deze energieprijs verhoging door mag gaan, Dat heeft te maken met het feit dat er veel bestuurders vanuit milieugroepen in de tweedekamer zitten.

Er zijn 22 Groene organisaties met minimaal 4.000.000 betalende leden.
Er zijn globaal slechts maar 265.000 betalende leden bij alle politieke partijen tezamen.

De getalsmatige machtsverhoudingen zijn ver te zoeken. Daarnaast als u het gaat uitkristalliseren en nagaat hoeveel personen vanuit de milieuwereld lid van deze politieke partijen zijn, dan kunt u ook vaststellen waar de macht ligt.
En de gevolgen merken wij allemaal in onze portemonnee. Vergroenen betekent schimmel in de beurs.

Er zijn immers veel bestuurders vanuit milieu bewegingen die ook in de politiek actief zijn en mogelijkerwijs daardoor op een verkiesbare plaats op de kieslijst zijn gekomen en nu in de tweede kamer zitten. Voorbeeld ex Minister Kramer die voorheen Dir. Milieudefensie is geweest. Diederick Samsom die vanuit Greenpeace komt. De groene ranglijst opgemaakt door  Greenpeace bestaat uit 52 zetels in de tweedekamer die positief staan tegenover de milieu aandacht, wat inhoudt dat er een grote meerderheid van Kamerleden is die voorstellen van subsidie aan milieu bewegingen op voorhand ondersteunen.

Energieprijs moet dus omhoog om groen te kunnen blijven subsidiëren. Gevolg is dat alles voor de consument ook duurder gaat worden, want bedrijven berekenen het bedrag door. Dus betalen inwoners het veelvoud van de verhogingen.
Politici denken te gemakkelijk over de bijna lege beurs van de inwoners.

Ingezonden door Reiny

6 REACTIES

 1. Is dit dezelfde Pvda-Alders, die ooit minister was van iets en daarna burgemeester of gouverneur? Die heeft toch genoeg geld op zijn spaarrekening staan? Dus dat kannie makkelijk zelf betalen.

 2. Huhh??
  Sinds wanneer zijn 52 zetels een meerderheid?
  Vwb die 4.000.000 betalende leden; zijn die op dezelfde manier “geteld” als die ruim 1 miljoen bezoekers aan de loveparade?
  Ik heb zo mijn bedenkingen en bij 22 organisaties kun je denk ik sowieso al niet spreken van 4.000.000 “unieke” leden.

  Deze organisaties zijn altijd goed geweest in het verspreiden van leugens en verdraaien van statistieken in hun voordeel om hun eisen af te dwingen.
  Ik zal blij zijn als de komende regering deze linkse subsidieclubjes eens flink gaat aanpakken.
  Heeft stemmen misschien toch nog nut gehad 😉
  Ik denk ook dat ze dit gaan proberen. Of het lukt is een tweede want hun macht is wel degelijk groot. Zeker omdat die socialistische clubjes allemaal aan elkaar verweven zitten en deccenialang een goedbetaalde baantjesmachine is geweest voor hoge ambtenaren en uitgerangeerde politici of vakbondslieden.
  Dit afbreken zal nog niet meevallen door die onvermijdelijke tegenwerking en frustrering van beleid vanuit die hoek.

 3. Beste Adders,
  als we nou eens democratisch die 7 miljard zouden afschaffen, moet je je ( ons op die eerder zogenaamd democratisch besloten) dan ook nog aan je afspraken houden?
  Ik wil maar ff wijzen op je tegenstrijdigheid.

 4. Zetelverdeling
  VVD: Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (31 zetels)
  PvdA: Partij van de Arbeid (30 zetels)
  PVV: Partij voor de Vrijheid (24 zetels)
  CDA: Christen -Democratisch Appèl (21 zetels)
  SP: Socialistische Partij (15 zetels)
  D66: Democraten 66 (10 zetels)
  GL: GroenLinks (10 zetels)
  CU: ChristenUnie (5 zetels)
  SGP: Staatkundig Gereformeerde Partij (2 zetels)
  PvdD: Partij voor de Dieren (2 zetels)
  Om daar achter te komen eerst even mededelen hoeveel betalende leden er bij de politieke partijen zijn, want dáár wordt de macht verdeeld. Daar wordt bepaald waar u op mag stemmen

  D66; 12.432 leden
  Dierenpartij 8.012 “
  Groen Links 20.815 “
  SP 50.444 “
  CDA 68.102 “
  PvdA 56.507 “
  VVD 37.703 “
  Chr partijen onbekend aantal en PVV heeft geen leden.

  De 52 zetels krijgen uitraard ook steun van andere partijen, het zit volmet milieuafgevaardigden

 5. in dit land zijn bijna alle verhoudingen scheef,alleen de meeste mensen weten het nog niet,we worden beheerst door een elitaire elite en daarom kunnen we er toch niets aan doen ,dus er zit niets anders op dan betalen wat dit clubje ook bedenkt,zo behouden zij ook hun zeer goede betalende baantjes,het meeste is vriendjes politiek,dus helaas voor de domme burgers,er zit niets anders op,
  zo ging het ook onder lodewijk de veertiende in frankrijk.

 6. Is het kleine graaien van Alders nu over?
  Wikipedia geeft voldoende informatie.
  Richt hij zich nu op het grote graaien?
  Dat zal dan wel in Wikileaks komen.

  Heb toch bewondering voor zijn onbeschaamdheid van zelfverrijking ten koste van de gewone burgers.

Comments are closed.