Over het algemeen heb ik wel respect voor mensen die standvastig zijn, zeker wanneer hun standpunten moreel juist zijn. Zo waren de mensen van RIM, producenten van de Blackberry (een merk mobiele telefoons), standvastig in hun houding voor wat betreft beveiliging van de toestellen, zodat veiligheidsdiensten in India de berichten van de Blackberry’s niet konden kraken.
Mijn respect ging zelfs zover, dat ik overwoog om zo’n apparaat aan te schaffen. Want als een veiligheidsdienst in India (nota bene een land dat meer dan eens slachtoffer is geweest van aanslagen uit Pakistan) het niet voor elkaar krijgt om toegang tot de Blackberry berichten te krijgen, lukt het de overheidsprutsers in Nederland al helemaal niet.
Maar helaas. Aan die standvastigheid van de producenten achter de Blackberry is een einde gekomen. Ze zijn overstag gegaan en geven de Indiase veiligheidsdiensten dus wel degelijk (gedeeltelijke) toegang tot hun berichtenservice. Gezwicht voor p0litieke dwang of commerciële sancties? Ik weet het niet, maar ondanks oorspronkelijk standvastig te lijken, geven de mensen achter de Blackberry toch blijk van het ontberen van een ruggengraat. Slappelingen! Voor mij geen Blackberry meer, dus.
Dan zal het voor de Blackberry-bezitters in de rest van de wereld ook niet lang meer duren tot hun laatste beetje anonimiteit met dit toestel is opgeheven.
En zo, beste lezer, vervallen stukje bij beetje uw laatste restjes vrijheid ten prooi aan de fascistische natte droom “Wir haben Total-Kontrolle über Sie” van de beslissers in (en vooral achter) de overheden in deze wereld.
Dus Twittert, Facebookt en Hyvest u maar lekker door, want al die andere merken GSM’s zijn dus wél eenvoudig te kraken. Ik heb (gelukkig) geen tijd voor die zogendaamde sociale netwerken (= socialistische controlemiddelen), omdat ik mijn tijd liever kwijt ben aan het “live” ontmoeten van mijn vrienden en kennissen. Waarbij de overheden weinig tot geen controle hebben in hetgeen besproken wordt.
Bron: onderstaande artikel van nu.nl d.d. 17-08-2010:
Blackberry buigt voor India
NEW DELHI – Research In Motion (RIM), producent van de Blackberry-telefoon, geeft de Indiase regering per 1 september beperkt toegang tot zijn messenger-diensten.
Deze week worden gesprekken gevoerd over toegang tot bedrijfs-e-mail die verzonden wordt met het apparaat. Dat heeft een bron bij de regering maandag tegen persbureau Reuters gezegd. De Indiase overheid had RIM hiervoor een deadline gesteld; die loopt 31 augustus af. ”Ze hebben gedeeltelijke toegang toegezegd tot de messenger-diensten. Vanaf eind dit jaar krijgen we volledige toegang.”
Verboden
India had RIM opgedragen het land toegang te geven tot zijn diensten, anders werd de Blackberry verboden in het land, dat de snelst groeiende markt voor telecom ter wereld is. India had een verbod op de mail- en messengerdiensten van Blackberry in het vooruitzicht gesteld, omdat de veiligheidsdiensten de inhoud niet kunnen controleren.
@merethan [21]:
Van vrienden die een blackberry hebben zeggen zonder uitzondering een blackberry het geld waard te vinden vanwege het pingen. Bij mij zou dat nooit rendabel zijn, maar ik kan wel begrijpen dat zoiets gewoon heel handig en rendabel is voor andere mensen.
@Patrick Savalle [24]:
Dan moet u wellicht de definitie van consument opzoeken, tenzij u uzelf als ‘mens-zonder-vrije-wil’ beschouwt. Hoe heeft u uw bericht anders op vrijspreker kunnen plaatsen, als u niet in de eerste plaats een computer of tijd in een internet-café aangeschaft heeft.
Voor mij klinkt u vooral hetzelfde als een kapsone-socialist (pleonasme?) die het heeft over “zwakkeren”.
@.M [25]: Ha ha, heel herkenbaar. Ook ik leef met het geld dat ik heb. Heb ook een Visa kaart (al jaren) en pas enkele weken geleden gebruikt, omdat er een overtocht voor onze vakantie niet zonder geboekt kon worden.
Zelf in de USA zonder CC overal aan geld kunnen komen.
Creditcard = krediet kaart en ik kan prima op vakantie zonder schuld/krediet.
Natuurlijk zal ik ook best beïnvloed worden door reclame, zeker om gewaar te worden WAT er te koop is. Maar ik ben nogal uitzoekerig, alle voors en tegens op een rijtje zetten (gaat niet met reclame, want dat is alleen maar “voor”), heb ik het echt nodig, vind ik het echt leuk, wat is de beste kwaliteit, wordt ik er beter van of maakt het mijn leven prettiger?
@.M [30]:
Auw Merethan, die doet vast pijn. LOL
R. Hartman (NI) [35] reageerde op deze reactie.
@LvM [29]: Hey LvM, lang geleden, alles goed?
Ach, die opmerking was tweeledig. Ten eerste verwarren veel mensen socialisme nogal eens met sociaal zijn. En het schijnt dat je super-sociaal bent met honderden (duizenden) “vrienden” en “volgers” op de Twitters, Hyves en Facebooks en wat al niet meer. En omdat die “sociale contacten” elektronisch gaan via door overheden toegestane media, wordt er veel afgetapt (Hirsch Ballin krijgt er volgens mij een strakke plasser van en zijn mondhoeken gaan ervan omlaag hangen). Of is alleszins de mogelijkheid tot aftappen aanwezig. En dat is dan weer heel socialistisch. Een ter plekke verzonnen vergelijking die het cirkeltje mooi rond maakt, nietwaar?
Vind je de vergelijking onterecht of was je nieuwsgierig naar meer achtergronden? Kan me niet herinneren al eens over dat onderwerp geschreven te hebben.
Groet,
Paul.
@.M [30]: U bent niet mijn vijand beste man. Ik hoef U niet te kennen.
Al de keren dat ik in deze context over “vijand” heb gesproken had ik het over de entiteiten die mijn in naam der commercie troep willen verkopen die ik niet nodig heb.
& @Paul Martens [32]:
Overigens bestaat er geen Sun Zi op Wikipedia. Schijnbaar is zijn naam op meerdere manieren te vertalen waarbij daaro voor Sun Tzu is gekozen. Is dat fout, of gewoon anders?
(ook op google zijn het aantal hits nagenoeg gelijk. Probeer maar op googlefight.com)
@Paul Martens [32]:
Dat ligt aan jezelf. Niets weerhoudt je ervan om er een debit-card van te maken (gewoon
geldeuro’s op storten, geeft nog – fractioneel – meer rente dan de banken ook) en dat drukt je opnamekosten bij contant-geld opnames ook nog behoorlijk.tijd voor vrijheid [36] reageerde op deze reactie.
@R. Hartman (NI) [35]: Is bekend, maar toch bedankt voor de tip. Het zal wel mijn recalcitrante karakter zijn. Een vriend van mij boekte enkele jaren geleden een vlucht voor 8 man bij RyanAir. Hij MOEST met creditcard betalen, en prompt een extra kostenpost van 35 euro voor het gebruik van de creditcard.
Dat zijn trucjes (oplichting) waarvan ik dan denk: “Ik heb zo’n kreng maar gebruik hem niet, ik houd hem op reserve voor noodgevallen”. Alles gaat prima met contant en/of pinnen ter plaatse, tot het moment van dat veerbootje dat we vanuit Nederland moeten reserveren voor onze aanstaande vakantie.
Ook zitten er in het buitenland nog steeds deuren in bankgebouwen. Daar kun je doorheen en wordt je in veel landen (in tegenstelling tot NL) nog eens netjes geholpen. Ik zou de mensen die bij banken werken (net zulke criminelen als ambtenaren, overigens) eens aanraden dat op vakantie in buitenland eens te doen: binnenlopen bij een plaatselijke bank en ervaren hoe service en klantvriendelijkheid werkt.
En R. Hartman… het ligt aan mijn principieel karakter. Zo boycot ik meerdere merken/winkels/diensten uit principiële redenen. Niet altijd gemakkelijk, wel een keuze die met moraal te maken heeft.
Scrutinizer [37] reageerde op deze reactie.
@tijd voor vrijheid [36]: “Zo boycot ik meerdere merken/winkels/diensten uit principiële redenen”
He leuk, dat doe ik ook. Zo boycot ik tevens films van bepaalde acteurs.
Comments are closed.